Μπάσκετ

Τσάμπιονς Λιγκ: Δύσκολη δοκιμασία για την ΑΕΚ

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 13:53

Με την φάση των "16" με ομίλους και μετά τα πλέι ιν συνεχίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ και με μια πλέον από τις τρεις ελληνικές ομάδες να παραμένει.

Τσάμπιονς Λιγκ: Δύσκολη δοκιμασία για την ΑΕΚ

Στην φετινή διοργάνωση μετά τα προκριματικά είχαμε όπως πέρσι και φέτος 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες προκρίθηκαν απευθείας στη Φάση των "16". Οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες και τρίτες τέθηκαν αντιμέτωπες σε Play-In για την πρόκριση στους "16". Και στο τέλος θα έχουμε Φ4 αντί για το κλασικό Φ8!

ΒΟΝΝΗ-ΜΠΑΣΑΧΕΣΙΡ

Παιχνίδι εύκολο σχετικά για τη Βόννη που μπορεί και διαφορά 10π. Η Βόννη είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες και προς τα πάνω στην Γερμανία που έχει τρομερή πορεία φέτος. Θέλει μια καλή πορεία εδώ που πήρε απευθείας πρόκριση από τα πρώτα γκρουπ. Η Μπασαχεσίρ από την Τουρκία είναι μια μέτρια ομάδα που πέρσι έριξε λεφτά αλλά απέτυχε. Μέτρια πορεία παντού φέτος αλλά έχει βρει φόρμα τελευταία και στη λίγκα της αλλά και εδώ απέκλεισε με πλεονέκτημα έδρας την Οστάνδη σε μια τρελή σειρά που άρχισε με δύο σπασίματα. Ηττα 85-91 από Φενέρ εντός στη λίγκα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Βόννη καθαρά. Στο -10 και οριακό κάπως καθώς δεν είναι δα και καμιά ομαδάρα.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Παιχνίδι στο ..ισπανικό γκρουπ και φαβορί η γηπεδούχος. Η Μπιλμπάο από την Ισπανία αν και άλλαξε προπονητή παραμένει στις μεσαίες ομάδας της λίγκας της και παρά τις πολλές αλλαγές, προκρίθηκε σαν πρώτη από τα πρώτα γκρουπ. Στη λίγκα της ήττα 88-78 στην Μπαρτσελόνα που έχανε με 20π. Η τουρκική Νταρουσάφακα είναι μια ομάδα που είναι στις κλασικές τετράδας στην χώρα της και αν και πλέον δεν ρίχνει τα χρήματα όπως πριν μερικά χρόνια. Έχει μικρό βάθος και προβληματίζει και έχασε και στην Δανία από την Μπάκεν! Απέκλεισε 2-0 την Μπενφίκα στα πλέι ιν. Στη λίγκα 79-87 με Τουρκ εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Μπιλμπάο με την έδρα έχει καθαρό προβάδισμα καθώς η Νταρουσάφακα είναι σε κακή κατάσταση. Στο -5 σωστά.

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ.-ΝΤΙΖΟΝ

Δύσκολος όμιλος με Γαλατά και Λιμόζ ακόμα. Και ντέρμπι αν και έχει μικρό προβάδισμα η έδρα. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ πρωταγωνιστούσε εδώ για χρόνια αλλά πλέον δεν έχει τα παλιά της λεφτά και έχει μέτριο ρόστερ. Πάντως είναι βελτιωμένη και πήρε απευθείας πρόκριση. Στη λίγκα της 84-82 την Μπνέι εντός. Η γαλλική Ντιζόν που είναι μια μπασκετούπολη είναι σε καλή φόρμα και έχει καλό ρόστερ και θέλει να προχωρήσει. Απέκλεισε στα πλέι ιν με 2-1 νίκες και εύκολα στο τελευταίο ματς έχοντας πλεονέκτημα έδρας το Περιστέρι. Πονηρή και εκτός έδρας και θα παλέψει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρό ματς. Στο 1.46 και -5 αλλά η Ντιζόν θα παλέψει. Οριακό και τίποτα. Σωστό αλλά με 8-9π στο διπλό καθως η Χάποελ δεν έχει το παλιό ακριβό ρόστερ.

ΜΑΛΑΓΑ-ΑΕΚ

Παιχνίδι στον όμιλο ακόμα με Γαλατά και Λιμόζ. Και παιχνίδι εύκολο για την Μάλαγα που μπορεί και 15π. Η ισπανική Μάλαγα μεγάλο όνομα από Ευρωλίγκα αλλά δεν έχει τα παλιά της χρήματα τα τελευταία χρόνια. Πάντως φέτος ενισχύθηκε και έχει ισπανούς διεθνείς και θέλει τον τίτλο εδώ που πέρασε απευθείας. Στην λίγκα της στην παράταση την Μανρέσα εκτός. Η ΑΕΚ δεν έχει σχέση σαν μπάτζετ με την ομάδα που πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ ή έφτασε στο τελικό σε άλλη σεζόν. Μέτρια ομάδα φέτος, αλλά παλεύει. Απέκλεισε με πλεονέκτημα με 2-0 την Τόφας! Στην Ελλάδα 69-61 στη Πάτρα τον Απόλλωνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -10 η Μάλαγα και στον άσο καθώς είναι μεγάλη η διαφορά τους φέτος. Και η ΑΕΚ δεν έχει βάθος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr