Μπάσκετ

Eurocup: Το ντέρμπι Προμετέι - Βενέτσια

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 12:01

Αναλύσεις και προτάσεις για τα εφτά παιχνίδια που θα διεξαχθούν σήμερα Τετάρτη (29/3)

Eurocup: Το ντέρμπι Προμετέι - Βενέτσια

Με την 18η και τελευταία αγωνιστική συνεχίζεται το Γιούροκαπ που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών και έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαίκή διοργάνωση που δίνει δύο θέσεις στην επόμενη Ευρωλίγκα καθώς οι δύο φιναλίστ θα πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση αν και αυτό μπορεί να αλλάξει. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Και υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον με την συμμετοχή του Προμηθέα που άρχισε καλά αλλά δεν συνεχίζει ανάλογα!

Αγωνιστικά έχουμε δύο ομίλους των 10 ομάδων ο καθένας. Την πρόκριση παίρνουν οι 8 από τους 10(!)αλλά παίζει ρόλο η κατάταξη για την διασταύρωση καθώς πχ ο 1ος θα βρει τον 8ο του άλλου γκρουπ. Και μάλιστα σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια και συνεπώς παίζει ρόλο η θέση μέχρι τέλους! Έτσι μέχρι τέλους θα πάμε με νοκ άουτ μονά στο τελικό.

ΠΡΟΜΕΤΕΙ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Σημαντικό ματς για τα πλασαρίσματα και ντέρμπι. Η Προμετέι από την Ουκρανία είναι η μεγάλη έκπληξη φέτος! Και πέρσι είχε μια καλή ομάδα και πορεία παρά τον πόλεμο. Φέτος έχει έδρα στην Ρίγα της Λετονίας. Στην 1η θέση με 12-5 καθώς πέρασε στο τέλος από την Κλουζ. Ισοβαθμία σε όλα με Μπανταλόνα και θέλει νίκη για να εξασφαλίσει τη πρωτιά!

Η Βενέτσια φέτος έχει ακόμα πιο ποιοτικό ρόστερ και θέλει να προχωρήσει. Άρχισε άσχημα και άλλαξε προπονητή τον Φλεβάρη. Με τον εμπειρο Σπάχια συνήλθε. Στο 9-8 με το 74-80 με Μπανταλόνα εντός. Θέλει νίκη για τετράδα(κερδίζει τη Λιετκαμπέλις)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ματς με κίνητρο. Στο 1.55 και -4 σωστά η έδρα. Οριακό. Τίποτα

ΤΟΥΡΚ-ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ

Παιχνίδι σημαντικό για τα πλασαρίσματα για την γηπεδούχο και άνετα. Η Τουρκ είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Τουρκίας που κάνει όμως τρομερή χρονιά φέτος και νίκησε και στην Καρσίγιακα την Κυριακή! Στην 2η θέση με 12-5 μετά το 84-89 στους Λόντον. Θέλει το ματς καθώς είναι και η Χάποελ στο 12-5. Η Μπουντούτνοστ από το Μαυροβούνιο είναι στις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης. Ομως έχει σοκ με Αμβούργο και Παρί εντός και δεν έχει την παλιά δυναμική. Εχασε και στην αποκλεισμένη Τρέντο και συντριβή με 69-94 με Γκραν Κανάρια εντός.Δεν αλλάζει από την 6η θέση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τουρκ και καλύτερη και με κίνητρο και σε κακή κατάσταση η Μπουντούτσνοστ. Σωστά στο 1.25 και -8 . Προς άσο

ΟΥΛΜ-ΚΛΟΥΖ

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον και καθαρά φαβορί η Ουλμ. Η Ουλμ πάντα στις καλές μεσαίες ομάδες στην Γερμανία. Όμως έφυγε από τον πάγκο ο Λάκοβιτς και είναι χειρότερη από πέρσι. Ρολάρει όμως και έκανε το μπαμ στην Μπούρσα ,βρήκε φόρμα και στο 10-7 με το 78-85 στο Μπουργκ. Θέλει νίκη και για την 3η θέση. Η Κλουζ από την Ρουμανία έχει κάνει σημαντικά βήματα και πέρσι είχε εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ που έφτασε στην οκτάδα με 15000 κόσμο! Εχει το μπαμ με Μπανταλόνα εντός αλλά με 5-12 αποκλείστηκε. Ηττα 87-96 με Προμετέι εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και η εδώ η Ουλμ έχει το κίνητρο και σωστά φαβορί. Η Κλουζ πάντως αν και αδιάφορη δεν είναι κακή ομάδα και το -10 θέλει προσοχή

ΤΡΕΝΤΟ-ΣΛΑΣΚ

Παντελώς αδιάφορο ματς και ντέρμπι ουραγών και πονηρό αν και έχει προβάδισμα σαφώς η καλύτερη Τρέντο. Η ιταλική Τρέντο απογοητευει πάντα εδώ και αποκλέιστηκε ήδη από την οκτάδα καθώς έχει δύο ήττες από την αγγλική Λόντον! Πάντως βελτιωμένη κάπως αλλά στο 2-15 χάνοντας 89-87 και στο Αμβούργο. Η πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ είναι γνωστή μας απο παλιά. Στις καλές ομάδες της χώρας της που σαν Πολωνία εντυπωσίασε στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Δεν είναι τόσο κακή όσο πέρσι αν και έχει μόλις μια νίκη καθώς μένει από δυνάμεις . Ηττα 76-87 με Χάποελ εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι ουραγών Στο 1.42 και -5 προς άσοαπλά καθώς είναι καλύτερη σαφώς η Τρέντο. Αρκεί να είναι πλήρης

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ

Και εδώ ματς με ενδιαφέρον για τα πλασαρίσματα και καθαρά φαβορί η γηπεδούχος. Η Μπανταλόνα έμπειρη αλλά και γηρασμένη ομάδα που έχει καλή χημεία, αλλά και διακυμάνσεις. Στόχος ο τίτλος. Έχει φάει και 20π στο Κλουζ αλλά είναι στην 2η θέση με 12-5 με την εμπειρία της και το 74-80 στην Βενέτσια. Κυνηγά και την 1η θέση. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες εδώ και πάει πολύ καλά με την έδρα βασικά και εξασφάλισε την πρόκριση νωρις και θέλει και καλό πλασάρισμα και τετράδα μετά το 88-85 με Μπούρσα εντός και έχοντας πια 10-7 !

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ ματς με κίνητρο αλλά η Μπανταλόνα είναι άλλο επίπεδο και έστω στο 1.26 και -8 στον άσο

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ-ΜΠΟΥΡΓΚ

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον και καθαρά φαβορί η Μπουργκ. Η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνας είναι η μεγάλη απογοήτευση καθώς έχει αποκλειστεί αν και ξεκίνησε για τίτλο! Είχε και θέματα με κόβιντ. Στο 3-14 και ουραγός και σε κακή κατάσταση. Ηττσ 84-82 εκτός με Μπρέσια. Η Μπουργκ είναι στις καλές μεσαίες ομάδες στην Γαλλία . Εξαιρετική φέτος και τρομερή πορεία με μπαμ σε Βενετία ,Μπρέσια,Μπανταλόνα! Στο 8-9 με κακή ήττα εντός 78-85 με Ουλμ. Θέλει το ματς για να μπορέσει να έχει ένα καλύτερο πλασάρισμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπουργκ με το κίνητρο. Απογοήτευση στην γηπεδούχο που άρχισε με όνειρα. Ελκυστικό το 1΄78 αν και σαν ομάδες ντέρμπι

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Παιχνίδι χωρίς ενδιαφέρον και εύκολο για την γηπεδούχο και 15π. Η Γκραν Κανάρια στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Ισπανίας και παίζει καλό μπάσκετ με τον Λάκοβιτς στο πάγκο. Εδώ επίσης έχει τρομερή πορεία και με το 14-3 εξασφάλισε την πρώτη θέση και δεν αλλάζει. Μετά το εντυπωσιακό 69-94 στην Μπουντούτσνοστ. Το Αμβούργο ρίχνει χρήματα αλλά είναι μέτριο φέτος. Ομάδα του όβερ. Έχει το μπαμ στην Μπουντούτσνοστ, κρίση διαρκείας και 89-87 την αποκλεισμένη Τρέντο εντός. Εχει προκριθεί αλλά δεν αλλάζει από την 8η θέση (χάνει από Λόντον σε ισοβαθμία).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Γκραν και στον άσο με -12 με το σοφτ Αμβούργο και ας είναι αδιάφορη

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr