Ποδόσφαιρο

Δράση στην Λιγκ2

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 19:27

Τέσσερις αμφίρροπες κόντρες την Τρίτη για την τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας.

Δράση στην Λιγκ2

ΓΟΥΟΛΣΟΛ-ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Η Γουόλσολ υπέκυψε εντός έδρας στην Εξετερ (0-2), με την τρίτη διαδοχική ήττα (μετά από μίνι αήττητο τριών αγωνιστικών με μία νίκη) να την διατηρεί χαμηλά. Εξαρχής βρέθηκε σε παθητικό ρόλο, ενώ από το 50’ είχε αριθμητικό μειονέκτημα. Εδωσε στην Λειτον Οριεντ τον μέσο Καν. Τιμωρημένοι ο Ουαλός αμυντικός Μεναγιέσε και ο αμυντικός Μοντέ (5η από τις 7 αγωνιστικές!), αμφίβολος ο αρ. μπακ Γουάρντ, τραυματίας ο αν. φορ Χόλντεν.

Λευκή” ισοπαλία πήρε η Μπράντφορντ στο Ροτσντέιλ, μένοντας ακόμη πιο μακριά από τις προνομιούχες θέσεις. Μπήκε δυνατά, ενώ είχε την υπεροχή και στο τελευταίο τέταρτο όμως στο μεσοδιάστημα δέχτηκε πίεση. Εχει μόλις δύο νίκες στα έντεκα τελευταία (2-7-2), μόλις τέσσερις στα 26 πιο πρόσφατα επίσημα (4-13-9), γκολ-γκολ τα 14/17 τελευταία. Απέκτησε τον έμπειρο αμυντικό Κλαρκ. Αμφίβολος ο μέσος Γουάτ (1 γκολ), αναμένεται διαθέσιμος ο νεοφερμένος μέσος Περέιρα, εκτός ο αν. επιθετικός Εϊσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγα πράγματα η Γουόλσολ, της.. ισοπαλίας η Μπράντφορντ και είναι πολύ πιθανό να φέρει ακόμη μία.

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ-ΝΙΟΥΠΟΡΤ

Εμφανώς πεσμένη είναι το τελευταίο διάστημα η Λέιτον Οριεντ, που παραχώρησε “λευκή” ισοπαλία στην Πορτ Βέιλ για να απομακρυνθεί κι άλλο από τις προνομιούχες θέσεις. Κάκιστο ματς, με τους δύο γκολκίπερ σε ρόλο.. θεατών. Εντός έδρας έχει μόνο δύο ήττες και κατά μέσο όρο σκοράρει δύο γκολ. Ενισχύθηκε με τον μέσο Καν (από Γουόλσολ). Επιστρέφει από καραντίνα ο μέσος Αρτσιμπαλντ, νοκ άουτ ο αμυντικός Τζέιμς και οι μέσοι Ράιλι και Κλέι (χάνει την υπόλοιπη σεζόν).

Πολύτιμο διπλό επί της Σκάνθορπ (0-1) πανηγύρισε η Νιούπορτ, έχοντας εδραιωθεί στις θέσεις πλέι οφ. Εγινε μεγάλη μάχη, με τους Ουαλούς να χάνουν πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο (δοκάρι ο Δημητρίου) ενώ στην επανάληψη και ο αντίπαλος έχασε πέναλτι για την ισοφάριση (απέκρουσε ο γκολκίπερ Τάουνσεντ)! Ετσι κράτησε ανέπαφη εστία σε δεύτερο διαδοχικό μετά από έντεκα κολλητά ματς όπου δεχόταν γκολ. Δεν υπολογίζονται οι μέσοι Ελισον (βασικός, 1 γκολ)-Σίνιορ (αναπληρωματικός) και ο αν. φορ Κόλινς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντεφορμέ η Λέιτον Οριεντ, αντιθέτως η Νιούπορτ είναι σε σταθερά καλή κατάσταση και φαντάζει δύσκολο να ηττηθεί. Βέβαια δεν θα είναι και καθόλου εύκολο να περάσει από το Λονδίνο, πρώτο σημείο η ισοπαλία.

ΜΠΑΡΟΟΥ-ΣΑΛΦΟΡΝΤ

Η Μπάροου υπέκυψε εντός έδρας στην φορμαρισμένη Μάνσφιλντ (1-3) και αδυνατεί να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις. Δέχτηκε γκολ στο πρώτο λεπτό, απάντησε γρήγορα και μάλιστα απέκτησε αριθμητικό αβαντάζ (39’) ακόμη κι όμως ήταν “λίγη” επιθετικά. Εκανε ντεμπούτο ο δανεικός από την Λέστερ επιθετικός, Γουάκελινγκ. No goal τα 12/15 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός πλάνων οι Γκρέισον (αμυντικός), Γουίλιαμς (μέσος), Γκόρντον και Σι (επιθετικοί).

Σε βαριά εντός έδρας ήττα από την Κόλτσεστερ υποχρεώθηκε η Σάλφορντ (0-3), χάνοντας έδαφος στο κυνήγι των πλέι οφ. Κάκιστη εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου οι νικητές κυριάρχησαν απόλυτα έχοντας και δοκάρι. Under τα 10/13 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Ενισχύθηκε με τον έμπειρο επιθετικό Σμιθ (από Μίλγουολ). Εκτός πλάνων ο επιθετικός Χέντερσον (2 γκολ) και ο βασικός αριστερός μπακ Τουράι (στο Κόπα Αφρικα με την Γκάμπια).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πάντα σε κίνδυνο η Μπάροου, ιδιαίτερα ασταθής η Σάλφορντ. Δεν βγαίνει άκρη, το αφήνουμε.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ

Νέα αποτυχία για την Σκάνθορπ που υπέκυψε εντός έδρας στην Νιούπορτ (0-1) και βρίσκεται πάντα στν προτελευταία θέση, με τις ομάδες που καταδιώκει μάλιστα να απομακρύνονται. Το δοκάρι την έσωσε σε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ήταν η σειρά της να σπαταλήσει πέναλτι για την ισοφάριση. Δεν σκοράρει στα τέσσερα τελευταία (ισάριθμες ήττες). Τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές ο μέσος Χάκνεϊ επειδή έφτυσε αντίπαλο (!), τραυματίας ο αριστερός μπακ Τόμπσον.

Με ένα βαθμό έφυγε η Μπρίστολ Ρόβερς από το Σουίντον (1-1) και διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις. Ερχόμενοι από δύο κολλητά τρίποντα, οι πειρατές” βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, όμως ισοφάρισαν με τυχερό τρόπο ενώ στην επανάληψη και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες -λίγες- ευκαιρίες. Γκολ-γκολ τα 11/13 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αρκετοί απόντες με πιο σημαντικούς τους Ρόντμαν (αμυντικός)-Σόντερς (φορ, 2 γκολ), αμφίβολος ο αμυντικός Κίλγκουρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε.. ολοένα και πιο δύσκολη θέση έρχεται η Σκάνθορπ, ψάχνει μία νίκη-ανάσα και δεν αποκλείεται να την πάρει κόντρα στην άνετη βαθμολογικά Μπρίστολ Ρόβερς. Ομως θα προτιμήσουμε το over.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr