Μπάσκετ

Euroleague: Το Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 11:17

Διαβάστε αναλύσεις και προτάσεις για τα 6 πρώτα ματς της διαβολοβδομάδας

Euroleague: Το Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα

Η Euroleague ξεκινάει μια ακόμα διαβολοβδομάδα και σήμερα Τρίτη (31/1) στο κουπόνι υπάρχουν έξι ματς με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος και για τα livescores.

ΦΕΝΕΡ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε κρίση διαρκείας η Φενέρ με 7 ήττες στα 11 τελευταία. Αλλά παραμένει ψηλά καθώς ήταν καιρό μόνη στην πρώτη θέση μιας και παραμένει μια σοβαρή και ακριβή ομάδα που έχει μπει σε νέα εποχή με τον Ιτούδη από φέτος(και του Καλάθη και του Κώστα Αντ πια). Και αν και δεν τρομάζει είναι έμπειρη και με κόσμο και πάντα στα φαβορί για τα πλέι οφ. Εντυπωσιακή αρχή με την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Εχει σοκ μέσα με Μπασκόνια και Παρτίζαν και έχασε εύκολα 91-77 στην ουραγό Βιλερμπάν με 13-0 στην αρχή και δεν αντέδρασε ποτε! Με απουσίες είχε συντριβεί στο ΣΕΦ 94-67! Στη λίγκα της 82-69 την Μπουγιουκτσεμετσέ.

Στην κορυφή και σε φόρμα ο Ολυμπιακός σε μια χρονιά που μπήκε φουριόζος καθώς είναι ίδια ομάδα με πέρσι που με την κορυφαία άμυνα και έδρα στην διοργάνωση έφτασε Φ4. Εξαιρετικη χημεία,ισχυρή φροντ λάιν και νίκησε εκτός έδρας τα μεγαθήρια Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Όμως έχασε εντός από την Βαλένθια από +16 και τον Αστέρα και δεν έχει τόσο δυνατή έδρα φέτος. Εχει διαλύσει με 50π(!) την Βίρτους Μπ εντός και την Φενέρ με 30! Αλλά έχασε στην Βιλερμπάν από +21 !Εχει την καλύτερη επίθεση. Χάνει διαφορές πολλές φορές προσέχουμε. Με 5 νίκες στα 6 τελευταία.Από -11 στο +15 και τελικά 95-89(73-69)την Μακάμπι εντός. Εκτός ο Σλούκας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΕΝΕΡ: Μπιέλιτσα(φόργουορντ,εκτός),Τζέκιρι(σέντερ,5π,3ρ,εκτός),Μπιμπέροβιτς(φόργουορντ,εκτός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σλούκας(πλέι μέικερ,12π,6ας,εκτός),Πίτερς(φόργουορντ,7π,2ρ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -3 η Φενέρ σωστά με την έδρα και καθώς είναι χωρίς Σλούκα ο Ολυμπιακός, Ντέρμπι πάντως. Προς άντερ ίσως με 163π. Πράγματι μικρό προβάδισμα η Φενέρ.Τίποτα άλλο.

ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Απογοήτευση στο Μιλάνο που είναι μια ιστορική ομάδα που είχε στόχο το Φ4 αφού έκανε δύο πανάκριβες κινήσεις με τον ερχομό των Πάνγκος-Ντέιβις. Αλλά είναι τραγικό φέτος με τεράστιο πρόβλημα στο σκορ και κακή χημεία ενώ οι δύο ακριβές μεταγραφές δεν αποδίδουν. Εκανε 9 σερί ήττες έχοντας την χειρότερη επίθεση αλλά και την καλύτερη άμυνα!Η χειρότερη έδρα. Εχει σοκ μέσα με Άλμπα,Βιλερμπάν, Βίρτους από +14 ,Ζάλγκιρις,και 30αρα από την Εφές! Και όπως είπε και ο Μεσίνα "τελειώσαμε"! Και 5 σερί ήττες πάλι καθώς έχασε εύκολα αν και πάλεψε κάπως 101-88 στο Μονακό. Πήρε τον Νειπίερ στην περιφέρεια

Πολύ επικίνδυνη ομάδα με στόχο τα πλέι οφ πια η Μπασκόνια που έκανε και 6 συνεχόμενες νίκες και έχει πολύ δυνατή έδρα. Πανέμπειρη ομάδα που τα τελευταία χρόνια δεν τρομάζει αλλά δεν την υποτιμάς ποτέ! Αν και έχασε σερί σε Άλμπα ,Μπάγερν ,Παρτίζαν και έκανε 4 σερί ήττες,ελπίζει καθώς από 76-87 στο 35' πήγε στη παράταση και κέρδισε εντός την πρωταθλήτρια Εφές! Σοκ και εκτός ο Χάουαρντ ο σκόρερ της. Παίζει ελεύθερο και επιθετικό μπάσκετ με νεανικό ρόστερ. Γυρνάει παιχνίδια ,ομάδα μέρας. Εχει το σοκ με 30αρα στην Βιλερμπάν, αλλά έριξε 30 στην Μακάμπι και έχει τα μπαμ σε Εφές και Φενέρ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΙΛΑΝΟ: ΣΙλτς(φόργουορντ,14π,4ρ,εκτός),Πάνγκος(πλέι μέικερ,10π,4ας,εκτός), Μπαλμπάσο(περιφερειακός,2π,1ας,εκτός),Ναπίερ(πλέι μέικερ,νέο πρόσωπο,αμφίβολος),Μέλι(φόργουορντ,9π,4ρ,εκτός)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ:Χένρι(πλέι μέικερ,10π,3ς,εκτός),Χάουαρντ(πλέι μεικερ,18π,5ας,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς. Η Μπασκόνια σε φόρμα και με κίνητρο αλλά χωρίς και Χάουαρντ και την βασική περιφέρεια.Το απογοητευμένο Μιλάνο θα πάιξει για τον εαυτό του. Στα ίσα σωστά.


ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ

Πολύ δύσκολη στοιχηματικά ομάδα η μεσαία Βαλένθια που εντυπωσιάζει και κρυφοβλέπει πλέιοφ! Γύρισε στην Ευρωλίγκα από το ..παράθυρο αφού πήρε wild card με την αποχώρηση των ρώσικων ομάδων. Δεν έχει το παλιό ακριβό ροστερ. Ομως με την εμπειρία της κάνει ζημιές και μετά τα σοκ μέσα με Μπασκόνια και Βιλερμπάν ,έκανε το μπαμ στην πρωταθλητρια Εφές(την κέρδισε και μέσα!)και στο ΣΕΦ από -16 ! Εχει φάει 30 στην Μπολόνια αλλά νίκησε την Μπάρτσα μέσα. Παίζει καλύτερα εκτός προσέχουμε. Ομάδα μέρας. Με πολλές απουσίες αλλά δεν έχει πρόβλημα! Και σε φόρμα και διπλό 88-94 στην Άλμπα

Βελτιωμένη σαφώς μετά το κακό ξεκίνημα αλλά πάντα χαμηλά η έμπειρη Μπάγερν που έχει το μπαμ με την Εφές εντός και εκτός ! Γενικά σοβαρή ομάδα που είναι στην σκιά του τεράστιου μπραντ του ποδοσφάιρου στο κλαμπ. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, αρέσκεται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή παλεύοντας για τα πλέι οφς που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετική χημεία και άμυνα! Ζημιάρα,δεν σκοράρει. Αλλά έχει βρει φόρμα και καθάρισε άνετα 91-84(88-75 στο37') την Βίρτους εντός και έχει 4 νίκες στα 5 τελευταία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χέρμανσον(πλέι μέικερ,εκτός),Χιμένεθ(περιφερειακός,εκτός),Φαν Πόσομ(πλέι μέικερ,7π,2ας,εκτός),Κλαβέρ(φόργουορντ,6π,3ρ,αμφίβολος),Ριβέρο (σέντερ,11π,4ρ,εκτός), Ντούμπλεβιτς(σέντερ,13π,5ρ,αμφίβολος)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Σίσκο(πλέι μέικερ,εκτός),Λούσιτς(φόργουορντ,9π,4ρ,εκτός), Ομπστ(περιφερειακός,9π,2ρ,εκτός), Χάρις(σέντερ,5π,2ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βαλένθια εντυπωσιάζει παράτις απουσίες και με νίκη θα βλέπει και πλέι οφ. Η μαχητική Μπάγερν πολύ δουλεμένη και σε άνοδο. Πονηρή. Στο 1.52 και -4 σωστά.Αλλά η Μπάγερν ικανή για όλα. Με 8π στο διπλό στο 1.47.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Σε καλή σχετικά κατάσταση η Παρτίζαν του Ζοτς που όμως έχει θέμα με το βάθος της. Η ιστορική ομάδα γύρισε στην Ευρωλίγκα με wild card καθώς έχει στον πάγκο της τον μεγάλο Ομπράντοβιτς. Δεν περιμένει πολλά άμεσα αλλά κάνει ζημιές. Ποντάρει στην έδρα. Ομάδα του όβερ καθώς έχει πρόβλημα στην άμυνα αν και τελευταία βελτιώθηκε. Εχει μια 30αρα συντριβή στην Άλμπα αλλά έριξε και 30 στην Βίρτους Μπ εντός και νίκησε την Εφές μέσα και την Φενέρ εκτός. Μετά τις 5 συνεχόμενες ήττες έχει 6 νίκες σε 8 ματς με καλό διπλό δίκαια σε θρίλερ πάντως στον Αστέρα με 78-79(37-35ημ)

Από τις πιο δύσκολες στοιχηματικά ομάδες η μικρομεσαία Βιλερμπάν που είναι ουραγός αλλά και επικίνδυνη. Μεγαλομέτοχος ο πρώηνΝΒΑερ Τόνι Πάρκερ και η τοπική κοινωνία, αλλά δεν έχει ακριβό μπάτζετ. Φέτος παίζει και άμυνα και έχει αλλάξει κάπως στιλ από πέρσι. Αλλά έχει την χειρότερη επίθεση καθώς ο Ντε Κολό δεν είναι ο παλιός σκόρερ. Νίκησε από -21 τον Ολυμπιακό(!)εντός και από -20 στην Μπολόνια. Εχει μπαμ στην Μπαρτσελόνα(!) και στο Μιλάνο αλλά έχει φάει και μια 30αρα στην Μπασκόνια(!). Και έχει ήττες εντός από Μπάγερν ,Ζάλγκιρις.Άλμπα. Μπαμ με την Φενέρ μέσα 91-77 με περίπατο και 13-0 στην αρχή! Στη λίγκα 63-72 με Μονακό εντός

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Κοπρίβιτσα(σεντερ,2π,2ρ,εκτός),

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Λοβέρν(σέντερ,8π,4ρ,εκτός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς με την ζημιάρα Βιλερμπάν. Οχι λάθος το 1.36 και -6 αλλά οριακό. Πονηρό ματς καιστην νίκη αλλά λογικά θα το πάρει η ανεβασμένη και με την δυνατη εδρα Παρτίζαν. Προς άντερ με 162π.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ

Προβληματίζει η Μπάρτσα στην τελευταία προσπάθεια στην νέα εποχή Σάρας για τίτλο! Και καθώς έρχονται και μειώσεις το καλοκαίρι! Πάντως έγινε και πάλι ομάδα και στηρίζεται στην τρομερή της άμυνα. Πέρσι ήταν άνετα πρώτη ,φέτος έχει ήττες μέσα με Ολυμπιακό,Βίρτους ,Βιλερμπάν και σοκ στο Κάουνας και στη Βαλένθια. Εχει νεκρά διαστήματα και χάνει διαφορές καθώς δεν έχει διάρκεια. Πάντως έχει εξαιρετικό ρόστερ και ποιότητα αλλα δεν έχει βρει την χημεία της. Από +10 στο 30' έχασε στην παράταση στην Μαδρίτη από την Ρεάλ στο Κλάσικο

Στην έδρα στηρίζεται φέτος η Μακάμπι(9-1) για να μπε στα πλέι οφ. Αδύνατη εκτός(2-9)καθώς έχασε εύκολα χωρίς Μπράουν(πάλι εκτός ο ηγέτης της)στον Ολυμπιακό 95-89 από +11(βρέθηκε και στο -15 και μείωσε 73-69).Εκανε σαρωτικές αλλαγές το καλοκαίρι και ανέβασε μπάτζετ φέτος. Έδρα ,εμπειρία, καλή περιφέρεια και πολύ αθλητική αλλά σοφτ πάλι και με διακυμάνσεις. Από -18 κέρδισε καθαρά την Μονακό εντός αλλά έχει φάει μια 30αρα στην Μπασκόνια .Πρόβλημα στο σέντερ .Συνηθίζει να κάνει εξαιρετικά φινάλε που έχει γυρίσει πολλά ματς. Ματς χωρίς άγχος πάντως εδώ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μαρτίνεζ(περιφερειακός,εκτός),

ΜΑΚΑΜΠΙ:Πόιθρες(σέντερ,9π,4ρ,εκτός),Μπράουν(πλέι μέικερ,17π,5ας,εκτός), Χόλινς(περιφερειακός,2π,1ας,εκτός),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπαρτσελόνα δεν πάιζει καλά αλλά είναικαλύτερη και θα το πάρει το ματς εύκολα ή δύσκολα . Στο 1.21 και -9. Η Μακάμπι δεν έχει βάθος με τις απουσίες και δύσκολα θα αντέξει. Προς άσο με -4(1.42)

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ.-ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ

Απογοητεύει η ιστορική Βίρτους Μπολόνια που γύρισε μετά από χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση αλλά μάλλον ξεχνά τα πλέι οφς. Εχει λεφτά και έφτιαξε και νέο γήπεδο .Ομάδα με πολύ κόσμο και στόχος της τα πλέι οφς. Με Σκαριόλο στο πάγκο αλλά έχει παίκτες με μεγάλο μ.ο ηλικίας και λείπει ο σταρ. Έφαγε 20π από Μονακό εντός και έχασε από την Βιλερμπάν μεσα από +20 και την Ζάλγκιρς! ΅Εκτός διασύρθηκε με 50π στο ΣΕΦ(!),30π στην Παρτίζαν.αλλά έχει μπαμ σε Μαδρίτη,Βαρκελώνη,Μιλάνο. Πρόβλημα στην επίθεση σε πολλά ματς. Πολύ περίεργη ομάδα. Εχασε εύκολα στο Μόναχο 91-84(88-75 στο 37')από την Μπάγερν

Τον Μάρτη θα πάιξει η βόμβα της χρονιάς,η απόκτηση του Καμπάτσο! Αλλά ο Ερ Αστέρας είναι ούτως ή άλλως μια σοβαρή ομάδα με την αλλαγή κόουτς από την 7η αγωνιστική με τον έμπειρο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην θέση του άπειρου Γιοβάνοβιτς! Πήρε μετά την αρχή της σεζόν και τον ΝΒΑερ Βιλντόζα και τώρα και τον Καμπάτσο και με την τρομερή έδρα και άμυνα θέλει πλέι οφ ξεκάθαρα. Αν και έχει αρκετούς παίκτες καλούς,αλλά γηρασμένους ή ιδιόρυθμους! Έχει μπαμ στο ΣΕΦ .Διέλυσε την Μονακό εντός 25π. Ηττα δίκαια 78-79 με Παρτίζαν μέσα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Αμπάς(φόργουορντ,εκτός), Μέναλο(φόργουορντ,εκτός), Λούντμπεργκ(περιφερειακός,10π,3ας,αμφίβολος),Οτζελέγια(φόργουροντ,8π,3ρ,εκτός)

ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ:Μάρτιν(σέντερ,5π,2ρ,εκτός),Καμπάτσο(πλέι μέικερ,νέο πρόσωπο,αμφίβολος),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς και εδώ. Η Βίρτους απογοητεύει αλλά δεν πάυει να είναι όνομα. Ο Αστέρας κάνει μια μίνι κοιλιά και είναι ματς κλειδί για να ελπίζει σε πρόκριση. Στο -2 σωστά. Περίεργο ματς πάντως. Στο +8 στο 1.42

Βαθμολογία -

31/01/2023Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 0 21 14 7 66.7% 1786 1608 178
2 Ρεάλ Μαδρίτης Ρεάλ Μαδρίτης 0 21 14 7 66.7% 1731 1603 128
3 Φενέρμπαχτσε Φενέρμπαχτσε 0 21 13 8 61.9% 1725 1659 66
4 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα 0 21 13 8 61.9% 1665 1611 54
5 Μονακό Μονακό 0 21 13 8 61.9% 1699 1703 -4
6 Μπασκόνια Μπασκόνια 0 21 12 9 57.1% 1766 1723 43
7 Ζαλγκίρις Κάουνας Ζαλγκίρις Κάουνας 0 21 12 9 57.1% 1598 1612 -14
8 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 21 11 10 52.4% 1721 1726 -5
9 Βαλένθια Βαλένθια 0 21 11 10 52.4% 1696 1734 -38
10 Αναντολού Εφές Αναντολού Εφές 0 21 10 11 47.6% 1719 1647 72
11 Παρτιζάν Παρτιζάν 0 21 10 11 47.6% 1741 1736 5
12 Ερυθρός Αστέρας Ερυθρός Αστέρας 0 21 10 11 47.6% 1563 1606 -43
13 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 0 21 9 12 42.9% 1619 1652 -33
14 Βίρτους Μπολόνια Βίρτους Μπολόνια 0 21 9 12 42.9% 1622 1687 -65
15 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 0 21 8 13 38.1% 1613 1690 -77
16 Βιλερμπάν Βιλερμπάν 0 21 8 13 38.1% 1583 1669 -86
17 Άλμπα Βερολίνου Άλμπα Βερολίνου 0 21 6 15 28.6% 1686 1745 -59
18 Μιλάνο Μιλάνο 0 21 6 15 28.6% 1475 1597 -122
Promotion - Euroleague (Play Offs)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.