Μπάσκετ

Eurocup: Δοκιμασία στο Μαυροβούνιο για Αρη

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 - 12:04

Με την 6η αγωνιστική και τον Άρη στο Μαυροβούνιο, συνεχίζεται το Γιούροκαπ λοιπόν που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών, αλλά έχει ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία του Αρη μετά από χρόνια σε αυτό το επίπεδο.

Eurocup: Δοκιμασία στο Μαυροβούνιο για Αρη

Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση που δίνει θέση στην επόμενη Ευρωλίγκα, καθώς ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Ο Άρης είναι η ελληνική συμμετοχή ενώ υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής.

Ετσι η πρώτη φάση έχει δύο ομίλους δέκα ομάδων, αλλά θα προκρίνονται οι έξι στην επόμενη φάση αντί για οκτώ που ήταν ως τώρα. Από αυτές, οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά.

Οι υπόλοιπες θα παίζουν χιαστί στη φάση των «16» (τέσσερα ζευγάρια, 3-6, 4-5), από τα οποία θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα μπουν στα προημιτελικά.

Οι αγώνες των “16” και των “8” θα παραμείνουν μονά νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ από τα ημιτελικά και έπειτα θα είναι σειρές αγώνων που θα κρίνονται στις δύο νίκες. Στο Βελιγράδι χωρίς κόσμο τα ματς της Χάποελ Τελ Αβίβ.

ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ-ΜΠΟΥΡΓΚ

Παιχνίδι με μεσαίες ομάδες και ντέρμπι. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες. Καλή έδρα και κλασικό Λιθουανικό μπάσκετ καθώς δεν έχει Αμερικανούς και παίζει με τον ρυθμό! Εκανε αλλαγή προπονητή στην 5η αγ. Βελτιωμένη πάλεψε αρκετά στην δυνατή Γκραν Κανάρια (88-77). Στο 1-4. Η γαλλική Μπουργκ είναι στις μεσαίες ομάδες της λίγκας της και θέλει καλή πορεία και εδώ. Ομάδα που στηρίζεται στην έδρα της βασικά και είναι σε φόρμα. Καθώς πήρε και σημαντική νίκη εντός έδρας με την Μπουντούτσνοστ με 78-73.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντερμπάκι. Στα ίσα σωστά και ας έχει την έδρα η Λιετκαμπέλις. Πάντως το 2.05 είναι ενδιαφέρον σε ζητούμενα.

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ

Παιχνίδι εύκολο για την γηπεδούχο και λογικά 15π. Η Βενέτσια είναι στις καλές ομάδες στο καμπιονάτο και μόνιμη θαμώνας εδώ. Και θέλει καλή πορεία φέτος και να προχωρήσει ακόμα και στον τελικό! Με διακυμάνσεις όμως και έχει μείνει πίσω με 1-4. Εχασε και στην Μπεσίκτας 74-68. Η έμπειρη Τσεντεβίτα Λουμπλιάνας (η παλιά Ολίμπια δηλ)είναι μια έμπειρη ομάδα που πάντως δεν έχει μεγάλο μπάτζετ και θα έχει μέτρια πορεία. Πήρε τον σκόρερ Πρέπελιτς αλλά δεν άλλαξε και τίποτα και παραμένει χωρίς νίκη. Κακή εικόνα. Κακή ήττα 75-86 και με Γουλφς μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Βενέτσια. Στο 1.20 και -8 στον άσο.

ΓΟΥΛΦΣ-ΠΡΟΜΕΤΕΙ

Πονηρό ματς και ντερμπάκι αν και αρχή σεζόν θα λέγαμε άλλα! Η Λιθουανική Γουλφς Βίλνιους έχει τον Κεζμούρα στον πάγκο και είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα και θέλει προσοχή. Αν και έφαγε 30π στην Χάποελ, έχει καλή εικόνα γενικά και είναι μαχητική. Ανετα στην ουραγό Τσεντεβίτα 78-86. Η Προμετέι από την Ουκρανία όπως και πέρσι παίζει και φέτος με έδρα την Ρίγα της Λετονίας λόγω του πολέμου. Πάντως ρίχνει χρήματα και πέρσι είχε πολύ καλή πορεία. Με πολλούς Αμερικανούς αλλά κακή αρχή φέτος και στο 2-3. Σοκ 79-96 αμαχητί με Παρί εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ ντέρμπι και στα ίσα. Καλύτερη αλλά δεν είναι καλά η Προμετέι και η Γουλφς είναι μαχητική και συμπαθής. Ανοιχτό.

ΚΛΟΥΖ-ΟΥΛΜ

Ματς ντερμπάκι αλλά έχει προβάδισμα η έδρα. Η ρουμάνικη Κλουζ έχει κάνει σοβαρά βήματα τα τελευταία χρόνια και έχει καλές πορείες. Και είναι ομάδα με αξιώσεις καθώς έχει πολλούς αμερικανούς. Καλή εικόνα και φέτος και με την άμυνα πήρε το θρίλερ στην Ελλάδα με Άρη με 59-61. Η Ουλμ έκανε την έκπληξη της δεκαετίας στην Γερμανία και πήρε τον τίτλο από Μπάγερν και Άλμπα(!), αλλά φέτος θα είναι μάλλον χειρότερη καθώς έχασε βασικούς παίκτες της. Ήταν φόρμα αλλά κάνει κοιλιά. Στην παράταση από 64-77 στο 30' εντός την αδύναμη Σλασκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ ντερμπάκι αλλά λίγο έδρα. Σωστά στο 1.65 και-3. Λίγο η νίκη της Κλουζ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Ματς εύκολο για την γηπεδούχο και 15π. Καλή φέτος η Μπεσίκτας από την Τουρκία που είναι μεγάλο όνομα στο ποδόσφαιρο και έχει πολύ κόσμο. Πέρσι παραλίγο να υποβιβαστεί. Όμως φέτος είναι πολύ καλύτερη και παίζει και άμυνα και έχει μπαμ στην Μπανταλόνα. Καθάρισε και την καλή Βενέτσια εντός 74-68. Το Αμβούργο είναι στις μεσαίες ομάδες στην Γερμανία που όπως και πέρσι είναι μια σοφτ ομάδα με πρόβλημα στην άμυνα και που μένει από δυνάμεις σε πολλά ματς. Ομάδα του όβερ. Λογικά συντριβή 108-76 στην Ισπανία από την Μπανταλόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Μπεσίκτας αλλά το -13 σωστό. Σε ζητούμενα ίσως ο άσος.

ΤΟΥΡΚ-ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Καλό ματς και ντέρμπι αλλά ένα προβάδισμα στη Κανάρια. Η Τουρκ είναι μια μεσαία ομάδα στη Τουρκία που πέρσι ήταν εκπληκτική και ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο. Όμως φέτος είναι πολύ χειρότερη. Τέλος ο κόους Τσάνακ στη 4η αγ. Πάλεψε αλλά έχασε στην παράταση στην μέτρια Τρέντο. Η Γκραν Κανάρια είναι στις καλές μεσαίες ισπανικές ομάδες και πέρσι πήρε τον τίτλο εδώ(!)αλλά δεν έπαιξε στην Ευρωλίγκα επειδή δεν είχε το ανάλογο μπάτζετ! Αρχισε μουδιασμένα με αλλαγές αλλά ρολάρει και χαλαρά 88-77 την Λιετκαμπέλις εντός έδρας. Στην Ισπανία μεγάλο διπλό 76-88 στην Μπασκόνια!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι. Στο 1.65 σωστά η Γκραν αλλά ανοιχτό βασικά.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ-ΑΡΗΣ

Ενδιαφέρον ματς και ντέρμπι. Η Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο είναι στις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης και έχει στόχο να προχωρήσει. Ομάδα με καλή έδρα πάντα και με κόσμο και με αρκετούς αμερικανούς. Με διακυμάνσεις ως τώρα. Και έτσι έχασε στη Γαλλία από τη Μπουργκ 78-73. Ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης. Ποντάρει στην έδρα με τον τρομερό του κόσμο. Δεν έχει ακριβό ρόστερ. Σκοράρει δύσκολα. Αλλά πάει καλά. Κακή ήττα εντός από Κλουζ 59-61. Στην Ελλάδα διπλό 78-88 στον Κολοσσό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χαμηλά το 1.30 της έδρας. Το -7 οριακό. Πιθανό το άντερ 155π. Προτιμώ το διπλό στα ειδικά με 13π στον Αρη.

ΣΛΑΣΚ-ΤΡΕΝΤΟ

Παιχνίδι με μέτριες και κακές ομάδες και ντερμπάκι. ! Η Σλασκ Βρότσλαβ από την Πολωνία δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του '80 και '90 που έπαιζε στο πρωταθλητριών! Απογοητευτική και πέρσι που ήταν ουραγός. Φτηνό ρόστερ και προβληματίζει. Αλλά παραλίγο να κάνει το μπαμ στο Ουλμ που έχασε στην παράταση από 64-77 στο 30'! Η Τρέντο είναι στις μεσαίες ομάδες στην Ιταλία και συνήθως έχει κακές πορείες εδώ που δεν δίνει και πολύ σημασία. Και φέτος άρχισε άσχημα αλλά ρολάρει και καθάρισε στην παράταση εντός και την μέτρια Τουρκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κακές ομάδες και ντέρμπι. Στα ίσα σωστά και για την ακρίβεια στο -2 η Τρέντο

ΠΑΡΙ-ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ

Ντέρμπι αήττητων και ματς για σκορ και θέαμα. Και ανοιχτό. Η Παρί είναι μια νέα δύναμη στο γαλλικό μπάσκετ στον μεσαίο χώρο και είναι πολύ ενισχυμένη φέτος. Εξαιρετική αρχή και στην Γαλλία. Έχει το μπαμ εδώ στην Βενέτσια και πέρασε περίπατο και από την Προμετέι με 79-96! Σκοράρει πολύ, ομάδα του όβερ και αήττητη! Στο Βελιγράδι χωρίς κόσμο τα ματς της Χάποελ Τελ Αβίβ που έγινε άνω κάτω με τον πόλεμο στην χώρα της. Πάντως έχει μια πολύ καλή ομάδα με αμερικάνικο μπάσκετ και πολύ θέαμα. Ομάδα του όβερ. Ανετα έχοντας 20π στους Λόντον 98-90.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλό ματς για σκορ. Στο -5 η Παρί και στο 1.42 καμία αξία όμως. Προς όβερ με 170π.Στα ειδικά διπλό με 11-12π.

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΛΟΝΤΟΝ

Παιχνίδι που θέλει προσοχή αν και είναι σαφώς καθαρά φαβορί η γηπεδούχος. Η Μπανταλόνα είναι στα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης και θέλει τον τίτλο για να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει πολύ ακριβό ρόστερ. Ηταν σε κρίση αλλά περίπατος 108-76 με το κακό Αμβούργο εντός! Οι Λόντον Τάουερς από την Αγγλία ρίχνουν χρήματα χωρίς υπερβολές όμως. Πέρσι είχαν συμπαθέστατη πορεία και πέρασαν στην 2η φάση. Ο Σέρβος Μπόζιτς στο πάγκο και παίζουν άμυνα. Τρομερή αρχή και ας έχασαν λογικά 90-98 εντός από την Χάποελ που ήταν και στο -20

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καθαρά η Μπανταλόνα αλλά δεν παίζει καλά και οι Λόντον είναι μαχητική ομάδα. Οριακό το -9 και καμία αξία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.