Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Πέφτει η αυλαία στα πλέι οφ

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 - 02:01

Ολοκληρώνονται το Σάββατο τα πλέι οφ όπου βεβαίως τα πάντα έχουν κριθεί, φιέστα τίτλου στην Σέλτικ ενώ στην Ρέιντζερς σκέφτονται μόνο τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ!

Πρέμιερ Σκωτίας: Πέφτει η αυλαία στα πλέι οφ

ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ-ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Η Ρος Κάουντι έχασε 4-1 από την Ρέιντζερς, με δύο σερί ήττες και τρεις στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (όπου δεν έχει νίκη), θα είναι οριστικά έκτη χάνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο, οπότε είναι πλέον αδιάφορη. Πληρώνει πέντε under στα έξι τελευταία, δεν πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές. Εκτός ο τερματοφύλακας Μέιναρντ-Μπρούερ, αμφίβολος ο μέσος Κάνκολα.
Η Νταντί Γιουνάιτεντ πήρε ισοπαλία κόντρα στη Σέλτικ (1-1) και το εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ, παρ' όλο που δεν έχει νίκη δύο αγωνιστικές και μόνο ένα τρίποντο σε έξι (τρεις ισοπαλίες). Θα προσπαθήσει να κατακτήσει την τέταρτη θέση, που σημαίνει έναν προκριματικό γύρο λιγότερο στην Ευρώπη. Όμως έχει μόλις ένα διπλό στα 13 τελευταία 13. Eκτός οι μέσοι Χαρκς, Πόλετ και οι επιθετικοι Μπιαμού, ΜακΝάλτι, αμφίβολος ο βασικός μέσος Μπούτσερ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυσκοίλια στο σκοράρισμα η Ρος Κάουντι, πολλά χαμόγελα στην «ευρωπαία» Νταντί Γιουν. Το διπλό άνω του 3.00 είναι προκλητικό, με ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο συνδυάζεται με under!

ΣΕΛΤΙΚ-ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ
Η Σέλτικ έμεινε στην ισοπαλία με Νταντί Γ. (δεύτερο 1-1 στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές), αλλά ο βαθμός ήταν αρκετός για να στεφθεί πρωταθλήτρια και μαθηματικά, οπότε το ματς με Μάδεργουελ θα είναι φιέστα. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου είναι αήττητη στα τελευταία 31 παιχνίδια πρωταθλήματος και στα τελευταία 24 εντός έδρας. Σε καλή κατάσταση ο επιθετικός Γιακουμάκης, σκοράρει τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Τελευταία εντός έδρας ήττα από τη Μάδεργουελ το 2015. Αμφίβολος ο μπακ Γιουράνοβιτς.
Η Μάδεργουελ κέρδισε τη Χαρτς (2-1), με δύο σερί νίκες όχι μόνο εξασφάλισε τη θέση στο Κόνφερενς Λιγκ, αλλά ανέβηκε και τέταρτη θέση που θέλει να διατηρήσει έναντι της Νταντί Γ. για να παίξει έναν προκριματικό γύρο λιγότερο το καλοκαίρι. Νίκησε στο προηγούμενο εκτός έδρας, το μοναδικό της διπλό στα 12 τελευταία. Εκτός oι μπακ ΜακΓκίνλι, Σόνχολμ, ο επιθετικός Ρόμπερτς και ο μέσος Μαγκουάιρ, αμφίβολος ο αναπλ. Γκολκίπερ Φοξ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κάτι παραπάνω από επιτυχημένα ολοκληρώνεται η σεζόν για την Μάδεργουελ, άλλο ότι πολύ δύσκολα θα πάρει αποτέλεσμα στην αυλαία. Ακόμη και από ημίχρονο ο άσος πληρώνει.. ψίχουλα.

ΧΑΡΤΣ-ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ
Η Χαρτς έχασε από τη Μάδεργουελ (2-1) και έχει δύο σερί ήττες και τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Ωστόσο δεν κυνηγά κάτι στο πρωτάθλημα και άπαντες κοιτούν πλέον τον τελικό Κυπέλλου, όπου αντίπαλος είναι η Ρέιντζερς, οπότε ίσως ο προπονητής θελήσει να θολώσει τα νερά. Εντός έδρας έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Εκτός ο μπακ-χαφ Σμιθ και ο βασικός μέσος Μπανινγκίμε, αμφίβολοι Σίμπικ, Χάλκετ (μπακ).
Η Ρέιντζερς επικράτησε 4-1 της Ρος Κάουντι και έμεινε πέμπτη σερί αγωνιστική αήττητη στο πρωτάθλημα αλλά έχασε τον τίτλο από τη Σέλτικ. Έτσι ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ αναμένεται να κάνει rotation καθώς ακολουθούν τελικοί Γιουρόπα Λιγκ και Κυπέλλου Σκωτίας. Έχει μόνο μία ήττα σε 17 εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά τέσσερις ισοπαλίες στα τελευταία 10 ταξίδια. Eκτός ο μπακ Χελάντερ, ο μέσος Οφόμπορ, ο μεσοεπιθετικός Χάτζι και οι επιθετικοί Ρουφ, Μορέλος (αρχισκόρερ), αμφίβολος ο μέσος Ράμσι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρόβα τελικού κυπέλλου και για τις δύο ομάδες, πρόβα τελικού Γιουρόπα Λιγκ για την Ρέιντζερς! Ισως μάλιστα στην Χαρτς δεν θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Κλασικό no bet, αν και το 2.20 του διπλού φαντάζει μεγάλο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr