Ποδόσφαιρο

Α’ Ισπανίας: «Καθαρίζει» η Ατλέτικο

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 00:20

Με 4 αναμετρήσεις συνεχίζεται η 36η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. «Κλειδώνει» το Τσάμπιονς Λιγκ η Ατλέτικο Μαδρίτης με «διπλό» στο Έλτσε.

Α’ Ισπανίας: «Καθαρίζει» η Ατλέτικο

ΑΛΑΒΕΣ ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Η βαριά ήττα από τη Θέλτα βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες παραμονής της Αλαβές (4-0). Πέμπτο over 2.5 γκολ στα επτά τελευταία ματς, τρίτο NG στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Εξέτισαν Ντουάρτε (αμ.) και Εσκαλάντε (χαφ), αλλά είναι τιμωρημένοι Σίμο Ναβάρο (αμ.), Έντγκαρ Μέντεθ (μέσος). Ίσως επιστρέψει ο Γκουϊντέτι (επ.), αμφίβολος και ο Μανού Γαρθία (μέσος).
Η Εσπανιόλ πήρε ισοπαλία κόντρα στην Οσασούνα (1-1 εντός). Έχει μόνο μία νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές. Έβδομο under 2.5 γκολ στα εννέα τελευταία ματς. Πέντε NG στα επτά τελευταία παιχνίδια. Ο κόουτς Μορένο άφησε στον πάγκο τον αρχισκόρερ Ραούλ ντε Τομάς μετά τον καβγά που είχαν στο ματς με τη Ρεάλ, αλλά τώρα θα είναι μάλλον βασικός. Τραυματίστηκε ο Μορλάνες. Παραμένουν εκτός ο αμυντικός Όσκαρ Χιλ, Πεντρόσα (αμυντικοί), Μπάρε (μέσος), Ντιμάτα (επ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβλέπουμε νίκη της Αλαβές, ίσως και με NG.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ ΧΕΤΑΦΕ
Με ένα βαθμό έφυγε η Οσασούνα από το ματς με την Εσπανιόλ (1-1 εκτός). Τέταρτο σερί GG, έκτο στα επτά τελευταία ματς. Τρίτο under 2.5 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Τιμωρημένος ο Μανού Σάντσεθ (αμ.). Αναμένεται να επιστρέψει ο αμυντικός Αρέσο.
Από ισοπαλία με τη Βαγιεκάνο προέρχεται η Οσασούνα (0-0). Σημαντικό το γεγονός ότι κράτησε το μηδέν πίσω για τρίτο σερί ματς, αλλά προβληματίζει το δεύτερο σερί μηδέν στην επίθεση. Ένατο under 2.5 γκολ στα 11 τελευταία παιχνίδια. Έβδομο ΝG στα εννέα τελευταία ματς. Εξέτισε ο στόπερ Μίτροβιτς. Παραμένει εκτός ο Μάτα (φορ), αλλά μάλλον επιστρέφει ο Σίλβα (αμ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισορροπημένο ματς που φλερτάρει με την ισοπαλία και το under 2.5 γκολ. Δεν αποκλείουμε και το NG.

ΣΕΒΙΛΛΗ ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Θέμα χρόνου είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ η Σεβίλλη μετά το βαθμό με τη Βιγιαρεάλ (1-1 εκτός). Έκτο GG στα οχτώ τελευταία παιχνίδια. Τρία over 4.5 γκολ στα πέντε τελευταία ματς. Παραμένουν εκτός οι μέσοι Σούσο, Φερνάντο, ο φορ Μαρτιάλ και ο αμυντικός Ρέκικ, αν και ο πρώτος έχει κάποιες πιθανότητες να είναι στην αποστολή. Αμφίβολος ο μέσος Οκάμπος.
Η Μαγιόρκα βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού μετά τη βαριά ήττα από τη Γρανάδα (2-6). Τέταρτο σερί over 2.5 γκολ, τρίτο σερί GG. Αναμένεται να επιστρέψει ο Άματ (επ.). Παραμένουν εκτός Σέντλαρ (αμ.), Γκριφ (τερμ.), Γκαλαρέτα (μέσος).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σεβίλλη θεωρείται φαβορί, αλλά δεν αποκλείουμε την ισοπαλία. Βλέπουμε και GG.

ΕΛΤΣΕ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Από βαριά ήττα στο Κάντιθ προέρχεται η Έλτσε (3-0). Ο προπονητής της απέδωσε την ήττα στην αποβολή του Πόνσε στο 63’, με τον Αργεντινό επιθετικό τιμωρημένο κόντρα στην Ατλέτικο. Τέταρτο over 2.5 γκολ στα έξι τελευταία ματς, τρίτο NG στα 4 τελευταία παιχνίδια. Εξέτισε ο Ρόκο (αμ.). Αποθεραπεύτηκαν Μπογιέ (φορ), Μοχίκα, Ολάσα (αμυντικοί). Παραμένει εκτός ο Βερδού (αμ.).
«Κλείδωσε» ουσιαστικά το Τσάμπιονς Λιγκ η Ατλέτικο Μαδρίτης με τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τη Ρεάλ (1-0). Μόλις δεύτερη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Πέμπτο NG και under 2.5 γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια. Εξέτισε ο Ερμόσο, αλλά αποχώρησε τραυματίας από το ντέρμπι ο Ρεϊνίλντο, αμφότεροι αμυντικοί. Τιμωρημένος ο μέσος Γιορέντε. Σταθερά εκτός Λεμάρ (μέσος), Ζοάο Φελίξ (επ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμένουμε νίκη από την Ατλέτικο για να «τελειώνει» με το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr