Μπάσκετ

Lega Basket: Οριακό το Μιλάνο

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 15:08

Συνέχεια με την 24η αγωνιστική στο ιταλικό πρωτάθλημα, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι στα περισσότερα ματς.

Lega Basket: Οριακό το Μιλάνο

ΠΙΣΤΟΙΑ-ΤΡΕΒΙΖΟ

Παιχνίδι ενδιαφέρον στην μάχη της παραμονής και μικρό προβάδισμα η έδρα. Η νεοφώτιστη Πιστόια μετά από επτά χρόνια, εξασφάλισε την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Αρχισε άσχημα αλλά έχει το μπαμ με το Μιλάνο μέσα και κάνει καλή σεζόν και είναι στη μέση με 12-11. Και μπαμ στην κυπελλούχο Νάπολι στην παράταση! Συνήλθε (8-15) η ιστορική Τρεβίζο που δεν έχει μεγάλα μπάτζετ και στόχος της είναι απλά η παραμονή. Άρχισε πολύ άσχημα με κακές εμφανίσεις. Χωρίς νίκη για 9 αγωνιστικές αλλά βελτιώθηκε. Και 78-71(36-38μ) εντός με Βανόλι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.45 και -4. Λίγο έδρα. Αλλά πονηρό ματς.

ΤΡΕΝΤΟ-ΣΑΣΑΡΙ

Ματς ντέρμπι με ομάδες που πάντως δεν έχουν καλή πορεία. Η Τρέντο είναι στις κλασικές έμπειρες μεσαίες ομάδες και στόχος της τα πλέι οφ ενώ κάνει γενικά ανανέωση. Στο 11-12 και στην μέση, ενώ άρχισε καλά. Με 8 ήττες στα 10 τελευταία ματς. Ηττα 89-82 (47-48ημ) στην ουραγό Μπρίντεζι. Σε κακή κατάσταση (11-12) φέτος η Σάσαρι του Χαραλαμπόπουλου, που άρχισε με στόχο την τετράδα. Χειρότερη από πέρυσι, αλλά έχει το μπαμ εντός με Μιλάνο και Βίρτους και συνέρχεται μετά την αλλαγή προπονητή στην 19η αγ. Η 2η χειρότερη επίθεση! Και 2-9 εκτός. Καλή νίκη στην παράταση με Μπρέσια μέσα και 4 νίκες στα 5 τελευταία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και στο -2 η έδρα. Ανοιχτό ματς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/3

ΒΑΝΟΛΙ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Και εδώ ματς ντερμπάκι αν και έχει ένα μικρό προβάδισμα η Βενέτσια. Η Βανόλι από την Κρεμόνα γύρισε φέτος στα μεγάλα σαλόνια που είναι γνώριμη. Στόχος της η παραμονή και έχει καλή χημεία και έδρα και έτσι έχει το μπαμ με την Βίρτους εντός. Στο 9-14 και 7 ήττες στα 9 τελευταία με ήττα 78-71 στη Τρεβίζο (36-38ημ). Στις έμπειρες μεσαίες ομάδες η Βενέτσια με στόχο κάθε χρόνο την τετράδα. Ενισχυμένη φέτος και εντυπωσιάζει καθώς έκανε το μπαμ στην Μπολόνια και είναι στην 3η θέση με 16-7 αν και δεν παίζει και τόσο καλά. Mπαμ με Μιλάνο μέσα 78-72 έχοντας και 15π!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντερμπάκι με λίγο Βενέτσια. Οχι όμως για 1.50 και -4.

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΒΑΡΕΖΕ

Ματς σχετικά εύκολο για την γηπεδούχο Τορτόνα. Αν και προβληματίζει φέτος η Τορτόνα που είναι μια σοβαρή και ομάδα και πέρσι ήταν 3η ! Πάντως έχει πολλές αλλαγές και είναι χειρότερη. Στο 11-12 αλλά βελτιωμένη αγωνιστικά πλέον. Με 6 νίκες στα 9 τελευταία ματς αν και κακή ήττα 94-91 στην μέτρια Σκαφάτι. Συνέρχεται η ιστορική Βαρέζε που είχε περιπέτειες πέρσι! Εφερε ΝΒΑερς αλλά είναι σοφτ, με κακή άμυνα και δεν έχει βάθος. Ομάδα του όβερ. Ρολάρει (9-43) καθώς παίζει και κάπως άμυνα πια. Συντριβή πάντως 113-80 στην Εμίλια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.30 και-6 η έδρα. Προς άσο με την Βαρέζε σοφτ.

ΠΕΖΑΡΟ-ΕΜΙΛΙΑ

Ματς με ελληνικό χρώμα και φαβορί η Εμίλια αν και θέλει προσοχή. Σε κακή κατάσταση η Πέζαρο που είναι ιστορική ομάδα αλλά χωρίς μεγάλα μπάτζετ εδώ και χρόνια. Χειρότερη φέτος και στόχος η παραμονή. Εχει το μπαμ της χρονιάς στο Μιλάνο αλλά ουραγός και στο 7-16 με 12 ήττες στα 14τελευταία. Με 4-8 εντός. Μπαμ με την Βίρτους Μπ μέσα στην παράταση. Η έμπειρη μεσαία Εμίλια του Πρίφτη είναι η ευχάριστη έκπληξη καθώς άρχισε για να σωθεί εύκολα αλλά εντυπωσιάζει με εξαιρετική άμυνα και με 13-10 είναι στην 5η θέση έχοντας το μπαμ με την πανίσχυρη Βίρτους μέσα. Με 10-2 εντός. Και 113-80 την Βαρέζε μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και με 1.70 και -2 εκτός η Εμιλια δεν αξίζει.

ΣΚΑΦΑΤΙ-ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ

Σημαντικό ματς στην μάχη της παραμονής. Και μικρό προβάδισμα στην έδρα. Η Σκαφάτι αν και μικρή ομάδα και γερασμένη, είναι καλή και σκοράρει φέτος πολύ! Εχει το μπαμ με το πανίσχυρο Μιλάνο εντός και παίζει πολύ καλά και εκτός. Στο 11-12 και στην μέση αλλά με ακραίες διακυμάνσεις. Καλή νίκη 94-91 με Τορτόνα μέσα. Μάχη παραμονής πια φέτος η Μπρίντεζι (6-17) αν και συνέρχεται. Αρχισε για πλέι οφ, θέλει σωτηρία πια! Κάκιστο ξεκίνημα και άλλαξε προπονητή στην 4η αγ. Η χειρότερη επίθεση. Νίκη 89-82 με Τρέντο μέσα (47-48ημ)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -4 η Σκαφάτι αλλά ντέρμπι. Προς διπλό το χάντικαπ.

ΜΙΛΑΝΟ-ΝΑΠΟΛΙ

Ματς εύκολο σχετικά για το Μιλάνο αλλά θέλει προσοχή. Σε κρίση το πανάκριβο Μιλάνο με στόχο και την Ευρωλίγκα, αλλά προβληματίζει και έχει πολλά σοκ! Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγ. Στο 15-8 εδώ(!) με 6 νίκες στα 8 τελευταία. Αλλά έχασε δίκαια στο ντέρμπι εκτός με Βενέτσια 78-72 που έχανε με 15π. Άλλη ομάδα φέτος η Νάπολι που εντυπωσιάζει καθώς σώθηκε πέρσι δύσκολα, αλλά είναι πολύ ενισχυμένη και θέλει και πλέι οφ. Πήρε ήδη το Κύπελλο! Στο 12-11 με σοκ μέσα με την Πιστόια στην παράταση. Βγάζει μια κούραση

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Μιλάνο καθαρά φαβορί αλλά και κουρασμένο. Οριακό με -9 ή άσος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/3

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ

Το ματς της ημέρας. Και ντέρμπι. Η περσινή κυπελλούχος Μπρέσια είναι μια έμπειρη μεσαία ομάδα και προς τα πάνω με στόχο τα πλέι οφ, αλλά κάνει μια τρομερή σεζόν! Και είναι στη κορυφή (!) πλέον με 17-6 καθώς έχει κερδίσει και το Μιλάνο εντός και παίζει τρομερό μπάσκετ. Κάνει μια κοιλιά και έχασε στην παράταση στην Σάσαρι. Η Βίρτους Μπολόνια (16-7) πλούσια ομάδα που έγινε άνω κάτω με δηλώσεις του Σκαριόλο αρχές Σεπτέμβρη και τελικά έφυγε! Ειχε διπλή αγ στην Ευρωλίγκα. Εχει σοκ σε Βανόλι, Μπρίντεζι, Σάσαρι, Εμίλια. Πήρε το ντέρμπι με Μιλάνο μέσα. Σοκ στην παράταση στο Πέζαρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -4 η Βίρτους που κάνει κοιλιά. Προς άσο λοιπόν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr