Ο Αναλυτής

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: To scouting έβγαλε σημείο στον τελικό Γιουβέντους-Ίντερ!

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 00:05

Τελικός κυπέλλου Ιταλίας και ο scouter του tostoixima.gr είναι εκεί για να σας δώσει τις αναλύσεις και τις προβλέψεις του για αυτό το μεγάλο παιχνίδι.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: To scouting έβγαλε σημείο στον τελικό Γιουβέντους-Ίντερ!

Γιουβέντους και 'Ιντερ είναι έτοιμες να δώσουν το μεγάλο ραντεβού για τον τελικό του Coppa Italia στο κατάμεστο Ολίμπικο. Οι οπαδοί των δύο ομάδων θέλουν να στηρίξουν και να δουν από κοντά την ομάδα τους να φτάνει στη κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που όπως δείχνουν τα πράγματα θα φέρει ρεκόρ εισπράξεων στην ιστορία του θεσμού. Ένα ποσό κοντά στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ φημολογείται πως θα φτάσουν οι εισπράξεις, γεγονός που δείχνει και την κρισιμότητα του φετινού τελικού. Εξάλλου μιλάμε για δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της γειτονικής χώρας.

Γιουβέντους

Τυπικά γηπεδούχος για το σημερινό τελικό είναι η "Μεγάλη κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η Γιουβέντους θέλει να πραγματοποιήσει το back to back, και να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Πώς προκρίθηκε

Η Γιουβέντους αντιμετώπισε στα ημιτελικά την Φιορεντίνα, όπου με συνολικό σκορ 3-0 πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Με δύο επαγγελματικές νίκες έδειξε την εμπειρία της και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι, η ομάδα του Αλέκρι άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Φιορεντίνα, παρατάχθηκε με πιο αμυντικές βλέψεις και δεν είχε πρόβλημα να κλειδώσει την πρόκριση. Η Φιορεντίνα απέτυχε να βρει γκολ ή έστω κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες αφού συνεχώς έπεφτε πάνω στο τείχος της πολυπρόσωπης άμυνας της Γιούβε, και έτσι υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό με σκορ 2-0. Η ομάδα του Αλέγκρι δούλεψε σωστά στο επιθετικό κομμάτι με σωστές αντεπιθέσεις και επιθετικές μεταβάσεις και έτσι καθάρισε την πρόκριση.

Στο πρωτάθλημα

Στο πρωτάθλημα ήρθε η ανέλπιστη ήττα στις καθυστερήσεις από την Τζένοα με σκορ 2-1, με ανατροπή μάλιστα, αλλά δεν άλλαξε κάτι τραγικό στη βαθμολογική της θέση. Έχει κλειδώσει την 4η θέση και την παρουσία της στο Champions League οπότε το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει ήταν η 3η θέση στην τελική κατάταξη.

Νέα και ενδεκάδα

Τα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών που την ταλανίζουν μοιάζουν να μειώθηκαν. Γνωστοί απών φυσικά οι Κιέζα, ο ΜακΚένι και λογικά ο Πελεγκρίνι με τον Λοκατέλι.

Λογικά στην ενδεκάδα θα παρατάξει όλα τα δυνατά του όπλα με τον σχηματισμό (4-3-3) που προτιμάει τον τελευταίο καιρό. Σέζνι – Άλεξ Σάντρο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Κουαδράδο – Αρτούρ, Ραμπιό, Ζακαρία – Μοράτα, Ντιμπάλα, Βλάχοβιτς πιθανόν οι εκλεκτοί.

Ίντερ

Η Ίντερ καλείται να δείξει σθένος και δίψα. Από την χρονιά 2010-2011 έχει να εμφανιστεί σε τελικό κυπέλλου Ιταλίας, όπου και ήταν δύο συνεχόμενες φορές νικήτρια. Πολλά τα χρόνια της ξηρασίας της ομάδας του Μιλάνο, οπότε η κατάκτηση μοιάζει μονόδρομος. Σίγουρα έχει καταναλώσει πολύ ενέργεια στο κυνήγι της Μίλαν για το πρωτάθλημα, όμως οφείλει να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να εξασφαλίσει τουλάχιστον μία κούπα.

Πώς προκρίθηκε

Στον δρόμο της για τα ημιτελικά του κυπέλλου συνάντησε την συμπολίτισσα της Μίλαν, την οποία απέκλεισε και με εμφατικό τρόπο στο δεύτερο παιχνίδι με σκορ 3-0. Η Ίντερ ήταν πολύ ανώτερη και με συνοπτικές διαδικασίες, τελείωσε τους "ροσονέρι" σε ένα ημίχρονο. Κορυφαίος για την Ίντερ ο Λ. Μαρτίνεζ, ο οποίος κάνει εξαιρετική χρονιά και έχει πάρει από το χεράκι την Ίντερ και την οδηγεί σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο πρωτάθλημα

Μετά το χαστούκι που δέχτηκε μέσα στη Μπολόνια, που ίσως της στοιχίσει και τελικά το πρωτάθλημα, η Ίντερ μοιάζει να ξύπνησε. Κέρδισε σχετικά εύκολα την Ουντινέζε εκτός έδρας, αλλά πήγαινε για κάζο στο παιχνίδι με την Έμπολι εντός έδρας. Βρέθηκε να χάνει με σκορ 0-2, αλλά κατάφερε να επανέλθει και να γυρίσει το ματς σε 4-2 τελικά. Αυτό ήταν και το φιλί της ζωής που την κρατάει ακόμα ζωντανή στο όνειρο του τίτλου. Παραμένει σταθερά δύο πόντους πίσω, με δύο παιχνίδια να απομένουν και ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της Μίλαν.

Νέα και ενδεκάδα

Χωρίς ιδιαίτερες απουσίες θα παραταχθεί η ομάδα του Ιντζάγκι , με μόνη απώλεια αυτή του Μπαστόνι.

Με το γνώριμο (3-5-2) και με όλα τα όπλα στη φαρέτρα της θα παραταχθεί απέναντι στη Γιουβέντους. Χαντάνοβιτς – Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Νταρμιάν – Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Ντάμφρις – Λαουτάρο Μαρτίνεζ, Τζέκο θα είναι λογικά οι εκλεκτοί του Ιταλού προπονητή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.56 3.16 2.06 1.75 1.85 1.25 3.2 1.71 1.9 1.68 1.25 1.24
Γιουβέντους - Ίντερ / Εκτίμηση

Πολλές συγκινήσεις και ένα ματς με αρκετό πάθος θα είναι ο φετινός τελικός, αφού το Derby D’ Italia παίρνει σάρκα και οστά. Με τις δύο ομάδες να θέλουν να σώσουν την χρονιά κατά κάποιον τρόπο μέσω του κυπέλλου, θα τα δώσουν όλα για να το πετύχουν. Θα κατακτήσει το τρόπαιο αυτός που το θέλει πιο πολύ, και αυτό θα φανεί στο χορτάρι. Δίνω έναν πρώτο λόγο στην Ίντερ καθώς έχει δείξει πιο ομάδα φέτος και θεωρώ πως είναι πιο έτοιμη αυτή τη στιγμή από την Γιουβέντους, παρόλο που έχει να σκεφτεί και το πρωτάθλημα.

Το 2Χ & over 1,5 πληρώνει κοντά στο 1.85 και μοιάζει μια πιο safe επιλογή. Το να λύσουν τις διαφορές τους οι δύο ομάδες στην παράταση δεν μοιάζει καθόλου απίθανο, με την οποία επιλογή να φτάνει σε τιμές του 5,80, σίγουρα αξίζει ένα ποντάρισμα (Να κριθεί στη παράταση).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr