Μπάσκετ

Πρεμιέρα στην ACB!

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 - 01:36

Εναρξη στο κατά κοινή ομολογία κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, της Ισπανίας.

Πρεμιέρα στην ACB!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις ACB Ισπανίας

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΜΟΥΡΘΙΑ

Πρεμιέρα στην ισπανική λίγκα με παιχνίδι στα χαμηλά στρώματα και ντερμπάκι. Η Γρανάδα είναι μια έμπειρη μικρή ομάδα που πέρσι σώθηκε στο τέλος αν και είχε ξεκινήσει καλά. Μικρό ρόστερ και φέτος χωρίς πολλά χρήματα και δύσκολα θα μείνει στην κατηγορία. Η Μούρθια (9η πέρσι) είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα που στόχος της είναι η άνετη παραμονή και να κοιτάξει και για τα πλέι οφ. Ο έμπειρος Αλόνσο πάντα στον πάγκο. Με αρκετές αλλαγές αλλά συμπαθητικό ρόστερ. Πήρε τον ακριβό Ένις από την Γαλατά στην περιφέρεια. Στο Σούπερ Καπ στην έδρα της έχασε 74-79 από την Μάλαγα στον ημιτελικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και ανοιχτό ματς. Στο 1.80 πάντως δεν είναι κακό το διπλό αλλά μόνο για ζητούμενα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΧΙΡΟΝΑ

Παιχνίδι με φαβορί ασφαλώς την Βαλένθια που είναι άλλο επίπεδο. Η Βαλένθια είναι στις κλασικές ομάδες τετράδας και παίζει και στην Ευρωλίγκα που κράτησε την θέση της. Έμεινε και στον πάγκο της ο Μούμπρου. Ομάδα που παίζει επιθετικό μπάσκετ και έχει διακυμάνσεις. Έχει κρατήσει τον κορμό της, έκανε το μπαμ με την απόκτηση του σέντερ Μπράντον Ντέιβις(Μιλάνο). Η Χιρόνα είναι μια ιστορική ομάδα που την έχει ο ΝΒΑερ Μαρκ Γκαζόλ! Καλό ρόστερ και πέρσι αλλά με διακυμάνσεις σώθηκε δύσκολα. Έφυγε ο κόουτς Ρενέσες. Ηρθε ο άπειρος Καμπς. Πήρε Πονς-Κόλομ. Θα παλέψει για την παραμονή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άνετα η Βαλένθια καθώς η Χιρόνα είναι μέτρια. Στο -9 προς άσο.

ΜΑΛΑΓΑ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και ντέρμπι. Η Μάλαγα(5η πέρσι) προέβη επιτυχημένα σε ανανέωση πέρσι καθώς έριξε τα μπάτζετ της από όταν έπαιζε στην Ευρωλίγκα. Και έχει νεανικό καλό ρόστερ αν και έφυγε ο Μπριθουέλα (Μπάρτσα). Κράτησε τον κορμό της, ίδιο επίπεδο με πέρσι και στόχος η τετράδα. Στο Σούπερ Καπ 79-74 την Μούρθια και ήττα λογικά 88-81 με Ρεάλ. Η έμπειρη Τενερίφη με στόχο κάθε χρόνο την τετράδα (πέρσι 4η). Εξαιρετική με την άμυνα και την καλή της έδρα κάθε χρόνο. Και έχει τον κορμό της. Ιδια ομάδα με πέρσι ουσιαστικά και φυσικά ίδιος προπονητής(Βιντουρέτα).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγο έδρα απλά καθώς έχουμε ντέρμπι τετράδας. Στο 1.44 χαμηλό και το -5 δεν αξίζει τίποτα.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ-ΠΑΛΕΝΘΙΑ

Παιχνίδι ενδιαφέρον για την μάχη της παραμονής Και ντέρμπι με το καλημέρα. Στις κλασικές μικρομεσαίες έμπειρες ομάδες η Ομπραντόιρο που ποντάρει πάντα στην έδρα της για να μένει στην κατηγορία. Θέλει και φέτος πλέι οφ που πάλεψε και πέρσι ενισχυμένη. Εφυγε πάντως ο Βέστερμαν. Γενικά ίδιο επίπεδο. Η νεοφώτιστη Παλένθια είναι μια ομάδα με στόχο την παραμονή και μόνο. Έχει κρατήσει τον κορμό της. Πήρε τον Φράνκε από τον ΠΑΟΚ και έχει τρεις ολλανδούς. Φτηνό ρόστερ γενικά και πήρε και τον Μπράουν από την Χάποελ Ιερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μικρό προβάδισμα η έδρα και όχι για 1.28 και -8 αν και δεν θα κοντράρουμε καθώς δεν έχουμε καλή εικόνα για την Παλένθια.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Ρεάλ στην πρεμιέρα της λίγκας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ με ίδιο προπονητή και φέτος και είναι φαβορί και για τον τίτλο. Καθώς ,έμεινε και ο Ταβάρες και γύρισε ο Καμπάτσο. Πολύ γεμάτη ομάδα. Και πήρε ήδη το Σούπερ Καπ νικώντας 90-80 την Μπαρτσελόνα στον τελικό. Η έμπειρη Σαραγόσα είχε κακές χρονιές τα τελευταία χρόνια καθώς δεν έχει και πολλά χρήματα. Πέρσι τερμάτισε στην 13η θέση και είχε 12-22 νίκες. Πάντως πέρσι νίκησε εντός Ρεάλ ,Μπαρτσελόνα, Βαλένθια. Λογικά στο ίδιο επίπεδο και φέτος και έχει πολλές αλλαγές προσέχουμε. Πήρε και τον Γιόβιτς της Εθν Σερβίας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρεάλ 15-20π χαλαρά και στον άσο με -15.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ-ΜΑΝΡΕΣΑ

Παιχνίδι με μεσαίες ομάδες στη πρεμιέρα της λίγκας. Φαβορί η Γκραν με την έδρα. Η Γκραν Κανάρια στις κλασικές μεσαίες ομάδες με στόχο τα πλέι οφ και φέτος ! Τρομερή δουλειά από τον κόουτς Λάκοβιτς. Πέρσι τερμάτισε στην 6η θέση. Πήρε τον Λάμερς από την Άλμπα. Εκανε αρκετές αλλαγές. Η έμπειρη μεσαία Μανρέσα που κάποτε είχε πάρει και τίτλο, πέρσι είχε μια πολύ κακή πορεία και κινδύνεψε άμεσα με υποβιβασμό! Τελικά σώθηκε καθαρά στο τέλος μετά τις αλλαγές της. Πολλές αλλαγές και φέτος και έχει μια ομάδα που θέλει αρχικά να σωθεί και μόνο. Η Γκραν άνετα με την έδρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα η Γκραν και στο 1.34 και -7. Κρατάμε βασικά την νίκη.

ΜΠΡΕΟΓΚΑΝ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Πονηρό ματς αν και η Μπασκόνια είναι φαβορί σαφώς στην πρεμιέρα της Ισπανίας. Η Μπρεογκάν είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα με στόχο την παραμονή βασικά. Που όμως είναι και ομάδα των εκπλήξεων προσέχουμε και των ακραίων διακυμάνσεων. Καλή έδρα γενικά. Πέρσι ήταν 10η. Ο Κροάτης Μίρσιτς στον πάγκο, πολλές αλλαγές, πήρε και τον Δ.Αγραβάνη! Η Μπασκόνια αν και έκανε ανανέωση πέρσι ήταν 3η με τρομερή χρονιά. Ομάδα πανέμπειρη με στόχο αρχικά την τετράδα και με ελληνικό ενδιαφέρον καθώς πήρε τον Ρογκαβόπουλο! Κράτησε το κορμό της και έχει προβάδισμα εδώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπασκόνια άλλο επίπεδο και φαβορί. Οχι όμως και για 1.36 και -6 σε μια δύσκολη έδρα και ειδικά στο χάντικαπ.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΝΔΟΡΑ

Παιχνίδι στα μεσαία στρώματα και ντερμπάκι. Η Μπιλμπάο είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες που στηρίζεται στην έδρα της για να σωθεί άνετα αρχικά. Πέρσι ήταν στην 12η θέση με καλή πορεία και είχε και μερικές καλές νίκες. Και εδώ ελληνικό ενδιαφέρον καθώς έχει τον Τσαλμπούρη. Αρκετές αλλαγές και εδώ. Η Ανδόρα είναι έμπειρη μεσαία ομάδα που όμως πρόπερσι υποβιβάστηκε και έτσι επανήλθε με την πρώτη στα μεγάλα σαλόνια. Σαρωτικές αλλαγές για να σωθεί στο υψηλότερο πλέον επίπεδο. Πήρε και τον έμπειρο σκόρερ Γκούντελοκ. Θα παλέψει. Η Μπιλμπάο καθαρό προβάδισμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1,27 και -7 και προς άσο. Βασικά κρατάμε την νίκη καθώς δεν έχουμε εικόνα της Ανδόρας.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Το κλασικό ντέρμπι της Βαρκελώνης με φαβορί όμως την Μπαρτσελόνα που είναι άλλο επίπεδο και κλάση. Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα μείωσε το μπάτζετ αλλά το έχει στα 15εκ και πάλι και κράτησε τον κορμό της. Έφυγε ο κόουτς Σάρας και ήρθε ο άπειρος Γκριμάου που ήταν στις υποδομές και ήταν και παλιός της παίκτης. Εφυγε ο πανάκριβος Μίροτιτς και πήρε τον σέντερ της Εθνικής Ισπανίας Ουίλι Ερναγκόμεζ από το ΝΒΑ. Στο Σούπερ Καπ ήττα 90-80 από την Ρεάλ. Η Μπανταλόνα με στόχο την τετράδα αλλά χωρίς ακριβό μπάτζετ. Πέρσι ήταν 7η. Πήρε τον Άντριους(ΠΑΟ). Εκανε αλλαγές, έφυγε ο Πάρα(Μπάρτσα).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπάρτσα 10π χαλαρά και στον άσο με -8. Καλό και το 1.21 και ειδικά στο -4 στο 1.50.

Βαθμολογία -

23/09/2023Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Μπασκόνια Μπασκόνια 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Μπιλμπάο Μπιλμπάο 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Γρανάδα Γρανάδα 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Μούρθια Μούρθια 0 0 0 0 0% 0 0 0
6 Μανρέσα Μανρέσα 0 0 0 0 0% 0 0 0
7 Ρεάλ Μαδρίτης Ρεάλ Μαδρίτης 0 0 0 0 0% 0 0 0
8 Μπανταλόνα Μπανταλόνα 0 0 0 0 0% 0 0 0
9 Βαλένθια Βαλένθια 0 0 0 0 0% 0 0 0
10 Ουνικάχα Μάλαγα Ουνικάχα Μάλαγα 0 0 0 0 0% 0 0 0
11 Γκραν Κανάρια Γκραν Κανάρια 0 0 0 0 0% 0 0 0
12 Σαραγόσα Σαραγόσα 0 0 0 0 0% 0 0 0
13 Ομπραντόιρο Ομπραντόιρο 0 0 0 0 0% 0 0 0
14 Τράπα Παλένθια Τράπα Παλένθια 0 0 0 0 0% 0 0 0
15 Μπρεογάν  Μπρεογάν 0 0 0 0 0% 0 0 0
16 Τενερίφη Τενερίφη 0 0 0 0 0% 0 0 0
17 Ανδόρα Ανδόρα 0 0 0 0 0% 0 0 0
18 Μπάσκετ Τζιρόνα Μπάσκετ Τζιρόνα 0 0 0 0 0% 0 0 0

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr