Μπάσκετ

Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023: Το ντέρμπι Βοσνία-Μαυροβούνιο και η Γαλλία

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 - 09:05

Διαβάστε αναλύσεις και προτάσεις για τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν σήμερα Πέμπτη (23/2)

Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023: Το ντέρμπι Βοσνία-Μαυροβούνιο και η Γαλλία

Τα προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023 συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη (23/2) έχει ενδιαφέροντα παιχνίδια στο κουπόνι με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος.

Ωρα προκριματικών και παραθύρων για το Μουντομπάσκετ του 2023 και πάλι μετά τον Νοέμβριο. Και με την συμμετοχή φυσικά της εθνικής μας ομάδας στα λεγόμενα "παράθυρα" που είμαστε πλέον στην 2η φάση με τον σχηματισμό των νέων ομίλων και που πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια. Και αυτό είναι το τελευταίο παράθυρο! Η Εθνική μας ομάδα εξασφάλισε ήδη την πρόκριση! Και αυτή την φορά έχουμε τις ομάδες με απουσίες καθώς λείπουν οι ΝΒΑερς αλλά και τα παιδιά που παίζουν στα κολλέγια. Και φυσικά οι πάικτες της Ευρωλίγκα με ελάχιστες εξαιρέσεις !Συνεπώς κλασικά θέλει πολύ προσοχή να δουμε τις συνθέσεις και ειδικά σε όσους έχουν προκριθεί

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει σε τρεις χώρες, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023. Στα προκριματικά αρχικά είχαμε 32 ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων. Προκρίθηκαν στη Β’ προκριματική φάση οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου μεταφέροντας τα αποτελέσματα όμως. Στη Β’ φάση σχηματίστηκαν δύο όμιλοι των έξι ομάδων. Στην συνέχεια οι τρεις πρώτοι των ομίλων της Β’ φάσης προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο . Εκτός τέθηκαν Ρωσία και Λευκορωσία λόγω των γενικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Παιχνίδι πονηρό και περίεργο με την Λιθουανία να έχει καθαρίσει την πρόκριση και να είναι αδιάφορη και την Ουγγαρία να ελπίζει! Η Λιθουανία(8-2)είναι πάντα μια σοβαρή ομάδα και παρά τις απουσίες σε πολλά ματς έχει καλή εικόνα και εξασφάλισε την πρόκριση. Προφανώς με απουσίες πλέον. Θεματάκι στο πόιντ και την δημιουργία !Γεμάτο γήπεδο. Θα παίξει για την ιστορία της. Η Ουγγαρία του Χάνγκα που όμως δεν θα παίξει λογικά,έιναι μια μέτρια ομάδα που παλεύει και εδώ με 5-5 καθώς ευνοήθηκε από τις απουσίες των μεγάλων στα παράθυρα. Δεμένη ομάδα με την άμυνα ,με νίκη θα ελπίζει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η έδρα προβάδισμα απλά. Προς άσο με -10 απλά

ΤΣΕΧΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Παιχνίδι παντελώς αδιάφορο και λογικά η Γαλλία θα κερδίσει και εύκολα. Πλήρης απογοήτευση στην Τσεχία (3-7)που ήταν μια ομάδα πολύ δουλεμένη με εξαιρετική χημεία και μαχητική αλλά την έχει πάρει η κάτω βόλτα και απογοήτευσε και στο Ευρωμπάσκετ. Προφανώς εκτός Βέσελι-Σατοράνσκι της Μπαρτσελόνα και προσέχουμε ότι ήταν τραγική σε πολλά ματς. Η Γαλλία είναι σχολή και με 8-2 εξασφάλισε την πρόκριση και είναι αδιάφορη. Και μάλιστα και χωρίς να έχει τα ονόματα στα περισσότερα ματς. Αθλητική και ψηλή ομάδα κλασικά. Πολύ καλή πορεία και στο Ευρωμπάσκετ που έφτασε στο τελικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -14 η Γαλλία.Τίποτα,περίεργοματς

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ

Παιχνίδι με ελληνικό χρώμα και με μονόπλευρο ενδιαφέρον και λογικά η Γεωργία θα κερδίσει καθαρά αλλά προσοχή στο χάντικαπ. Η Ολλανδία(0-8 είναι μια μέτρια αλλά δεμένη ομάδα που δεν έχει νίκη αλλά δεν έχει πάιξει άσχημα σε όλα τα ματς..Ξεχωρίζει ο νέος γκαρντ του ΠΑΟΚ, Γιάνικ Φράνκε, όσο και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ, που είχε πάιξει στα μέρη μας.Πρόβλημα στο σκορ. Η Γεωργία με προπονητή τον Ηλία Ζούρο ειναι μια σοβαρή ομάδα .Αλλά έχει απουσίες και απογοήτευσε στο Ευρωμπάσκετ. Είναι στο 4-4 και θέλει μόνο νίκη. Θα έχει πάντως μέρος του κορμού της

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γεωργία φαβορί αλλά όχι εύκολα. Χαμηλά το -8.

ΒΟΣΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Σημαντικό ματς για την μάχη της πρόκρισης και ντέρμπι. Ο νικητής θα ελπίζει βάσιμα και ειδικά αν είναι το Μαυροβούνιο. Η Βοσνία (5-5 )είχε οικονομικά προβλήματα και δεν ήταν σίγουρο αν θα κατέβει και στο ίδιο το Ευρωμπάσκετ που τελικά κατέβηκε. Χωρίς τον ΝΒΑερ Νούρκιτς είναι άλλη ομάδα από την συμπαθή του Ευρωμπάσκετ. Το Μαυροβούνιο επίσης χωρίς τον Βούτσεβιτς που κάνει την διαφορά και δεν ήταν και στο Ευρωμπάσκετ. Και χωρίς και τον Ντούμπλεβιτς της Βαλένθια.Δεμένη πάντως ομάδα και ευνοήθηκε στα παράθυρα και έχει 6-4.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι Στο 1.55 και -3 σωστά.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Περίεργο ματς που θέλει προσοχή καθώς έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η Ισλανδία δεν είναι κακή ομάδα και έχει κάποιους γνωστούς μας ακόμα και από την Ευρωλίγκα(παλιότερες χρονιές)και έτσι έχει 4-4 και πολύ καλή εικόνα. Παλεύει για την πρόκριση και θελει το μπαμ. Εκτός όμως ο κορυφαίος της πάικτης ο Χέρμανσον. Σε φάση ανανέωσης τα τελευταία χρόνια η Ισπανία αλλά έκανε το μπαμ και κατέκτησε δίκαια το Ευρωμπάσκετ! Πάλι φυσικά χωρίς ΝΒΑερς και τους σταρ (παίκτες Ευρωλίγκα). Στο 7-1 εδώ καθώς εξασφάλισε την πρόκριση και χωρίς Σκαριόλο στο πάγκο προφανώς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -9 η Ισπανία σωστά. Προς διπλό μάλλον.

ΙΤΑΛΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Περίεργο ματς που θέλει προσοχή καθώς έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον και εδώ. Η Ιταλία (6-2)είναι μια ομάδα δεμένη και με καλό κλίμα που έφερε ο νέος προπονητής Ποτζέκο και έτσι είχε μια εξαιρετικη πορεία και στο Ευρωμπάσκετ .Εκτός οι ΝΒΑερς και οι παίκτες της Ευρωλίγκα,αλλά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Η Ουκρανία(3-5) παίζει στην Ρίγα της Λετονίας λόγω του πολέμου. Πάντως είναι δεμένη ομάδα που παλέυει με την σκληρή άμυνα και πήγε καλά στο Ευρωμπάσκετ, αλλα δεν θα έχει τους δύο ΝΒΑερης της. Ματς κλειδί και θέλει μόνο νίκη,αλλά χειρότερη από το Ευρωμπάσκετ σαφώς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.47 και -4 η Ιταλία που έχει απουσίες και η Ουκρανία καίγεται.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr