Μπάσκετ

Basketball Champions League: Κρίσιμες μάχες για ΑΕΚ και Περιστέρι

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023 - 14:15

Σημαντικό ματς για το Περιστέρι στην μάχη της πρόκρισης με την Λε Μαν εντός έδρας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει το αήττητο.

Basketball Champions League: Κρίσιμες μάχες για ΑΕΚ και Περιστέρι

Με την 5η αγωνιστική συνεχίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ που έχει φέτος έντονο ελληνικό χρώμα με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων μας στους ομίλους. Δηλαδή των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστερίου και Προμηθέα και με αξιώσεις για καλή πορεία!

Στη φετινή διοργάνωση μετά τα προκριματικά θα έχουμε όπως πέρσι και φέτος 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν απευθείας στη Φάση των "16". Συνεπώς υπάρχει κίνητρο σε όλα σχεδόν τα ματς για το καπάρο της πρωτιάς.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες και τρίτες θα τεθούν αντιμέτωπες σε Play-In για την πρόκριση στους "16". Και στο τέλος θα έχουμε Φ4 αντί για το κλασικό Φ8! Την μια εβδομάδα παίζουν οι μισές ομάδες και την άλλη οι άλλες.

Στο Βελιγράδι οι αγώνες της Χάποελ Ιερουσαλήμ χωρίς κόσμο. Στην Αθήνα και στα Λιόσια η Χάποελ Χολόν.

ΑΕΚ-ΣΑΣΑΡΙ

Παιχνίδι που έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ έχει καθαρό προβάδισμα. Η ΑΕΚ είναι το όνομα και έριξε χρήματα φέτος καθώς παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στην διοργάνωση και θέλει τίτλο! Παίζει εντός με το 20% των θεατών της. Άρχισε μέτρια αλλά ρολάρει και είναι πρώτη με 4-0! Είχε κερδίσει στην Σάσαρι από -19 με 79-93! Και 86-64 την Στσζετσίν εντός. Η Σάσαρι είναι στις έμπειρες ομάδες της Ιταλίας με στόχο την τετράδα κάθε χρόνο. Αλλά φέτος είναι πολύ χειρότερη από πέρσι και σε κακή κατάσταση γενικώς. Στο 1-3 εδώ και ματς τελικός. Ηττα 80-97 από Λούντβι εντός. Στη λίγκα της έκανε το μπαμ 89-83 με Μιλάνο μέσα όμως!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.26 και -7 χαμηλά οι τιμές και δεν αξίζει κάτι.

ΡΙΓΑ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Σημαντικό ματς για την πρόκριση για τους γηπεδούχους. Και φαβορί η Τενερίφη καθαρά. Στην Ισπανία 76-55 η Τενερίφη. Η Ρίγα από την Λετονία είναι μια έμπειρη ομάδα στις διοργανώσεις εδώ αλλά δεν περιμένει και πολλά καθώς δεν έχει και το μεγάλο μπάτζετ. Μόλις δυο Αμερικανοί, έχει έμπειρους λετονούς πάντως. Και 70-63 την Σολέ εντός. Η Τενερίφη είναι μεγάλο όνομα και κάθε χρόνο έχει στόχο τον τίτλο εδώ. Και είναι στις ομάδες τετράδας στην Ισπανία. Δεν άρχισε καλά αλλά ρολάρει και εδώ είναι στο 3-1 μετά το 72-63 με την Νταρουσάφακα μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα η Τενερίφη. Καλό το 1.25 και οριακό διπλό ή διπλό το -8.

ΣΟΛΕ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Σημαντικό ματς για την πρόκριση καθώς και οι δύο ομάδες είναι στο 2-2. Και ντέρμπι. Η Σολέ στην Γαλλία είναι στα καλά ονόματα αλλά δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση και έχει διακυμάνσεις. Θέλει σταθερότητα και είναι ομάδα ασταθής. Κέρδισε 70-63 την Ρίγα εντός. Είχε κερδίσει 91-80 στην Τουρκία! Η Νταρουσάφακα είναι στις μεσαίες ομάδες της λίγκας της και θέλει να προχωρήσει και εδώ. Στηρίζεται στην άμυνα αλλά έχει διακυμάνσεις. Εχει την ήττα από την Σολέ μέσα. Εχασε 72-63 στην Τενερίφη αν και το πάλεψε. Πονηρή και εκτός και έτσι θα παλέψει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και ανοιχτό ματς. Χαμηλά το 1.50 της έδρας.

ΧΟΛΟΝ-ΒΟΝΝΗ

Ντέρμπι κορυφής και ανοιχτό ματς με μικρό προβάδισμα στην έδρα. Στην Γερμανία είχε νικήσει η Χολόν 74-75. Η Χάποελ Χολόν από το Ισραήλ έχει θέματα με τον πόλεμο στην χώρα της. Και παίζει φέτος στην Αθήνα και τα Λιόσια στην έδρα της ΑΕΚ. Ομάδα που έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση. Στο 3-1 με διπλό 74-93 στην Μπούρσα. Η Βόννη είναι στις κλασικές ομάδες της Γερμανίας με στόχο την τετράδα που πέρσι πήρε και τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ! Ομως έφυγαν όλοι σχεδόν και είναι πολύ χειρότερη ήδη! Ρολάρει όμως και στο 2-2 με 82-92 με Μπούρσα μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και ανοιχτό ματς. Στο 1.82 η Χολόν πάντως έχει ένα προβάδισμα.

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ-ΜΠΡΕΟΓΚΑΝ

Σημαντικό ματς στην μάχη της πρόκρισης. Στην Ισπανία στο μεταξύ τους είχε κερδίσει η Μπρέογκαν με 68-48. Ντέρμπι και ανοιχτό ματς. Η Μπούρσασπορ από την Τουρκία πρόσφατα είχε φτάσει στον τελικό του Γιούροκαπ. Προβληματική φέτος όμως και στο 1-3. Και έχασε 74-93 από την Χολόν μέσα. Μόνο με νίκη θα ελπίζει. Η Μπρεογκάν είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ισπανικές ομάδες που ποντάρει στην έδρα της. Θέλει να περάσει εδώ στην επόμενη φάση. Και είναι στο 2-2. Και είναι σκληρή και μαχητική. Καλή νίκη μέσα με 82-72 με την πρώτη Χολόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και εδώ και στο 1.65 η έδρα Τίποτα. Ανοιχτό ματς.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΛΕ ΜΑΝ

Σημαντικό ματς στην μάχη της πρόκρισης και ντέρμπι με προβάδισμα μικρό στην έδρα. Στην Γαλλία η Λε Μαν είχε κερδίσει με 96-68! Στο 2-2 και οι δύο ομάδες και σαν τελικός. Το Περιστέρι του Σπανούλη που ανέλαβε και την Εθνική μας ομάδα, θέλει να προχωρήσει. Καλή ομάδα αλλά έχει διακυμάνσεις. Νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ 90-87 στην Φάλκο. Στην Ελλάδα 30π τον Απόλλων Π. Η Λε Μαν είναι παραδοσιακή δύναμη στην Γαλλία αλλά δεν έχει πολλά χρήματα εδώ και χρόνια. Εχει φέτος ένα νεανικό ρόστερ και διακυμάνσεις. Αλλά έκανε το μπαμ 85-78 με τη Μάλαγα εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει ένα προβάδισμα το Περιστέρι. Προς άσο στο 147, τίποτα με -4.

ΣΖΤΣΕΤΣΙΝ-ΛΟΥΝΤΒΙΣΓΜΠΟΥΡΓΚ

Ματς σημαντικό στην μάχη της πρόκρισης και ντέρμπι. Στην Γερμανία η Λούντβι είχε νικήσει 82-78. Η Στσζετσίν από την Πολωνία είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλο όνομα αλλά δεν είναι άσχημη καθώς είναι μια ομάδα που έχει πολλούς αμερικανούς και ας έχει φθηνό ρόστερ. Στόχος η πρόκριση αν και στο 1-3. Ηττα 86-64 στην ΑΕΚ. Η Λούντβιγκσμπουργκ από την Γερμανία έχει φτάσει και σε Φ4 της διοργάνωσης αλλά δείχνει χειρότερη από περασμένες χρονιές. Στη λίγκα της είναι στον μεσαίο χώρο αλλά σε φόρμα μάλλον. Περίπατος 97-80 στην Σάσαρι και στο 2-2.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και εδώ. Οχι για 1.65 η Λούντβι.

ΜΑΛΑΓΑ-ΦΑΛΚΟ

Παιχνίδι εύκολο για την Μάλαγα και 15π χαλαρά. Η Μάλαγα είναι στις καλές ομάδες της Ισπανίας και έχει κάνει επιτυχημένη ανανέωση παίρνοντας το κύπελλο πέρσι. Πέρσι έφτασε στο Φάιναλ Φορ εδώ και θέλει να πάρει τον τίτλο. Εχασε το αήττητο 85-78 στο Λε Μαν. Στο 3-1. Η Φάλκο Σομπατέλι από την Ουγγαρία είναι μια σοβαρή και επικίνδυνη ομάδα έχοντας τρεις συνεχόμενους τίτλους στην χώρα της και έχει κάνει πολλές ζημιές εδώ. Εκανε το μπαμ στο Λε Μαν με 20π αλλά έχασε δίκαια με το Περιστέρι μέσα 87-90 που μείωσε στο τέλος και με 1-2 μάλλον χαιρετά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -15 αλλά θέμα και διάθεσης και δεν είναι και κακή η Φάλκο. Τίποτα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr