Μπάσκετ

Πρεμιέρα-φωτιά στην Ευρωλίγκα!

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023 - 12:33

Το ντέρμπι αιωνίων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα στο αποψινό κυρίως μενού της 1ης αγωνιστικής στην κορυφαία διοργάνωση!

Πρεμιέρα-φωτιά στην Ευρωλίγκα!

ΦΕΝΕΡ-ΜΙΛΑΝΟ

Με τον Δημήτρη Ιτούδη από πέρσι στον πάγκο της η Φενέρ που ψάχνει την φιλοσοφία της από την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και μετά. Και αν και μείωσε από τότε το μπάτζετ της παραμένει μια σοβαρή ομάδα με 15εκ προϋπολογισμό που δεν είναι λίγος. Και αν και δεν τρομάζει κανέναν δεν παύει να είναι μια καλή και έμπειρη και με κόσμο ομάδα που είναι πάντα στα φαβορί για τα πλέι οφ και την οκτάδα και ψάχνει το κάτι παραπάνω. Πέρσι αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ δύσκολα. Δεν έκανε πολλές αλλαγές και κράτησε τελικά τους Ντόρσεϊ και Καλάθη που ειδικά ο δεύτερος ήταν να φύγει! Καλή φροντ λάιν καθώς πήρε Παπαγιάννη από τον ΠΑΟ και τον Σανλί από την Μπάρτσα. Γεμάτη ομάδα, αθλητική και με πολλούς ρολίστες και στόχος της η οκτάδα.

Το Μιλάνο είναι μια ιστορική ομάδα που επιτέλους έγινε ομάδα Φ4 καθώς για χρόνια αν και είχε δαπανήσει τρομερά χρήματα, δεν είχε πετύχει τίποτα. Κάθε χρόνο με τον βασικό χορηγό τον Αρμάνι ξοδεύει πολλά χρήματα αλλά δεν έχει κάνει το άλμα για να πάρει έναν τίτλο. Και πέρσι είχε πολλές απουσίες και τραυματισμούς και έτσι έμεινε εκτός πλέι οφ από νωρίς.. Και αν και ήταν για την έξοδο τελικά κράτησε τον έμπειρο Μεσίνα στον πάγκο αν και δεν είναι ο παλιός Μεσίνα. Γενικά το Μιλάνο έγινε μια σκληρή ομάδα που παλεύει για Φ4 και ψάχνει και τον τίτλο και την επιστροφή στις χρυσές εποχές του ' 80! Και έτσι έκανε το μπαμ με την απόκτηση του Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα. Εχει ένα ερωτηματικό σε τι κατάσταση θα είναι ο Πάνγκος αλλά και τι επίπεδο είναι στο σέντερ ο Καμαγκατέ.

ΦΕΝΕΡ: Μπίρσεν(φόργουορντ,εκτός), Νέτο(πλέι μεικερ,εκτός)
ΜΙΛΑΝΟ: Μπαρόν(περιφερειακός,εκτός),Λο(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Μιλάνο ακόμα δεν είναι καλά και αγκομάχησε και στο καμπιονάτο εντός με την Τρεβίζο. Γι' αυτό και στο 1.40 και -5 αν και χαμηλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα εποχή στον ΠΑΟ που εκτοξεύει το μπάτζετ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αναλαμβάνει δράση καθώς η ομάδα πήρε και το ΟΑΚΑ για έδρα της και επίσημα! Συνεπώς ο ΠΑΟ κάνει την αντεπίθεση του και ήδη έφερε στον πάγκο ένα κορυφαίο προπονητή. Τον Εργκίν Αταμάν που έφτιαξε το θαύμα της Εφές. Και ήδη οι πράσινοι έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του Σλούκα από τον Ολυμπιακό με απίστευτα χρήματα! Ακόμα πήραν τον εξαιρετικό σέντερ Λεσόρτ από την Παρτίζαν και τον Βιλντόζα από τον Αστέρα! Αλλά και τον Χ. Ερνγαγκόμεζ από το ΝΒΑ. Σημαντική απώλεια ο Παπαγιάννης, γύρισαν Παπαπέτρου-Μήτογλου και έχει 11 νέα πρόσωπα. Θέλει χρόνο για να δέσει. Στόχος τα πλέι οφ και ότι καλύτερο. Άρχισε όμως με συντριβή 75-51 από τον Ολυμπιακό στο Σούπερ Καπ! Θα συνέλθει και θέλει προσοχή στην αρχή

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια και μπήκε με απόλυτη επιτυχία στην νέα εποχή χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη που αποσύρθηκε. Ο Μπαρτζώκας δικαιώθηκε όμως καθώς η ομάδα έχει γίνει σύγχρονη, έχει καλύτερους ρόλους και έγινε πιο αθλητική παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό σύνολο με την κορυφαία άμυνα και έδρα στην διοργάνωση! Και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε μετά από χρόνια και πάλι στα Φ4 και ο κόσμος γύρισε στο ΣΕΦ! Η ομάδα πέρσι έχασε για ένα σουτ το τρόπαιο στο τελικό και στόχος και φέτος είναι το Φάιναλ Φορ. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του και έχει εξαιρετική χημεία και είναι πιο έτοιμος από τις άλλες ομάδες και ας έφυγαν οι κορυφαίοι του Σλούκας-Βεζένκοφ. Τρομερή άμυνα και διέλυσε 75-51 τον ΠΑΟ στο Σούπερ Καπ! Τρομερό δίδυμο σέντερ με την απόκτηση Μιλουτίνοφ, ερωτηματικό η επίθεση καθώς έψαχνε σκόρερ,

ΠΑΟ:Μήτογλου(φόργουορντ,εκτός), Παπαπέτρου(φόργουορντ,εκτός)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φαλ(σέντερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς. Αλλο ματς από αυτό της Ρόδου όμως. Σαφώς με τον κόσμο του ΠΑΟ και πλέον έχουν αρχίσει οι ομάδες να συνηθίζουν τις διαφορές τις μεγάλες όπως στο εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάει το ματς με την τρομερή του άμυνα στους 70π. Μεγάλη η απουσία Φαλ καθώς θα ανεβαίνει ο Σίκμα στο "5" που δεν είναι για πάνω από μερικά λεπτά και έτσι όμως θα μένει κενό και στο "4". Καθώς δεν έχει φέτος τρίτο σέντερ ο Ολυμπιακός. Κλειδί το τρίποντο και αν φθαρεί ο Μιλουτίνοφ. Στην επίθεση έχει θέματα.

Ο Παναθηναϊκός έχει κλειδί τον Ερναγκόμεζ. Χωρίς Παπαπέτρου-Μήτογλου έχει θέμα στα φόργουορντ και έτσι είναι κλειδί ο Ερναγκόμεζ και θα πάει σε χαμηλά σχήματα. Και λόγω έδρας θα βάλει την μπάλα στην ρακέτα για να φθείρει γρήγορα και τον Μιλουτίνοφ. Σωστά στα ίσα γιατί και ο ΠΑΟ θα είναι δυσκίνητος στην επίθεση και θα έχει θεματάκια στην άμυνα. Μας δικαίωσε πανηγυρικά στην Ρόδο το άντερ και το έριξαν στο 153π τώρα. Αν και οριακό προς άντερ πάλι. Στα ειδικά στο όβερ 11π ο Λεσόρτ και ο Πίτερς τους 8 και ο Γουόκαπ στους 7.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η έμπειρη Μπασκόνια είναι μια κλασική πονηρή στην διοργάνωση ομάδα που πάντως δεν τρομάζει κανέναν αλλά δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και ποτέ ! Καθώς είναι ίσως η πιο έμπειρη μεσαία ομάδα στην Ευρώπη και με το καλύτερο νόου χάου και γι' αυτό και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της ,καταφέρνει κάθε χρόνο και είναι εξαιρετική ανταγωνιστική και κρυφοκοιτάζει τα πλέι οφ. Και αν και προσπαθεί δεν έχει καταφέρει το βήμα παραπάνω τελευταία καθώς δεν βρίσκει πλέον τα ταλέντα όπως παλιά από τις λατινικές χώρες τύπου Σκόλα, Σπλίτερ κτλ. Και φέτος σχετικά χαμηλά το μπάτζετ. Στο πάγκο έμεινε ο Ισπανός Χουάν Πεναρόγια και θα έχει και φέτος ένα νεανικό βασικά και μαχητικό ρόστερ. Εφυγε ο Τόμπσον, ποντάρει στην έδρα, ομάδα του όβερ, πήρε και τον Έλληνα Νικο Ρογκαβόπουλο.

Η βασίλισσα Ρεάλ είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο που κατέκτησε άλλωστε και πέρσι στον τελικό θρίλερ με τον Ολυμπιακό. Και αν και τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και δείχνει και γερασμένη με αποτέλεσμα να έχει και κακές χρονιές. Ομως πήγε με την εμπειρία της σε δύο συνεχόμενους τελικούς και πέρσι με μια σημαντική αλλαγή καθώς στον πάγκο της είναι ο βοηθός παλιά του Λάσο ο Ματέο! Εδώ και χρόνια η Ρεάλ έχει ένα ακριβό και ένα ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ. Πλέον η βασίλισσα άρχισε να παίζει διαβασμένο μπάσκετ και με τακτική στην άμυνα και έχει αλλάξει στιλ. Εχει τρομερή χημεία καθώς δεν έχει αλλαγές. Σκληρή ομάδα, βάθος, έμεινε ο κορυφαίος σέντερ Ταβάρες και γύρισε στην περιφέρεια ο Καμπάτσο. Πρώτο φαβορί.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ:
ΡΕΑΛ:Αλοκέν(πλεί μέικερ,εκτός),Ντεκ(φόργουορντ,εκτός), Ταβάρες(σέντερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανώτερη η Ρεάλ και σε φόρμα αλλά χωρίς Ταβάρες. Χαμηλά κάπως το 1.50 και -4 καθώς η Μπασκόνια στην έδρα της ειναι ικανή για όλα!

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΟΝΑΚΟ

Η ισπανική ομάδα είχε μια συμπαθητική πορεία στην διοργάνωση και έκανε πολλές εκπλήξεις όπως στο ΣΕΦ που είχε νικήσει τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα πολύ δουλεμένη από τον εξελίξιμο τεχνικό Άλεξ Μούμπρου και γι' αυτό άλλωστε παρέμεινε τελικά στον πάγκο της ενώ αρχικά είχε ακουστεί ότι θα αποχωρήσει. Η Βαλένθια πήρε όπως περιμέναμε την wild card από την Ευρωλίγκα μετά την αποχώρηση της ισπανικής Γκραν Κανάρια. Πάντως ήδη έφυγε ο κορυφαίος της ψηλός για 10 και βάλε χρόνια, ο Ντούμπλεβιτς! Όμως έκανε το μπαμ και απέκτησε τον Ντέιβις από το Μιλάνο, από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη και δύο ακόμα ψηλούς καλούς στις ομάδες τους στο Γιούροκαπ. Όμως δεν περιμένουμε πολλά από την Βαλένθια που βάση φιλοσοφίας και του κόουτς θα παίξει επιθετικό και ελεύθερο μπάσκετ και θα είναι ρυθμιστής.

Η Μονακό είναι στις νέες δυνάμεις της Ευρωλίγκα και ήδη πέρσι έφτασε στο Φάιναλ Φορ που είναι και φέτος ο στόχος της και έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο το μπάτζετ! Η ομάδα από το Πριγκηπάτο έχει στο πάγκο της τον σέρβο Σάσα Ομπράντοβιτς και τελικά κράτησε τον ιδιόρρυθμο αλλά απόλυτο ηγέτη Μάικ Τζέιμς που παρέμεινε! Και μάλιστα έκανε και το μπαμ φέρνοντας και τον ΝΒΑερ σούπερ σταρ Κέμπα Ουόκερ που παίζει ίδια θέση αλλά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι. Η Μονακό είναι μια ομάδα που πλέον επενδύει και στο μπάσκετ και έχει ουκρανό ζάμπλουτο ιδιοκτήτη και την βοήθεια και της τοπικής κοινωνίας! Γενικά πάντως αν και με σέρβο κόουτς παίζει και αρκετά αμερικάνικο μπάσκετ. Και φέτος θα έχει πολλά διπλά και ανατροπές με εκρηκτικά σερί. Τρομερή περιφέρεια, ίδια ομάδα με πέρσι.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χέρμανσον(πλέι μέικερ,εκτός),Αροστέγκι(περιφερεακός,εκτός)
ΜΟΝΑΚΟ:Λόιντ(περιφερειακός,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ στο 1.50 και -3 φαβορί η Μονακό αλλά δεν την έχουμε δει ακόμα με Ουόκερ και η Βαλένθια σαν ισπανική ομάδα θέλει πάντα προσοχή καθώς είναι ζημιάρα. Μάλλον θα περάσει όμως η Μονακό.

Βαθμολογία -

06/10/2023Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Crvena zvezda Crvena zvezda 0 1 1 0 100% 94 73 21
2 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα 0 1 1 0 100% 91 74 17
3 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 1 1 0 100% 96 81 15
4 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 0 1 1 0 100% 80 68 12
5 Ζαλγκίρις Κάουνας Ζαλγκίρις Κάουνας 0 1 1 0 100% 82 79 3
6 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 0 0 0 0 0% 0 0 0
7 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 0 0 0 0 0% 0 0 0
8 Μιλάνο Μιλάνο 0 0 0 0 0% 0 0 0
9 Μπασκόνια Μπασκόνια 0 0 0 0 0% 0 0 0
10 Φενερμπαχτσέ Φενερμπαχτσέ 0 0 0 0 0% 0 0 0
11 Ρεάλ Μαδρίτης Ρεάλ Μαδρίτης 0 0 0 0 0% 0 0 0
12 Βαλένθια Βαλένθια 0 0 0 0 0% 0 0 0
13 Μονακό Μονακό 0 0 0 0 0% 0 0 0
14 Βίρτους Μπολόνια Βίρτους Μπολόνια 0 1 0 1 0% 79 82 -3
15 Άλμπα Βερολίνου Άλμπα Βερολίνου 0 1 0 1 0% 68 80 -12
16 Παρτιζάν Παρτιζάν 0 1 0 1 0% 81 96 -15
17 Αναντολού Εφές Αναντολού Εφές 0 1 0 1 0% 74 91 -17
18 Βιλερμπάν Βιλερμπάν 0 1 0 1 0% 73 94 -21
Promotion - Euroleague (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - Euroleague (Promotion - Play Offs: )

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.