Ποδόσφαιρο

Λιμπερταδόρες: Το ποντάρισμα στο Μπόκα - Κορίνθιανς

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 - 12:49

Η 5η αγωνιστική των ομίλων του Λιμπερταδόρες ξεκινάει την Τρίτη (17/5) και απασχολεί το στοίχημα με τα πονταρίσματα να είναι μεγάλα.

Λιμπερταδόρες: Το ποντάρισμα στο Μπόκα - Κορίνθιανς

Οι όμιλοι του Λιμπερταδόρες περνούν στην 5η τους αγωνιστική και θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. Κι έτσι προσφέρονται για στοίχημα με τις επιλογές να είναι πολλές και καλές.

Να σημειωθεί πως προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο. Οι βαθμοί παίζον ρόλο για τα διασταυρώματα στις νοκ άουτ φάσεις, οπότε καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση κάθε ομίλου θα περάσουν στο Σουνταμερικάνα. Στην ισοβαθμία πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και δεύτερο η καλύτερη επίθεση.


ΚΑΡΑΚΑΣ - ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ

Η νίκη με 1-0 εντός επί της Λιμπερτάδ κράτησε την Καράκας στο κόλπο της πρόκρισης. Βέναια ήταν μόλις η 2η νίκη σε 10 ματς στη διοργάνωση. Από την άλλη όμως έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες στα 10 τελευταία εντός στο Λιμπερταδόρες. Τα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα ήταν και no goal.

Το μπαμ έκανε η Δε Στρόνγκεστ με το εντός 5-0 επί της Ατλέτικο Παραναένσε. Στα τελευταία 15 εκτός στο Λιμπερταδόρες έχει σκοράρει μόλις δύο φορές, έχοντας τρεις ισοπαλίες. Αγνοεί τη νίκη στα 4 τελευταία πρωταθλήματος Βολιβίας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Καράκας είναι έμπειρη, έχει μεγάλη ευκαιρία για τον άσο, βάση και της δυναμικής της έδρας της, ο οποίος προσφέρεται κατά μέσο όρο στο 2,00.

ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ - ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ

Για την Μπραγκαντίνο είναι το δεύτερο σερί εντός έδρας στον όμιλο, έχοντας φέρει 1-1 με την Βελέζ σε αυτό που προηγήθηκε. Με 5 νίκες και 4 ισοπαλίες έβγαλε τα 10 τελευταία εντός σε όλες τις διοργανώσεις. Οι επιθετικοί Πραξέντες. Εντουάρντο, Νοβάες παραμένουν τραυματίες.

Με το εντός 1-0 επί της Νασιονάλ, η Εστουδιάντες πέτυχε την 3η νίκη στα 4 ματς στον όμιλο, όπου είναι αήττητη και πέρασε στην επόμενη φάση Θέλει να τελειώσει με όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους καθώς μετρούν στα διασταυρώματα στην φάση των «16». Με ήττες έβγαλε τις 5 τελευταίες επισκέψεις στην Βραζιλία για το Λιμπέρταδόρες. Αποκλείστηκε στα μπαράζ του τίτλου του Κόπα Λίγκα Προφεσιονάλ Αργεντινής κι ενώ ήταν φαβορί για τον τίτλο!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Μικρή η τιμή του άσου, αν και η Εστουδιάντες έχει προβλήματα στα ματς στη Βραζιλία. Φέτος παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα όμως και αξίζει η ισοπαλία (3.20), ακόμα και η νίκη...

ΠΕΝΙΑΡΟΛ - ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ

Ντέρμπι Ουρουγουάης - Παραγουάης το συγκεκριμένο σε επίπεδο συλλόγων. Με την ήττα 1-0 εκτός απόι την Ολίμπια, η Πενιαρόλ παίζει τώρα τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης. Είναι αήττητη με 9 νίκες στα 10 (από αυτά τα 7 ήταν και no goal τελευταία εντός στο Λιμπερταδόρες, έχοντας 13 στα πρόσφατα 14 ματς.

Η Σέρο Πορτένιο ηττήθηκε εκτός από την Κολόν με 2-1 και θέλει αποτέλεσμα για να διασφαλίσει την πρόκριση. Βέβαια έχει μόλις δύο νίκες έχει στα 10 τελευταία εκτός έδρας στο Λιμπερταδόρες ενώ τα 8 από αυτά ήταν και no goal. Τραυματίες και εξαιρετικά αμφίβιλοι οι αμυντικοί Εσπινόλα, Λουτσένα και οι Πίρις Ντα Μότα (μέσος). Παραμένουμν εκτός οι Γκαλεάνο (επιθετικός), Φαρίνια (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Πενιαρόλ ψάχνει καιρό μια μεγάλη πρόκριση κι ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα. Μπορεί να το πάρει με τη Σέρο Πορτένιο, όπου ο άσος βρίσκεται στο 2,12 κατά μέσο όρο.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ

Η Μπόκα άντεξε στο υψόμετρο όπου εδρεύει η Όλγουέις Ρέντι, νίκησε 1-0 και είναι μια ανάσα από την πρόκριση. Με 4 νίκες, 2 ισοπαλιες έβγαλε τα 6 τελευταία εντός με ομάδες της Βραζιλίας για το Λιμπερταδόρες. Εξέτισε ο αμυντικός – αρχηγός Ιζκιερντός τις 4 αγωνιστικές. Παραμένουν τιμωρημένοι επιθετικοί Βίλα (άλλες 2 αγωνιστικές), Παβόν (άλλες 2 αγωνιστικές), Ρόχο (1 αγωνιστική ακόμα).

Η Κορινθιανς έφυγε με το 0-0 από το άντρο της Ντεπορτίβο Κάλι και παρέτεινε το άγχος για την πρόκριση. Έχει βρεθεί έξι φορές στο άντρο της Μπόκα έχοντας μια νίκη (1961), τέσσερις ήττες, μια ισοπαλία. Από την άλλη έβγαλε με δύο νίκες τις τρεις τελευταίες επισκέψεις στην Αργεντινή για το Λιμπερταδόρες. Τραυματίες οι Φάγκνερ (μπακ), Πέντρο (μπακ), Λουάν (χαφ), Παουλίνιο (χαφ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Παραπάνω από ένα γκολ (0-1 γκολ, 2.37) δεν αναμένεται να μπει. Δίνεται φαβορί η Μπόκα, δικαίως, αλλά φέτος η Κορίνθιανς προσέχει πολύ στην άμυνα. Δυνατό και το Χ στο ημίχρονο.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΡΙΣΤΑΛ - ΤΑΓΙΕΡΕΣ

Η Σπόρτινγκ Κριστάλ έφερε 1-1 εντός με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλής) και στόχος πλέον είναι η 3η θέση που οδηγεί στο Σουνταμερικάνα. Με τρεις νίκες και 2 ισοπαλίες έβγαλε τα 10 τελευταία εντός στη διοργάνωση όπου τα 7 ήταν και no goal. Αήττητη με 4 νίκες στα 5 τελευταία του πρωταθλήματος Περού.

Η Ταγέρες έφερε 2-2 εντός με την Φλαμένγκο σε ματς όπου προηγήθηκε δύο φορές. Έχει δύο ισοπαλίες στις έξι εξορμήσεις στο Λιμπερταδόρες, σκοράροντας σε τρεις από αυτές. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η ομάδα του Πέντρο Καϊξίνια δεν έδωσε ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Αξίζει το ρίσκο με τη νίκη της Ταγέρες, που κατά μέσο όρο είναι στο 2,50. Στο Λιμπερταδόρες έδειξε συνέπεια παρά την απειρία της.


ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ - ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΔΑΔ ΚΑΤΟΛΙΚΑ (Χιλής)

Μετά από ένα μήνα η Φλαμένγκο γυρίζει στην έδρα της το Μαρακανά για να δώσει ματς. Δυσκολεύτηκε να πάρει το 2-2 εκτός με την Ταγέρες στο τελευταίο ματς του ομίλου και θέλει να καθαρίσει με την πρόκριση. Είναι αήττητη με 13 νίκες στα τελευταία 15 εντός στο Λιμπερταδόρες και θέλει να δώσει μια συνέχεια. Πιεσμένη για νίκη μετά το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Η Ουν. Κατόλικα έφερε 1-1 εκτός με την Σπ. Κριστάλ και παίζει τώρα τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης αν και έχει και την 3η θέση που οδηγεί στο Σουνταμερικάνα. Με under έχει βγάλει τα 8 τελευταία εκτός στο Λιμπερταδόρες έχοντας 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Μόλις δεύτερο ματς στον πάγκο της θα είναι αυτό για τον Αριέλ Ολάν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Το 2-3 γκολ είναι στο 2,10 κατά μέσο όρο και αποτελεί μια καλή επιλογή καθώς η Κατόλικα έχει νέο προπονητή και ίσως την επηρεάσει σχετικά. Από την άλλη η Φλαμένγκο θέλει μεγάλο αποτέλεσμα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα...

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr