Μπάσκετ

Μουντομπάσκετ: Τα προγνωστικά της Παρασκευής!

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023 - 01:22

Εναρξη στη φάση των "16" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει την Λιθουανία.

Μουντομπάσκετ: Τα προγνωστικά της Παρασκευής!

ΣΕΡΒΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ

Η Σερβία είναι στα φαβορί για τετράδα αν και χωρίς Τζόκιτς-Μίσιτς. Αλλά και πάλι είναι καλή και σοβαρή ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της και παίκτες που παίζουν και άμυνα και ηγέτη τον Μπογκντάνοβιτς από το ΝΒΑ. Ομάδα με μεγάλη εμπειρία μην ξεχνάμε. Ηταν σε χαλαρό όμιλο και διέλυσε 105-63 την Κίνα και στην συνέχεια το σοφτ πάντως Π. Ρίκο με 77-94 αν και είχε και 30π νωρίς και έκανε συντήρηση μετά. Στο ρελαντί και το Ν. Σουδάν με 115-83. Ελαφρώς φαβορί με την Ιταλία και καθαρά με την Δομ Δημοκρατία.

Η Ιταλία δεν δείχνει την ίδια δυναμική που είδαμε στις τελευταίες διοργανώσεις. Όχι ότι έχει κανένα τρομερό ρόστερ αλλά κάτι λείπει περισσότερο εδώ. Και έτσι δεν άρχισε καλά καθώς επικράτησε 81-67 της Ανγκόλα, αλλά στην συνέχεια έπεσε θύμα έκπληξης από την Δομινικανή Δημοκρατία με 82-87 και προβλημάτισε. Καθάρισε και τις μέτριες Φιλιππίνες με 90-83 χωρίς και πάλι να αρέσει πολύ και δεν παίζει την άμυνα που ξέραμε αν και ήταν αήττητη στα φιλικά και στο Ακρόπολις φέτος νίκησε 89-88 την Σερβία. Θα παλέψει εδώ και άνετα σχετικά το Π. Ρίκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.25 και -7 η Σερβία. Καλύτερη αλλά χωρίς τους παικταράδες της και η Ιταλία θα παλέψει. Ντέρμπι και δεν αξίζει κάτι με αυτές τις τιμές.

Λιθουανία-Ελλάδα με σούπερ προσφορά στο Pamestoixima.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ

Εξ αρχής είπαμε και μας δικαιώνει η Γερμανία ότι είναι και στα φαβορί για τετράδα. Το είχαμε επισημάνει καθώς έχει κάνει σπουδαία βήματα και είχε πάρει την 3η θέση στο περσινό Ευρωμπάσκετ έχοντας και πολλούς ΝΒΑερς. Εκανε την μεγάλη νίκη στο τέλος στο ντέρμπι με την Αυστραλία με 85-82 και πιο πριν χαλαρά νίκησε 81-63 την Ιαπωνία. Διέλυσε 101-75 και την Φινλανδία και έχει σε τρομερή κατάσταση τον Σρόντερ στην περιφέρεια. Εξαιρετική χημεία, μπήκε με το απόλυτο και απλά περιμένει να είναι ΟΚ και ο Φρανζ Βάγκνερ. Εύκολα την Γεωργία και φαβορί και με την Σλοβενία.

Η Γεωργία του Ηλία Ζούρου στον πάγκο είναι με πλήρη σύνθεση και έχει ένα καλό κορμό και χημεία. Και έτσι καθώς ήταν και σε εύκολο γκρουπ πήρε την πρόκριση και είναι ήδη ευχαριστημένη. Ψηλή και σκληρή ομάδα με εμπειρία στο μεσαίο χώρο. Άνετα 85-60 το Πράσινο Ακρωτήρι του Ταβάρες και έχασε 67-88 από την Σλοβενία αν και πάλεψε ως ένα σημείο. Πρόβλημα στην περιφέρεια και στα πόιντ πάντως σε ποιότητα. Καθάρισε με την άμυνα 70-59 την Βενεζουέλα και πέρασε. Δεν περιμένει κάτι. Θα χάσει εύκολα από την Γερμανία και την Αυστραλία που είναι άλλο επίπεδο αμφότερες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Γερμανία καθώς είναι άλλη κλάση. Αλλά τίποτα με -15 καθώς είναι μαχητική και δεμένη ομάδα η Γεωργία.

ΗΠΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν τα μεγάλα ονόματα και φέτος καθώς δεν κατέβηκε η περίφημη Dream Team και αν και πρώτο φαβορί δεν είναι αχτύπητη καθώς και στο περασμένο Μουντομπάσκετ έμεινε στην 7η θέση θυμίζουμε! Έχει πάντως ακριβούς παίκτες που έχουν μεγάλο ταλέντο και σκοράρουν εύκολα. Όμως δεν έχει χημεία και δυσκολεύεται στους άλλους κανόνες που δεν έχουν τόσες ομοιότητες με το ΝΒΑ. Πάνε καλά πάντως. Περίπατος 109-81 με την Εθνική μας και 99-72 με Ν. Ζηλανδία. Και 110-62 την Ιορδανία. Περίπατος 25-30π με Μαυροβούνιο και 20 με Λιθουανία.

Το Μαυροβούνιο είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες που κάνει πάντα βηματάκια στο υψηλότερο επίπεδο και θέλει μια προσοχή. Και ειδικά φέτος καθώς έχει τον ΝΒΑερ Βούτσεβιτς και έτσι έχει μια πολύ καλή ομάδα -για το επίπεδο του-που θέλει να προχωρήσει. Περίπατος 91-71 με Μέξικο και χαλαρά 89-74 την Αίγυπτο κάνοντας και συντήρηση. Εχασε εύκολα όμως στο ντέρμπι με την Λιθουανία με 91-71 και βγήκαν οι αδυναμίες. Νατουραλιζέ ο Πέρι(παλιά ΠΑΟ), σουτάρει πολύ και με τους ψηλούς του και παίζει μαζί με Βούτσεβιτς και Σιμόνοβιτς(έπαιζε επίσης ΝΒΑ και είναι 2.13). Θέλει να χτυπήσει το ματς με την Ελλάδα και να το πάρει

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα οι ΗΠΑ και αν έχουν διάθεση άσο με -25.

Λιθουανία – Ελλάδα με ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις στην Novibet

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ

Η Ισπανία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά σε φάση ανανέωσης από πέρσι που πήρε το Ευρωμπάσκετ απρόσμενα μιας και δεν έχει τόσο καλό ρόστερ προσέχουμε Και φέτος δεν έχει και τον κορυφαίο της παίκτη στο Ευρωμπάσκετ τον Λορέντζο Μπράουν. Παρόλα αυτά κάνει εξαιρετική δουλειά ο Σκαριόλο, έχει και την εμπειρία με τους γερόλυκους που γύρισαν φέτος και ελπίζει βάσιμα. Διέλυσε 94-64 την Ακτή και την Βραζιλία 96-78. Χαλαρά 85-65 και το Ιράν καθώς ήταν σε πανεύκολο όμιλο. Πλέον όμως δυσκολεύουν τα πράματα. Φαβορί καθαρά με τις απουσίες της Λετονίας, δεν μπορεί με Καναδά.

Η Λετονία του Λούκα Μπάνκι που κάνει καλή δουλειά, είναι στις εξελίξιμες ομάδες και σαν χώρα κάνει σοβαρά βήματα καθώς έχει επιτυχίες σε όλες τις ηλικίες. Παρόλα αυτά δεν έχει εδώ τον σούπερ σταρ της Πορζίνγκις αλλά έχασε και τον τριποντάκια Ντ Μπέρτανς(12π)με τραυματισμό! Πάντως πέρασε καθώς έκανε το μπαμ και απέκλεισε το φαβορί και για μετάλλιο Γαλλία νικώντας από -15 με 86-88 με 14τρ και ενώ. Διέλυσε 109-70 τον Λίβανο. Και λογικά έχασε 101-75 από +10 με τον Καναδά. Σκοράρει, ομάδα του όβερ,θέμα στην άμυνα. Δύσκολα με Ισπανία και μπορεί με την Βραζιλία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λετονία εντυπωσιάζει αλλά δεν είναι ομαδάρα χωρίς Πορζίνγκις και έχασε και τον τριποντάκια Μπέρτανς. Στο -10 με την Ισπανία που την θεωρώ υπερτιμημένη οριακά όλα

ΔΟΜ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-Π.ΡΙΚΟ

Η Δομινικανή Δημοκρατία του ΝΒΑερ Τάουνς εντυπωσιάζει και πέρασε και χωρίς βαθμολογικές απώλειες εδώ. Αλλά δεν είναι και κάτι τρομερό και μην ξεχνάμε ότι δεν έχει τους άλλους δύο ΝΒΑερς της τους Χόρφοντ και Ντουάρτε! Πάντως αρέσει, είναι αθλητική και έκανε το μπαμ με 87-82 με την Ιταλία και πιο πριν είχε καθαρίσει δύσκολα πάντως με 87-81 την οικοδέσποινα ομάδα των Φιλιππίνων. Δυσκολεύθηκε και με την Αγκόλα με 75-67 αλλά πέρασε πρώτη και ελπίζει. Πάντως είναι φαβορί στο ντέρμπι της Καραϊβικής με το μέτριο Π.Ρίκο και θα παλέψει με την Σερβία αλλά δύσκολα

Το Πουέρτο Ρίκο είναι μια έμπειρη ομάδα αλλά γερασμένη και δεν έχει πια την παλιά δυναμική που ξέραμε και που έκανε και καλές πορείες Καμία σχέση με τότε. Όμως αν και συνετρίβη 77-94 από την Σερβία λογικά καθώς έχανε και με 30π.έκανε την νίκη που έπρεπε με το Ν. Σουδάν με την εμπειρία και ανατροπή από -15 και στην παράταση. Και στην συνέχεια άνετα 107-89 την αδύναμη Κίνα και προκρίθηκε με την εμπειρία και χωρίς να αρέσει καθώς είχε εύκολο γκρουπ. Ομάδα του όβερ και πρόβλημα στην άμυνα. Δύσκολα εδώ και ήττα με Ιταλία άνετα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερη η Δομινικανή Δημ. καθώς το Π. Ρίκο δεν έχει σχέση με τις παλιές εποχές. Φαβορί λοιπόν αλλά όχι για 1.17 και -9.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η Σλοβενία με τον κορυφαίο γκαρντ και του ΝΒΑ Λούκα Ντόντσιτς κανονικά στη σύνθεσή της, είναι μια ομάδα με στόχο την τετράδα. Αν και υπάρχουν πολλοί ενδοιασμοί μιας και δεν έχει και το άλτερ έγκο του τον Γκόραν Ντράγκιτς. Δεμένη ομάδα πάντως και θέλει να προχωρήσει. Χαλαρά 100-85 την αδύνατη Βενεζουέλα και περίπατος με την άμυνα με 88-67 με την μαχητική Γεωργία. Ήταν στο πιο εύκολο γκρουπ και χαλαρά 92-77 και το Πράσινο Ακρωτήρι. Θέλει να κερδίσει ένα ματς έστω με Αυστραλία και Γερμανία αλλά και στα δύο ο αντίπαλος είναι το φαβορί. Θα παλέψει γερά πάντως

Η Αυστραλία έχει μια ομάδα με πολλούς ΝΒΑερς και είναι στα φαβορί για την τετράδα όπως πήγε και στο περασμένο Μουντομπάσκετ. Πάντως υπάρχει και κάτι απροσδιόριστο που μας προβληματίζει. Πάντα και κλασικά έχει και μια πολύ αθλητική ομάδα με πολύ δυναμικό παιχνίδι. Όμως αν και είχε μικρές διαφορές, έχασε στο ντέρμπι με την Γερμανία με 82-85. Πιο πριν είχε διαλύσει με 98-72 την Φινλανδία και έκανε άνετα νίκη 109-89 και με την Ιαπωνία. Βρίσκει καλή διασταύρωση και πρέπει να κερδίσει την Σλοβενία για να περάσει και έχει προβάδισμα. Αν κερδίσει, άνετα και την Γεωργία μετά

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλό ματς. Μπορεί μόνος ο Ντόντσιτς; Πιο αθλητική και με πολλούς ΝΒΑερς η Αυστραλία αν και δεν τρομάζει και αυτή. Στο 1.52 και -4 σωστά. Κάπως οριακά

Λιθουανία – Ελλάδα με ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις στην Novibet

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Η Λιθουανία είναι μια από τις ομάδες που ελπίζουν να πάνε στην τετράδα αλλά δεν είναι φαβορί. Καθώς δεν έχει τον Σαμπόνις θυμίζουμε και δεν παίζει το κλασικό παραδοσιακό λιθουανικό μπάσκετ με το τρέξιμο και τη πίεση στην άμυνα και στην επίθεση με τα πολλά σουτ. Έχει αλλάξει φιλοσοφία καθώς είναι πιο βαριά ομάδα και δεν έχει τα καλά γκαρντ του παρελθόντος. Παίζει ένα μπάσκετ Ζάλγκιρις, αλλά έχει εμπειρία και κορμιά. Περίπατος 96-66 με Μέξικο και 93-67 με Αίγυπτο. και άνετα 91-71 το Μαυροβούνιο. Θέλει να κερδίσει την Ελλάδα για να περάσει πίσω από τις ΗΠΑ.

Η Εθνική μας ομάδα έχει τελικά μια συμπαθητική πορεία παρά τις πολλές και μεγάλες απουσίες (Γιάννη Αντ., Κώστας Αντ., Σλούκας, Καλάθης, Ντόρσεϊ, Μήτογλου)και η τελευταία μάλιστα μια μέρα πριν το τζάμπολ! Και έτσι έφτασε εδώ και θα παλέψει για την πρόκριση. Αουτσάιντερ με την Λιθουανία αλλά μπορεί και μπορεί να νικήσει το Μαυροβούνιο αν και θα έχουμε και στα δύο ματς πρόβλημα με τους ψηλούς μας που είμαστε ελλιπείς και δεν έχουμε ποστ παιχνίδι. Με διακυμάνσεις άνετα στο τέλος 91-72 την αδύνατη Ιορδανία και λογικά 81-109 με ΗΠΑ. Από -15 νίκη 83-74 με Ν.Ζηλανδία καθώς σκοράρουμε παρά τα θεματά μας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λιθουανία σωστά φαβορί αλλά όχι για 1.37 και -6, καθώς θα παλέψουμε. Η Λιθουανία είναι βαριά ομάδα και δεν σκοράρει εύκολα, αλλά και εμείς δεν έχουμε ισχυρή φροντ λάιν με τόσα προβλήματα. Αν βάλουμε 8-10τρ μπορούμε. Οριακά όλα. Προς άντερ πιστεύω με 160π.

Δείτε περισσότερα για την προσφορά* της Betsson για το ματς της Εθνικής Ελλάδας με τη Λιθουανία

ΚΑΝΑΔΑΣ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Σας είχαμε ενημερώσει για τον τρομερό Καναδά που ήδη πέρασε σαν δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ! Ο Καναδάς με τους πολλούς και καλούς ΝΒΑερς μας δικαίωσε ότι είναι στα φαβορί για μετάλλιο και στο ντέρμπι με την Γαλλία έκανε επίδειξη δύναμης και την διέλυσε με 95-65. Και περίπατος 128-73 με Λίβανο μετά και νέος περίπατος με την Λετονία αν και έχανε στην αρχή με 10π αλλά μετά την διέλυσε με 101-75. Ομάδα που παίζει σε τρομερό ρυθμό και τέμπο και σκοράρει πολύ. Τρομερή αθλητικότητα και ας έχει και τις απουσίες Ουίγγινς, Μάρεϊ! Ανετα την Βραζιλία αλλά και την Ισπανία.

Η Βραζιλία προβληματίζει και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν που έχει κάνει και μεγάλες πορείες. Πλέον δεν έχει καλό ρόστερ, δεν βγάζει νέους παίκτες και ΝΒΑερς. Και είναι μέτρια σαν ρόστερ και αξία και είχε και ατυχία με το καλημέρα καθώς έχασε και τον Νέτο στην πρεμιέρα, τον κορυφαίο της δηλαδή παίκτη. Διέλυσε 100-59 το Ιράν και με την Ισπανία έχασε εύκολα με 78-96. Νίκησε όχι και με περίπατο πάντως, με 89-77 την αδύνατη Ακτή Ελεφοντοστού. Δεν περιμένει κάτι με τον ανώτερο κατά πολύ Καναδά αλλά θα παλέψει με την Λετονία αρκετά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλο επίπεδο πια ο Καναδάς και η Βραζιλία καμία σχέση με ότι ξέραμε και απλά ήταν σε εύκολο γκρουπ. Στο -19 όμως χμμ..

Βαθμολογία -

01/09/2023Group I
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Σερβία Σερβία 0 3 3 0 100% 314 223 91
2 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 0 3 3 0 100% 249 230 19
3 Ιταλία Ιταλία 0 3 2 1 66.7% 253 237 16
4 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 0 3 2 1 66.7% 285 279 6
Promotion - World Cup (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - World Cup (Play Offs: Quarter-finals)
01/09/2023Group J
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 ΗΠΑ ΗΠΑ 0 3 3 0 100% 318 215 103
2 Λιθουανία Λιθουανία 0 3 3 0 100% 280 204 76
3 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 0 3 2 1 66.7% 251 236 15
4 Ελλάδα Ελλάδα 0 3 2 1 66.7% 256 254 2
Promotion - World Cup (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - World Cup (Play Offs: Quarter-finals)
01/09/2023Group K
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Σλοβενία Σλοβενία 0 3 3 0 100% 280 229 51
2 Γερμανία Γερμανία 0 3 3 0 100% 267 220 47
3 Αυστραλία Αυστραλία 0 3 2 1 66.7% 289 246 43
4 Γεωργία Γεωργία 0 3 2 1 66.7% 222 207 15
Promotion - World Cup (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - World Cup (Play Offs: Quarter-finals)
01/09/2023Group L
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Καναδάς Καναδάς 0 3 3 0 100% 324 213 111
2 Ισπανία Ισπανία 0 3 3 0 100% 275 207 68
3 Βραζιλία Βραζιλία 0 3 2 1 66.7% 267 232 35
4 Λετονία Λετονία 0 3 2 1 66.7% 272 257 15
Promotion - World Cup (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - World Cup (Play Offs: Quarter-finals)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr