Ποδόσφαιρο

Β' Ισπανίας: Δυνατή η Εϊμπάρ

Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 - 09:15

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 38η αγωνιστική της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Η πρωτοπόρος Εϊμπάρ υποδέχεται τη Σαραγόσα και ψάχνει τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή.

Β' Ισπανίας: Δυνατή η Εϊμπάρ

ΟΒΙΕΔΟ-ΜΙΡΑΝΤΕΣ
Στα πλέι οφ της ανόδου παρέμεινε η Οβιέδο μετά το «διπλό» επί της Αλκορκόν (1-2). Πέμπτη σερί νίκη και 19 κερδισμένοι βαθμοί στα επτά τελευταία παιχνίδια, επίδοση που συνιστά το καλύτερο φετινό σερί. Τρία NG στα πέντε τελευταία ματς. Τρίτο over 2.5 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Μόνο ο Αϊχάδο (αμ.) εκτός. Στην αποστολή οι μέσοι Μπρούγκμαν, Μπόρχα Σάντσεθ που ήταν αμφίβολοι.
Από ήττα από τη Βαγιαδολίδ προέρχεται η Μιραντές (0-1). Δεύτερη σερί ήττα μετά από αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών, καθώς έχει ουσιαστικά σωθεί και χαλάρωσε. Η άμυνα παραμένει πρόβλημα, αφού δέχτηκε γκολ για δωδέκατη σερί αγωνιστική! Επτά GG στα εννέα τελευταία ματς. Τρίτο under 2.5 γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Τιμωρημένος ο Ινίγκο Βιθέντε (φορ). Σταθερά εκτός Ζελαμπέρτ, Μαρτίν, Οριόλ Ρέι (μέσοι), Σιμόν Μορένο (επ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βλέπουμε και τις δύο ομάδες να σκοράρουν (GG), με την Οβιέδο πιο κοντά στη νίκη.

ΕΪΜΠΑΡ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ
Δεν αφήνει την κορυφή η Εϊμπάρ, η οποία επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρεις άκαρπες αγωνιστικές, κερδίζοντας στη Μάλαγα (1-3). Τέταρτο GG στα έξι τελευταία παιχνίδια. 17 σερί ματς αήττητη στην έδρα της, ιστορικό ρεκόρ. Ίσως προλάβει να αποθεραπευτεί και να γυρίσει ο Αρμπίγια (αμ.). Επιστρέφει και ο μέσος Στόιτσκοφ που έχασε το τελευταίο ματς λόγω του θανάτου του πατέρα του. Τιμωρημένος ο Αντόνιο Γαρθία (αμ.). Ξανά εκτός οι μέσοι Φράντσου, Ραχμάνι και ο αμυντικός Κορέα.
Μία ακόμη ισοπαλία για τη Σαραγόσα, απέναντι στην Μπούργος (0-0 εντός), η τέταρτη εδώ και πέντε αγωνιστικές που είναι αήττητη η ομάδα της Αραγονίας. Έχει μόλις μία ήττα εδώ και δέκα αγωνιστικές. Χωρίς κάποιο βαθμολογικό κίνητρο στο φινάλε, αφού έχει σωθεί με άνεση. Πέμπτο σερί under 2.5 γκολ, έκτο στα οχτώ τελευταία παιχνίδια. Τρία GG στα πέντε τελευταία ματς. Εξέτισε ο Τσαβαρία (φορ). Τραυματίστηκε ο Άλβαρο, εκτός ξανά ο Αθόν, αμφότεροι επιθετικοί. Παραμένουν εκτός και Γκράου (χαφ), Βιγκαράι (αμ.), Νάνο (φορ).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερη ομάδα η Εϊμπάρ, μπορεί να κερδίσει και τη Σαραγόσα. Πιθανό και το GG.

ΜΠΟΥΡΓΟΣ-ΑΛΜΕΡΙΑ
Από ισοπαλία στη Σαραγόσα προέρχεται η Μπούργος (0-0), με μία μόλις ήττα εδώ και πέντε αγωνιστικές. Πέμπτο NG και under 2.5 γκολ στα επτά τελευταία ματς. Σώθηκε και μαθηματικά έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε. Μοναδικό ψεγάδι στην πορεία της το πρόβλημα στο γκολ: δεν έχει σκοράρει στα επτά από τα δέκα τελευταία παιχνίδια. Τιμωρημένος ο αμυντικός Αϊτορ Κόρδοβα.
Έστω και δύσκολα, με γκολ του Κούρο Σάντσεθ στις καθυστερήσεις, η Αλμερία κέρδισε την Σπόρτινγκ Χιχόν (1-0). Μόλις τρίτη νίκη εδώ και οχτώ αγωνιστικές. Τέταρτο NG και under 2.5 γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια. Εξέτισε ο χαφ Εγκουάρας. Σταθερά εκτός οι αμυντικοί Μάρτος, Νιέτο, Τσούμι, Καρίσο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παγίδα για την Αλμερία που μπορεί να αφήσει βαθμούς στο Μπούργος. Θα ποντάραμε στην ισοπαλία, πιθανό και το GG.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr