Ποδόσφαιρο

Τα σημεία της ημέρας

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 - 11:40

Του Άγγελου Γεώργα

Μικρό το σημερινό μας κουπόνι, με λίγες επιλογές αλλά μπόρεσα να ξεχωρίσω δύο σημεία για τους φίλους του tostoixima.gr από Αγγλία μεριά.

Τα σημεία της ημέρας

(21:45) Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ θα δώσει έναν ακόμη "τελικό" ύστερα από αυτόν με την Τσέλσι. Χρειάζεται την νίκη για να πιέσει και να παραμείνει στη πλάτη της Σίτι σε απόσταση αναπνοής. Χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη αν θέλει ακόμη να ελπίζει, και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι σαν ήττα. Η Σαουθάμπτον είναι εντελώς αδιάφορη, δίνει το τελευταίο της παιχνίδι εντός έδρας για φέτος, οπότε το κοινό της θα ήθελε να δει μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες στο στοιχηματικό κουπόνι, όποιος έχει ανάγκη για νίκη δεν σημαίνει πως θα την πάρει και απαραίτητα. Και αυτό μπορεί να συμβεί και σήμερα. Μπορεί οι "Άγιοι" να είναι ναι μεν αδιάφοροι, αλλά μπορούν να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Κλοπ. Πόσο μάλλον όταν οι "κόκκινοι" διαθέτουν κάποιες σημαντικές απουσίες και έχουν επιβαρύνει με 120 λεπτά παιχνιδιού συν τα πέναλτι τα πόδια τους, σε έναν εξαντλητικό τελικό. Σαλάχ, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον και Φαμπίνιο είναι λογικά εκτός. Σίγουρα η Λίβερπουλ θα τα δώσει όλα για την νίκη και θα το πιέσει όσο μπορεί. Με όλα τα μέσα που διαθέτει.

(21:45) Νότιγχαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Η Νότιγχαμ έχει την ευκαιρία απόψε να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο πρώτο παιχνίδι εμφανίστηκε αρκετά καλή και με σοβαρότητα κατάφερε να κατευνάσει την ορμή της Σέφιλντ και έτσι πέτυχε δύο πολύτιμα γκολ που της έδιναν σαφές προβάδισμα. Η μείωση που δέχθηκε βέβαια της χάλασε τα σχέδια, αλλά διαθέτει άλλη ισχύ εντός έδρας οπότε αυτό της δίνει ένα πιο καθαρό προβάδισμα. Η Σέφιλντ για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο θα χρειαστεί να βελτιώσει την εικόνα της εμφανώς απόψε και να κοιτάξει στα μάτια τους γηπεδούχους. Εκτός έδρας έχει θεματάκια και μοιάζει πιο αποδυναμωμένη. Οι γηπεδούχοι με τον τωρινό τους προπονητή έχουν αποκτήσει άλλη αυτοπεποίθηση και σοβαρότητα, και πιστεύω πως είναι στο χέρι τους το σημερινό αποτέλεσμα του αγώνα. Μετράνε περισσότερες απουσίες οι φιλοξενούμενοι που είναι και αυτός ένας παράγοντας που θα παίξει τον ρόλο του απόψε.

Προγνωστικά

(21:45) Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ: 2/2 & over 1.5 (απόδοση 2.20)

(21:45) Νότιγχαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 1X & over 1.5 (απόδοση 1.80)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr