Ποδόσφαιρο

Α' Ισπανίας: Η ευκαιρία της Αλαβές

Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 - 09:03

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 34η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Αλαβές υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ που σκέφτεται τη… Λίβερπουλ και έχει την ευκαιρία να πάρει ένα καθοριστικό τρίποντο για την παραμονή.

Α' Ισπανίας: Η ευκαιρία της Αλαβές

ΑΛΑΒΕΣ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Η ήττα από τη Μαγιόρκα (2-1) μπορεί να αποδειχτεί καταδικαστική για την Αλαβές που παραμένει ουραγός. Οι Βάσκοι έχουν μόνο δύο νίκες εδώ και 21 αγωνιστικές και με τέτοιες επιδόσεις δεν μπορούν να ελπίζουν σε παραμονή. Τρίτο GG και over 2.5 γκολ στα πέντε τελευταία ματς. Κομπλέ, αφού αποθεραπεύτηκε ο αριστερός μπακ Χάβι Λόπεθ.
Η Βιγιαρεάλ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Βαλένθια είχε το μυαλό στον τελικό Κυπέλλου και κέρδισε το τοπικό ντέρμπι (2-0). Έκτο under 2.5 γκολ και πέμπτο NG στα επτά τελευταία παιχνίδια. Εν μέσω των αγώνων με τη Λίβερπουλ το ματς με την Αλαβές. Ξανά εκτός Μορένο (φορ), Πίνο (μέσος), Αλμπέρτο Μορένο (αμ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βιγιαρεάλ έχει το μυαλό στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Αλαβές μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να κερδίσει.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Μία ανάσα από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, στο +15 μετά και το «διπλό» επί της Οσασούνα (1-3). Με ισοπαλία κόντρα στην Εσπανιόλ είναι πρωταθλήτρια. Έβδομο over 2.5 γκολ στα εννέα τελευταία παιχνίδια. Όπως και να έχει προτεραιότητα είναι η ρεβάνς με τη Σίτι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αναμένονται πολλές αλλαγές. Προβλήματα στην άμυνα με τις τιμωρίες Μιλιτάο και Νάτσο και τον τραυματισμό του Αλάμπα. Παραμένουν εκτός οι επιθετικοί Αζάρ, Γιόβιτς.
Από ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο προέρχεται η Εσπανιόλ (0-1). Τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, καθώς φαίνεται να έχει χαλαρώσει από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έκτο under 2.5 γκολ και πέμπτο ΝG στα επτά τελευταία ματς. Ξανά εκτός ο αμυντικός Όσκαρ Χιλ, τραυματίστηκαν και Πεντρόσα (αμ.), Μπάρε (μέσος).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα ξεκουράσει βασικούς ο Αντσελότι, αλλά το βαθμό που χρειάζεται για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα η Ρεάλ μπορεί να τον πάρει.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΛΕΒΑΝΤΕ
Η απώλεια του Κυπέλλου από την Μπέτις έφερε απογοήτευση στη Βαλένθια, η οποία δεν μπόρεσε να σώσει μία ακόμη κακή χρονιά με έναν τίτλο που θα της έδινε και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τη Βιγιαρεάλ (2-0). Έκτο NG και under 2.5 γκολ στα οχτώ τελευταία παιχνίδια. Εξέτισε ο Φουλκιέρ (αμ.). Τιμωρημένος ο μέσος Μορίμπα. Αποθεραπεύτηκαν Μάξι Γκόμες, Γκουέντες (επιθετικοί), Παουλίστα (στόπερ).
Από ήττα από τη Σεβίλλη προέρχεται η ουραγός Λεβάντε (2-3). Έβδομο GG στα εννέα τελευταία παιχνίδια. Έκτο over 2.5 γκολ στα οχτώ τελευταία ματς. Αποθεραπεύτηκε ο μέσος Καμπάνια. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Κλερκ, Μουσταφί και οι επιθετικοί Ρότζερ, Ντε Φρούτος. Δύσκολα θα προλάβει ο Ποστίγκο (αμ.). Αποθεραπεύτηκε ο στόπερ Κάσερες.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μυρίζει ισοπαλία το τοπικό ντέρμπι, βλέπουμε και GG.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Μπέτις πανηγυρίστηκε και από την Μπιλμπάο, αφού πλέον δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η έβδομη θέση. Ήταν η δεύτερη μόλις νίκη τους εδώ και έξι αγωνιστικές. Πέμπτο GG στα επτά τελευταία παιχνίδια. Τέσσερα under 2.5 γκολ στα πέντε τελευταία ματς. «Έπεσε» η ποινή του χαφ Βέσγκα και παίζει. Επιστρέφουν Λεκουέ (μπακ), Βιγιαλίμπρε (φορ). Εκτός ο Σανθέτ (μέσοεπ.).
Με την ισοπαλία κόντρα στη Γρανάδα (0-0), μέσα στο «Μετροπολιτάνο», η Ατλέτικο αφήνει ελπίδες στους διώκτες της, αφού δεν «καθαρίζει» την τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Τρίτο NG και under 1.5 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Εξέτισαν Φελίπε (αμ.), Κοντογκμπιά (χαφ). Αποθεραπεύτηκαν Χιμένες, Ερέρα. Τιμωρημένος ο Σάβιτς (αμ.). Σταθερά εκτός Λεμάρ (μέσος), Ζοάο Φελίξ (επ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ατλέτικο θέλει να «καθαρίσει» την τετράδα χωρίς άγχος και τη βλέπουμε να περνάει από το «Σαν Μαμές».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr