Μπάσκετ

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Ενδιαφέρον πρόγραμμα

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 12:31

Ωρα προκριματικών και παραθύρων για το Μουντομπάσκετ του 2023 και πάλι μετά τον Νοέμβριο. Και με την συμμετοχή φυσικά της εθνικής μας ομάδας στα λεγόμενα "παράθυρα" που είμαστε πλέον στην 2η φάση με τον σχηματισμό των νέων ομίλων και που πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια.

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Ενδιαφέρον πρόγραμμα

Αυτό είναι το τελευταίο παράθυρο και τα τελευταία ματς πια! Η Εθνική μας ομάδα εξασφάλισε ήδη την πρόκριση! Και αυτή την φορά έχουμε τις ομάδες με απουσίες καθώς λείπουν οι ΝΒΑερς αλλά και τα παιδιά που παίζουν στα κολέγια. Και φυσικά οι παίκτες της Ευρωλίγκα με ελάχιστες εξαιρέσεις αν και τώρα κάποιες ομάδες θα έχουν και αθλητές της Ευρωλίγκα και θέλει προσοχή.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει σε τρεις χώρες, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023. Στα προκριματικά αρχικά είχαμε 32 ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων. Προκρίθηκαν στη Β’ προκριματική φάση οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου μεταφέροντας τα αποτελέσματα όμως.

Στη Β’ φάση σχηματίστηκαν δύο όμιλοι των έξι ομάδων. Στην συνέχεια οι τρεις πρώτοι των ομίλων της Β’ φάσης προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτός τέθηκαν Ρωσία και Λευκορωσία λόγω των γενικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αδιάφορο ματς στην Ρίγα της Λετονίας. Αποκλεισμένοι και οι δύο, χωρίς νίκη η Ολλανδία. Για το ονόρε φαβορί η Ουκρανία αλλά το -10 δεν μ αρέσει. Παλεύουν οι Ολλανδοί, δεν είναι τόσο κακή ομάδα.

ΓΕΩΡΓΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Στο 1.32 και -7 η Γεωργία του Ζούρου και τελικός πρόκρισης. Η Ισλανδία θέλει νίκη και με 3π και πάνω. Θα παλέψει. Φαβορί η Γεωργία και με την έδρα νομίζω καθαρά. Προς άσο ίσως με 4-5π.

ΓΑΛΛΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Καλό ντέρμπι αλλά χωρίς ενδιαφέρον. Εχουν περάσει και οι δύο. Στο -8 η Γαλλία, τίποτα.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ

Και άλλο παραδοσιακό ντέρμπι και αδιάφορο. Απλά για την κορυφή. Απουσίες και οι δύο. Στο -7 η Ισπανία. Τίποτα αν και έχει προβάδισμα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ

Χαμός για την 3η θέση στο γκρουπ. Στο 5-6 η Ουγγαρία και θέλει νίκη και ήττα του Μαυροβουνίου και αν. Δύσκολα πράγματα. Η Βοσνία θέλει νίκη και στο -2. Τίποτα. Ντέρμπι.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΤΣΕΧΙΑ

Χαμός για την 3η θέση στο γκρουπ. Η Τσεχία εκτός μάχης και απογοητεύει. Το Μαυροβούνιο θέλει νίκη βασικά για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Στο -8, περίεργο το χάντικαπ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr