Μπάσκετ

Basketball Champions League: Και τώρα τα σπουδαία!

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024 - 13:26

Με την 2η φάση και τα πλέι οφ για τους "16" συνεχίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ που έχει φέτος έντονο ελληνικό χρώμα με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων μας στους ομίλους και συνεχίζουν όλες. Δηλαδή των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστερίου και Προμηθέα και με αξιώσεις για καλή πορεία!

Basketball Champions League: Και τώρα τα σπουδαία!

Στην φετινή διοργάνωση μετά τα προκριματικά είχαμε όπως πέρσι και φέτος 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες προκρίθηκαν απευθείας στη Φάση των "16". Συνεπώς υπήρχε κίνητρο σε όλα σχεδόν τα ματς για το καπάρο της πρωτιάς. Οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες και τρίτες τίθενται αντιμέτωπες σε Play-In για την πρόκριση στους "16".

Στις 2 νίκες και πλεονέκτημα έδρας όσες ομάδες είχαν την 2η θέση. Και στο τέλος θα έχουμε Φ4 αντί για το κλασικό Φ8! Στο Βελιγράδι οι αγώνες της Χάποελ Ιερουσαλήμ χωρίς κόσμο. Στην Αθήνα και στα Λιόσια η Χάποελ Χολόν.

ΠΑΟΚ-ΤΟΦΑΣ

Πλέι οφ στο Play-In για την πρόκριση στους "16". Στις 2 νίκες. Πρώτο ματς και φαβορί ο ΠΑΟΚ αλλά ντέρμπι και ανοιχτό γενικά ζευγάρια. Ο ΠΑΟΚ(έχει το μπόνους της έδρας) έκανε καλό όμιλο και πέρασε την Γαλατά παίρνοντας την 2η θέση. Εμπειρος και με κόσμο, θέλει να προχωρήσει αν και δεν έχει ακριβό ρόστερ. Στην Ελλάδα έχασε 80-73 στον Προμηθέα. Η Τόφας είναι στις μεσαίες ομάδα της Τουρκίας αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Και στη λίγκα της προβληματίζει αν και έχει φόρμα. Εδώ πήρε την 3η θεση στο γκρουπ της. Ομάδα σοφτ και με θέμα στην άμυνα. Στη λίγκα της 88-86 την Μπασαχεσίρ μέσα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντερμπάκι. Αλλά στο 1.57 και -3 σωστά. Λίγο έδρα απλά.

ΛΟΥΝΤΒΙΣΓΚΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Πλέι οφ στο Play-In για την πρόκριση στους "16". Στις 2 νίκες. Η Λούντβι το μπόνους της έδρας. Και ζευγάρι κανονικά ντέρμπι αλλά είναι σε κακή κατάσταση η τουρκική ομάδα και καθαρά φαβορί η Λούντβι. Η Λούντβιγκσμπουργκ από την Γερμανία έχει φτάσει και σε Φ4 της διοργάνωσης αλλά δείχνει χειρότερη από περασμένες χρονιές. Στη λίγκα της είναι στον μεσαίο χώρο. Και 104-94 την Τούμπινγκεν εντός. Η Νταρουσάφακα είναι στις μεσαίες ομάδες της λίγκας της και θέλει να προχωρήσει και εδώ. Στηρίζεται στην άμυνα αλλά είναι σε κρίση. Πάντως στη λίγκα της πάλεψε(85-78) στην Εφές.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εδειξε να συνέρχεται κάπως η Νταρουσάφακα. Περίεργο ματς. Στο 1.23 και -7 τίποτα.

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ-ΜΠΡΕΟΓΚΑΝ

Πλέι οφ στο Play-In για την πρόκριση στους "16". Στις 2 νίκες. Και το μπόνους της έδρας στην Καρσίγιακα που έχει το προβάδισμα για την πρόκριση. Και καθαρό προβάδισμα και εδώ. Η τουρκική Καρσίγιακα έχει μια έμπειρη ομάδα που θέλει να προχωρήσει και είναι η τρίτη δύναμη στην χώρα της που έχει κερδίσει ήδη την Φενέρ. Δυνατή έδρα. Στην λίγκα της σοκ 107-94 στην μικρή Μερκεζεφετί από 47-51ημ. Η Μπρεογκάν είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ισπανικές ομάδες που ποντάρει στην έδρα της. Θέλει να προχωρήσει εδώ αλλά δεν είναι καλά. Στη λίγκα της χαμηλά και συντριβή 86-60 στη Γκραν Κανάρια.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καθαρά η έδρα. Στο 1.27 και -8 δεν αξίζει κάτι καθώς είναι ισπανική ομάδα η Μπρέογκαν.

ΡΙΤΑΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Πλέι οφ στο Play-In για την πρόκριση στους "16". Στις 2 νίκες. Και ανοιχτό ζευγάρι αν και η Ρίτας έχει το μπόνους της έδρας. Πάντως έχει προβάδισμα μικρό η έδρα εδώ. Η Λιθουανική Ρίτας είναι μια έμπειρη ομάδα που έχει κάνει και μεγάλες πορείες παλαιότερα. Αλλά δεν έχει πολλά λεφτά φέτος. Πάντως έκανε καλή πορεία και ήταν 2η. Το Περιστέρι του Σπανούλη που ανέλαβε και την Εθνική μας ομάδα, θέλει να προχωρήσει εδώ. Καλή ομάδα αλλά έχει διακυμάνσεις. Εχει και κακές εμφανίσεις εκτός. Μπορεί ένα διπλό. Στην Ελλάδα άνετα 89-77 τον Κολοσσό εντός.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα παλέψει το Περιστέρι. Χαμηλά το 1.36 και -6. Προς διπλό στο χάντικαπ.

ΣΟΛΕ-ΣΑΣΑΡΙ

Πλέι οφ στο Play-In για την πρόκριση στους "16". Στις 2 νίκες. Και ανοιχτό ζευγάρι με ομάδες που δεν είναι σε καλή κατάσταση γενικά. Ντέρμπι και εδώ και μικρό προβάδισμα η έδρα εδώ. Η Σολέ στην Γαλλία είναι στα καλά ονόματα αλλά δεν είναι και καλά με 7 ήττες στα 9 τελευταία! Αλλά συνήλθε κάπως και 111-96 την Λε Μαν εντός στην Γαλλία. Η Σάσαρι είναι στις έμπειρες ομάδες της Ιταλίας με στόχο την τετράδα κάθε χρόνο. Αλλά φέτος είναι πολύ χειρότερη από πέρσι και σε κακή κατάσταση γενικώς. Στη λίγκα της ήττα εντός με 62-73 με την Βενέτσια εντός.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κακή κατάσταση και οι δύο. Στο 1.44 και -5 καμία αξία.

ΧΟΛΟΝ-ΟΣΤΑΝΔΗ

Πλέι οφ στο Play-In για την πρόκριση στους "16". Στις 2 νίκες. Και ζευγάρι με απόλυτο φαβορί την Χολόν που είναι καλύτερη και ακριβότερη. Και καθαρά και εδώ. Η Χάποελ Χολόν από το Ισραήλ έχει θέματα με τον πόλεμο στην χώρα της. Και παίζει φέτος στην Αθήνα και τα Λιόσια στην έδρα της ΑΕΚ. Ομάδα που έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση. Και πάει καλά. Η έμπειρη βελγική Οστάνδη έχει και καλές πορείες σε αυτό το επίπεδο. Και είναι μια έμπειρη και μαχητική ομάδα που παραδοσιακά στηρίζεται στην έδρα της για κάτι καλό. Θα παλέψει εδώ αλλά δεν σκοράρει γενικά.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χολόν καθαρά και το 1.35 και -6 σωστό. Κρατάμε τη νίκη βασικά.

ΛΕ ΜΑΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Πλέι οφ στο Play-In για την πρόκριση στους "16". Στις 2 νίκες. Και ζευγάρι ανοιχτό και ενδιαφέρον αν και έχει ένα προβάδισμα με την έδρα η Λε Μαν. Και έχει και εδώ στο πρώτο ματς προβάδισμα. Η Λε Μαν είναι παραδοσιακή δύναμη στην Γαλλία αλλά δεν έχει πολλά χρήματα εδώ και χρόνια. Εχει φέτος ένα νεανικό ρόστερ και διακυμάνσεις. Αλλά είχε ρίξει στα γκρουπ 30π στο Περιστέρι εντός. Στη Γαλλία ήττα 111-96 στο Σολέ. Ο Προμηθέας που έπαιζε στο Γιούροκαπ χρόνια, ήρθε εδώ με στόχο την πρόκριση και έχει εξαιρετική πορεία και στην Ελλάδα που νίκησε 80-73 τον ΠΑΟΚ εντός. Εκτός όμως ο Χέιλ(20π).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λε Μαν με την έδρα έχει προβάδισμα αλλά θα παλέψει ο Προμηθέας. Στο 1.40 και -5 σωστά. Προς έδρα.

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΓΑΛΑΤΑ

Πλέι οφ στο Play-In για την πρόκριση στους "16". Στις 2 νίκες. Και ανοιχτό ζευγάρι με μικρό προβάδισμα στην Τορτόνα όπως και εδώ στο ματς αυτό. Η Τορτόνα είναι στις νέες ομάδες στο καμπιονάτο και πέρσι ήταν 3η. Φέτος όμως έχει πολλές αλλαγές και προβληματίζει καθώς δεν παίζει την γνωστή της άμυνα. Εδώ είναι όμως εξαιρετική. Στην Ιταλία ήττα 81-76 στην Νάπολι. Η Γαλατά είναι στα μεγάλα ονόματα λόγω ποδοσφαίρου στην Τουρκία και με πολύ κόσμο. Δεν έχει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια και είναι μέτρια. Αν και ενισχυμένη δεν παίζει καλά. Στη λίγκα της αγχωτικά 72-70 στην κακή Σάμσουνσπορ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι αν και στο 1.52 και -3 σωστά. Αλλά και οι δύο δεν είναι στα καλύτερά τους φέτος.

Βαθμολογία -

02/01/2024Group I
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Στρασβούργο Στρασβούργο 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Unicaja Unicaja 0 0 0 0 0% 0 0 0
02/01/2024Group J
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ντιζόν Ντιζόν 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Βόννη Βόννη 0 0 0 0 0% 0 0 0
02/01/2024Group K
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Χάποελ Ιερουσαλήμ Χάποελ Ιερουσαλήμ 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Tenerife Tenerife 0 0 0 0 0% 0 0 0
02/01/2024Group L
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Μούρθια Μούρθια 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 ΑEK ΑEK 0 0 0 0 0% 0 0 0

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.