Μπάσκετ

ACB Ισπανίας: Δυνατές επιλογές

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 - 12:24

Φουλ δράση στο ισπανικό πρωτάθλημα με την 19η αγωνιστική

ACB Ισπανίας: Δυνατές επιλογές

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ-ΜΟΥΡΘΙΑ

Παιχνίδι πονηρό αν και έχει προβάδισμα η Γκραν με την έδρα. Η Γκραν Κανάρια είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες με στόχο τα πλέι οφ, αλλά έχει διακυμάνσεις. Και στο 11-7 με 4 σερί νίκες και μπαμ στην Βαλένθια πριν χάσει 80-77 δύσκολα στην δυνατή Μάλαγα. Στο Γιούροκαπ σοκ 73-83 με Τουρκ εντός. Η Μούρθια είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα που εντυπωσιάζει φέτος καθώς είναι ενισχυμένη και σκοράρει πολύ. Τρομερό ξεκίνημα και έχει μπαμ με την Μπάρτσα εντός. Στην 5η θέση με 11-7 και μπαμ 73-61 με 21-10 στην 4η περ εντός με την Ρεάλ! Στο Τσάμπιονς Λιγκ ρεπό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.35 και -6. Χαμηλά για ίδιες ομάδες.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Πονηρή έξοδος για την Τενερίφη που έχει όμως προβάδισμα. Στις κλασικές μικρομεσαίες έμπειρες ομάδες η Ομπραντόιρο (6-12) που ποντάρει πάντα στην έδρα της για να μένει στην κατηγορία. Αγαπά τα θρίλερ. Είχε κάνει κοιλιά αλλά συνέρχεται και έχει μπαμ στην Τενερίφη και έχασε στην παράταση στην πανίσχυρη Μπάρτσα! Αλλά κακή ήττα στην Γρανάδα 77-74. Συνέρχεται μετά την κρίση η έμπειρη Τενερίφη που έχει στόχο κάθε χρόνο την τετράδα με την άμυνα και την καλή της έδρα. Στο 9-9. Πάλεψε αλλά έχασε σε θρίλερ 80-83 με την Μπάρτσα μέσα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ ρεπό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.53 και -4 σωστά η ποιοτικότερη Τενερίφη. Αλλά θέλει προσοχή καθώς η Ομπραντόιρο είναι πολύ μαχητική.

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΜΑΛΑΓΑ

Και εδώ καλό ματς και ντέρμπι αλλά προβάδισμα μικρό η Μάλαγα. Βελτιώνεται μετά την σοβαρή κρίση η Μπανταλόνα(9-9) που είναι μεγάλο όνομα αλλά χωρίς μεγάλο μπάτζετ και έχει μείνει πίσω. Με στόχο την τετράδα και με πολύ κόσμο. Καθάρισε 95-84 εντός εύκολα την Σαραγόσα και συνέρχεται. Στο Γιούροκαπ διπλό 80-82 στους Λόντον. Η Μάλαγα σε ανανέωση από πέρσι και καλή δουλειά και στόχος είναι η τετράδα. Και έχει το μπαμ της χρονιάς στην Μαδρίτη με την Ρεάλ! Στην 2η θέση με 7 σερί νίκες και στο 15-3 με νίκη με την Γκραν μέσα με 80-77. Στο Τσάμπιονς Λιγκ ρεπό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.57 και -3 η Μάλαγα που είναι καλύτερη φέτος. Αλλά μιλάμε για ίδια ονόματα και η Μπανταλόνα έχει την έδρα και συνέρχεται. Δεν αξίζει κάτι.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΑΝΡΕΣΑ

Ματς στα μικρομεσαία στρώματα και ντερμπάκι αν και η Μανρέσα έχει ένα προβάδισμα. Η νεοφώτιστη Παλένθια είναι μια ομάδα με στόχο την παραμονή. Μαχητική ομάδα στην εδρα της αν και με φτηνό ρόστερ. Αλλά σε κρίση και μόλις με 3-15 και ουραγός. Βελτιωμένη όμως και σπουδαίο διπλό 84-86 από 44-34ημ στην Χιρόνα. Η έμπειρη μεσαία Μανρέσα που κάποτε είχε πάρει και τίτλο ,πέρσι κινδύνεψε με υποβιβασμό! Φέτος είναι όμως ενισχυμένη και θέλει και πλέι οφ. Και έχει κάνει το μπαμ εκτός με την Μπάρτσα. Στο 9-9 με ήττα μέσα 82-90 με Μπασκόνια από +10 στην αρχή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.70 και -2 δείχνει ελκυστική η καλύτερη Μανρέσα. Αλλά η Παλένθια έχει κάθε ματς τελικό και είναι βελτιωμένη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/1

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ματς εύκολο για την Μπάρτσα σαφώς. Η Γρανάδα είναι μια έμπειρη μικρή ομάδα που πέρσι σώθηκε στο τέλος. Μάχη για να μείνει στην κατηγορία. Σε ανοδική πορεία πάντως με μπαμ στην Βαλένθια και στο 6-12 με καλή νίκη δίκαια εντός έδρας με την Ομπραντόιρο με 77-74 (42-34ημ). Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα μείωσε το μπάτζετ αλλά το έχει στα 15εκ και πάλι και κράτησε τον κορμό της. Κάνει κοιλιά και εδώ έχει χάσει σε Μούρθια-Σαραγόσα και από την Μανρέσα εντός! Στο 12-6 με καλή νίκη εκτός με 80-83 στην Τενερίφη. Στην Ευρωλίγκα είχε την Εφές εκτός έδρας και έφαγε 20π!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κρίση η Μπάρτσα αγωνιστικά και στο 1.21 και -8 θέλει προσοχή αν και σωστά και προς διπλό με το βάθος της.

ΜΠΡΕΟΓΚΑΝ-ΧΙΡΟΝΑ

Σημαντικό ματς στην μάχη της παραμονής. Η έδρα προβάδισμα. Η Μπρεογκάν είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα με στόχο την παραμονή. Καλή έδρα. Κακή αρχή όμως και στο 5-13 και μάχη παραμονής. Πάλεψε στην Βαλένθια και είχε και το +10 αλλά έχασε 88-82 με 29-12 στο τέλος. Στο Τσάμπιονς Λιγκ στα πλέι ιν αποκλείστηκε με ήττα 86-76 στην Καρσίγιακα. Η Χιρόνα είναι μια μικρή έμπειρη ομάδα του ΝΒΑερ Μαρκ Γκαζόλ με στόχο την παραμονή. Και άρχισε εκπληκτικά με το μπαμ στην Βαλένθια! Αλλά κάνει κοιλιά και με 6 συνεχόμενες ήττες και σοκ 84-86 με την ουραγό Παλένθια μέσα από 44-34ημ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.60 και -3 και η έδρα λογκά θα μετρήσει. Ελκυστκός ο άσος.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΑΝΔΟΡΑ

Ματς εύκολο σχετικά για την γηπεδούχο. Σε φόρμα πλέον (1π-8) η Μπασκόνια του Ρογκαβόπουλου που έχει στόχο την τετράδα. Γύρισε στον πάγκο της ο Ιβάνοβιτς στην 8η αγ και μεταμορφώθηκε και στην Ευρωλίγκα που είχε τον Αστέρα εκτός και πάει καλά. Καθώς κέρδισε από -12 με 90-91. Εδώ διπλό καθαρά 82-90 στη καλή Μανρέσα από -10. Η Ανδόρα είναι μια έμπειρη μεσαία ομάδα που επανήλθε με την πρώτη στα μεγάλα σαλόνια. Σαρωτικές αλλαγές αλλά άρχισε καλά! Ομως έκανε σερί 8 ηττών αλλά ρολάρει πάλι και τρεις σερί νίκες καθώς καθάρισε 87-78 την Μπιλμπάο μέσα από 40-44ημ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σχετικά εύκολα η Μπασκόνια. Θέλει προσοχή η κόπωση και οριακό το -6.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Παιχνίδι ντέρμπι αν και η Βαλένθια είναι πιο όνομα. Η έμπειρη Σαραγόσα είχε κακές χρονιές τα τελευταία χρόνια καθώς δεν έχει και πολλά χρήματα. Πέρυσι ήταν φονέας των γιγάντων εντός. Ρολάρει πλέον και έχει νικήσει τη Μπάρτσα μέσα. Με 5 νίκες στα 7 τελευταία καθώς λογικά έχασε 95-84 εύκολα στην Μπανταλόνα. Η Βαλένθια είναι στις κλασικές ομάδες τετράδας. Διακυμάνσεις και δυνατή άμυνα. Σοκ μέσα με Χιρόνα, Μπιλμπάο, Γρανάδα και στο 11-7 νικώντας εντός 88-80τ την Μπρέογκαν από -10 και με ένα 29-12 στο τέλος. Στην Ευρωλίγκα είχε το Μιλάνο μέσα και νίκησε. Καλύτερη εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και ανοιχτό ματς. Οχι για 1.70 και -2 η Βαλένθια. Στα ειδικά άσος με 8π στην έδρα (1.40).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Παιχνίδι εύκολο για την βασίλισσα και λογικά 15π. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ φαβορί και για τον τίτλο. Πολύ γεμάτη ομάδα και με τρομερό μπάσκετ και είναι πρώτη παντού. Εχει ήττα από την Μάλαγα μέσα. Και τώρα 72-61 στην Μούρθια με 21-10 στο τέλος καθώς κάνει μια κοιλιά. Στην Ευρωλίγκα είχε την Μονακό εκτός και συνετρίβη.Εκτός ο Ταβάρες. Η Μπιλμπάο (7-11) του Τσαλμπούρη, είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες που στηρίζεται στην έδρα της για να σωθει άνετα αρχικά. Και έχει το μπαμ στην Βαλένθια! Ηταν σε κρίση αλλά ρολάρει. Ήττα 87-78 από 40-44ημ με την Ανδόρα εκτός. Αδύνατη εκτός

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τεράστιο βάθος η βασίλισσα και ας έχει μια πτώση. Ασος με -15.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr