Ποδόσφαιρο

Η ώρα των «μεγάλων»

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 - 02:11

Τα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο στις σημερινές αναμετρήσεις των προημιτελικών Βελγίου.

Η ώρα των «μεγάλων»
  • Προημιτελικοί κυπέλλου.
  • Μονοί αγώνες, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
  • 19:45, Novasports 1 HD

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΚΟΡΤΡΑΙΚ
Η Αντερλεχτ δείχνει να βρίσκει λύσεις στο αγωνιστικό αδιέξοδο των τελευταίων ετών και φέτος παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστική, δείχνοντας ικανή για την επιστροφή στους τίτλους. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από ένα εξαιρετικό 4-2-0 που την παγίωσε στην πρώτη τετράδα, αδικείται μάλιστα από το 2-2 στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με την Μπριζ. Μετρά εννέα τρόπαια, με τελευταία πάντως κατάκτηση το 2008. Γνωστές και μακροχρόνιες οι όποιες απουσίες της. Η σεζόν κυλά ανταγωνιστικά για την Κορτράικ που δενεπηρεάστηκε από την απρόσμενη αποχώρηση του τεχνικού Ελσνερ και παρουσιάζεται εξαιρετική και με τον Καριμ Μπελοσίν στον πάγκο. Προέρχεται μάλιστα από το καλύτερο φετινό σερί (3-0-0), εντυπωσιάζει αμυντικά όπου μετρά την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην κατηγορία. Ξανα εκτός ο βασικός επιθετικός Γκεγιέ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αντερλεχτ έχει τον πρώτο λόγο αλλά το σετ, αδικεί τους φιλοξενούμενους που παλεύουν φέτος σε όλα τα ματς. Συνδυάζουμε τον «φτηνό» άσο με under.

  • 22:00, Novasports 1

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΛΕΟΥΒΕΝ
Ο προημιτελικός κυπέλλου έρχεται σε ιδανικό σημείο για την Κλαμπ Μπριζ που βρίσκεται σε… καλό φεγγάρι, προερχόμενη από ένα εξαιρετικό 4-1-0 στο πρωτάθλημα. Τα… χρειάστηκε πάντως στο τελευταίο ματς, όπου με γκολ στο 85’ απάντησε (2-2) στο επεισοδιακό ντέρμπι της Αντερλεχτ. Πολυνίκης του θεσμού, με 11 κατακτήσεις (τελευταία το 2015). Έτοιμος ο βασικός στόπερ Ενσοκί, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Η κλήρωση δεν έκανε το… χατίρι στην Λέουβεν που έχει θεωρητικά το πιο δύσκολο έργο στα προημιτελικά, με εκτός έδρας ματς κόντρα στην κυρίαρχο των τελευταίων ετών στην χώρα. Έλαβε ιδανική ένεση ηθικού με το 2-1 της Κυριακής επί της Σταντάρ Λιέγης, κινείται στην μετριότητα πάντως στο πρωτάθλημα και «ταβάνι» φαντάζει η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κλαμπ Μπριζ αποτελεί δικαίως το απόλυτο φαβορί αλλά οι τιμές στον άσο είναι αδιάφορες. Συνδυάζουμε τον «φτηνό» άσο με under 3,5.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr