Μπάσκετ

Lega Basket: Με ορισμένους γηπεδούχους

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 - 13:26

Αρκετά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 17η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Lega Basket: Με ορισμένους γηπεδούχους

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΤΡΕΝΤΟ

Παιχνίδι πονηρό αν και προβάδισμα η έδρα σαφώς. Στις έμπειρες μεσαίες ομάδες η Βενέτσια με στόχο κάθε χρόνο την τετράδα. Ενισχυμένη φέτος και εντυπωσιάζει καθώς έκανε το μπαμ στην Μπολόνια και είναι στην 2η θέση με 12-5 αν και δεν παίζει και τόσο καλά. Ηττα 75-69(41-31ημ) στη Τορτόνα. Στο Γιούροκαπ σοκ 57-75 με Γουλφς μέσα. Η Τρέντο είναι στις κλασικές έμπειρες μεσαίες ομάδες και στόχος της τα πλέι οφ ενώ κάνει γενικά ανανέωση. Αρχισε να ρολάρει και στο 9-8 με κακή εμφάνιση πάντως και 69-93 εντός με την πρώτη Μπρέσια. Στο Γιούροκαπ ήττα 88-83 στο Κλουζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς αν και προς άσο. Στο 1.33 και -6 το χάντικαπ δεν αξίζει.

ΣΚΑΦΑΤΙ-ΤΡΕΒΙΖΟ

Παιχνίδι στα χαμηλά και ντερμπάκι αλλά προβάδισμα η έδρα. Η Σκαφάτι αν και μικρή ομάδα και γερασμένη, είναι σε φόρμα και σκοράρει φέτος πολύ! Εχει το μπαμ με το πανίσχυρο Μιλάνο εντός και παίζει πολύ καλά και εκτός. Στο 8-9 αλλά προσέχουμε με ακραίες διακυμάνσεις. Ηττα 78-71 στην Πιστόια από +12ημ (31-43). Συνήλθε (5-12) η ιστορική Τρεβίζο που δεν έχει μεγάλα μπάτζετ και στόχος της είναι απλά η παραμονή. Άρχισε πολύ άσχημα με κακές εμφανίσεις. Χωρίς νίκη για 9 αγωνιστικές αλλά βελτιώθηκε. Και καθάρισε και εύκολα με 77-70 (39-37ημ)εντός την κακή φέτος Σάσαρι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντερμπάκι με λίγο έδρα. Χαμηλά το 1.45 και -5.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΠΙΣΤΟΙΑ

Παιχνίδι ενδιαφέρον και πονηρό αν και καθαρά η Μπρέσια. Η κυπελλούχος Μπρέσια είναι μια έμπειρη μεσαία ομάδα και προς τα πάνω με στόχο τα πλέι οφ! Τρομερή αρχή και σε φόρμα και στη κορυφή (!) πλέον με 13-4 καθώς έχει κερδίσει και το Μιλάνο εντός. Καθάρισε και την επικίνδυνη Τρέντο εκτός με το τρομερό 69-93! Η νεοφώτιστη Πιστόα μετά από επτά χρόνια, εξασφάλισε την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Αρχισε άσχημα αλλά έχει το μπαμ με το Μιλάνο μέσα και είναι σε τρομερή φόρμα με 9 νίκες στα 13 τελευταία . Από -12ημ(31-43) καθάρισε 78-71 τη Σκαφάτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.22 και -9 σωστά. Αλλά καμία αξία καθώς δν είναι κακή η Πιστόια.

ΜΙΛΑΝΟ-ΣΑΣΑΡΙ

Παιχνίδι εύκολο για το Μιλάνο και 15π. Το πανάκριβο Μιλάνο με στόχο και την Ευρωλίγκα, προβληματίζει και έχει πολλά σοκ! Στην Ευρωλίγκα μικρή βελτίωση και είχε την Μπάρτσα εντός. Εκτός ο κορυφαίος παίκτης Μίροτιτς (20π) και 3 βασικοί! Στο 11-6 εδώ(!) με νίκη εύκολα στο μέτριο Πέζαρο με 65-85. Σε κακή κατάσταση (7-10) φέτος η Σάσαρι του Χαραλαμπόπουλου, που είναι μια έμπειρη μεσαία ομάδα με στόχο την τετράδα κάθε χρόνο με την έδρα της. Χειρότερη από πέρσι, αλλά μπαμ εντός με Μιλάνο. Κακή ήττα 77-70 στο Τρεβίζο και τέλος ο Μπούκι στην 19η αγ,Στη θέση ο Μάρκοβιτς(άρχισε την σεζόν στην Ντιζόν).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.20 και -10 προς άσο καθώς και η Σάσαρι είναι χάλια φέτος.

ΠΕΖΑΡΟ-ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ

Ματς στα χαμηλά και ντέρμπι παραμονής με μικρό προβάδισμα στην έδρα. Η Πέζαρο είναι ιστορική ομάδα αλλά χωρίς μεγάλα μπάτζετ εδώ και χρόνια. Χειρότερη φέτος και βασικός στόχος η άνετη παραμονή. Εχει το μπαμ της χρονιάς στο Μιλάνο αλλά στο 5-12 με 7 ήττες στα 8 τελευταία και συντριβή 65-85 με Μιλάνο μέσα. Σε κρίση φέτος η Μπρίντεζι (3-14) αν και συνέρχεται και που είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες στο καμπιονάτο με στόχο κάθε χρόνο τα πλέι οφ. Κάκιστο ξεκίνημα και άλλαξε προπονητή στην 4η αγ. Νίκησε τη Βίρτους μέσα πάντως και την πρώτη Μπρέσια. Ηττα 77-80 με Νάπολι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και εδώ. Στο 1.55 και -4 η Πέζαρο λόγω έδρας. Ανοιχτό.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ-ΝΑΠΟΛΙ

Ματς πονηρό και θέλει προσοχή στο χάντικαπ. Η Βίρτους Μπολόνια (12-5) πλούσια ομάδα που έγινε άνω-κάτω με δηλώσεις του Σκαριόλο αρχές Σεπτέμβρη και τελικά έφυγε! Αλλά βρήκε φόρμα και πάει καλά και στην Ευρωλίγκα που είχε την Φενέρ εκτός αν και κάνει μια κοιλιά. Εκτός ο κορυφαίος της παίκτης Σεγκέλια (17π).Εχει σοκ σε Βανόλι, Μπρίντεζι και Εμίλια. Ανετα 69-81 στο Βαρέζε. Έκανε μια κοιλιά μετά την τρομερή της αρχή η Νάπολι (11-6) που εντυπωσιάζει καθώς σώθηκε πέρσι δύσκολα, αλλά είναι πολύ ενισχυμένη και θέλει και πλέι οφ. Και έχει νικήσει και το Μιλάνο εντός έδρας. Ρολάρει και 80-77 στη Μπρίντεζι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βίρτους στο -8 και 1.22 καθώς κάνει κοιλιά. Οριακό.

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΕΜΙΛΙΑ

Ματς πονηρό αν και προβάδισμα η έδρα. Σε κρίση η Τορτόνα που είναι μια σοβαρή και ομάδα και πέρσι ήταν 3η ! Πάντως έχει πολλές αλλαγές και είναι χειρότερη. Στο 7-10 και με 6 ήττες στα 9 τελευταία αλλά βελτιωμένη αγωνιστικά και καλή νίκη με την πρώτη Βενέτσια εντός με 75-69. Η έμπειρη μεσαία Εμίλια του Πρίφτη θέλει να σωθεί εύκολα αλλά εντυπωσιάζει, Έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα πάντως και με πολύ καλό μπάσκετ και με εξαιρετική άμυνα. Και ψηλά με 10-7 έχοντας το μπαμ με την πανίσχυρη Βίρτους μέσα. Καθάρισε δίκαια και την Βανόλι εντός με 77-71. Μαχητική και εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.60 και -3 η έδρα σωστά. Προς άσο πάντως.

ΒΑΝΟΛΙ-ΒΑΡΕΖΕ

Πονηρό ματς αν και προβάδισμα η έδρα. Ντερμπάκι. Η Βανόλι από την Κρεμόνα γύρισε φέτος στα μεγάλα σαλόνια που είναι γνώριμη. Στόχος της η παραμονή και έχει καλή χημεία και έδρα και έτσι έχει κάνει μια εξαιρετική αρχή έχοντας και το μπαμ με την Βίρτους εντός. Στη μέση με 8-9 και ήττα 77-71 στην μεσαία Εμίλια. Σε κρίση η ιστορική Βαρέζε (με πρόεδρο τον παλιό παίκτη Σκόλα!) που είχε περιπέτειες πέρσι! Εφερε ΝΒΑερς αλλά είναι σοφτ, με κακή άμυνα και δεν έχει βάθος. Ομάδα του όβερ. Κάπως βελτιωμένη και 3 νίκες (6-11) στα 5 τελευταία. Λογικά 69-81 με Βίρτους μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.60 και -3. Η έδρα έχει προβάδισμα και προς άσο

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr