Ποδόσφαιρο

Με φόντο τα ημιτελικά

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 19:25

Τέσσερις νοκ άουτ προημιτελικοί του Λιγκ Τρόφι Αγγλίας απόψε, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

Με φόντο τα ημιτελικά

ΓΟΥΪΓΚΑΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ U21

Η Γουίγκαν έχει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, η νίκη επί της Τζίλιγχαμ (3-2) ήταν η όγδοη στο αήττητο δέκα αγωνιστικών και την ανέβασε πλέον στην κορυφή. Είδε το γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων να χάνεται, όμως είπε την τελευταία λέξη. Στην Λιγκ1 έχει πάρει λιγότερους βαθμούς εντός έδρας (23) από ότι εκτός (31). Over τα οκτώ από τα εννιά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, πρόσφατα προκρίθηκε στους “32” του κυπέλλου επικρατώντας 3-2 της Μπλάκμπερν. Εκτός οι μέσοι Σμιθ-Κάζινς και ο φορ Γουάικ (5 γκολ).

Η Αρσεναλ u21 αρχικά τερμάτισε δεύτερη στον 6ο όμιλο με αντιπάλους Σουίντον, Νιούπορτ και Πλίμουθ, κατόπιν απέκλεισε στα πέναλτι την Ιπσουϊτς εκτός έδρας και ακολούθησε το επιβλητικό 4-1 επί της Τσέλσι u21. Συμμετέχει στον 1ο όμιλο του αντίστοιχου πρωταθλήματος όπου βρίσκεται στην τέταρτη θέση, έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Στο πιο πρόσφατο έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με την Ντέρμπι, φέρνοντας τέταρτο κολλητό under μετά από 13 συνεχόμενα over! Ο τεχνικός Κέβιν Μπέτσι (κατάγεται από τις… Σεϋχέλλες), στηρίζεται σε αρκετά ποιοτικό ρόστερ όπου ξεχωρίζει ο Δανός επιθετικός Μπίερεθ (7 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε τρομερή κατάσταση η Γουίγκαν, έχει προβάδισμα απέναντι σε μία ομάδα που πάντως σκοράρει κατά ριπάς. Πρώτο σημείο ο άσος, έχει τύχη και το γκολ-γκολ.

ΡΟΔΕΡΑΜ-ΚΕΜΠΡΙΤΖ

Μετά από δύο ήττες στα τρεις προηγούμενες αγωνιστικές η Ρόδεραμ υπέταξε 1-0 την Τσέλτεναμ και φιγουράρει στην τρίτη θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή της Λιγκ1. Το 19ο φετινό γκολ του Σμιθ (24’) ήταν αρκετό για το έκτο διαδοχικό εντός έδρας τρίποντο, με τους νικητές να βολεύονται από τις συνεχείς διακοπές στην επανάληψη. Συνδυασμός under και no goal τα πέντε από τα επτά τελευταία όλων των διοργανώσεων. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα απουσιών.

Η Κέμπριτζ λύγισε την αντίσταση και της Κρου (1-0), τρίτο κολλητό τρίποντο και πέμπτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, πάντως βρίσκεται ακριβώς στα μέσα της κατάταξης της Λιγκ1 μετρώντας από εννιά νίκες, ισοπαλίες και ήττες! Το πέμπτο φετινό γκολ του Μέι λίγο πριν την ανάπαυλα ήταν αρκετό, κινδύνευσε σοβαρά μόνο μία φορά στις αρχές της επανάληψης. No goal τα 7/9 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός πλάνων οι αμυντικοί Τζόουνς (βασικός)-Τέιλορ (αναπληρωματικός) και ο βασικός μέσος Τρέισι (2 γκολ), αμφίβολος ο βασικός χαφ Ουάιρ (1 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υψηλές πτήσεις από την Ρόδεραμ, αλλά και η Κέμπριτζ είναι σε φόρμα. Επιλογή ο συνδυασμός γκολ-γκολ και over.

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ-ΤΣΑΡΛΤΟΝ

Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία στο πρωτάθλημα για την Χάρτλπουλ, έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την Στιβενέιτζ υποχωρώντας στην 16η θέση. Βρέθηκε σε δύσκολη θέση αλλά τουλάχιστον έσωσε ένα βαθμό με το εκπληκτικό γκολ του Φέδερστοουν να βάζει τέλος σε 386 λεπτά αφλογιστίας στην Λιγκ1, όπου μετράει 7-4-2 εντός έδρας και 1-2-10 εκτός! Παράλληλα, έχει προκριθεί στους “32” του κυπέλλου. Αμφίβολοι οι μέσοι Μπιούρι (βασικός, 3 γκολ)-Κουκ και ο αν. επιθετικός Κάρβερ.

Η Τσάρλτον επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Φλίτγουντ, ανασαίνοντας βαθιά. Απόλυτα δίκαιη επιτυχία, ο 18χρονος Μπάρστοου πέτυχε στις αρχές της επανάληψης το πέμπτο του γκολ σε 13 συμμετοχές, με τους Λονδρέζους να εξασφαλίζονται στις καθυστερήσεις. Είχαν προηγηθεί τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη για το συγκρότημα του Τζόνι Τζάκσον, ο οποίος πλέον μονιμοποιήθηκε στο τιμόνι. Της επιβλήθηκε πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ λόγω των διαμαρτυριών των ποδοσφαιριστών στις καθυστερήσεις της ήττας από την Κρου, καθώς παραβίασαν το πρωτόκολλο κορωνοϊού. Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο αμυντικός Καστίγιο (ανήκει στην Τσέλσι, έπαιζε στην Μπέρμιγχαμ). Ξανά αμφίβολοι οι Στόκλι (ε. 20/7) και Λάβελ (α. 9/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει ξεφουσκώσει η Χάρτλπουλ, πάντως εντός έδρας είναι αρκετά αποτελεσματική και έχει τύχη απέναντι σε μία προβληματική ομάδα έστω κι αν αυτή αγωνίζεται μία κατηγορία ψηλότερα.

ΣΑΤΟΝ-ΧΑΡΟΓΚΕΙΤ

Μετά από τέσσερα διαδοχικά τρίποντα η Σάτον παραχώρησε “λευκή” ισοπαλία στη Νορθάμπτον που επίσης διεκδικεί άνοδο και με σερί 3-3-0 βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ηταν το πρώτο εντός έδρας “Χ” της νεοφώτιστης (9-1-3), σε ματς όπου πάντως οι γκολκίπερ είχαν… δουλειά έμεινε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο τέταρτο. Συνδυασμός γκολ-γκολ και over τα επτά από τα εννιά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Τιμωρημένος ο μέσος/αρχηγός Ιστμοντ, τραυματίες οι Ρόου (αμυντικός), Μπιούτιμαν (μέσος) και Χάουζ (αν. γκολκίπερ).

Η Χάρογκειτ, που βρίσκεται στα προημιτελικά του Λιγκ Τρόφι για πρώτη φορά στην ιστορία της, προέρχεται από την άνετη εντός έδρας νίκη επί της ουραγού Ολνταμ (3-0), αντιδρώντας μετά από τις δύο απανωτές τεσσάρες (η μία στο κύπελλο από την Λούτον) και τέσσερις απανωτές ήττες στο πρωτάθλημα. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μάλντουν που πέτυχε χατ-τρικ ανεβάζοντας την ξανά στο πρώτο μισό της κατάταξης. Στην Λιγκ2 έχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (17) από ότι εντός (16). Γνωστές οι απουσίες των Πάουερ (μέσος) και Μάρτιν (αν. φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει με την φετινή της παρουσία η Σάτον, κάλλιστα μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι σε έναν ασταθή αντίπαλο. Προβάδισμα στον άσο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr