Ποδόσφαιρο

Α' Σουηδίας: Ποντάρισμα στα γκολ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 08:42

Πλούσια δράση στο πρωτάθλημα της Σουηδίας, καθώς ολοκληρώνεται η 6η αγωνιστική με την διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων και υπάρχουν ενδιαφέρουσες επιλογές στο κουπόνι του στοιχήματος.

Α' Σουηδίας: Ποντάρισμα στα γκολ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Σουηδίας.

ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Η Μπρομαποϊκάρνα, με πολλές απουσίες, έμεινε και με δέκα παίκτες κόντρα στη Σίριους, αλλά αποδείχτηκε σκληροτράχηλη και πήρε Χ, μένοντας δεύτερη σερί αγωνιστική αήττητη και με μόνο μία ήττα σε πέντε αγώνες. Η ομάδα των Αντρέας Ένγκελσμαρκ και Όλοφ Μέλμπεργκ, έχει σκοράρει σε όλα τα ματς, αλλά έχει κρατήσει μόνο μία φορά ανέπαφη εστία. Εκτός οι Μπούτρος, Βάκερ, Ταβίλνταραν, Άκερμαν, Μάγκνουσον (μέσοι) και Τζόρνταν (επιθετικός), τιμωρημένος ο μπακ Μπιόρκεντερ. Αμφίβολοι οι Γιάκομπσεν, Ίραντουστ (επιθετικοί, απο 1 γκολ φέτος), Όντεφαλκ (μέσος).

Η Γκέτεμποργκ των απουσιών, έχασε εντός από τη Χάκεν και έμεινε δεύτερο ματς χωρίς νίκη, έχοντας ένα τρίποντο σε πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Γενς Άσκου, έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, καθώς δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ σε αγώνα (o Έιμπραχαμ δύο στα τρία γκολ της), ενώ παράλληλα έχει μόνο μία ανέπαφη εστία. Πληρώνει τέσσερα συνεχόμενα under 2.5. Τραυματίες παραμένουν οι Nτάλμπεργκ, Κρίστιανσον (τερμ.), Βεντ, Σάλομονσον, Γιόχανσον (μπακ), Κάχεντ (μέσος), Αμπντουλάχι, Καρνέιλ (επιθετικοί), επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Τρόντσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με επιθετική διάθεση έχει μπει στη σεζόν η Μπρομαποϊκάρνα, που σκοράρει αρκετά, αλλά δέχεται γκολ εύκολα. Πάντως, μέχρι στιγμής παίρνει θετικό πρόσημο, σε αντίθεση με την Γκέτεμποργκ, που προβληματίζει αρκετά και δεν βρίσκει δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι πρέπει να γυρίσουν τον διακόπτη άμεσα, αλλιώς θα χαθούν όλα από πολύ νωρίς. Goal/Goal στο 1,65 από την Betshop.

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ – ΣΙΡΙΟΥΣ

Η Έλφσμποργκ, έπαιζε στην έδρα της Νόρκεπινγκ το βράδυ της Πέμπτης, θέλοντας να επανακάμψει, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, ψάχνοντας τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και παρ’ όλο που προηγήθηκε με 0-2, τελικά ηττήθηκε 4-2. Η ομάδα του Τζίμι Τέλιν, αναζητά επίσης το πρώτο φετινό τρίποντο στην κατηγορία μέσα στο γήπεδό της και συνολικά μετά από τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια ως γηπεδούχος. Ο Χέντλουντ, έχει σκοράρει και στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς, με την ομάδα του να έχει μείνει χωρίς γκολ εκεί, μόνο μία φορά στα τελευταία 16 παιχνίδια.

Η Σίριους ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο νίκες, αλλά από εκεί και πέρα την πήρε η κάτω βόλτα και δεν έχει τρίποντο σε τρεις, αφού με την Μπρομαποϊκάρνα, κόντεψε να χάσει από αντίπαλο που έπαιζε με δέκα. Η ομάδα του Κρίστερ Ματίασον, δέχεται γκολ σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ η ίδια έχει πετύχει ένα τέρμα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Εκτός έδρας έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά ταξίδια της στην κατηγορία, από τον Σεπτέμβριο. Aμφίβολος ο μέσος Μέλα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα προέρχονται αμφότερες και ψάχνουν επειγόντως νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και ψυχολογικούς λόγους. Η Έλφσμποργκ είναι δυνατή στην έδρα της, αλλά με τις αμυντικές της επιδόσεις δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής απέναντι στην Σίριους. Goal/Goal στο 1,64 από την Betshop.

ΜΙΑΛΜΠΙ – ΚΑΛΜΑΡ

Η Μιάλμπι έπαιζε στην έδρα της Βαστέρας το βράδυ της Πέμπτης, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από δύο αγωνιστικές, στις οποίες είχε πάρει μόνο έναν βαθμό. Προηγήθηκε, αλλά έφυγε με άδεια χέρια, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Η ομάδα του Άντερς Τόρστενσον, πριν από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι, έδειχνε καλή πάντως στον επιθετικό τομέα, σκοράροντας τουλάχιστον από μία φορά σε όλα τα παιχνίδια. Εντός έδρας θέλει να συνεχίσει το φετινό αήττητο, αλλά και την καλή παράδοση που έχει όταν υποδέχεται την Κάλμαρ, από την οποία έχασε τελευταία φορά εκεί, το 2014.

Η Κάλμαρ, έπαιζε εντός με την Γκάις την Πέμπτη, προερχόμενη από την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας ανακάμψει μετά από τρεις σερί ήττες. Ωστόσο ηττήθηκε με 2-3, επιστρέφοντας στα αρνητικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Χένρικ Γένσεν, είχε δείξει τι μπορεί να κάνει μακριά από την έδρα της, στο διπλό επί της Έλφσμποργκ. Μακριά από το γήπεδό της, δεν έχει ισοπαλία στα δέκα τελευταία παιχνίδια της κατηγορίας με τέσσερις νίκες και έξι ήττες. Εκτός Κάρλσον, Γκούσταφσον (μέσοι) και Νίλσον (επιθετικός), αμφίβολοι οι βασικοί μέσοι Γκοτζάνι και Χάλμπεργκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μιάλμπι έκανε μία φανταστική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, αλλά η απόδοσή της έχει πέσει τελευταία και οι συνεχόμενες ήττες την έχουν αφήσει πίσω. Το θετικό για εκείνη είναι πως βρίσκει δίχτυα συνέχεια. Το ίδιο ισχύει και για την Κάλμαρ, που απογοητεύει, καθώς δέχεται εύκολα γκολ και βρίσκεται στην τελευταία θέση. Over 2,5 στο 2,14 από την Betshop.

ΧΑΜΑΡΜΠΙ – ΒΑΣΤΕΡΑΣ

Η Χάμαρμπι, έπαιζε με τη Χάλμσταντ το βράδυ της Πέμπτης, καθώς αναζητούσε σταθερότητα, μια και προερχόταν από εναλλαγή νίκης – ήττας στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Γνώρισε δεύτερη σερί ήττα με το ίδιο σκορ (2-1). Η ομάδα του Κιμ Χέλμπεργκ. Στην έδρα της είναι ισχυρή, με δύο νίκες χάρη σε γκολ από Μπεσάρα και Εραμπί, ενώ έχει χάσει εκεί μόνο δύο ματς από τα τελευταία 23 σε επίπεδο πρωταθλήματος, από τον Ιούλιο του 2022. Σκοράρει μάλιστα και στα προηγούμενα 12 ως γηπεδούχος. Eκτός οι μπακ Βίντερ, Στραντ, αμφίβολος ο μπακ Κολάντερ.

Η Βαστέρας έπαιζε με τη Μιάλμπι το βράδυ της Πέμπτης για την 5η αγωνιστική, ελπίζοντας να κάνει επιτέλους σεφτέ σε πόντους και γκολ, στην επιστροφή της στην κατηγορία μετά από 27 χρόνια, καθώς προερχόταν από τέσσερις σερί ήττες με ακριβές σκορ 1-0, οι τρεις εκ των οποίων με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Τα κατάφερε, επικρατώνταε με 2-1. Η ομάδα του Κάλε Κάρλσον, πήρε πάντως την προηγούμενη εκτός έδρας επίσημη νίκη της σε οποιαδήποτε διοργάνωση, στην έδρα της Χάμαρμπι, με 2-1 τον Φεβρουάριο για το Κύπελλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η νεοφώτιστη Βαστέρας έρχεται με ψυχολογία από τους πρώτους της βαθμούς και τα πρώτα της γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα θέμα το πως θα έχει επηρεαστεί. Πάντως, η Χάμαρμπι στην έδρα της δίνει γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια, ψάχνοντας οπωσδήποτε την επιστροφή στις νίκες. Over 2,5 στο 1,73 από την Betshop.

Βαθμολογία -

29/04/2024Allsvenskan
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μάλμε Μάλμε 18 6 6 0 0 18 1 17
2 Χάλμσταντ Χάλμσταντ 12 6 4 0 2 7 7 0
3 ΑΪΚ Στοκχόλμης ΑΪΚ Στοκχόλμης 11 6 3 2 1 8 8 0
4 Τζουργκάρντεν Τζουργκάρντεν 10 6 3 1 2 10 7 3
5 Χάκεν Χάκεν 10 6 3 1 2 11 10 1
6 Νόρκεπινγκ Νόρκεπινγκ 10 6 3 1 2 9 12 -3
7 Γκάις Γκάις 9 6 3 0 3 7 10 -3
8 Μπρομαποϊκάρνα Μπρομαποϊκάρνα 8 5 2 2 1 12 7 5
9 Μιάλμπι Μιάλμπι 7 5 2 1 2 7 5 2
10 Σίριους Σίριους 7 5 2 1 2 6 5 1
11 Χάμαρμπι Χάμαρμπι 6 5 2 0 3 8 7 1
12 Γκέτεμποργκ Γκέτεμποργκ 4 5 1 1 3 3 7 -4
13 Έλφσμποργκ Έλφσμποργκ 4 5 1 1 3 6 11 -5
14 Βάρναμο Βάρναμο 4 6 1 1 4 5 13 -8
15 Βαστέρας Βαστέρας 3 5 1 0 4 2 5 -3
16 Καλμάρ Καλμάρ 3 5 1 0 4 6 10 -4
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Allsvenskan (Relegation)
Relegation - Superettan

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr