Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: Νίκη για Νις

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 - 01:34

Προτελευταία αγωνιστική στο Σαμπιονά η οποία αναμένεται να κρίνει αρκετές από τις μάχες της Ευρώπης και της αποφυγής του υποβιβασμού. Η Νις έχει το προβάδισμα κόντρα στη Λιλ, «άσοι»… κινήτρου για Μετς και Σεντ Ετιέν.

Α' Γαλλίας: Νίκη για Νις

ΜΠΟΡΝΤΟ-ΛΟΡΙΑΝ

Η Μπορντό πραγματοποίησε κακή εμφάνιση με την Ανζέ και έχασε με το «βαρύ» 1-4. Στα 14 τελευταία ματς είχε σημειώσει μόνο μία νίκη. Βρέθηκε στην τελευταία θέση, δύσκολα πλέον θα αποφύγει τον υποβιβασμό! Οι πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες έχουν έρθει Over και Goal/goal. Εκτός ο γκολκίπερ Κοστίλ (25 συμμ.), οι αμυντικοί Πεμπελέ (26/1) και Γκρέγκερσεν (24/1),ο μέσος Ονάνα (23/3), ο επιθετικός Νιάνγκ (22/3) και ο 2ος σκόρερ Ελις (20/9).

Η Λοριάν πραγματοποίησε κακή εμφάνιση με την Μαρσέιγ και έχασε 0-3. Υπέστη 3η διαδοχική ήττα, 4η στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και παλεύει για την παραμονή της. Εκτός έδρας προέρχεται από τρεις σερί ήττες. Τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over. Στα θετικά το γεγονός ότι δεν προέκυψαν νεότερα προβλήματα. Eκτός παραμένει ο στόπερ Μορέλ (5/0), ο οποίος, ωστόσο, δεν επηρεάζει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη η κατάσταση για τη Μπορντό, μπορεί να υποβιβαστεί ακόμη κι αν νικήσει και ίσως απογοητευτεί στην πορεία του ματς, αν η Σεντ Ετιέν κερδίζει. Θα περιμένουμε στο live.

ΛΥΩΝ-ΝΑΝΤ

Η Λυών βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από την ουραγό, μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι, Μετς, ισοφάρισε, αν και έπαιζε από το 68’ με δέκα παίκτες, αλλά τελικά έχασε 2-3, με γκολ στο 90’! Επέστρεψε στις ήττες μετά από δύο νίκες, λίγες οι πιθανότητες για την ευρωπαϊκή έξοδο. Οver έχουν έρθει οι έξι τελευταίοι αγώνες σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Τραυματίες ο αμυντικός Ντενάγιερ (15/3), και ο μέσος Κακρέ (28/0). Τιμωρημένος ο μέσος Τιάγκο Μέντες (29/1).

Η Ναντ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ντέρμπι με την Ρεν, αλλά έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1. Λίγες ημέρες νωρίτερα πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στη Νις (1-0) και κλείνει με ιδανικό τρόπο τη σεζόν! Στο Σαμπιονά, έχει υποστεί μόνο μία ήττα στα επτά τελευταία ματς, τα οποία έχουν έρθει όλα G/G! Εκτός παραμένουν ο αμυντικός Τραορέ (16/0) και ο μέσος Σιριβέγια (32/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λυών είναι το φαβορί, αλλά ο «άσος» δεν έχει αξία.

ΜΕΤΣ-ΑΝΖΕ

Η Μετς προηγήθηκε 2-0 κόντρα στην Λυών, ισοφαρίστηκε, αν και από το 68’ έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά τελικά επικράτησε 3-2, με γκολ στο 90’! Σημείωσε μόλις τη 2η νίκη της σε 19 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Παραμένει όμως σε δύσκολη θέση και θέλει να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Τραυματίες οι αμυντικοί Μπρον (27/1), Σαντόνζ (19/4) και Καντέ (9/0), και ο μέσος Μαϊγκά (17/2). Τιμωρημένος ο μέσος Παζό (29/1).

Η Ανζέ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπορντό και επικράτησε με το ευρύ 4-1. Eπέστρεψε στις νίκες μετά από έξι παιχνίδια, σημειώνοντας μόλις τη 2η νίκη της σε 15 ματς, αλλά εξασφάλισε την παραμονή της. Εκτός έδρας έχει μόλις μία νίκη σε 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Οι τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες έχουν έρθει Over. Τραυματίες οι μέσοι Καπέλ (27/0), Καμπό (24/0) και ο πρώτος σκόρερ Μπουφάλ (29/8). Τιμωρημένος ο αμυντικός Ντουμπιά (26/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μετς είναι η ομάδα με το κίνητρο και η πλάστιγγα γέρνει προς τον «άσο».

ΜΟΝΑΚΟ-ΜΠΡΕΣΤ

Η Μονακό προηγήθηκε με την Λιλ, ισοφαρίστηκε, αλλά έφτασε τελικά στην επικράτηση με 2-1. Σημείωσε την 8η διαδοχική νίκη της και ενώ είχαν προηγηθεί τρία ματς χωρίς επιτυχία σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ και είναι σε πολύ καλή κατάσταση! Κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας έχουν έρθει Over και Goal/goal. Χωρίς προβλήματα.

Η Mπρεστ έχασε 0-1 από το Στρασβούργο, έπειτα από ένα ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ελαβε τέλος το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων. Τελειώνει τη σεζόν χωρίς άγχος, έχοντας πετύχει τον πρωταρχικό της στόχο ο οποίος ήταν η παραμονή και τώρα κυνηγάει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Τα τρία τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal και Under. Τραυματίας ο πρώτος σκόρερ Ονορά (33/11). Τιμωρημένος ο επιθετικός Ντελ Καστιγιό (18/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φυσιολογικά ο «άσος» της Μονακό είναι σε χαμηλά επίπεδα.

ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η Μονπελιέ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Κλερμόν, ισοφάρισε, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-2. Σε έντεκα παιχνίδια είχε σημειώσει μόνο μία επιτυχία και δεν είναι σε καλή κατάσταση. Πάντως, τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς άγχος. Τα τρία τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over και Goal/goal. Τραυματίες ο γκολκίπερ Ομλιν (28 συμμ.), ο αμυντικός Σακό (28/0), ο ο πρώτος σκόρερ Γουαχί (33/10) και οι μέσοι Σαβανιέ (29/8), Καμπελά (5/0).

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να προηγήθηκε 2-0 κόντρα στην Τρουά, αλλά επαναπαύτηκε και περιορίστηκε τελικά στο ισόπαλο 2-2. Σε εννέα παιχνίδια στο πρωτάθλημα μπορεί να έχει μία ήττα, αλλά προέρχεται από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες. Πλέον, η προσοχή έχει στραφεί στο «χτίσιμο» της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν. Τα έξι από τα επτά τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/goal. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ντράξλερ (18/2), Παρέδες (15/1) και Ικάρντι (24/4). Τιμωρημένοι Κιμπεμπέ (29/1), Νεϊμάρ (21/12).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αν αξίζει κάτι είναι το over 3,5.

ΝΙΣ-ΛΙΛ

Η Νις στο ημίχρονο με την Σεντ Ετιέν ήταν πίσω στο σκορ με 0-2, στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν εντυπωσιακή, πέτυχε τέσσερα γκολ και επικράτησε 4-2! Διασκέδασε τις εντυπώσεις μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου κόντρα στη Ναντ (0-1). Παράλληλα, ανέβηκε στην 4η θέση και καταδιώκει την 3η Μονακό από την οποία απέχει δύο βαθμούς. Tραυματίας ο δεξιός μπακ Ατάλ (17/2).

Η Λιλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μονακό, ισοφάρισε, αλλά τελικά έχασε 1-2. Υπέστη τέταρτη ήττα σε πέντε αγώνες, ενώ στα επτά τελευταία παιχνίδια έχει σημειώσει μόνο μία νίκη και ολοκληρώνει μία απογοητευτική σεζόν, καθώς στην καλύτερη περίπτωση να τερματίσει στην 8η θέση και δεν πέτυχε τον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου. Οι τέσσερις από τους πέντε τελευταίους αγώνες έχουν έρθει Over. Τραυματίας ο μέσος Τσέκα (23/3). Tιμωρημένοι ο αμυντικός Μπότμαν (24/3) και οι μέσοι Αντρέ (32/2), Ρενάτο Σάντσες (24/2).

EKTIMHΣΗ: Η Νις διεκδικεί την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την Ευρώπης! Πάντως, κόντρα στην απογοητευτική Λιλ, η οποία έχει και απουσίες, μπορεί να πάρει τη νίκη.

ΡΕΝ-ΜΑΡΣΕΪΓ

Η Ρεν προηγήθηκε στο ντέρμπι με την Ναντ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα της και έχασε 1-2. Ελαβε τέλος το μίνι νικηφόρο σερί των δύο αγώνων. Δεν μπόρεσε να πιάσει την 3η θέση και ενώ δεν έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια σε Σαμπιονά και Κόνφερενς Λιγκ έχουν έρθει Over. Tραυματίας ο επιθετικός Σουλεμάνα (20/4). Τιμωρημένος ο αμυντικός Αγκέρντ (29/2).

Η Μαρσέιγ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση με την Λοριάν και επικράτησε με 3-0. Επέστρεψε άμεσα στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά την ήττα 0-3 από τη Λυών, σημειώνοντας 3η επιτυχία σε τέσσερις αγώνες. Στο χέρι της η 2η θέση. Εκτός έδρας έχει μία ήττα σε επτά ματς. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Over. Εκτός ο Παγέτ (31/12) και οι επιθετικοί Μίλικ (22/7) και Μπακαμπού (11/3, 6 αλλ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμέναμε το σετ των αποδόσεων πιο μοιρασμένο, υπάρχει αξία στο «διπλό», μπορεί να καλυφθεί με ισοπαλία.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΡΕΜΣ

Η Σεντ Ετιέν στο ημίχρονο με την Νις ήταν μπροστά 2-0, αλλά το δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικό, δέχθηκε τέσσερα γκολ και έχασε 2-4! Στα εννέα τελευταία παιχνίδια έχει σημειώσει μόνο μία νίκη. Εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και να είναι σε πίεση. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι οι τραυματίες αμυντικοί Γκάμπριελ Σίλβα (11/0) και Σακό (7/0).

Η Ρεμς προηγήθηκε με την Λανς, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα της και έχασε 1-2, δεχόμενη το 2ο γκολ στο 92’! Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη 2-1 κόντρα στη Λοριάν και επέστρεψε στις ήττες, γενικά παρουσιάζεται ασταθής. Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, μακριά όμως από την επικίνδυνη ζώνη. Τραυματίες είναι ο αμυντικός Κόναν (28/1) και ο μέσος Καζούστε (7/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σεντ Ετιέν είναι η ομάδα η οποία έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και έτσι έχει «φαγωθεί» ο «άσος».

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΚΛΕΡΜΟΝ

Το Στρασβούργο νίκησε στα… σημεία με 1-0 την Μπρεστ. Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ματς, ενώ στα τελευταία 14 παιχνίδια έχει υποστεί μόνο μία ήττα και συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δυνατό στην έδρα του, έχοντας υποστεί μόνο μία ήττα σε 13 αγώνες. Τα τρία τελευταία παιχνίδια στο γήπεδο της έχουν έρθει Goal/goal. Στα θετικά το γεγονός ότι αναμένεται να παραταχθεί χωρίς προβλήματα.

Η Κλερμόν προηγήθηκε κόντρα στην Μονπελιέ, ισοφαρίστηκε, αλλά έφτασε τελικά στην επικράτηση με 2-1. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει υποστεί μόνο μία ήττα, φορμαρίστηκε στο πιο κρίσιμο σημείο τα σεζόν και ορίζει την τύχη της όσον αφορά στην αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Τα τρία τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας έχουν έρθει Under. Τραυματίες ο γκολκίπερ Ντεσμάς (15 συμμ.), ο στόπερ Ουντοντζί (23/1) και ο μεσοεπιθετικός Μπερτομιέ (29/1). Τιμωρημένος ο αμυντικός Οζιέρ (29/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί το Στρασβούργο, η Κλερμόν όμως δεν έχει σωθεί. Χαμηλός ο «άσος», θα πάμε στο Goal/goal.

ΤΡΟΥΑ-ΛΑΝΣ

Η Τρουά μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά εκμεταλλεύτηκε τον εφησυχασμό των αντιπάλων της και έφτασε στην ισοφάριση 2-2! Πάντως, στα έξι τελευταία ματς έχει μόνο μία νίκη και δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή της. Οι τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες έχουν έρθει No Goal. Τραυματίες ο βασικός γκολκίπερ Γκαλόν (30 συμμ.), οι αμυντικοί Ραμί (16/3) και Κοντέ (14/0).

Η Λανς βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ρεμς, αλλά έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1, πετυχαίνοντας το 2ο γκολ στο 92’! Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ισοπαλίες. Σε εννέα αγώνες έχει υποστεί μόνο μία ήττα και συνεχίζει να ελπίζει για την Ευρώπη, αλλά δεν ορίζει την τύχη της. Εκτός έδρας έχει μόνο μία ήττα σε έξι αγώνες. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Τιμωρημένος ο βασικός γκολκίπερ Λεκά (27 συμμ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τρουά θέλει ένα βαθμό για να είναι σίγουρη, η Λανς μόνο νίκη, η οποία όμως μπορεί να μην αποδειχθεί αρκετή στη μάχη της Ευρώπης. Θα προτιμήσουμε το Goal/goal.

Βαθμολογία -

13/05/2022Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 80 36 24 8 4 81 36 45
2 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 68 36 20 8 8 59 36 23
3 Μονακό Μονακό 65 36 19 8 9 59 36 23
4 Νις Νις 63 36 19 7 10 48 31 17
5 Ρεν Ρεν 62 36 19 5 12 78 38 40
6 Στρασβούργο Στρασβούργο 60 36 16 12 8 59 39 20
7 Λανς Λανς 58 36 16 10 10 57 45 12
8 Λυών Λυών 55 36 15 11 10 61 48 13
9 Ναντ Ναντ 54 36 15 9 12 52 44 8
10 Λιλ Λιλ 51 36 13 12 11 43 45 -2
11 Μπρεστ Μπρεστ 48 36 13 9 14 45 49 -4
12 Ρεμς Ρεμς 43 36 10 13 13 39 40 -1
13 Μονπελιέ Μονπελιέ 43 36 12 7 17 49 55 -6
14 Ανζέ Ανζέ 38 36 9 11 16 42 54 -12
15 Τρουά Τρουά 37 36 9 10 17 35 49 -14
16 Κλερμόν Κλερμόν 36 36 9 9 18 37 66 -29
17 Λοριάν Λοριάν 34 36 8 10 18 34 62 -28
18 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 31 36 7 10 19 40 74 -34
19 Μετς Μετς 28 36 5 13 18 34 64 -30
20 Μπορντό Μπορντό 27 36 5 12 19 48 89 -41
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Ligue 1 (Relegation)
Relegation - Ligue 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr