Μπάσκετ

Αρχίζει η Ευρωλίγκα!

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 - 01:47

Εναρξη με πέντε αναμετρήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ξεχωρίζει το Μπαρτσελόνα-Εφές. 

Αρχίζει η Ευρωλίγκα!

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ--ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Ο Ερυθρός Αστέρας αύξησε το μπάτζετ πέρσι με την απόκτηση του Καμπάτσο και του Βιλντόζα για να μπει στα πλέι οφ αλλά απέτυχε. Όμως και φέτος έχει ακριβό ειδικά για την Σερβία μπάτζετ και στόχο την οκτάδα. Γενικά ο Ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη και το φανατικότερο κοινό, είναι πάντα μαχητικός και στα πονηρά ονόματα για να μπει πλέι οφ όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια. Στον πάγκο έμεινε ο έμπειρος Ντούσκο Ιβάνοβιτς που ανέλαβε πέρυσι. Και έκανε πολλές αλλαγές και θα θέλει χρόνο να βρει χημεία και στιλ με διαφορετικούς πολύ παίκτες που δεν παίζουν άμυνα όπως παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια όλες οι ομάδες του Αστέρα. Σίγουρα θα κάνει ζημιές ειδικά εντός έδρας. Πήρε και καλά ονόματα αλλά έχει και πολλούς γερασμένους ή ιδιόρυθμους παίκτες. Ή πολύ καλά θα πάει ή θα στραβώσει πολύ το πράγμα...

Η Βιλερμπάν είναι μαζί με την Μονακό η ακριβότερη ομάδα της χώρας της και φυσικά μια ομάδα που ξέρει καλά τα κατατόπια από παλιές της συμμετοχές. Πάντως αν και δεν ξεχνάμε ότι είναι μεγαλομέτοχος ο πρώην πια σούπερ σταρ του ΝΒΑ ο Τόνι Πάρκερ και ότι έχει κομμάτι της μετοχικής σύνθεσης και η Λυών του ποδοσφαίρου(!), δεν έχει το πολύ ακριβό μπάτζετ. Θα είναι μια κλασική μεσαία ομάδα που με την έδρα θα προσπαθήσει να κάνει ζημιές όπως και τα τελευταία χρόνια που ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια της. Με την αθλητικότητα της θύμιζε κλασικά γαλλικό μπάσκετ και κολλέγιο! Αλλά πλέον έχει κάνει.. στροφή και έχει τους γερόλυκους Ντε Κολό και Λοβέρν και έχει αλλάξει στιλ. Ενώ ο αμφιλεγόμενος και αποτυχημένος ειδικά πέρσι Τι Τζέι Πάρκερ έμεινε στον πάγκο. Φαβορί για την ουρά.

ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπιέλιτσα(φόργουορντ,εκτός)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: -

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -9 καθώς ο Αστέρας έχει τρομερή έδρα και είναι πολύ ενισχυμένος. Αλλά να τον δούμε και στην πράξη τι χημεία έχει. Η Βιλερμπάν δεν μου αρέσει αλλά δεν είναι και ομάδα για -10. Τίποτα.

ΜΑΚΑΜΠΙ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Η Μακάμπι είχε μια σχετικά καλή πορεία πέρσι με τον Οντεντ Κάτας στο πάγκο και γι' αυτό παρέμεινε ! Η Μακάμπι είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς να δίνει πολλά λεφτά δεν τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια και ας έχει πάντα μια πολύ σκληρή έδρα και τεράστια εμπειρία και όνομα! Πάντως με τον Κάτας είναι και πάλι η κλασική Μακάμπι. Δηλ μια ομάδα με πολύ σκορ και θέαμα αλλά ερωτηματικό την άμυνα Πάντως κράτησε από πέρσι που πήρε τον εξαιρετικό Λορένζο Μπράουν στο πόιντ και μαζί με τον Μπάλτγουιν φτιάχνουν ένα καυτό δίδυμο στην περιφέρεια. Ομάδα αθλητική και ρυθμού που αποκλείστηκε πέρσι από την Μονακό στα πλέι οφ και στόχος της είναι η οκτάδα και φέτος. Δεν θα έχει εύκολο έργο όμως καθώς έχει προβλήματα η φροντ λάιν της και λείπει ένας πρωτοκλασάτος σέντερ.

Η Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκανε μια απίστευτη πορεία πέρσι και παραλίγο να πάει και στο Φ4 όπως θα έπρεπε βάση απόδοσης στα πλέι οφ αλλά πλήρωσε τα επεισόδια στην Μαδρίτη σε κερδισμένο ματς με την Ρεάλ! Η ομάδα θα έχει το ίδιο μπάτζετ αλλά χάνει βασικούς της καθώς εκτόξευσαν το κασέ τους. Εχασε τον σέντερ Λεσόρτ που πήγε στον Παναθηναϊκό. και τον Έξουμ στο ΝΒΑ! Πάντως έγινε η ανατροπή και παραμένει ο Πάντερ που σχεδόν είχε ανακοινωθεί από την Μπάρτσα! Εφυγε και ο μέτριος πέρσι Παπαπέτρου. Ερωτηματικό οι δύο ακριβές μεταγραφές από το ΝΒΑ,οι Καμίνσκι και Ντοζίερ. Εχει κρατήσει κορμό, εξελίχθηκε ο πόιντ Αβράμοβιτς και αν βγουν οι Αμερικανοί μπορεί την οκτάδα και τα πλέι οφ. Τρομερή έδρα, προπονητής, χημεία και η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο. Παίζει σύγχρονο μπάσκετ, έχει τον κορμό της. Θα ήθελε έναν ακόμα πόιντ καθώς έφυγε ο Μαντάρ(Φενέρ)

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπάλντγουιν(πλέι μέικερ, εκτός)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: -

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη πρεμιέρα με ντέρμπι. Η Μακάμπι χωρίς Μπάλτγουιν και πρόβλημα στους ψηλούς. Τεράστια απουσία. Η Παρτίζαν αν βγουν οι ΝΒΑερς θα είναι σούπερ. Χαμηλά το 1.50. Προς διπλό και διπλό με 8-9π Παρτίζαν στο 1,45.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Η ιστορική Βίρτους Μπολόνια έχει και πολλά χρήματα και κόσμο και βαρύ όνομα. Αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει καν τα πλέι οφ στην περασμένη σεζόν αν και στον πάγκο της είχε τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Εναν κορυφαίο κόουτς που τελικά έφυγε καθώς προ 15 ημερών διαφώνησε με τον πρόεδρο δημόσια! Εχασε τον τίτλο στην Ιταλία από το Μιλάνο και κάπως μείωσε το μπάτζετ της και θα πάει κοντά στα 10εκ. Και πάλι είναι καλά λεφτά. Ομως δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Νέος προπονητής ο Ιταλός έμπειρος Λούκα Μπάνκι που δεν είναι μεγάλο όνομα αλλά οδήγησε την Λετονία στην 5η θέση στο Μουντομπάσκετ! Πήρε τον καλό διεθνή ιταλό φόργουορντ Πολονάρα από την Ζάλγκιρς. Και κατέκτησε ήδη κόντρα στο Μιλάνο το Σούπερ Καπ. Δεν περιμένουμε πολλά και απλά θα κυνηγά τα πλέι οφ. Θέμα στους ψηλούς και με τον σκόρερ Λούντμπεργκ που μάλλον φεύγει.

H Zάλγκιρις είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και κλασικά σε ρόλο ρυθμιστή σε αυτό το επίπεδο αν και πέρσι πάλεψε μέχρι τέλους για τα πλέι οφς! Και είχε πάει. με τον Γιασικεβίτσιους στον πάγκο χωρίς πολλά χρήματα και στο Φ4 αλλά χωρίς αυτόν η ομάδα δεν μπόρεσε να μείνει στο ίδιο επίπεδο. Πάντως πέρσι επανήλθε. Φέτος έχασε στην τελευταία αγωνιστική την είσοδο της στην οκτάδα και τα πλέι οφ, αλλά έχει ένα πολύ καλό κλίμα και πάλι και έχει κρατήσει τον κορμό της. Θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα οικονομικά, έμεινε ο κόουτς Μακσβίτις που εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν και πήρε ήδη τον Μήτρου Λονγκ από το Μιλάνο που είχε ακουστεί και για τον ΠΑΟ. Εφυγε ο Μπραζντέικις για τον Ολυμπιακό. Βασικός στόχος είναι απλά οι καλές εμφανίσεις. Και να κάνει καλές νίκες στην έδρα της που παίζει με 15.000 κόσμο! Που είναι και το όπλο της. Και φυσικά θα προσπαθήσει να βγάλει νέα ταλέντα που έχει αρκετά. Πρόβλημα στο σέντερ. Δύσκολα όπως πέρυσι.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: -

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: -

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μέτριες ομάδες και περιμένω ντερμπάκι και σκληρό ματς. Με χαμηλό σκορ. Στο 1.50 και -4 σωστά, αλλά τίποτα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΕΦΕΣ

Νέα εποχή στην Μπαρτσελόνα! Που δεν έχει καταφέρει ακόμα τον στόχο της και απέτυχε και το πρότζεκτ που έστησε με τρελά λεφτά πάνω στον Σάρας. Αλλά αν και με ένα σπουδαίο προπονητή και ένα πανάκριβο μπάτζετ η ομάδα δεν πήρε τίτλο και δεν παίζει καλό μπάσκετ. Πέρυσι στηρίχθηκε στην τρομερή της άμυνα, την καλύτερη της Ευρώπης. Αλλά δεν αρκούσε για τον τίτλο. Και η διοίκηση έκρινε ότι απέτυχε το πρότζεκτ και έτσι φέτος μείωσε το μπάτζετ κατά 15εκ και έφυγαν Σάρας και ο πανάκριβος παίκτης Μίροτιτς! Στην θέση του ένας παλιός παίκτης της ομάδας ο Ρότζερ Γκριμάου που ήταν στις υποδομές αλλά είναι άπειρος για την θέση αυτή. Πάντως ρόστερ καλό έχει και έφερε τον Γουίλι Ερναγκόμεζ από το ΝΒΑ που μαζί με τον Βέσελι φτιάχνει καλό δίδυμο. Στόχος το Φάιναλ Φορ και λογικά θα το πετύχει.

Η Εφές ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης για δύο συνεχόμενες φορές και ήταν ή είναι και η νέα δύναμη. Πέρσι ήταν φαβορί για να κάνει το θρι πιτ αλλά απέτυχε και έτσι ήρθαν αλλαγές φέτος με πρώτη πρώτη ότι έφυγε ο πρωτομάστορας των επιτυχιών ο Εργκίν Αταμάν που ήρθε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟ! Στην θέση του ο Ερνέμ Τσαμ από την Τουρκ που θεωρείται όμως πολύ εξελίξιμος έχοντας θητεύσει και δίπλα στον Ομπράντοβιτς! Συνεπώς μια νέα εποχή για την ομάδα που πάντως δεν μείωσε πολυ το μπάτζετ της και κράτησε τα μεγάλα ονόματα Λάρκιν και Κλάιμπερν αλλά έφυγε ο Μίσιτς για το ΝΒΑ και στην θέση του ήρθε ο Τόμπσον από την Μπασκόνια που τον ήθελε η μισή Ευρώπη! Γενικά πάντως η Εφές είναι φαβορί για την οκτάδα και θα έχει ένα θέμα στο βάθος της και στην φροντ λάιν ίσως.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:

ΕΦΕΣ: Οζντεμίρογλου(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και στο 1.50 και -5. Σωστά ίσως. Αν και η Εφές έχει καλό ρόστερ όπως και η Μπάρτσα. Αμφότερες όμως άλλαξαν προπονητή και είναι ένα θέμα. Να τις δούμε.

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΛΜΠΑ

Η Μπάγερν είναι μια σοβαρή ομάδα που είναι ασφαλώς στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, εν τούτοις δεν ανεβάζει σε μεγάλα νούμερα το μπάτζετ της. Και αρέσκεται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή όπως έδειξε στα πρώτα της χρόνια εδώ. Πάντως έχει καταφέρει να φτάσει και στα πλέι οφ και να κάνει ζημιές. Φέτος έκανε επένδυση στον πάγκο της φέρνοντας ένα πολύ μεγάλο όνομα. Τον Πάμπλο Λάσο που είναι ο άνθρωπος που ήταν 10 χρόνια στον πάγκο της βασίλισσας Ρεάλ! Λογικά θα έχει μια μαχητική ομάδα και πάλι με ρυθμό και πίεση στην άμυνα έχοντας και τον Ισπανό κορυφαίο τεχνικό. ! Ζημιάρα ομάδα, θέλει χρόνο, δεν πήρε μεγάλα ονόματα.

Η Αλμπα είναι μια παλιά έμπειρη ομάδα της διοργάνωσης που γενικά κάνει ζημιές αλλά τίποτα παραπάνω. Στον πάγκο έμεινε ο Ισπανός Γκονζάλεθ. Και παίζει σύγχρονο και επιθετικό μπάσκετ αλλά είναι σοφτ. Εφυγε ο Σίκμα για τον Ολυμπιακό. Ασφαλώς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω αλλά είναι μαχητική ομάδα που παλεύει και εκτός έδρας. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει μεγάλο μπάτζετ. Αλλά είναι ομάδα με κόσμο που έχει χημεία και θα κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει. Δύσκολα θα αποφύγει τις τελευταίες θέσεις αν και κράτησε τον κορμό της. Συνεπώς θέλει προσοχή με το περίεργο μπάσκετ που παίζει ενώ ο θηριώδης Κουμάτζε θα είναι η ατραξιόν της ομάδας φέτος και το κλειδί για μια καλή πορεία σε νίκες. Λογικά στοιχηματικά ομάδα του όβερ που κάνει και ανατροπές και μια παίζει άμυνα μια επίθεση!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Λούσιτς(φόργουορντ,εκτός)

ΑΛΜΠΑ:Βέτζελ(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ποιοτικότερη η Μπάγερν αλλά για 1.23 και -8 σε γερμανικό εμφύλιο δεν με ενθουσιάζει. Το 1.23 λογικά μπαίνει σε συνδυαστικά κουπόνια.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr