Μπάσκετ

Euroleague: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Παρτιζάν

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 09:01

Αναλύσεις και προτάσεις για τα 5 παιχνίδια που θα διεξαχθούν σήμερα Παρασκευή (24/3)

Euroleague: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Παρτιζάν

Η Euroleague έχει σήμερα Παρασκευή (24/3) πέντε παιχνίδια στο κουπόνι με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος.

Ξεχωρίζει το Παρτιζάν - Ολυμπιακός που θα ξεκινήσει στις 21:00 με τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 4.


ΦΕΝΕΡ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Δεν έχει ακόμα βρει την φόρμα της η Φενέρ που άρχισε εκπληκτικά αλλά μετά έκανε μια μεγαλη κοιλιά με απουσίες. Αλλωστε ήταν καιρό μόνη στην πρώτη θέση μιας και παραμένει μια σοβαρή και ακριβή ομάδα που έχει μπει σε νέα εποχή με τον Ιτούδη από φέτος(και του Καλάθη και των Κώστα Αντ-Ντόρσεϊ πια!). Έμπειρη και με κόσμο και πάντα στα φαβορί για το Φ4. Εχει σοκ μέσα με Μπασκόνια και Παρτίζαν και έχασε 15π στην ουραγό Βιλερμπάν. Σε καλή κατάσταση πάντως αλλά έχασε στην Βαλένθια με 82-80 με καλάθι στο τέλος αν και ισοφάρισε 80-80 από 69-60 στο 32'.Σοκ την Τρίτη δίκαια με 75-82 με Μιλάνο εντός σε εξ αναβολής

Στην μάχη για την πρόκριση η οικοδέσποινα Zάλγκιρις που είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και κλασικά σε ρόλο ρυθμιστή με εξαίρεση όταν πήγε Φ4 με Σάρας! Θέλει πλέι οφ όμως καθώς άρχισε εκπληκτικά αλλά έκτοτε έχει διακυμάνσεις . Περιορισμένο μπάτζετ , τρομερή έδρα με 15.000 κόσμο και έχει νικήσει Μπαρτσελόνα,Ρεάλ, Φενέρ,Μιλάνο με την άμυνα. Εχει νικήσει την Άλμπα μέσα από -20(!) και είναι ομάδα γενικά ανατροπών έχοντας φιλοσοφία. Πάλεψε με τον Ολυμπιακό εντός και το έκανε θρίλερ από 45-59 και έχασε στο τελευταίο σουτ με 72-74. Χωρίς άγχος εδώ πάντως.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΕΝΕΡ: Ακπινάρ(περιφερειακός,1π,εκτός), Πιερ(φόργουορντ,7π,3ρ,εκτός),Ουιλμπέκιν(πλέι μέικερ,15π,4ας,εκτός)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ:Καβανό(φόργουορντ,7π,3ρ,εκτός),Έβανς(περιφερειακός,16π,4ας,εκτός), Τέιλορ(πλέι μέικερ,10π,4ας,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Στο -9 η Φενέρ. Εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει.Αν βάλουμε κάτι προτιμότερος ο άσος

ΒΙΡΤΟΥΣ Μ.-ΡΕΑΛ

Προβληματίζει η ασταθής ιστορική Βίρτους Μπολόνια που γύρισε μετά από χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση και απλά ελπίζει για πλέι οφ αφού έχασε εύκολα εκτός έδρας από την Μονακό με 81-68. Εχει λεφτά και έφτιαξε και νέο γήπεδο. Ομάδα με πολύ κόσμο. Με Σκαριόλο στο πάγκο αλλά έχει παίκτες με μεγάλο μ.ο ηλικίας και λείπει ο σταρ. Έφαγε 20π από Μονακό εντός και έχασε από την Βιλερμπάν μεσα από +20 και την Ζάλγκιρς! ΅Εκτός διασύρθηκε με 50π στο ΣΕΦ(!),30π στην Παρτίζαν.30στην Φενέρ,αλλά έχει μπαμ σε Μαδρίτη,Βαρκελώνη.Στη λίγκα της μεγάλο διπλό στο Μιλάνο

Στην κορυφή σχεδόν χωρίς πάντως να παίζει και καλό μπάσκετ η βασίλισσα στην μετά Λάσο(μετά από 11 χρόνια)εποχή. Από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο αφού πήγε τελικό πέρσι .Γηρασμένη στην περιφέρεια. Μεγάλο βάθος και έμφαση στην άμυνα και τρομερή χημεία καθώς έχει ίδιο κορμό χρόνια! Αρχισε με ήττες μέσα με Ολυμπιακό και Βίρτους Μπ και έχει χάσει στο Κάουνας και από την Μπασκόνια μέσα. Ηττα 90-89 στην Εφές σε εξ αναβολής και νίκη με το Μιλάνο 91-87εντός αγχωτικά πάντως καθώς πάλι δεν έπαιξε καλά.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Κορτινιέ(περιφερειακός,8π,2ρ,εκτός),Μέναλο(φόργουορντ,εκτός), Οτζελέγιε(φόργουορντ,8π,4ρ,εκτός), Τεόντοσιτς(πλέι μέικερ,10π,6ας,εκτός)

ΡΕΑΛ:Ράντολφ(φόργουορντ,εκτός), Αλκοκέν(πλέι μέικερ,εκτός),Γκος(πλέι μέικερ,7π,2ας,εκτός),Γιουλ(πλέι μεικερ,8π,3ας,εκτός),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.52 και -4 η Ρεάλ.Αλλά δεν έχει μεγάλη αξία καθως δεν πάιζει σύμφωνα με την αξία της και ας είναι ψηλά και η Βίρτους μην ξεχνάμε αν και μέτρια είχε κερδίσει στην Μαδρίτη. Χαμηλά

ΜΟΝΑΚΟ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Στην μάχη για το πλεονέκτημα της έδρας καθώς κερδίζει πολλά ματς χωρίς να παίζει καλά η Μονακό που δείχνει στόφα μεγάλης ομάδας και με στόχο το Φ4 φέτος που αύξησε το μπάτζετ της! Αλλά προσέχουμε ότι χάλασε το κλίμα καθώς τέθηκε εκτός ο ηγέτης Μάικ Τζέιμς για πειθαρχικο παράπτωμα!

Πάντως χωρίς αυτόν περίπατο 81-68 με Βίρτους Μπ εντός! Εχει αλώσει Μαδρίτη,ΣΕΦ και έριξε 20π στην Μπολόνια! Χάνει εύκολα διαφορές πάντως καθώς έχασε στην Μακάμπι απο+18 και στο Μιλάνο πάλι από +18 με 2-21 στο τέλος Αλλά και γυρνά παιχνίδια. Από -14 νίκησε τον Ολυμπιακό μέσα.

Συνεχίζει να ελπίζει στα πλέι οφ η πολύ δύσκολη στοιχηματικά μεσαία Βαλένθια που έκανε μια κοιλιά με 5 ήττες σε 6 ματς αλλά νίκησε την Φενέρ εντός με καλάθι στο τέλος με 82-80 από 69-60 και έμεινε ζωντανή! Γύρισε στην Ευρωλίγκα με wild card. Δεν έχει το παλιό ακριβό ροστερ. Ομως με την εμπειρία της κάνει ζημιές. Εχει μπαμ στην Εφές(που την κέρδισε και μέσα)και στο ΣΕΦ από -16 ! Εχει φάει 30 στην Μπολόνια,έχει σοκ μέσα με Μπασκόνια(έφαγε και 40 εκτός!) και Βιλερμπάν αλλά κέρδισε την Μπάρτσα! Παίζει καλύτερα εκτός προσέχουμε. Ομάδα μέρας. Πρόβλημα στην άμυνα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΟΝΑΚΟ: Τζέιμς(πλέι μέικερ,20π,7ας,εκτός)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χέρμανσον(πλέι μέικερ,εκτός),Χιμένεθ(περιφερειακός,εκτός),Φαν Πόσομ(πλέι μέικερ,7π,2ας,εκτός),Αλεξάντερ(φόργουορντ,7π,4ρ,εκτός)


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βγήκαν κάποιες φήμες ότι γυρίζει τελικά ο Τζέιμς αλλά περιμένουμε. Αν όχι,τίποτα με 7 με την μαχητική και ζημιάρα Βαλένθια

ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Παρτίζαν του Ζοτς κάνει ένα τρομερό δεύτερο γύρο και βλέπει πλέι οφ ξεκάθαρα πια και ας έχει θέμα με το βάθος της. Η ιστορική ομάδα γύρισε στην Ευρωλίγκα με wild card καθώς έχει στον πάγκο της τον μεγάλο Ομπράντοβιτς.Ποντάρει στην έδρα,παίζει και άμυνα πια προσέχουμε Εχει μια 30αρα συντριβή στην Άλμπα αλλά έριξε και 30 στην Βίρτους Μπ εντός και νίκησε μέσα-έξω την Εφές και την Φενέρ εκτός. Σε πολύ καλή φόρμα και άλωσε την πρωταθλήτρια Εφές με περίπατο και 84-97 από -17 μάλιστα(23-6)! Τρομερή ψυχολογία πλέον και ματς κλειδί. Στο ΣΕΦ είχε συντριβεί με σύνθεση ανάγκης

Χωρίς τον κόουτς Μπαρτζώκα(ίωση)ο Ολυμπιακός.Στην μάχη για την πρώτη θέση πια ο Ολυμπιακός που είναι στην κορυφή με 10 νίκες στα 11 τελευτάια ματς καθώς πέρασε αγχωτικά πάντως και από την Ζάλγκιρις αν και έγινε θρίλερ από -14(45-59). Τρομερή χημεία, κορυφαία άμυνα,ισχυρή φροντ λάιν και νίκησε εκτός έδρας τα μεγαθήρια Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Όμως έχασε εντός από την Βαλένθια από +16 και τον Αστέρα. Εχει διαλύσει με 50π(!) την Βίρτους Μπ εντός και την Φενέρ με 30! Αλλά έχασε στην Βιλερμπάν από +21 !Εχει την 2η καλύτερη επίθεση .Τρομερή ψυχολογία καθώς κέρδισε και 74-76 στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟ για την Α 1

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Κοπρίβιτσα (σεντερ,2π,2ρ,εκτός),

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπαρτζώκας (προπονητής,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλό ματς και ντέρμπι. Χωρίς τον προπονητή του ο Ολυμπιακός αλλά δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Η Παρτίζαν έχει πιο μεγάλο κίνητρο αλλά όχι και για 1.80 μεμια ομάδα πρώτη με διπλα σε Μαδρίτη,Βαρκελώνη,Φενέρ! Προς άντερ με 164π.

ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΑΓΕΡΝ

Ξαφνικά ξύπνησε το Μιλάνο με 6 συνεχόμενες νίκες αλλά έχασε αν και πάλεψε 91-87 στην Μαδρίτη από την Ρεάλ ! Ιστορική ομάδα που είχε στόχο το Φ4 αφού έκανε πανάκριβες κινήσεις με τον ερχομό των Πάνγκος-Ντέιβις. Αλλά κακή χρονιά με τεράστιο πρόβλημα στο σκορ και κακή χημεία. Εκανε και 9 σερί ήττες έχοντας την χειρότερη επίθεση αλλά και την καλύτερη άμυνα!Η 2η χειρότερη έδρα. Εχει σοκ μέσα με Άλμπα,Βιλερμπάν,Ζάλγκιρις,και 30αρα από την Εφές! Αλλα έριξε 20π στον Ολυμπιακό! Ηττα εντός στη λίγκα της από την Βίρτους Μπ αλλά την Τρίτη μπαμ στο εξ αναβολής στην Φενέρ 75-82 καιελπίζει με 7 νίκες στα 8 τελευταία!

Χωρίς στόχους αλλά σοβαρή ομάδα η Μπάγερν που βελτιώθηκε μετά το κακό ξεκίνημα και έχει το μπαμ με την Εφές εντός και εκτός και παλεύει παντού! Αλλά δεν έχει καλό κλίμα μετά και την ήττα εντός με 75-76 από την Άλμπα. Γενικά μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα που είναι στην σκιά του τεράστιου μπραντ του ποδοσφάιρου στο κλαμπ. Δεν έχει υψηλό μπάτζετ και έχει μια ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή παλεύοντας για τα πλέι οφς που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετική χημεία και άμυνα! Πρόβλημα στο σκορ .Αδύνατη εκτός(3-11).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΙΛΑΝΟ: Μπιλίγκα(σέντερ,3π,2ρ,εκτός), Χαλ(περιφερειακός,8π,2ρ,εκτός), Ντατόμε(φόργου

ορντ,6π,2ρ,εκτός),Πάνγκος(πλέι μέικερ,10π,3ας,εκτός)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Χάρις(σέντερ,5π,2ρ,εκτός),Ράμπιτ(φόργουορντ,10π,4ρ,εκτός),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξαφνικά ελπίζει το Μιλάνο και από την άλλη προβληματισμός στην Μπάγερν.Στο 1.33 και -7 η έδρα θα μιλήσει και καλή η νίκη.Οριακός άσος το χάντικαπ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.