Ποδόσφαιρο

Επιστρέφει η Νις

Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 - 12:10

Η Νις μπορεί να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Λοριάν, προβάδισμα το Στρασβούργο, κόντρα Παρί – Μαρσέιγ.

Επιστρέφει η Νις

ΝΙΣ – ΛΟΡΙΑΝ

Η Νις έχασε 0-3 από τη Λανς, δεχόμενη τα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 17’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στο 57’ έμεινε και εκείνη με δέκα παίκτες, ενώ τελείωσε το ματς με εννέα. Συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς νίκη και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και είναι εκτός φόρμας. Τιμωρημένοι ο αμυντικός Ντάντε (29/0) και ο μέσος Λεμινά (21/2). Tραυματίας ο δεξιός μπακ Ατάλ (17/2).

Η Λοριάν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τη Σεντ Ετιέν, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική, πέτυχε έξι γκολ και επικράτησε με το ευρύ 6-2, παίζοντας από το 68’ με αριθμητικό πλεονέκτημα! Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο παιχνίδια και πήρε ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς εκτός έδρας έχουν έρθει Under και No goal. Τραυματίες οι στόπερ Λαπόρτ (28/2) και Μορέλ (5/0) και ο μεσοεπιθετικός Λε Φε (30/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νις είναι εκτός φόρμας, αλλά κόντρα στη Λοριάν μπορεί να επιστρέψει στις νίκες.

ΜΕΤΣ – ΚΛΕΡΜΟΝ

Η Μετς προηγήθηκε κόντρα στη Μπορντό, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, δέχθηκε τρία γκολ και έχασε 1-3. Στα 14 τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει πετύχει μόνο μία νίκη. Βρέθηκε, πλέον, στην τελευταία θέση και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο η πίεση. Εντός έδρας έχει μόλις μία νίκη. Τα τρία τελευταία ματς έχουν έρθει Over και Goal/goal. Τραυματίες οι αμυντικοί Σαντόνζ (18/4) και Καντέ (9/0), και ο μέσος Μαϊγκά (17/2).

Η Κλερμόν γνώρισε τη συντριβή από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-6. Υπέστη 5η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί μίνι αήττητο σερί δύο αγώνων. Επίσης, στα οκτώ τελευταία ματς έχει πετύχει μόνο μία νίκη. Είναι ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και βρίσκεται σε πίεση. Τραυματίες είναι οι αμυντικοί Εν' Σιμπά (29/1), Ουντοντζί (23/1) και οι μεσοεπιθετικοί Μπερτομιέ (29/1) και Ρασάνι (25/7). Τιμωρημένος ο αμυντικός Σεϊντού (16/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πείθει, θα ρισκάρουμε με την ισοπαλία.

ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΡΕΜΣ

Η Μονπελιέ έχασε από τη 2η της βαθμολογίας, Μαρσέιγ 0-2, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο πρώτο 20λεπτο. Στα έξι τελευταία παιχνίδια έχει σημειώσει μόνο μία νίκη. Είναι στη μέση της βαθμολογίας και απομακρύνθηκε από τις θέσεις της Ευρώπης. Τα τεσσερα από τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Under και No goal. Τιμωρημένοι ο βασικός γκολκίπερ Ομλιν (26 συμμ.) και ο αμυντικός Ρίστιτς (26/1).

Η Ρεμς λίγο έλειψε να πάρει βαθμό από ένα χαμένο παιχνίδι, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ρεν με 0-3 και μείωσε σε 2-3, χάνοντας πέναλτι στο 78’! Υπέστη 2η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί αήττητο πέντε αγώνων. Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, μακριά όμως από την επικίνδυνη ζώνη. Τραυματίες είναι ο 1ος σκόρερ Εκιτίκε (21/9) και οι επιθετικοί Τουρέ (15/1) και Δώνης (13/0). Τιμωρημένος ο αμυντικός Αμπντελχαμίντ (28/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμένουμε «κλειστό» ματς και έτσι θα πάμε στο Under.

ΝΑΝΤ – ΑΝΖΕ

Η Ναντ προηγήθηκε κόντρα στη Μπρεστ, αλλά τελικά περιορίστηκε στο ισόπαλο 1-1, με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο. Μπορεί να μη νίκησε, ωστόσο έμεινε αήττητη σε 2ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Είναι στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, ελπίζει για Ευρώπη. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under. Εκτός οι αμυντικοί Παλουά (26/0), Τραορέ (16/0) και οι μέσοι Μουτουσαμί (25/0) και Κοκό (19/0).

Η Ανζέ προηγήθηκε κόντρα στη Λιλ, αλλά τελικά περιορίστηκε στο ισόπαλο 1-1. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια έχει πετύχει μόνο μία νίκη. Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και αρχίζει να πιέζεται όσον αφορά στην παραμονή. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Under. Τραυματίες είναι οι μέσοι Καμπό (24/0) και Λαζ (20/2, 12 αλλ.) και ο επιθετικός Μπαοκέν (25/2, 16 αλλ.). Τιμωρημένος ο αμυντικός Ντουμπιά (22/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ναντ έχει το προβάδισμα, με την Ανζέ να έχει μόνο μία νίκη σε δέκα ματς.

ΤΡΟΥΑ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Η Τρουά έβαλε δύσκολα στη Μονακό, αλλά τελικά έχασε 1-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφαρίστηκε, ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε 2ο γκολ. Ελαβε έτσι τέλος το αήττητο σερί των πέντε αγώνων. Βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και παλεύει για την παραμονή της. Εντός έδρας, έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε έξι παιχνίδια. Οι πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες έχουν έρθει Under. Εκτός ο γκολκίπερ Γκαλόν (30 συμμ.) και ο στόπερ Σαλμιέ (28/0).

Το Στρασβούργο προηγήθηκε κόντρα στη Λυών, έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, αλλά τελικά περιορίστηκε στο ισόπαλο 1-1, με γκολ που δέχθηκε στο 90’! Διατηρήθηκε, πάντως, αήττητη σε 9ο ματς, ενώ σε 13 αγώνες έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Βρίσκεται στην 4η θέση και κυνηγάει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ! Τα οκτώ από τα εννέα τελευταία ματς έχουν έρθει Under. Τραυματίας ο αμυντικός Λε Μαρσάν (8/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερη ομάδα το Στρασβούργο, μπορεί να πάρει τη νίκη.

ΛΥΩΝ – ΜΠΟΡΝΤΟ

Η Λυών βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με το Στρασβούργο, αλλά με γκολ στο 90’ έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Την περασμένη Πέμπτη υποδέχθηκε τη Γουέστ Χαμ στη ρεβάνς των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ (1-1 το πρώτο ματς). Πριν από αυτό το παιχνίδι ήταν αήττητη σε πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τέσσερις ισοπαλίες. Τραυματίες ο βασικός γκολκίπερ Λόπες (30 συμμ.) και ο μέσος Κακρέ (28/0),με ίωση ο μέσος Ντεμπελέ (7/0) και ο επιθετικός Καντεβέρε (14/1).

Η Μπορντό βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μετς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε βελτιωμένη, πέτυχε τρία γκολ και επικράτησε 3-1. Εμεινε αήττητη σε 2ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις ήττες. Παράλληλα, επέστρεψε στις νίκες μετά από οκτώ αγώνες, σημειώνοντας 2η επιτυχία σε 14 παιχνίδια. Εξακολουθεί, ωστόσο, να είναι στην επικίνδυνη ζώνη και να βρίσκεται σε πίεση. Τιμωρημένος ο μέσος Ιγκατένκο (7/0). Τραυματίες οι αμυντικοί Πεμπελέ (26/1), Γκρέγκερσεν (23/1) και Μαρσέλο (6/0) και ο 2ος σκόρερ Ελις (20/9).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φυσιολογικό φαβορί η Λυών, ο «άσος» δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΑΡΣΕΪΓ

* Το κλασικό ντέρμπι του γαλλικού ποδοσφαίρου!

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε… περίπατο στο ματς με την Κλερμόν και συνέτριψε την αντίπαλο της με 6-1! Οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας όμως χάσει τον μεγάλο στόχο που ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχουν έρθει Over. Εκτός οι Ντράξλερ (18/2), Ερέρα (17/3), Παρέδες (15/1), Ντιαλό (12/0).

Η Μαρσέιγ επικράτησε άνετα της Μονπελιέ 2-0, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο πρώτο 20λεπτο. Σημείωσε 6η διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ματς χωρίς επιτυχία και βρίσκεται στη 2η θέση. Την περασμένη Πέμπτη έπαιξε εκτός έδρας με τον στη ρεβάνς προημιτελικών του Κόνφερενς Λιγκ (στο πρώτο ματς είχε νικήσει 2-1). Πριν από αυτό το ματς είχε 6/7 Over και G/G. Εκτός ο επιθετικός Μίλικ (18/7).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προφανώς, η Παρί είναι το φαβορί, όχι όμως στην απόδοση που δίνεται. Θα τον συνδυάσουμε με το Over 2,5.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr