Μπάσκετ

Basketball Champions League: «Εμφύλιος» Προμηθέα-ΑΕΚ στην Πάτρα!

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 10:48

Εναρξη στη φάση των "16" της διοργάνωσης, με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς ο Προμηθέας Πατρών υποδέχεται την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου ενώ το Περιστέρι φιλοξενεί την Χάποελ Ιερουσαλήμ!

Basketball Champions League: «Εμφύλιος» Προμηθέα-ΑΕΚ στην Πάτρα!

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Πρεμιέρα στην 3η φάση και ντέρμπι. Δύσκολο γκρουπ μαζί με Περιστέρι, Χάποελ Ιερ. Και ανοιχτό ματς. Η τουρκική Καρσίγιακα έχει μια έμπειρη ομάδα και η τρίτη δύναμη στην Τουρκία μη ξεχνάμε. Και ομάδα έδρας και του σκορ και άρα του όβερ. Με το πλεονέκτημα της έδρας απέκλεισε 2-1 την Μπρέογκαν με το 86-76 εντός. Η Τενερίφη είναι μεγάλο όνομα και κάθε χρόνο έχει στόχο τον τίτλο εδώ. Και είναι στις ομάδες τετράδας στην Ισπανία. Δεν άρχισε καλά αλλά ρολάρει και εδώ πήρε την 1η θέση και πέρασε απευθείας στο γκρουπ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και ανοιχτό ματς. Στα ίσα σωστά.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΑΕΚ

Ελληνικός εμφύλιος σε ένα ανοιχτό γκρουπ. Με κόσμο η ΑΕΚ. Μικρό προβάδισμα η έδρα πάντως. Ο Προμηθέας που έπαιζε στο Γιούροκαπ χρόνια, ήρθε εδώ με στόχο την πρόκριση και έχει εξαιρετική πορεία. Δεν έχει κόσμο. Αλλά προχωρά και απέκλεισε την Λε Μαν με 2-0 άνετα με μειονέκτημα έδρας! Σε φόρμα, σκοράρει πολύ, ήττα από Περιστέρι στη λίγκα στην παράταση εντός. Η ΑΕΚ έριξε χρήματα φέτος καθώς παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στην διοργάνωση και θέλει τίτλο! Παίζει εντός με το 20% των θεατών της. Πέρασε 1η άνετα αλλά έχασε παίκτες και έγινε κάτω. Κακή φόρμα και ήττα 91-93 με Άρη εντός.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει ένα μικρό προβάδισμα η ομάδα της Πάτρας καθώς δεν είναι καλά η ΑΕΚ. Αλλά είναι ΑΕΚ και θα έχει και κόσμο. Στο 1.56 και -4 σωστά.

ΒΟΝΝΗ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Παιχνίδι σε ανοιχτό γκρουπ και ντέρμπι. Η Βόννη είναι στις κλασικές ομάδες της Γερμανίας με στόχο την τετράδα που πέρσι πήρε και τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ! Ομως έφυγαν όλοι σχεδόν και είναι πολύ χειρότερη ήδη! Πάντως πέρασε 1η από τους ομίλους. Στη λίγκα της ήττα 87-95 με Άλμπα εντός. Η Γαλατά είναι στα μεγάλα ονόματα λόγω ποδοσφαίρου στην Τουρκία και με πολύ κόσμο. Δεν έχει πολλά χρήματα και δεν παίζει καλά αν και ενισχυμένη φέτος. Εδώ απέκλεισε πάντως 2-0 την ιταλική Τορτόνα και με μειονέκτημα έδρας. Στη λίγκα της νίκη 83-80 στην Μανίσα. Μέτρια πορεία. Θα έχει κόσμο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και εδώ και ανοιχτό ματς. Χαμηλά το -3 και 1.55 της Βόννης.

ΝΤΙΖΟΝ-ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ

Παιχνίδι σε ανοιχτό γκρουπ και ντέρμπι με λίγο έδρα. Η Ντιζόν είναι μπασκετούπολη και με μεγάλη εμπειρία και στόχο την τετράδα κάθε χρόνο στη λίγκα της. Φέτος έχει ξεκινήσει άσχημα όμως και μεσούσης έφυγε από τον πάγκο ο Μάρκοβιτς! Αλλά εδώ πήρε άνετα την 1η θέση. Στη λίγκα της 81-63 την Μπλουά και 7η με 10-10. Η Λούντβιγκσμπουργκ από την Γερμανία που έχει φτάσει και σε Φ4 της διοργάνωσης αλλά δείχνει χειρότερη από περασμένες χρονιές. Απέκλεισε την μέτρια Νταρουσάφακα με 2-1 με πλεονέκτημα έδρας με 99-73 στο 3ο ματς. Στη λίγκα της 87-84 την Βέχτα και 6η με 11-6.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα η έδρα κα σωστά στο 1.40 και -5. Κρατάμε τη νίκη Ντιζόν βασικά.

ΜΟΥΡΘΙΑ-ΧΟΛΟΝ

Ματς στο γκρουπ με τις ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, Προμηθέας). Και προβάδισμα η έδρα. Η Μούρθια είναι στις μεσαίες ομάδες της Ισπανίας και φέτος είναι πολύ ενισχυμένη με στόχο τα πλέι οφ εκεί και το Φ4 εδώ. Σκοράρει πολύ φέτος. Και στη λίγκα της έχει νικήσει και την Ρεάλ. Πέρασε 1η. Στην Ισπανία ήττα 91-80 στην Γκραν Κανάρια. Η Χάποελ Χολόν από το Ισραήλ που έχει θέματα με τον πόλεμο στην χώρα της, παίζει φέτος στην Αθήνα στην έδρα της ΑΕΚ. Ομάδα που έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση. Απέκλεισε με 2-1 με πλεονέκτημα έδρας την Οστάνδη με 78-72 στην 3η αναμέτρηση.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μούρθια πιο ποιοτική αλλά και η Χολόν έμπειρη. Οχι για -9.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Καλό ματς και ντέρμπι. Δύσκολο γκρουπ μαζί με Τενερίφη και Καρσίγιακα. Το Περιστέρι σοβαρό και ανερχόμενο με τον Σπανούλη στο πάγκο. Σκληρή ομάδα και εξαιρετική δουλειά με στόχο την 3η θέση στην Ελλάδα που νίκησε στη παράταση στην Πάτρα τον Προμηθέα. Απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας με 2-0 την λιθουανική Ρίτας. Σε φόρμα. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι έμπειρη ομάδα αν και τα τελευταία χρόνια δεν ρίχνει πολύ χρήμα. Πάντως με τον πόλεμο στο Ισραήλ έγινε άνω κάτω και παίζει στην Σερβία χωρίς κόσμο. Ο σέρβος Τζίκιτς στο πάγκο. Πέρασε απευθείας σαν 1η.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Περιστέρι θα παλέψει με μια πιο έμπειρη ομάδα. Οχι για -3 και 1.55 η Χάποελ. Ανοιχτό ματς και στα ειδικά στον άσο με 8-9π στην έδρα.

ΣΟΛΕ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρεμιέρα με γαλλικό εμφύλιο σε γκρουπ που το μεγάλο φαβορί είναι η Μάλαγα και ακόμα έχουμε την Τόφας. Και ανοιχτό ματς με λίγο έδρα. Η Σολέ είναι μια έμπειρη ομάδα με στόχο την τετράδα στην Γαλλία αλλά είχε και 7 σερί ήττες και δεν ήταν καλά! Νίκησε 89-82 την Πορτέλ εντός και έχει ρολάρει με 4 νίκες στα 5 τελευταία. Απέκλεισε την Σάσαρι από την Ιταλία με 2-1 έχοντας την έδρα και με 93-77 αφού την είχε χάσει στην αρχή! Το Στρασβούργο έμπειρη ομάδα με στόχο την τετράδα επίσης στην πατρίδα της που πάει μέτρια. Νίκησε 73-80 στο Λιμόζ. Εδώ πέρασε απευθείας.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ιδιες ομάδες, αλλά βελτιωμένη η Σολέ και με την έδρα έχει ένα προβάδισμα. Καλό το 1.80

ΜΑΛΑΓΑ-ΤΟΦΑΣ

Πρεμιέρα σε γκρουπ που το μεγάλο φαβορί είναι η Μάλαγα εξ αρχής. Και ματς για 15π χαλαρά η Μάλαγα. Η Μάλαγα είναι σε ανανέωση από πέρσι και με καλή δουλειά και πάει εξαιρετικά και στην Ισπανία που έχει το μπαμ της χρονιάς στην Μαδρίτη με την Ρεάλ ! Εδώ ήταν άνετα 1η και πέρασε απευθείας. Στη λίγκα της ήττα 85-81 στην Μπανταλόνα. Η Τόφας είναι στις μεσαίες ομάδες της Τουρκίας. Και έχει μέτρια πορεία. Απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας τον ΠΑΟΚ με 2-1 καθώς έκανε δύο διπλά. Και 71-84 στο 3ο ματς. Ομάδα του όβερ και σοφτ. Δεν περιμένει πολλά.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Μάλαγα και στον άσο με -12 αρκεί να έχει διάθεση!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.