Μπάσκετ

Basketball Champions League: Ασοι που ξεχωρίζουν

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 11:26

Δύσκολα παιχνίδια για τις ελληνικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την εβδομάδα.

Basketball Champions League: Ασοι που ξεχωρίζουν

Με την 4η αγωνιστική συνεχίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ που έχει φέτος έντονο ελληνικό χρώμα με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων μας στους ομίλους. Δηλαδή των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστερίου και Προμηθέα και με αξιώσεις για καλή πορεία! Στην φετινή διοργάνωση μετά τα προκριματικά θα έχουμε όπως πέρσι και φέτος 8 ομίλους των 4 ομάδων.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν απευθείας στη Φάση των "16". Συνεπώς υπάρχει κίνητρο σε όλα σχεδόν τα ματς για το καπάρο της πρωτιάς. Οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες και τρίτες θα τεθούν αντιμέτωπες σε Play-In για την πρόκριση στους "16". Και στο τέλος θα έχουμε Φ4 αντί για το κλασικό Φ8! Την μια εβδομάδα παίζουν οι μισές ομάδες και την άλλη οι άλλες. Στο Βελιγράδι οι αγώνες της Χάποελ Ιερουσαλήμ χωρίς κόσμο. Στην Αθήνα και στα Λιόσια η Χάποελ Χολόν.

ΓΑΛΑΤΑ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Ματς λογικά εύκολο για την γηπεδούχο που είναι άλλο επίπεδο και 10π. Η Γαλατά είναι στα μεγάλα ονόματα λόγω ποδοσφαίρου στην Τουρκία και με πολύ κόσμο. Δεν έχει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια και είναι μέτρια. Αλλά φέτος είναι ενισχυμένη. Και όμως δεν έχει νίκη καθώς έχασε στην παράταση εκτός με την Χάποελ Ιερ στη Σερβία. Η Μπενφίκα από την Πορτογαλία μπορεί να μην έχει σχέση με την ποδοσφαιρική της δύναμη αλλά έχει κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια που ρίχνει χρήμα. Έχει ρίξει 20π στον ΠΑΟΚ και έχασε 66-84 εντός πάλι από την Χάποελ Ιερ μετά το 24-17!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -9. Σαν όνομα και κλάση ο άσος πιθανός.

ΡΙΤΑΣ-ΟΠΑΒΑ

Ντέρμπι ουραγών και περίπατο (20π) η γηπεδούχος που είναι άλλο επίπεδο. Η Λιθουανική Ρίτας είναι μια έμπειρη ομάδα που έχει κάνει και μεγάλες πορείες παλαιότερα. Αλλά δεν έχει πολλά λεφτά. Πάντως έκανε καλές κινήσεις και έχει στόχο την πρόκριση. Εχασε δύσκολα σε Ντιζόν και Προμηθέα (78-76). Πρωτάρα η τσέχικη Οπάβα που είναι μια μέτρια ομάδα χωρίς φιλοδοξίες. Προβληματίζει και στη λίγκα της. Μόνο Τσέχοι στην σύνθεση της και ένας σέρβος! Διασυρμός στον Προμηθέα και νέος μέσα με την Ντιζόν με 67-104. Δεν είναι για το επίπεδο αυτό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οσο θέλει η Ρίτας και δεν μας προβληματίζει το 0-2.Και με 30π προς άσο.

ΝΤΙΖΟΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Καλό ματς και ντέρμπι. Ανοιχτό. Η Ντιζόν είναι μπασκετούπολη και με μεγάλη εμπειρία και στόχο την τετράδα κάθε χρόνο στη λίγκα της. Φέτος έχει ξεκινήσει άσχημα όμως. Περίπατος 104-67 στην αδύναμη Οπάβα. Στη Γαλλία έχασε δύσκολα 79-74 στην Βιλερμπάν. Η ελληνική ομάδα που έπαιζε στο Γιούροκαπ χρόνια, ήρθε εδώ με στόχο την πρόκριση και έχει κάνει εξαιρετική αρχή και στην Ελλάδα που έχασε 92-75 στον Ολυμπιακό. Δεν έχει κόσμο και δυνατή έδρα. Αλλά έχει καλούς ξένους και σκοράρει πολύ και κέρδισε 78-76 εντός την Ρίτας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι με λίγο έδρα. Σωστά στο 1.50 και -4. Η νίκη της Ντιζόν έχει ενδιαφέρον.

ΜΟΥΡΘΙΑ-ΤΟΦΑΣ

Ματς εύκολο για την Μούρθια και λογικά 10π. Η Μούρθια είναι στις μεσαίες ομάδες της Ισπανίας και φέτος είναι πολύ ενισχυμένη με στόχο τα πλέι οφ εκεί και το Φ4 εδώ. Σκοράρει πολύ φέτος. Διέλυσε εντός 72-47 την Ιγκοκέα. Στην Ισπανία διπλό 66-76 στη Παλένθια. Η Τόφας είναι στις μεσαίες ομάδα της Τουρκίας αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Και στη λίγκα της προβληματίζει και έχασε στην Εφές λογικά πάντως με 85-75! Στόχος της να περάσει εδώ στην επόμενη φάση. Εδώ έχασε από την ιταλική Τορτόνα εντός δίκαια με 80-88. Πρόβλημα στην άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μούρθια στο -10 σωστά. Οριακός άσος.

ΠΑΟΚ-ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ

Παιχνίδι με φαβορί σαφώς την Χάποελ. Ο ΠΑΟΚ έχει εμπειρία από εδώ και θέλει να προχωρήσει. Πολλές αλλαγές φέτος και κακή εικόνα. Ομως έκανε το μπαμ ολκής στην Γαλατά και εύκολα, αλλά έφαγε 20άρα(94-72) στην μικρή Μπενφίκα. Δεν είναι καλά,στην Ελλάδα νίκησε 67-54 στην Πάτρα τον Απόλλωνα. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι έμπειρη ομάδα αν και τα τελευταία χρόνια δεν ρίχνει πολύ χρήμα. Πάντως με τον πόλεμο στο Ισραήλ έγινε άνω κάτω και παίζει στην Σερβία χωρίς κόσμο. Ο σέρβος Τζίκιτς στο πάγκο. Εχει 2/2 καθώς δεν είχε πρόβλημα στην Μπενφίκα (66-84).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σωστά στο 1.34 και -6 που είναι όμως χαμηλές οι τιμές.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ

Παιχνίδι ντερμπάκι και ανοιχτό. Το Στρασβούργο είναι στις έμπειρες ομάδες της Γαλλίας και με καλές θητείες και εδώ. Με διακυμάνσεις και δεν πείθει και πολύ. Εδώ νίκησε 81-68 την Οστάνδη εντός. Στη Γαλλία κακή εμφάνιση και ήττα 101-91 στην Σαλόν. Η τουρκική Καρσίγιακα έχει μια έμπειρη ομάδα που θέλει να προχωρήσει και είναι η τρίτη δύναμη στην χώρα της που έχει κερδίσει ήδη την Φενέρ. Περίπατος στην λίγκα της 93-75 με την Μπουγιού εκτός έδρας. Εδώ πήρε νίκη θρίλερ με την Ολντενμπουργκ εντός από -12 αν και πέρασε και με 10π και τελικά 85-83.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι σωστά. Χαμηλά το 1.65, σωστό το -2 της έδρας αλλά ανοιχτό ματς.

ΟΣΤΑΝΔΗ-ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ

Ντερμπάκι και δύσκολο ματς. Η έμπειρη βελγική Οστάνδη έχει και καλές πορείες σε αυτό το επίπεδο. Και είναι μια έμπειρη και μαχητική ομάδα που παραδοσιακά στηρίζεται στην έδρα της για κάτι καλό. Δεν έχει νίκη αλλά δεν είναι και τόσο κακή ομάδα. Ήττα 81-68 στο Στρασβούργο. Η Όλντενμπουργκ είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Γερμανίας με στόχο την τετράδα βασικά. Καλό ξεκίνημα καθώς στη λίγκα της έχει κερδίσει ήδη την πανίσχυρη Μπάγερν. Και θέλει να προχωρήσει εδώ. Που έχασε στη Καρσίγιακα 85-83 από +12. Στη λίγκα της ήττα στην παράταση με Ουλμ εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -3 η Ολντενμπουργκ καμία αξία. Στα ειδικά άσος με 9π στην Οστάνδη.

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΙΓΚΟΚΕΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Τορτόνα και 10-15π χαλαρά. Η Τορτόνα είναι στις νέες ομάδες στο καμπιονάτο και πέρσι ήταν 3η. Φέτος όμως έχει πολλές αλλαγές και προβληματίζει καθώς δεν άρχισε καλά και δεν παίζει την γνωστή της άμυνα. Εδώ διπλό καλό πάντως 80-88 στην Τόφας. Στη λίγκα της ήττα 96-92 εκτός με Πέζαρο. Η Ικγοκέα από την Βοσνία είναι μια μέτρια ομάδα χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Παίζει στην Αδριατική λίγκα που πάει καλά και έκανε το μπαμ στην Παρτίζαν με 89-91(!) καθώς έμπειρους παίκτες και βόσνιους και σέρβους. Πάντως εδώ διασύρθηκε με 72-47 στην Μούρθια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ σωστά στο -11. Οριακός άσος.

ΧΟΛΟΝ-ΜΠΡΕΟΓΚΑΝ

Καλό ματς και ντέρμπι. Η Χάποελ Χολόν από το Ισραήλ έχει θέματα με τον πόλεμο στην χώρα της. Και θα παίζει φέτος στην Αθήνα και τα Λιόσια στην έδρα της ΑΕΚ. Άρχισε με νίκη πάντως στην Γερμανία με την Βόννη καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση. Η Μπρεογκάν είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ισπανικές ομάδες που ποντάρει στην έδρα της. Θέλει να περάσει εδώ στην επόμενη φάση. Και είναι σκληρή και μαχητική. Εχασε εύκολα όμως στην Γερμανία από την Βόννη με 86-71. Αλλά στην Ισπανία έκανε μεγάλη νίκη εντός με 85-77 με την Μπανταλόνα!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι. Χαμηλά το 1.55 για ματς σε ουδέτερο με αντίπαλο ισπανική ομάδα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr