Μπάσκετ

Basket League: Τζάμπολ στα πλέι οφ!

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 13:55

Πρεμιέρα για τον έξτρα γύρο που είναι μια καινοτομία συνέχεια  στην ελληνική λίγκα που έχει αλλαγές φέτος. Φυσικά τα μεγάλα φαβορί είναι πάλι ο νταμπλούχος Ολυμπιακός αλλά και ο πολύ ενισχυμένος και πανάκριβος φέτος Παναθηναϊκός που επιστρέφει. Οι άλλες ομάδες είναι πολύ πίσω. Σοβαρό το Περιστέρι με τον Σπανούλη στο πάγκο, απογοήτευσε η ΑΕΚ που έχασε και την εξάδα! Αλλαγές φέτος στο σύστημα διεξαγωγής. 

Basket League: Τζάμπολ στα πλέι οφ!

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι 12 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του πρωταθλήματος πριν την έναρξη των πλέι οφ. Το Top 6, αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των πλέι άουτ, οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους, ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των πλέι άουτ, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία, υποβιβάζεται, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα πλέι οφ ως 7η και 8η ομάδα,. Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο, θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League. Οι δύο πρώτες φάσεις των πλέι οφ θα κρίνονται στις 2 νίκες (Best of 3), ενώ οι τελικοί θα κριθούν και πάλι στις 3 νίκες (Best of 5)

H ομάδα που θα πάρει την 3η θέση θα κριθεί από έναν νοκ άουτ αγώνα. Αλλαγή προπονητή στην 3η αγ στο Μαρούσι, στην 4η αγ στον Απόλλων Π ,στην ΑΕΚ στην 15η και στο Μαρούσι την 17η! Και ο ΠΑΟΚ στην 18η!

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ματς για τις θέσεις 1-6 στον έξτρα γύρο και στην 1η αγ. Και ματς εύκολο για το Περιστέρι. Το Περιστέρι σοβαρό και ανερχόμενο με τον Σπανούλη στο πάγκο είχε μια εξαιρετική πορεία και πήρε την 3η θέση με 15-7. Σκληρή ομάδα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε ματς. Σε φόρμα. Ο Κολοσσός παρά τις πολλές αλλαγές το καλοκαίρι, στηρίζεται στην έδρα και είχε μια εξαιρετική σεζόν μπαίνοντας στην εξάδα στο φινάλε έχοντας την ισοβαθμία με την ΑΕΚ και με την 6η θέση με 9-13. Καλή χημεία. Μόλις 1-10 εκτός. Σε τρομερή φόρμα και χωρίς άγχος πια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα το Περιστέρι. Με -9 όμως και θέμα διάθεσης βασικά και των γηπεδούχων. Προς άσο αλλά όχι κάτι σοβαρό

ΠΑΟΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ Π

Ματς για τις θέσεις 7-12 στον έξτρα γύρο και στην 1η αγ. Κακή χρονιά φέτος και απογοήτευση στον ΠΑΟΚ που έμεινε εκτός εξάδας και πολύ χαμηλά με 8-14 αν και αρχικά είχε στόχο την τετράδα. Εχει φάει και 20αρα στο Λαύριο, 20 στην Καρδίτσα(!), 35 στο Περιστέρι και έχασε μέσα από το Μαρούσι. Βαρύ κλίμα. Αλλαξε προπονητή στην 19αγ. Αγνωστο τι διάθεση θα έχει. Σε κρίση διαρκείας και απογοήτευση παρά τους τρεις προπονητές που άλλαξε και όλους σχεδόν τους ξένους ο Απόλλων Π! Τεράστιο σοβαρό πρόβλημα στο σκορ. Ουραγός (3-19),χωρίς διπλό(0-9) και μόνο μαθηματικά ελπίζει!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κακό μουντ και οι δύο. Ο ΠΑΟΚ λογικά άνετα αλλά με -12 χμμ. Προσοχή θέλει.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3

ΛΑΥΡΙΟ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ματς για τις θέσεις 7-12 στον έξτρα γύρο και στην 1η αγ. Το Λαύριο παλεύει για την παραμονή κλασικά με φτηνό ρόστερ και άρχισε με μπαμ στην ΑΕΚ και και 20άρα στον ΠΑΟΚ εντός που κέρδισε και τον Άρη! Περίεργη ομάδα γενικά αλλά σε φόρμα και με το 8-14 ουσιαστικά εξασφαλισμένο. Η Καρδίτσα είχε θέμα με το γήπεδο της με την καταστροφή στην Θεσσαλία από τις πλημμύρες. Δουλεμένη και σε άνοδο όμως και αγκαλιά με την παραμονή της καθώς πήρε καλές νίκες (7-15). Μαχητική και εκτός έδρας αν και 0-11. Εφυγε ο πρόεδρος Μπουρούσης μεσούσης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ προβάδισμα η έδρα αλλά μαχητική η Καρδίτσα. Σωστό το 1.40 και -5. Προς νίκη Λαύριο βασικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Ματς για τις θέσεις 1-6 στον έξτρα γύρο και στην 1η αγ. Και ματς εδώ περιπάτου για τον Ολυμπιακό και 15π. Ο νταμπλούχος και φιναλίστ της Ευρωλίγκα Ολυμπιακός(20-2),έχει τρομερή άμυνα. Κόβει 4(!) ξένους εδώ και εκτός είναι ο Μιλουτίνοφ. Πήρε την 2η θέση τελικά. Και είχε την Παρτίζαν εκτός στην Ευρωλίγκα και νίκησε με ανατροπή. Βγάζει κούραση ο Άρης που ποντάρει στην έδρα και την άμυνα για την τετράδα είχαμε πει αλλά τελικά πήρε την 5η θέση με 12-10. Πρόβλημα στο σκορ όμως αλλά δεμένη ομάδα και μπαμ στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ! Κάνει κοιλιά πάντως.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -18 θέμα διάθεσης καθώς έχει τρομερό βάθος ο Ολυμπιακός. Αλλά και ο Άρης είναι μαχητικός. Αλλά τι διάθεση θα έχει; Οριακό. Κόβει ταχύτητα σε πολλά ματς ο Ολυμπιακός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/4

ΑΕΚ-ΜΑΡΟΥΣΙ

Ματς για τις θέσεις 7-12 στον έξτρα γύρο και στην 1η αγ. Απογοήτευση και σε κρίση διαρκείας η ΑΕΚ (9-13) που άρχισε με στόχο τη τετράδα καθώς ενισχύθηκε. Αλλά έφυγε ο Πλάθα και ανέλαβε ο Ζούρος στις 24/1. Πολλές αλλαγές παικτών και κακές εμφανίσεις. Και έχασε και την εξάδα. Αγνωστο τι διάθεση θα έχει. Το νεοφώτιστο Μαρούσι (7-15) γύρισε στα μεγάλα σαλόνια και είναι γνωστό για την εμπειρία του και τον κόσμο του. Τρεις αλλαγές προπονητών μέσα στην χρονιά! Η χειρότερη άμυνα, αλλά σκοράρει και έχει μπαμ σε ΠΑΟΚ -Άρη. Αλλά με 7 ήττες στα 8 τελευταία. Σωσμένο ουσιαστικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -6 η απογοητευμένη ΑΕΚ. Θέμα και διάθεσης. Προς άσο πάντως.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr