Μπάσκετ

Εναρξη στο Γιούροκαπ!

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023 - 12:51

Πρεμιέρα στο Γιούροκαπ λοιπόν που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών, αλλά έχει ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία του Άρη μετά από χρόνια σε αυτό το επίπεδο.

Εναρξη στο Γιούροκαπ!

Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση που δίνει θέση στην επόμενη Ευρωλίγκα, καθώς ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Ο Άρης είναι η ελληνικη συμμετοχή ενώ υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής.

Ετσι η πρώτη φάση έχει δύο ομίλους δέκα ομάδων, αλλά θα προκρίνονται οι έξι στην επόμενη φάση αντί για οκτώ που ήταν ως τώρα. Από αυτές, οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα προκρίνονται απ' ευθείας στα προημιτελικά. Οι υπόλοιπες θα παίζουν χιαστί στη φάση των “16” (τέσσερα ζευγάρια, 3-6, 4-5), από τα οποία θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα μπουν στα προημιτελικά. Οι αγώνες των “16” και των “8” θα παραμείνουν μονά νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ από τα ημιτελικά και έπειτα θα είναι σειρές αγώνων που θα κρίνονται στις δύο νίκες.

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ

Πρεμιέρα στο Γιούροκαπ και παιχνίδι ενδιαφέρον και δύσκολο. Η Χάποελ Τελ Αβίβ είναι στα καλά μεσαία ονόματα στο Ισραήλ και με θετικές πορείες στην Ευρώπη χωρίς κάτι ιδιαίτερο όμως. Πήρε τον Χόλαντ από τον Ερ Αστέρα. Αμερικάνικο μπάσκετ. Η έμπειρη Τσεντεβίτα Λουμπλιάνας (η παλιά Ολίμπια δηλ) είναι μια έμπειρη ομάδα που πάντως δεν έχει ξοδέψει και πολλά χρήματα και θα έχει μια απλή πορεία λογικά. Στην Αδριατική 89-87 την Μέγκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα η έδρα καθαρά. Στο 1.24 και -8 σωστό αλλά τίποτα.

ΟΥΛΜ-ΤΡΕΝΤΟ

Παιχνίδι ενδιαφέρον με μικρομεσαίες ομάδες που όμως έχουν φιλοδοξίες καθώς έχει αδυνατίσει το Γιούροκαπ. Η Ουλμ έκανε την έκπληξη της δεκαετίας στην Γερμανία και πήρε τον τίτλο από Μπάγερν και Άλμπα(!) αλλά φέτος θα είναι μάλλον χειρότερη καθώς έχασε βασικούς. Στη λίγκα 99-84 στο τέλος στην αδύνατη Τούμπινγκεν. Η Τρέντο είναι στις μεσαίες ομάδες στην Ιταλία και συνήθως έχει κακές πορείες εδώ. Στην λίγκα 91-84 την νεοφώτιστη Βανόλι εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγο έδρα και σωστά στο -4 και 1.50. Τίποτα και εδώ.

ΠΑΡΙ-ΓΟΥΛΦΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Παιχνιδι στην πρεμιέρα χωρίς μεγάλα ονόματα. Η Παρί είναι μια νέα δύναμη στο γαλλικό μπάσκετ στον μεσαίο χώρο και έπαιζε και πέρσι εδώ. Ομάδα που έριξε χρήμα και είναι πολύ ενισχυμένη. Πρώτη και αήττητη στο Σαμπιονά και μεγάλο διπλό στο Λιμόζ με 65-83. Ομάδα με κόσμο και όραμα. Η Λιθουανική Γουλφς Βίλνιους έχει τον Κεζμούρα στον πάγκο. Αήττητη στη λίγκα της, έχει έμπειρους λιθουανούς και έκανε το μπαμ και πήρε από την Ρεάλ τον 34άρη πια Τέιλορ! Στόχος να προχωρήσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα η έδρα καθαρά. Στο -10 αν και έχει τρομερή φόρμα η Παρί θέλει προσοχή.

ΚΛΟΥΖ-ΤΟΥΡΚ

Παιχνίδι με φαβορί την Τουρκ αλλά θέλει προσοχή στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η ρουμάνικη Κλουζ έχει κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια και καλές πορείες. Και συνεπώς θέλει προσοχή. Με πολλούς αμερικανούς, έχει ρίξει χρήμα αλλά δεν έχει κάτι τρομερό. Καλή έδρα πάντα. Η Τουρκ είναι μια μεσαία ομάδα στη Τουρκία που πέρσι ήταν εκπληκτική και ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο. Όμως είχε πολλές αλλαγές φέτος και άλλαξε όλη η ομάδα. Θέλει χρόνο αλλά ίδιο επίπεδο. Δύσκολα στη λίγκα 72-68 την Μπούρσα εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς και θέλει προσοχή. Και γι' αυτό είναι στα ίσα σωστά.

ΠΡΟΜΕΤΕΙ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Παιχνίδι εύκολο για την γηπεδούχο και 10-15π. Η Προμετέι από την Ουκρανία όπως και πέρσι παίζει και φέτος με έδρα την Ρίγα της Λετονίας λόγω του πολέμου. Πάντως ρίχνει χρήματα και πέρσι είχε πολύ καλή πορεία. Θέλει να προχωρήσει, έχει πολλούς Αμερικανούς.
Το Αμβούργο είναι στις μεσαίες ομάδες στην Γερμανία που πέρσι δεν ήταν καλό και απογοήτευσε και εδώ. Σοφτ ομάδα γενικά και ίδιο επίπεδο και φέτος. Εκανε το μπαμ στη Λούντβι και διασύρθηκε 58-88 από την μικρή Βούρτζμπουργκ εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα η γηπεδούχος και σωστά στο -9. Προς άσο.

ΑΡΗΣ-ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Σπουδαίο ματς και φαβορί όμως η Γκραν Κανάρια. Ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα που φέτος επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια και θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Γιούροκαπ. Ποντάρει στην έδρα με τον τρομερό του κόσμο. Δεν έχει ακριβό ρόστερ. Πήρε και τον Μποχωρίδη. Η Γκραν Κανάρια είναι στις καλές μεσαίες ισπανικές ομάδες και πέρσι πήρε τον τίτλο εδώ(!) αλλά δεν έπαιξε στην Ευρωλίγκα επειδή δεν είχε το ανάλογο μπάτζετ! Εκανε κάποιες αλλαγές. Εχασε 89-75 στην Μπανταλόνα στη λίγκα της και δεν άρχισε καλά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αλλο επίπεδο η Γκραν Κανάρια αλλά ο ¨Αρης θα έχει 5000 κόσμο! Στο 1.40 και -6 δεν αξίζει κάτι. Ισως προς άσο στα ειδικά μάλιστα με 11π στον Άρη στο 1.45.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ-ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ

Παιχνίδι ντερμπάκι με προβάδισμα στην έδρα. Η Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο είναι στις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης και έχει στόχο να προχωρήσει. Ομάδα με καλή έδρα πάντα και με κόσμο και με αρκετούς Αμερικανούς. Στην Αδριατική λίγκα 103-73 την Ζαντάρ εντός έδρας. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες του Γιούροκαπ και πέρσι είχε καλή πορεία με πρόκριση. Καλή έδρα και κλασικό Λιθουανικό μπάσκετ καθώς δεν έχει Αμερικανούς! Έχει όμως ταλέντο. Μάλλον χειρότερη από πέρσι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η έδρα προβάδισμα. Σωστά στο 1.34 και -6. Οριακό

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Ματς με καλά ονόματα αλλά με φαβορί την Μπανταλόνα σαφώς. Η Μπανταλόνα είναι στα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης και θέλει τον τίτλο για να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει πολύ ακριβό ρόστερ αλλά είναι ομάδα με στόχο την τετράδα στην Ισπανία. Που νίκησε εντός 89-75 την Γκραν Κανάρια. Μέτρια η Μπεσίκτας στην Τουρκία που είναι μεγάλο όνομα στο ποδόσφαιρο και έχει πολύ κόσμο. Πέρσι παραλίγο να υποβιβαστεί. Δεν περιμένει πολλά εδώ, καλύτερη από πέρσι. Ήττα 64-61 στη Νταρουσάφακα στη λίγκα της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.30 και -7 και στον άσο. Ειδικά στο -3 με 1.50.

ΛΟΝΤΟΝ -ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Ματς με φαβορί την Βενέτσια σαφώς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Οι Λόντον Τάουερς από την Αγγλία ρίχνουν χρήματα αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και φέτος δεν έχουν τον Κουφό. Πέρσι είχαν συμπαθέστατη πορεία και πέρασαν στην 2η φάση. Ο Σέρβος Μπόζιτς στο πάγκο. Οχι κάτι ιδιαίτερο. Η Βενέτσια είναι στις καλές ομάδες στο καμπιονάτο και μόνιμος θαμώνας εδώ. Και θέλει καλή πορεία φέτος και να προχωρήσει. Αρχισε καλά στην Ιταλία και νίκησε την καλή Τορτόνα με 76-60 εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -3 η Βενέτσια. Σωστά καθώς δεν έχουμε εικόνα της Λόντον.

ΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΛΑΣΚ

Παιχνίδι με φαβορί την γηπεδούχο ομάδα και εύκολα. Η γαλλική Μπουργκ είναι στις μεσαίες ομάδες της λίγκας της και έχει παρουσία και τα περασμένα χρόνια εδώ χωρίς να περιμένει και πολλά. Ομάδα που στηρίζεται στην έδρα της βασικά και στη Γαλλία νίκησε 90-82 την μεσαία Γκραβελίν εύκολα εντός. Η Σλασκ Βρότσλαβ από την Πολωνία δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που έπαιζε στην τότε Ευρωλίγκα την δεκαετία του ΄80! Απογοητευτική και πέρσι που ήταν ουραγός. Φτηνό ρόστερ και 1-1 έχει ρεκόρ στη λίγκα της και προβληματίζει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίπατο η Μπουργκ. Στον άσο με -7 και ειδικά το 1.30 καλό.

Βαθμολογία -

03/10/2023Group A
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Μπανταλόνα Μπανταλόνα 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Μπεσίκτας Μπεσίκτας 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Τσεντεβίτα Ολιμπίγια Τσεντεβίτα Ολιμπίγια 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Λόντον Λάιονς Λόντον Λάιονς 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Βενέτσια Βενέτσια 0 0 0 0 0% 0 0 0
6 Χάποελ Τελ Αβίβ Χάποελ Τελ Αβίβ 0 0 0 0 0% 0 0 0
7 Αμβούργο Τάουερς Αμβούργο Τάουερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
8 Παρί Μπάσκετ Παρί Μπάσκετ 0 0 0 0 0% 0 0 0
9 Προμετέι Προμετέι 0 0 0 0 0% 0 0 0
10 BC Γουλβς BC Γουλβς 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - Eurocup (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - Eurocup (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Eurocup (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - Eurocup (Play Offs: 1/8-finals)
03/10/2023Group B
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ουλμ Ουλμ 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Τουρκ Τέλεκομ Τουρκ Τέλεκομ 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Γκραν Κανάρια Γκραν Κανάρια 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Άρης Άρης 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Μπούντουτσνοστ Μπούντουτσνοστ 0 0 0 0 0% 0 0 0
6 Σλασκ Βρότσλαβ Σλασκ Βρότσλαβ 0 0 0 0 0% 0 0 0
7 Λιετκαμπέλις Λιετκαμπέλις 0 0 0 0 0% 0 0 0
8 Τρέντο Τρέντο 0 0 0 0 0% 0 0 0
9 Μπουργκ Μπουργκ 0 0 0 0 0% 0 0 0
10 CS Κλουζ-Ναπόκα CS Κλουζ-Ναπόκα 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - Eurocup (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - Eurocup (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Eurocup (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - Eurocup (Play Offs: 1/8-finals)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr