Μπάσκετ

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Προσοχή στις "παγίδες"

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 - 12:46

Η Ελλάδα υποδέχεται την Σερβία και παρότι έχει ήδη προκριθεί στα τελικά εννοείται ότι το ματς έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Προσοχή στις

Ωρα προκριματικών και παραθύρων για το Μουντομπάσκετ του 2023 και πάλι μετά τον Νοέμβριο. Και με την συμμετοχή φυσικά της εθνικής μας ομάδας στα λεγόμενα "παράθυρα" που είμαστε πλέον στην 2η φάση με τον σχηματισμό των νέων ομίλων και που πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια. Και αυτό είναι το τελευταίο παράθυρο! Η Εθνική μας ομάδα εξασφάλισε ήδη την πρόκριση! Και αυτή την φορά έχουμε τις ομάδες με απουσίες καθώς λείπουν οι ΝΒΑερς αλλά και τα παιδιά που παίζουν στα κολλέγια. Και φυσικά οι παίκτες της Ευρωλίγκα με ελάχιστες εξαιρέσεις! Συνεπώς κλασικά θέλει πολύ προσοχή να δούμε τις συνθέσεις και ειδικά σε όσους έχουν προκριθεί.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει σε τρεις χώρες, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023. Στα προκριματικά αρχικά είχαμε 32 ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων. Προκρίθηκαν στη Β’ προκριματική φάση οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου μεταφέροντας τα αποτελέσματα όμως. Στη Β’ φάση σχηματίστηκαν δύο όμιλοι των έξι ομάδων. Στην συνέχεια οι τρεις πρώτοι των ομίλων της Β’ φάσης προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτός τέθηκαν Ρωσία και Λευκορωσία λόγω των γενικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΙΣΡΑΗΛ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Αδιάφορο ματς και δύσκολο να προβλέψουμε. Από τον όμιλο έχουν περάσει ήδη Γερμανία, Φινλανδία και Σλοβενία και όλα έχουν κριθεί. Συνεπώς αδιάφορο ματς και ανοιχτό. Το Ισραήλ δεν είναι δυνατό όπως παλιά και δεν έχει βοήθεια από το ΝΒΑ και μεγάλα ονόματα. Και αν και πήγε καλά τα τελευταία χρόνια πάντως στις υποδομές, δεν είχε ανάλογη εξέλιξη στο αντρικό. Εχασε και από την Σουηδία μέσα, με 3-7 αποκλείστηκε. Η Φινλανδία είχε μια πολύ καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ και είναι δουλεμένη ομάδα. Με 8-2 προκρίθηκε άνετα και λογικά ελεύθερα και χαλαρά στο φινάλε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.53 και -4 σωστά η Φινλανδία αλλά αδιάφορο ματς. Προσέχουμε.

ΕΣΘΟΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Αδιάφορο ματς και δύσκολο να προβλέψουμε. Από τον όμιλο έχουν περάσει ήδη Γερμανία, Φινλανδία και Σλοβενία και όλα έχουν κριθεί. Η Εσθονία μπήκε με 2-4 αλλά συνεχίζει με 2-8 και χωρίς νίκη στην 2η φάση και είναι ουραγός και αποκλείστηκε. Γενικά είναι μια μέτρια ομάδα αλλά συμπαθητική και μαχητική και παίζει καλή σχετικά άμυνα. Χωρίς τους παίκτες και της Μπασκόνια που είναι τα όπλα της. Η Σλοβενία δεν είναι και στα καλύτερα και απέτυχε στο Ευρωμπάσκετ! Εκτός οι ΝΒΑερς και είναι άλλη ομάδα. Πάντως με 7-3 πέρασε και είναι αδιάφορη. Περίεργο ματς, προβάδισμα η Σλοβενία λογικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Και εδώ αδιάφορο ματς. Στο -3 η Σλοβενία σωστά.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ

Παιχνίδι αδιάφορο και περίεργο. Η Τουρκία που την είδαμε και στο Ευρωμπάσκετ με τον Αταμάν στον πάγκο, απογοήτευσε και έχει γκρίνια. Και εδώ αποκλείστηκε και δεν προλαβαίνει και είναι άγνωστο και τι διάθεση θα έχει πια και ενώ έρχεται και από απραξία με τον καταστροφικό σεισμό και το κλίμα είναι βαρύ. Στο 3-5 εδώ. Με τα δεύτερα. Η Λετονία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και μπήκε με 3-1 καθώς νίκησε και την Σερβία! Δεν έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ. Στηρίζεται στην άμυνα παραδόξως. Χωρίς τους ΝΒΑερς. Εχει 7-1 καθώς έριξε 30π στην Τουρκία πλήρης τότε. Με απουσίες πια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ αδιάφορο ματς. Στο -3 η Τουρκία απλά. Περίεργο πολύ.

ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Κλασικό παραδοσιακό ντέρμπι που είχαμε και ματσάρες με τις πλήρεις συνθέσεις στο Βελιγράδι. Πλέον ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Στα Ανω Λιόσια το ματς και περιμένουμε 6000 κόσμο. Η Ελλάδα μας με τον Ιτούδη στο πάγκο από το καλοκαίρι δεν πήγε καλά στο Ευρωμπάσκετ και υπάρχει μια απογοήτευση. Πάντως εδώ με 5-3 περάσαμε και μαθηματικά! Λογικά με Ιτούδη στο πάγκο. Σύνθεση ανάγκης, εκτός οι Ευρωλιγκαίοι. Σε κρίση η Σερβία με την μεγάλη αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ αν και με πλήρη σύνθεση και γκρίνια. Και εδώ με 5-3 είναι σε πίεση καθώς θέλει μια νίκη (χάνει από Βέλγιο). Χωρίς παίκτες της Ευρωλίγκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Σερβία θέλει το ματς αλλά με πολλές απουσίες και αυτή και δεν αξίζει το 1.35 και -7 σε καμία περίπτωση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ

Αδιάφορο ματς και δύσκολο να προβλέψουμε. Από τον όμιλο έχουν περάσει ήδη Γερμανία, Φινλανδία και Σλοβενία και όλα έχουν κριθεί. Η Γερμανία αν και με απουσίες μπήκε με 5-1 και με 8-2 εξασφάλισε άνετα την πρόκριση. Άλλωστε αλλά με πλήρη σύνθεση εκεί με τους ΝΒΑερς ήταν εξαιρετική στο Ευρωμπάσκετ και έφτασε τετράδα. Και χωρίς τους σταρ πάντως είναι σοβαρή. Η Σουηδία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και έχει 5-5 με το μπαμ με 12π στο Ισραήλ. Αλλά δεν προλαβαίνει παρά την συμπαθή αναμφίβολα πορεία. Μέτρια ομάδα, δεν ήταν φυσικά και στο Ευρωμπάσκετ. Η έδρα προβάδισμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ακόμα ένα αδιάφορο ματς. Δεν είναι κακό πάντως το 1.47 της Γερμανίας. Σωστό και το -5.

ΑΓΓΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον και φαβορί ασφαλώς το Βέλγιο και λογικά και χαμηλό σκορ. Η Αγγλία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων που νίκησε και εμάς(!) και μπήκε με 1-3 και έχει 1-7 όμως πλέον και χαιρέτησε ενώ είναι ουραγός. Μέτρια ομάδα με καλά κορμιά πάντως και αθλητικότητα αλλά και έλλειψη ταλέντου και πρόβλημα στο σκορ. Μετριότητα και στο Ευρωμπάσκετ! Το Βέλγιο είναι μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα με την άμυνα που είναι στο 3-5 και ελπίζει έχοντας την ισοβαθμία με Σερβία αλλά δεν εξαρτώνται όλα αυτό αυτήν! Πάντως είναι σε καλή κατάσταση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το Βέλγιο θέλει το ματς και το 1.50 και -3 δεν είναι κακό. Βασικά η νίκη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr