Μπάσκετ

Eurocup: Πολλά τα ντέρμπι

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023 - 10:24

Διαβάστε αναλύσεις και προτάσεις για τα 8 ματς που θα διεξαχθούν την Τετάρτη (8/3)

Eurocup: Πολλά τα ντέρμπι

Με την 15η αγωνιστική συνεχίζεται το Γιούροκαπ που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών και έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαίκή διοργάνωση που δίνει δύο θέσεις στην επόμενη Ευρωλίγκα καθώς οι δύο φιναλίστ θα πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση αν και αυτό μπορεί να αλλάξει. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Και υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον με την συμμετοχή του Προμηθέα που άρχισε καλά αλλά δεν συνεχίζει ανάλογα!

Αγωνιστικά έχουμε δύο ομίλους των 10 ομάδων ο καθένας. Την πρόκριση παίρνουν οι 8 από τους 10(!)αλλά παίζει ρόλο η κατάταξη για την διασταύρωση καθώς πχ ο 1ος θα βρει τον 8ο του άλλου γκρουπ. Και μάλιστα σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια και συνεπώς παίζει ρόλο η θέση μέχρι τέλους! Έτσι μέχρι τέλους θα πάμε με νοκ άουτ μονά στο τελικό.

ΚΛΟΥΖ-ΜΠΟΥΡΣΑ

Μετά από διακοπή ενός μήνα δράση και ντέρμπι αν και έχει ένα προβάδισμα η Μπούρσα. Η Κλουζ από την Ρουμανία έχει κάνει σημαντικά βήματα και πέρσι είχε εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ που έφτασε στην οκτάδα με 15000 κόσμο! Εχει το μπαμ με Μπανταλόνα εντός. Παλέυει πολλά ματς,αλλά μάλλον ...χαιρέτησε με 4-10 προτελευταία. Η Μπούρσασπορ είναι μια κλασική μεσαία ομάδα και πέρσι ήταν η μεγάλη έκπληξη και έφτασε στον τελικό εδώ! Δεν έχει ακριβό ρόστερ πάντως και με 7-7 έχει μείνει πολύ πίσω. Επαιξε εξ αναβολής και 92-82 την Μπουργκ εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κλουζ ουσιαστικά χαιρέτησε και η Μπούρσα φαβορί. Στο 1.80 καλή η τιμή όπως είπαμεχθες πχ για την Μπουντούτσνοστ για καποια δελτία και καθώς είναι και καλύτερη σαφώς

ΣΛΑΣΚ-ΛΟΝΤΟΝ

Ματς με ελληνικό χρώμα μετά την διακοπή. Και καθαρά οι Λόντον. Η πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ είναι γνωστή μας απο παλιά. Στις καλές ομάδες της χώρας της που εντυπωσίασε στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Δεν είναι τόσο κακή όσο πέρσι αν και έχει μόλις μια νίκη καθώς μένει από δυνάμεις στο τέλος προσέχουμε όπως στην Πάτρα που συνετρίβη από +15! Οι Λόντον Λάιονς του Κουφού από την Αγγλία κάνουν βήματα για τα μεγάλα σαλόνια χωρίς τόσο ακριβό ρόστερ. Συμπαθητική πορεία και στο 6-8 και φυσικά εξασφάλισε την πρόκριση και κυνηγά την εξαδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μέτριες ομάδες αλλά οι Λόντον πάνε καλά.Στο -7 και 1.26. Νομίζω θα περάσουν αλλά το φοβάμαι στο χάντικαπ

ΜΠΟΥΡΓΚ-ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Ματς ντέρμπι και ενδιαφέρον στα πλασαρίσματα. Η Μπουργκ είναι στις καλές μεσαίες ομάδες στην Γαλλία . Εξαιρετική φέτος και τρομερή πορεία με μπαμ σε Βενετία ,Μπρέσια,Μπανταλόνα! Στο 8-6 και πάει πολύ καλά .Πήγε τελικό στο κύπελλο Γαλλίας και έχασε 92-82 στην Μπούρσα στο εξ αναβολής. Η Μπανταλόνα έμπειρη αλλά και γηρασμένη ομάδα που έχει καλή χημεία, αλλά και διακυμάνσεις. Στόχος ο τίτλος. Έχει φάει και 20π στο Κλουζ αλλά είναι στην 2η θέση με 9-5 με την εμπειρία της. Στη λίγκα της 94-68 εντός την Μούρθια

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ποιοτικότερη η Μπανταλόνα αλλά και γηρασμένη και έχει πάθει ζημιές εκτός. Η Μπουργκ σοβαρή γαλλική ομάδα αλλά όχι κάτι τρομερό. Στα ίσα το ματς και σωστά.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΠΑΡΙ

Ματς με μικρές ομάδες στην επιστροφή στην δράση μετά από ένα μήνα. Το Αμβούργο ρίχνει χρήματα τα τελευταία χρόνια και είναι στις καλές μεσαίες γερμανικές ομάδες. Ομάδα του όβερ. Έχει το μπαμ στην Μπουντούτσνοστ,αλλά σε είναι κρίση διαρκείας 2,5 μήνες με κάκιστες εμφανίσεις καθώς μένει από δυνάμεις. Στο 4-10 και πρέπει να προσέξει. Στη λίγκα 83-88 με Μπάμπεργκ εντός. Η Παρί είναι μια ιστορική ομάδα στην Γαλλία που όμως δεν έχει την παλιά της αίγλη και χρήματα. Φέτος εντυπωσιάζει με διπλά σε Τουρκ,Τρέντο και Μπουντούτσνοστ και έχει 9-5(4η). Ομάδα του όβερ. Στην Γαλλία διπλό 76-86 στην Γκραβελίν

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κρίση διαρκείας το Αμβούργο και εξαιρετική εκτός η μέτρια γενικα΄Παρί. Η φόρμα στέλνει το ματς στο 1.45 και -5. Καμία αξία. Καθώς είναι πολύ χαμηλά.

ΟΥΛΜ-ΠΡΟΜΕΤΕΙ

Επιστροφή στην δράση μετά από ένα μήνα. Και ντέρμπι. Η Ουλμ πάντα στις καλές μεσαίες ομάδες στην Γερμανία. Όμως έφυγε από τον πάγκο ο Λάκοβιτς και είναι χειρότερη από πέρσι. Μέτρια παρουσία αλλά έκανε το μπαμ στην Μπούρσα ,βρήκε φόρμα και στο 8-6 πια και στην 3η θέση! Η Προμετέι από την Ουκρανία και πέρσι είχε μια καλή ομάδα και πορεία παρά τον πόλεμο. Φέτος έχει έδρα στην Ρίγα της Λετονίας. Καλούτσικο ρόστερ. Εχει διπλό στην Βενετία και στην Μπούρσα και είναι η ευχάριστη έκπληξη φέτος και έτσι είναι πλέον 1η με 10-4!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ ντέρμπι. Ευχάριστη έκπληξη η Προμετέι και η Ουλμ σε άνοδο. Στα ίσα το ματς σωστά. Ανοιχτό

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΜΠΡΕΣΙΑ

Ιταλικός εμφύλιος και ντέρμπι στην διοργάνωση. Ανοιχτό ματς με λίγο έδρα. Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες στο καμπιονάτο. Και φέτος έχει ακόμα πιο ποιοτικό ρόστερ και θέλει να προχωρήσει. Αλλά άρχισε άσχημα και άλλαξε προπονητή τον Φλεβάρη. Με τον εμπειρο Σπάχια πια. Στο 7-7 εδώ. Στην Ιταλία ήττα 90-81 στην Σάσαρι. Η Μπρέσια είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Ιταλίας.Με διακυμάνσεις και έκανε και 4 σερί ήττες πριν συνέλθει και έχει 7-7. Σε τρομερή φόρμα καθώς πήρε το κύπελλο Ιταλίας νικώντας Μιλάνο-Βίρτους Μπ! Στο καμπιονάτο ήττα 83-76 στο Τρέντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βενέτσια με την έδρα έχει προβάδισμα. Στο 1.44 και -5 σωστά αν και η Μπρεσια είναι μην ξεχνάμε κυπελλούχος. Λογικά θα περάσει η νίκη πιστεύεω,αλλά δεν είναι και δυνατό σημείο

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ-ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ

Επιστροφή στην δράση μετά από ένα μήνα και ματς με προβάδισμα στην έδρα. Η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνας έμπειρη και σκοράρει πολύ αλλά είναι σοφτ. Απογοήτευση καθώς είχε και θέματα με κόβιντ. Στο 3-11 και ουραγός και πλήρης απογοήτευση καθώς χαιρέτησε! Στην Αδριατική 83-73 την Ιγκοκέα εντός. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες εδώ και πάει σχετικά καλά με την έδρα βασικά και εξασφάλισε την πρόκριση. Παλεύει πολλά ματς και εκτός και είναι στο 7-7 με άλλες τρεις ομάδες και κυνηγά και την 5η θέση πια!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς. Χωρίς ελπίδες πια η Τσεντεβίτα που άρχισε για τίτλο. Και δεν ξερουμε αν θα παλέψει για το γόητρο και με τι διάθεση. Η Λιτεκαμπελις μαχητική και εκτός.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ-ΤΡΕΝΤΟ

Ματς εύκολο για την Γκραν και λογικά 10-15π. Μετά από ένα μήνα παίζουν οι ομάδες. Η Γκραν Κανάρια στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Ισπανίας και παίζει καλό μπάσκετ με τον Λάκοβιτς στο πάγκο. Εδώ επίσης έχει καλή πορεία και στόχος η κορυφή στην οποία είναι άλλωστε με 11-3. Στη λίγκα 94-71 την Μπιλμπάο εντός. Η ιταλική Τρέντο έχει απογοητεύσει και στις προηγούμενες συμμετοχές της. Κακή αρχή παντού και έχει δύο ήττες από την αγγλική Λόντον! Αλλά βελτιωμένη στην Ιταλία που νίκησε και την κυπελλούχο Μπρέσια εντός 83-76. . Εδώ χαμηλά και στο 2-12 και ελπίζει μαθηματικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα η Γκραν που είναι καλύτερη ομάδα και έχει και την έδρα.Στο-17 όμως ακόμα και αν έχει απουσίες που μάλλον θα έχει η αδιάφορη Τρέντο,δεν είναι και μικρό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr