Μπάσκετ

Euroleague: Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού και το Ρεάλ - Παρτιζάν

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 - 10:59

Αναλύσεις και προτάσεις για τα δύο αποψινά Game 5 των σειρών Μονακό - Μακάμπι (ο νικητής θα παίξει με Ολυμπιακό) και Ρεάλ - Παρτιζάν

Euroleague: Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού και το Ρεάλ - Παρτιζάν

Η Euroleague έχει σήμερα Τετάρτη (10/5) στο κουπόνι τα Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος.

Να σημειωθεί πως ο νικητής του Μονακό - Μακάμπι θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Final 4 του Κάουνας.

ΡΕΑΛ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ (22:00/Novasports Prime)

Το 5ο και τελευταίο παιχνίδι. Στο 2-2 η σειρά με επικρατήσεις μόνο των φιλοξενουμένων! Ο νικητής στο Φ4. Και σε μια τρομερή σειρά με τρομερά επεισόδια στο δεύτερο παιχνίδι που οι τιμωρίες μετά ευνόησαν την ισπανική ομάδα. Σοκ στην Μαδρίτη στο πρώτο ματς σε ένα ζευγάρι που άρχισε με απόλυτο φαβορί την Ρεάλ. Και έγινε το 0-2 με διπλό σπάσιμο από την τρομερή Παρτίζαν. Που έκανε το 0-1 με 87-89 με τρίποντο του Πάντερ στο μηδέν ενώ έχανε 77-70 αλλά ήταν και μπροστά με 48-55.

Στο δεύτερο ματς πάλι στην Μαδρίτη έγινε ο κακός χαμός κυριολεκτικά. Η Ρεάλ έκανε τραγική εμφάνιση,έχανε με 15-20π συνεχώς και είχαμε τρομερά επεισόδια και διακοπή στα 2' με το σκορ στο 80-95. Η Παρτίζαν έκανε το 0-2 αλλά μετά τις τιμωρίες, χωρίς τους δύο κορυφαίους της πάικτες Πάντερ και Λεσόρτ,έχασε εντος σε θρίλερ 80-82 από +15(41-26)καθώς δεν είχε ανάσες! Και από -13 το έκανε ντέρμπι αλλά έχασε στο τέλος 78-85 δίκαια μέσα πάλι και 2-2! Η Ρεάλ χωρίς Γιαμπουσέλε -Ντεκ αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος. Μέτρια φέτος στην μετά Λάσο(μετά από 11 χρόνια)εποχή.

Πανάκριβη,γεμάτη ομάδα,αλλά γηρασμένη στην περιφέρεια. Εχει την καλύτερη επίθεση. Η Παρτίζαν του Ζοτς έκανε ένα τρομερό δεύτερο γύρο και ας έχει θέμα με το βάθος της. Τρομερή έδρα και χημεία. Γυρίζει και ο Πάντερ και άρα πλήρης.

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 1(-5.5):1.94 2(+5.5):1.88

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα η έδρα αλλά έχει τύχη η τρομερή Παρτίζαν καθώς δεν αρέσει και η βασίλισσα. Σωστά στο 1.44 και -5 που δείχνει ασάρα αλλά δεν..

ΜΟΝΑΚΟ-ΜΑΚΑΜΠΙ (21:00/Novasports 4)

Το 5ο και τελευταίο παιχνίδι. Στο 2-2 η σειρά. Ο νικητής στο Φ4. Είχαμε επισημάνει ότι η Μακάμπι με την εμπειρία της και το ειδικό βάρος μπορεί να σπάσει την έδρα και το έκανε στην πρεμιέρα. Αλλά είχαμε πει ότι η Μονακό είναι ομάδα που ξέρει να πάιρνει μεγάλα διπλά και το έκανε. Η Μακάμπι πήρε την έδρα με το εντυπωσιακό 67-79 έχοντας και 18π διαφορά άνετα.

Στην συνέχεια με περίπατο η Μονακό ισοφάρισε 1-1 με άνεση και 86-74. Η Μακάμπι με την τρομερή της έδρα της (15-2) και την φόρμα της στον 2ο γύρο έδειχνε έτοιμη για Φ4 αλλά η Μονακό με την άμυνα κέρδισε εύκολα στο πρώτο ματς στο Τελ Αβίβ με 78-83,ανέκτησε την έδρα και έκανε το 2-1! Η Μακάμπι εξαιρετική περιφέρεια και πολύ αθλητική και από 17-24 με ένα τρομερό 20-0 στην συνέχεια πηγε στο +15 και διέλυσε την Μονακό με 104-69 και έκανε το 2-2!

Η Μακάμπι συνηθίζει να κάνει εξαιρετικά φινάλε καθώς παίζει και άμυνα πια,έχει ειδικό βάρος και κόσμο. Η Μονακό αύξησε το μπάτζετ της για να πάει Φ-4 αλλά δεν έχει ειδικό βάρος ακόμα και δεν έχει δυνατή έδρα. Και δεν έχει και τόση ποιότητα βάθους και πολύ τρίποντο. Πολλά απ ντάουν στο παιχνίδι της αλλά και αυτή αθλητική και έμπειρη πια.

Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1(-2.5):1.86 2(+2.5):1.95

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και απλά μικρό προβάδισμα στην έδρα . Στο 1.70 πάντως και στο -2 είναι ελκυστική η Μονακό αν και σαφώς μπορεί να κερδίσει πάλι η Μακάμπι,Ιδιες ομάδες άλλωστε και με καυτή περιφέρεια και οι δύο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr