Ποδόσφαιρο

Τα φώτα στο Λέστερ

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 - 16:23

Οι γεμάτες προβλήματα αλεπούδες υποδέχονται την Λίβερπουλ, συνολικά τέσσερις αναμετρήσεις την Τρίτη στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα φώτα στο Λέστερ

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Η Γουότφορντ θα έχει συμπληρώσει 18 μέρες αγωνιστικής απραξίας λόγω διαδοχικών αναβολών. Προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, έχει μία νίκη σε επτά αγωνιστικές και δύο σε 11, αγνοώντας την ισοπαλία στις τελευταίες δέκα. Έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα φετινά ματς, ενώ επιβεβαιώνει το over στα πέντε τελευταία. Εντός έδρας έχει μόνο μία νίκη σε επτά. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Φόστερ, ο δεύτερος σκόρερ Σαρ, οι μπακ Καμπασέλε, Ετέμπο, Ενκουλού και ο μέσος Μπάα.

Η Γουέστ Χαμ επιβεβαίωσε ότι είναι ντεφορμέ και στο εντός έδρας ματς με τη Σαουθάμπτον όπου υπέστη τρίτη σερί ήττα (2-3) σε όλες τις διοργανώσεις, όπου πλέον δεν έχει νίκη σε πέντε αγώνες (μία σε έξι). Στο πρωτάθλημα έχει μόνο μία νίκη σε επτά αγωνιστικές, ενώ δέχεται πάνω από ένα γκολ σε τρεις από τις τελευταίες τέσσερις. Εκτός οι μπακ Ζουμά, Ογκμπόνα, αμφίβολος ο μπακ Κρέσγουελ, τιμωρημένος ο βασικός μέσος παίκτης-κλειδί Ράις.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο ποιοτική χωρίς αμφιβολία η Γουέστ Χαμ, αν και όχι στα καλύτερα της μπορεί να αλώσει μία ευάλωτη έδρα με την Γουότφορντ άλλωστε να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ
Η Πάλας χτυπημένη από κορωνοϊό ακόμα και στον προπονητή Πατρίκ Βιεϊρά, δεν έφερε αντίσταση στην έδρα της Τότεναμ (3-0) επιστρέφοντας στις ήττες και δεχόμενη γκολ επτά συνεχόμενες αγωνιστικές. Εντός έδρας είναι πιο δυνατή με μία ήττα σε εννέα ματς αλλά πέντε ισοπαλίες σε αυτό το σερί, ενώ σκοράρει σε οκτώ συνεχόμενα ως γηπεδούχος. Αμφίβολος ο ΜακΆρθουρ (μέσος), από κορωνοϊό προέρχονται οι Γουάιτα (βασικός τερμ., παίζει ο Μπάτλαντ), Κλάιν (μπακ), Μιλιβόγεβιτς, Εζε, Ολίσε (μέσοι), Μπεντέκε (επιθετικός). Τιμωρημένος ο δεύτερος σκόρερ επιθετικός Ζαχά.
Η Νόργουιτς έφαγε πεντάρα από Άρσεναλ και έχει τέσσερις σερί ήττες χωρίς γκολ, παραμένοντας τελευταία με έξι ματς χωρίς νίκη και μόλις ένα τέρμα ενεργητικό. Εχει ένα διπλό στα 21 τελευταία ταξίδια στα «σαλόνια», με τελευταία νίκη στην έδρα της Πάλας το 1996. Από τον Οκτώβριο δε σκοράρει σε ματς που δεν πέτυχε γκολ ο Πούκι. Εκτός Τσίμερμαν (μπακ), Ρασίτσα (μέσος), Ομομπαμιντέλε, Χάνλι (μπακ). Αμφίβολοι Κρουλ (βασικός τερμ., σε ετοιμότητα ο Γκαν), Νόρμαν, Ραπ (μέσοι).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλά αγωνιστικά προβλήματα στους Λονδρέζους, ωστόσο η Νόργουϊτς είναι… κουτσό άλογο και δύσκολα θα πάρει αποτέλεσμα. Πάντως ο άσος στο 1.65 δεν αποτελεί ευκαιρία.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΤΟΤΕΝΑΜ
Η Σαουθάμπτον πήρε μεγάλο διπλό στη Γουέστ Χαμ (2-3) και επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι ματς (όλα over), έχοντας πλέον μόνο μία ήττα σε πέντε. Εχει πάντως αμυντικό πρόβλημα καθώς δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ σε έξι από τις τελευταίες επτά αγωνιστικές. Εντός έδρας όμως έχει μία ήττα σε οκτώ με πέντε ισοπαλίες. Ο Γουόρντ-Πράουζ σκοράρει δύο σερί αγώνες. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακας ΜακΚάρθι, από κορωνοϊό προέρχονται Στίβενς, Λιάνκο (μπακ) και Τέγια (μέσος).
Η Τότεναμ κέρδισε άνετα 3-0 την Κρίσταλ Πάλας και ξαναμπήκε για τα καλά στη μάχη για την τετράδα. H ομάδα του Αντόνιο Κόντε είναι αήττητη έξι αγωνιστικές με μόλις δύο ισοπαλίες σε αυτό το σερί, ενώ οι τρεις τελευταίες νίκες της είναι χωρίς να δεχτεί γκολ. Τα βασικά επιθετικά της όπλα πυροβολούν ξανά καθώς ο Σον έχει σκοράρει και στις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές, ο Κέιν στις τελευταίες δύο. Εκτός oι μπακ Ρομέρο, Σέσενιον, από κορωνοϊό προέρχεται ο επιθετικός Σκάρλετ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ισοπαλία είναι το συνηθέστερο αποτέλεσμα των «αγίων» εντός έδρας, δεν θα είναι πάντως εύκολο να την πάρουν κόντρα στην ανεβασμένη Τότεναμ. Προβάδισμα στο διπλό, αρκετά πιθανό και το over.

ΛΕΣΤΕΡ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Η Λέστερ με σημαντικές απουσίες δέχτηκε τέσσερα γκολ από τη Σίτι πριν αποφασίσει να ξυπνήσει, η δεύτερη ήττα σε τρεις αγωνιστικές ήρθε τελικά με το βαρύ (6-3). Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θέλει εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ από τη Λίβερπουλ εκτός έδρας (3-3 και ήττα στα πέναλτι). Δέχεται όμως γκολ εύκολα και έτσι πληρώνει έξι σερί over στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός οι μπακ Μπέρτραντ, Τζάστιν, Ρικάρντο, Φοφανά, Σογιουντσού, Έβανς, ο μεσοεπιθετικός Μπαρνς και ο επιθετικός Ντάκα.
Η Λίβερπουλ δεν έπαιξε στη Boxing Day, κάτι που δεν χάλασε τον Γιούργκεν Κλοπ καθώς η ομάδα πήρε ανάσες. Στο πρωτάθλημα είναι αήττητη επτά ματς, ενώ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 16 ταξίδια, όμως δεν έχει περιθώρια ούτε για Χ. Ο Ζότα σκοράρει δύο σερί αγωνιστικές. Εκτός ο τρίτος γκολκίπερ Αδριάν, ο μέσος Έλιοτ και ο μπακ Φίλιπς. Τιμωρημένος ο αρ. μπακ Ρόμπερτσον. Οι βασικοί Φαν Ντάικ (μπακ), Φαμπίνιο, Τιάγκο (μέσοι) και Τζόουνς (μέσος) ίσως επιστρέψουν από κορωνοϊό.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λαβωμένες από κορωνοϊό και τραυματισμούς οι αλεπούδες, δεν αναμένεται να κάνουν ζημιά στην Λίβερπουλ. Αποκαρδιωτική η απόδοση στο διπλό (ούτε 1.40!), θα το συνδυάσουμε με over. Ακόμη και το over 3.5 έχει καλές πιθανότητες.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr