Ποδόσφαιρο

Β' Ισπανίας: Ξεσπά η Εϊμπάρ

Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 09:00

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 37η αγωνιστική της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Ψάχνει αντίδραση η Εϊμπάρ με «διπλό» στη Μάλαγα.

Β' Ισπανίας: Ξεσπά η Εϊμπάρ

ΣΟΣΙΕΔΑΔ Β’-ΑΜΟΡΕΜΠΙΕΤΑ
Η ήττα από τη Χιρόνα κάνει σχεδόν ακατόρθωτο πλέον το έργο της παραμονής για τη Σοσιεδάδ Β’ (2-0). Χωρίς νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές. Πέντε GG και over 2.5 γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια. Επιστρέφουν ο εξτρέμ Μαρτίν και ο φορ Τζουαρά, αφού δεν έχει ματς η πρώτη ομάδα αυτή τη βδομάδα.
Και για την Αμορεμπιέτα είναι δύσκολη υπόθεση η παραμονή, αν και με τη νίκη επί της Μιραντές δείχνει διάθεση να παλέψει μέχρι τέλους (1-0). Μία ήττα εδώ και πέντε αγωνιστικές. Πέμπτο under 2.5 γκολ και τέταρτο ΝG στα έξι τελευταία ματς. Εκτός ξανά Μικέλ Άλβαρο (μέσος) και Αϊμάρ (αμ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισορροπημένο παιχνίδι, δεν βλέπουμε να ξεφεύγει από το Χ. Ασφαλής επιλογή και το under 2.5 γκολ, ίσως και το NG.

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ-ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ
Συμβιβάζεται με την ιδέα του υποβιβασμού η Φουενλαμπράδα, η οποία έχασε και από την Τενερίφη (3-1). Έβδομη ήττα στα οχτώ τελευταία παιχνίδια, έχει μόνο δύο νίκες εδώ και επτά μήνες (στις τελευταίες 27 αγωνιστικές). Όγδοο over 2.5 γκολ και έβδομο GG στα εννέα τελευταία παιχνίδια. Η άμυνα αποτελεί μεγάλη πληγή: έχει δεχτεί 12 γκολ στα 4 τελευταία ματς. Παραμένουν εκτός Χουάνμα, Τάτσι, Σοτίγιος (αμυντικοί), Χάνο (χαφ), Σαλβαδόρ, Άντερσον (επιθετικοί).
Παραμένει για τρίτη σερί αγωνιστική εκτός των πλέι οφ της ανόδου η Πονφεραντίνα, αν και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από επτά άκαρπες αγωνιστικές, κερδίζοντας τη Λούγκο (3-1). Πέμπτο σερί over 2.5 γκολ, εντέκατο συνολικά στα 13 τελευταία παιχνίδια. Όγδοο GG στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Τιμωρημένος ο Άμο, έχει πιθανότητες να προλάβει να αποθεραπευτεί ο Κοπέτε, αμφότεροι αμυντικοί.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολα θα περάσει από τη Μαδρίτη η Πονφεραντίνα. Βλέπουμε ισοπαλία με GG.

ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ-ΧΙΡΟΝΑ
Από νίκη επί της ουραγού Αλκορκόν προέρχεται η Καρταγένα (3-1). Μόλις τρίτη νίκη εδώ και 11 αγωνιστικές και μ’ αυτό το ντεφορμάρισμα απομακρύνθηκε από τα πλέι οφ της ανόδου. Εντέκατο over 2.5 γκολ στα 14 τελευταία παιχνίδια. Όγδοο GG στα δέκα τελευταία ματς. Εξέτισε ο Σίλβα (μπακ). Αναμένεται να αποθεραπευτεί ο Ντε λα Μπέγια (μπακ), έτοιμος και ο Γκαγιάρ (φορ). Ξανά εκτός ο Λούνα (μπακ).
Με τη νίκη επί της Σοσιεδάδ Β’ η Χιρόνα έκανε ένα καθοριστικό βήμα για την παρουσία της στα πλέι οφ της ανόδου (2-0). Έκτη νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια για τους Καταλανούς. Τέταρτο σερί ΝG και under 2.5 γκολ. Με επτά απουσίες η Χιρόνα: Μπουένο, Μπερνάρντο (αμυντικοί), Χαΐρο, Βαλέρι, Κέμπε, Τεράτς (μέσοι), Σαρμιέντο (επ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερη ομάδα η Χιρόνα, μπορεί να πάρει το «διπλό» παρά τις απουσίες.

ΜΑΛΑΓΑ-ΕΪΜΠΑΡ
Στη Λεγκανές ξέσπασε η Μάλαγα (0-3). Έχει ξεκινήσει καλά ο Πάμπλο Γκουέντε στον πάγκο, αφού είχε προηγηθεί και η ισοπαλία με τη Βαγιαδολίδ. Δεύτερη νίκη εδώ και 14 αγωνιστικές. Πέμπτο NG στα έξι τελευταία παιχνίδια. Οχτώ under 2.5 γκολ στα 11 τελευταία ματς. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Χουάντε, Λομπάν, Κουφρέ, ο μέσος Χάιρο και οι επιθετικοί Τσαβαρία, Ιτσάμ, Αντριάν Λόπεθ.
Άφησε ξανά βαθμούς η Εϊμπάρ (2-2 με τη Λας Πάλμας εντός). Παραμένει, ωστόσο, στην κορυφή, αν και στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει μόνο μία νίκη. Τρίτο GG στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Τέσσερα under 2.5 γκολ στα έξι τελευταία ματς. Εξέτισαν οι αμυντικοί Βενάνσιο και Τεχέρο. Τραυματίστηκε ο Αρμπίγια (αμ.). Ξανά εκτός οι μέσοι Φράντσου, Ραχμάνι και ο αμυντικός Κορέα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν είναι στην καλύτερη φάση της η Εϊμπάρ, αλλά έχει την ευκαιρία να πάρει τα πάνω της με μία νίκη επί της Μάλαγα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr