Μπάσκετ

Euroleague: Μονόδρομος για Ολυμπιακό με Μπασκόνια

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023 - 13:17

Το διήμερο της 7ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα ξεκινάει την Πεμπτη με έξι αναμετρήσεις και τα φώτα στο ΣΕΦ όπου οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να υποτάξουν την Μπασκόνια.

Euroleague: Μονόδρομος για Ολυμπιακό με Μπασκόνια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια και περσινός φιναλίστ. Έχει ένα εξαιρετικό σύνολο με την κορυφαία άμυνα και δυνατή έδρα. Στόχος και φέτος είναι το Φάιναλ Φορ καθώς κράτησε τον κορμό του και έχει εξαιρετικη χημεία και είναι πιο έτοιμος από τις άλλες ομάδες. Τρομερή δίδυμο σέντερ με την απόκτηση Μιλουτίνοφ. Δύσκολα θα τρώει 75π. Εχει θέμα στην επίθεση όμως και άρχισε με απουσίες. Κακή ψυχολογία από τις τελευταίες ήττες Πάντως στην Φενέρ από -16 και 46-33ημ το έκανε θρίλερ και έχασε φωνάζοντας για την διαιτησία με 79-77.
Με νίκη ξεκίνησε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην επιστροφή του. Η έμπειρη Μπασκόνια που είναι μια κλασική πονηρή ομάδα που δεν τρομάζει κανέναν αλλά δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και ποτέ! Καθώς είναι ίσως η πιο έμπειρη μεσαία ομάδα στην Ευρώπη και πάντα κρυφοκοιτάζει τα πλέι οφ. Με ένα νεανικό βασικά και μαχητικό ρόστερ. Ποντάρει στην έδρα, ομάδα του όβερ, πήρε και τον Έλληνα Νικο Ρογκαβόπουλο. Αρχισε καλά αλλά βρέθηκε σε βαθιά κρίση και στην 5η αγ τέλος ο Πεναρόγια από τον πάγκο. Μεγάλη νίκη με Παρτίζαν εντός 84-83 από 58-66 στο 29' και από 38-29 στο 16'. Κακή εμφάνιση και ήττα 76-88 στη λίγκα της εντός από Γκραν Κανάρια!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ:Ρογκαβόπουλος(φόργουορντ,4π,2ρ,εκτός), Ντιοπ(σέντερ,7π,4ρ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα αλλά πρέπει να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος καθώς είναι πονηρή ομάδα η Μπασκόνια με ρυθμό, σουτ και επιθετικά ριμπάουντ με ψηλούς που βγαίνουν μακριά από την ρακέτα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει το αμυντικό ριμπάουντ, να βάλει την μπάλα στην ρακέτα που δεν έχει κορμιά η Μπασκόνια (θυμάστε πως έχασε από τους ψηλούς του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ) και να πιέσει στην άμυνα και το τρίποντο. Σωστά στο -9. Με μικρότερο χάντικαπ στον άσο.

ΕΦΕΣ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Σε κρίση και η Εφές που ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης για δύο συνεχόμενες φορές αλλά απέτυχε πέρσι και έτσι ήρθαν αλλαγές φέτος. Ο Τσαν στο πάγκο θεωρείται πολύ εξελίξιμος αλλά δεν άρχισε καλά. Άλλωστε η ομάδα δεν μείωσε πολύ το μπάτζετ της και κράτησε τα μεγάλα ονόματα Λάρκιν και Κλάιμπερν! Γενικά πάντως η Εφές είναι φαβορί για πλέι οφ με την εμπειρία της και θα έχει θέμα στο βάθος της και στην φροντ λάιν. Προβληματική εικόνα και έχασε εύκολα και στην μεσαία Βίρτους Μπολόνια μετά το 24-33 με 93-81 καθώς δεν έπαιζε άμυνα.
Κάνει κοιλιά η Zάλγκιρις που είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και κλασικά σε ρόλο ρυθμιστή αν και πέρσι πάλεψε μέχρι τέλους για τα πλέι οφ! Πάντα έχει ένα πολύ καλό κλίμα και έχει κρατήσει τον κορμό της. Και έμεινε ο κόουτς Μακσβίτις που εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν και θα κάνει καλές νίκες στην έδρα της που παίζει με 15.000 κόσμο! Πρόβλημα στο σέντερ και δύσκολα όπως πέρσι πάντως η πορεία της. Αν και άρχισε εντυπωσιακά με την χημεία της και την άμυνα, προσγειώθηκε πάντως απότομα είναι αλήθεια με την συντριβή της με την Βαλένθια εντός και την κακή ήττα καπάκι εντός από την ουραγό Βιλερμπάν με 88-91 από 78-65 στο 29΄ και 86-80 στο 37'.
ΕΦΕΣ: Οζντεμίρογλου(πλέι μέικερ,εκτός)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ:

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν αρέσει η Εφές αλλά αν χάσει και από την Ζάλγκιρις να το ..κλείσει το σπίτι! Στο 1.40 καλό αλλά το χάντικαπ οριακό καθώς και η ντεφορμέ Ζάλγκιρις θα παλέψει αφού είναι δουλεμένη ομάδα.

ΜΑΚΑΜΠΙ-ΜΠΑΓΕΡΝ

Η Μακάμπι με το μυαλό της στον πόλεμο της χώρας του Ισραήλ με την Χαμάς αλλά κάνει ζημιές. Και θα παίζει στο Βελιγράδι χωρίς κόσμο τα εντός έδρας. Πέρσι είχε μια σχετικά καλή πορεία! Στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς να δίνει πολλά λεφτά πια δεν τα καταφέρνει τα τελευταία χρόνια και ας έχει πάντα μια πολύ σκληρή έδρα και τεράστια εμπειρία και όνομα! Πάντως με τον Κάτας είναι και πάλι η κλασική Μακάμπι. Δηλ σκορ αλλά ερωτηματικό την άμυνα Ομάδα αθλητική και ρυθμού με τρομερη περιφέρεια αλλά πρόβλημα στην φροντ λάιν και βάθος. Εκτός και ο σκόρερ Μπάλτγουιν αλλά έχει μπαμ σε ΟΑΚΑ και Μιλάνο!

Προβληματίζει με την εικόνα της η Μπάγερν που είναι μια σοβαρή ομάδα που είναι ασφαλώς στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του συλλόγου. Δεν έχει το μεγάλο μπάτζετ και αρέσκεται σε ρόλο ρυθμιστή όπως έδειξε στα πρώτα της χρόνια εδώ. Φέτος έκανε επένδυση στον πάγκο της φέρνοντας τον Πάμπλο Λάσο και πήρε και τον ΝΒΑερ Ιμπάκα που όμως πια δε κάνει την διαφορά. Θέλει χρόνο, έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα και είναι αμοντάριστη. Εχασε δίκαια στο Βελιγράδι στο τέλος από τον Αστέρα με 74-68 από +14(38-52 στο 25')! Σοκ στη λίγκα της στην Μπραουνβάνγκ με 83-81!
ΜΑΚΑΜΠΙ:Μπάλτγουιν(πλέι μέικερ,εκτός)
ΜΠΑΓΕΡΝ: Λούσιτς(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς κόσμο σε άδειο γήπεδο και στο Βελιγράδι η Μακάμπι. Καλύτερη αλλά όχι και τόσο. Στο 1.40 κα -6 καμία αξία και ας μην είναι ακόμα έτοιμη η Μπάγερν που είναι μαχητική ομάδα. Χαμηλές τιμές.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

*Mε μισή ομάδα η Φενέρ

Προβληματίζει η Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που έκανε μια απίστευτη πορεία πέρσι και παραλίγο να πάει και στο Φ4. Με ίδιο μπάτζετ και στόχος τα πλέι οφ αρχικά. Εχει κρατήσει κορμό, εξελίχθηκε ο πόιντ Αβράμοβιτς, αλλά δεν έχουν βγει οι ΝΒΑερς. Τρομερή έδρα, προπονητής, χημεία και η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο. Παίζει σύγχρονο μπάσκετ, ξέρει να κερδίζει και με την άμυνα και με την επίθεση. Μέτρια εικόνα πάντως και διακυμάνσεις και εκτός ο σκόρερ Πάντερ. Ηττα στην μέτρια Μπασκόνια 84-83 από 58-66 στο 29' και από 38-29 στο 16'.
Η Φενέρ του Ιτούδη και των Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννη(!) είναι πάντα μια ακριβή ομάδα που έχει στόχο το Φάιναλ Φορ αν και δεν τρομάζει! Εμπειρη και με κόσμο και πάντα στα φαβορί για τα πλέι οφ. Καλή φροντ λάιν γεμάτη, αθλητική και με πολλούς ρολίστες. Πάντως δεν έχει διάρκεια. Ρολάρει και έχει βρει την φόρμα της πλέον και αρχίζει και βρίσκει χημεία αν και έχει σαν βασικό γκαρντ τον Καλάθη που ήταν να φύγει Παίζει και καλή άμυνα. Νίκη θρίλερ εντός με τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που έδειξε ότι θα κάνει περίπατο με +16 και 46-33ημ αλλά κρίθηκε στο τέλος.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Πονίτκα(φόργουορντ,4π,2ρ,εκτός), Πάντερ(περιφερειακός,10π,3ρ,εκτός)
ΦΕΝΕΡ: Μπίρσεν(φόργουορντ,εκτός), Νέτο(πλέι μεικερ,εκτός), Πιερ(φόργουορντ,12π,4ρ,εκτός), Καλάθης(πλει μέικερ,6π,4ας,εκτός), Γκούντουριτς(φόργουορντ,7π,3ρ,εκτός), Σανλί(σέντερ,2π,1ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σοβαρές οι απουσίες της Φενέρ και δεν θα έχει πολλές ανάσες. Στην ουσία πάει με 7 πρωτοκλασάτους. Η Παρτίζαν καίγεται καθώς δεν άρχισε καλά και θα κερδίσει λογικά. Πάντως έπεσε στο 1.40 και -5. Το χάντικαπ θέλει μια προσοχή. Το όβερ Ντόρσει στους 11π πιθανό καθώς θα πάρει 30'.

ΜΙΛΑΝΟ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Σε κρίση και φέτος το Μιλάνο που είναι μια ιστορική ομάδα που ξοδεύει πολλά χρήματα αλλά δεν έχει κάνει το άλμα για να πάρει έναν τίτλο. Και πέρσι είχε πολλές απουσίες και τραυματισμούς και έτσι έμεινε εκτός πλέι οφ από νωρίς Γενικά είναι μια σκληρή ομάδα που παλεύει για Φ4 και ψάχνει και τον τίτλο. Και έτσι έκανε το μπαμ με την απόκτηση του Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα. Και δεν άρχισε καλά και ας έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό. Πρόβλημα χημείας και μονοδιάστατο με Μίροτιτς-Σιλτς. Σοκ στην Άλμπα από +12,ήττες μέσα από Μακάμπι και Μονακό και 1-5 και γκρίνια!
Εξαιρετική αρχή (5-1!) απρόσμενα για την Βαλένθια που είναι μια μεσαία ισπανική ομάδα αλλά πολύ δουλεμένη από τον εξελίξιμο τεχνικό Αλεξ Μούμπρου και σε ρόλο ρυθμιστή. Και που πήρε την wild card από την Ευρωλίγκα μετά την αποχώρηση της Γκραν Κανάρια. Και έκανε το μπαμ και απέκτησε τον Ντέιβις από το Μιλάνο. Αν και κανονικά δεν περιμένουμε πολλά εκτός από το να κάνει ζημιές, εντυπωσιάζει καθώς έχει αλλάξει στιλ και παίζει τρομερή άμυνα και έτσι έχει κάνει απίστευτη αρχή. Αγχωτικά και θρίλερ 79-71 με την μικρή Άλμπα εντός από 63-67 στο 36'!
ΜΙΛΑΝΟ: Μπαρόν(περιφερειακός,εκτός)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χέρμανσον(πλέι μέικερ,εκτός), Τζόουνς(πλέι μέικερ,11π,5ας,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν είναι καλά το Μιλάνο και η Βαλένθια εντυπωσιάζει έχοντας ακριβώς αντίθετη πορεία από ότι περιμέναμε. Αλλά το Μιλάνο έχει πρέπει και μάλλον θα κερδίσει. Οχι για 1.40 και 5 όμως.

ΡΕΑΛ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ

Η πρωταθλήτρια Ρεάλ μας δικαιώνει και είναι η πιο έτοιμη ομάδα της Ευρωλίγκα. Καθώς έχει πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης και είναι στα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Και αν και τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και δείχνει και γερασμένη, έχει ένα ακριβό και ένα ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ και πάιζει διαβασμένο μπάσκετ και με τακτική στην άμυνα και έχει αλλάξει στιλ. Σκληρή ομάδα, βάθος, γύρισε στην περιφέρεια ο Καμπάτσο και κάνει την διαφορά. Φουλ φόρμα και αήττητη και φρέσκια καθώς δεν είχε ματς.
Αρχισε καλά απρόσμενα η ιστορική Βίρτους Μπολόνια που έχει και πολλά χρήματα και κόσμο και βαρύ όνομα, αλλά πέρσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει καν τα πλέι οφ. Εγινε άνω κάτω πριν το τζάμπολ που έφυγε ο κόουτς Σκαριόλο. Δεν περιμένουμε πολλά και απλά θα κυνηγά τα πλέι οφ έχοντας θέμα στους ψηλούς. Αν και στην πρεμιέρα έκανε κακή ήττα με την Ζάλγκιρις εντός, έχει ρολάρει και έχει εκκωφαντικό διπλό με την άμυνα στο Μονακό με 25π και έχει βρει πια φόρμα. Καθάρισε και την Εφές άνετα εντός με 93-81 αν και έχανε στην αρχή με 24-33 αλλά πήρε 17 επ. ριμπ.
ΡΕΑΛ:Αλοκέν(πλεί μέικερ,εκτός),
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Πολονάρα(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρεάλ εύκολα καθώς θα είναι υποψιασμένη με την φόρμα της μεσαίας Βίρτους. Προς άσο με -9 και στα πιο χαμηλά στα ειδικά.

Βαθμολογία -

09/11/2023Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ρεάλ Μαδρίτης Ρεάλ Μαδρίτης 0 5 5 0 100% 428 371 57
2 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα 0 6 5 1 83.3% 502 421 81
3 Βίρτους Μπολόνια Βίρτους Μπολόνια 0 6 5 1 83.3% 514 461 53
4 Φενέρμπαχτσε Φενέρμπαχτσε 0 6 5 1 83.3% 489 452 37
5 Βαλένθια Βαλένθια 0 6 5 1 83.3% 461 425 36
6 Μονακό Μονακό 0 6 4 2 66.7% 471 449 22
7 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 5 3 2 60% 411 425 -14
8 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 0 6 3 3 50% 432 437 -5
9 Ζαλγκίρις Κάουνας Ζαλγκίρις Κάουνας 0 6 3 3 50% 499 506 -7
10 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 0 6 2 4 33.3% 460 461 -1
11 Ερυθρός Αστέρας Ερυθρός Αστέρας 0 6 2 4 33.3% 483 475 8
12 Παρτιζάν Παρτιζάν 0 6 2 4 33.3% 508 505 3
13 Αναντολού Εφές Αναντολού Εφές 0 6 2 4 33.3% 458 519 -61
14 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 0 6 2 4 33.3% 421 462 -41
15 Μπασκόνια Μπασκόνια 0 6 2 4 33.3% 483 518 -35
16 Άλμπα Βερολίνου Άλμπα Βερολίνου 0 6 1 5 16.7% 461 505 -44
17 Βιλερμπάν Βιλερμπάν 0 6 1 5 16.7% 480 547 -67
18 Μιλάνο Μιλάνο 0 6 1 5 16.7% 450 472 -22
Promotion - Euroleague (Play Offs: Quarter-finals)
Promotion - Euroleague (Promotion - Play Offs: )

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.