Ο Αναλυτής

Ειδική ανάλυση: Το scouting στο Φράιμπουργκ - Λειψία έβγαλε δυνατή πρόταση!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 - 01:12

Τελικός κυπέλλου DFB-Pokal στη Γερμανία και ο scout του tostoixima.gr είναι πάλι εκεί, σε ένα ακόμα μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός για να δώσει τις αναλύσεις και τα προγνωστικά του.

Ειδική ανάλυση: Το scouting στο Φράιμπουργκ - Λειψία έβγαλε δυνατή πρόταση!

Του Άγγελου Γεώργα

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού λαμβάνει χώρα της Γερμανίας σήμερα, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, με την Φράιμπουργκ και την Λειψία να κονταροχτυπιούνται για το παρθενικό τους τρόπαιο στον θεσμό.

Το κύπελλο Γερμανίας ξεκίνησε και καθιερώθηκε την περίοδο 1934-1935. Οι πρώτες φιναλίστ του θεσμού ήταν οι Σάλκε και Νυρεμβέργη. Η Νυρεμβέργη αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 2-0 και ήταν αυτή που ύψωσε πρώτη το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό της Γερμανίας. Τότε η διοργάνωση λεγόταν Κύπελλο von Tschammer und Osten ή πιο σύντομα Tschammerpokal, από το όνομα του ηγέτη του αθλητισμού , Hans von Tschammer und Osten. Το 1943 διακόπηκε λόγω του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και ξανάρχισε το 1952-53 από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δυτ. Γερμανίας με τη σημερινή του ονομασία: DFB-Pokal, δηλαδή «Κύπελλο Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Βέβαια έκτοτε μόνο μία ομάδα έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Μπάγερν Μονάχου. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο 20 φορές σε 24 παρουσίες της σε τελικούς, και είναι η πολυνίκης του θεσμού. Σε πολύ μακρινή απόσταση, παραμένει η Βέρντερ με 6 κατακτήσεις και η Σάλκε με 5.

Ο σημερινός τελικός θα γράψει μία καινούργια σελίδα στην ιστορία των δύο ομάδων. Για την Φράιμπουργκ είναι η παρθενική της εμφάνιση σε τελικό της διοργάνωσης, αλλά και για την Λειψία θα είναι η τρίτη φορά που θα προσπαθήσει να το κερδίσει ύστερα από άλλες δύο φορές. Μάλιστα, αυτή η τρίτη εμφάνιση σε τελικό μέσα σε 4 χρόνια. Αν και νεοσύστατη η ομάδα της Λειψίας πάει να καθιερωθεί στον θεσμό του κυπέλλου σαν παραδοσιακή δύναμη.

O τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου στις 21:00 ώρα Ελλάδος και διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Sascha Stegemann.

Φράιμπουργκ

Τυπικά γηπεδούχος για το σημερινό ματς είναι η ομάδα της Φράιμπουργκ.

Ημιτελική φάση

Στον προηγούμενο γύρο , η Φράιμπουργκ αγωνίστηκε αντιμέτωπη με το Αμβούργο. Ομάδα μιας κατηγορίας χαμηλότερης, με την Φράιμπουργκ να δείχνει την ανωτερότητά της και να επικρατεί εύκολα. Στα πρώτα 35' του παιχνιδιού είχε ήδη βρει 3 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που ξεκαθάρισε και την υπόθεση πρόκριση. Στο δεύτερο ημίχρονο περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου και διαφύλαξε το αποτέλεσμα.

Προπονητής και διάταξη

Ο Κρίστιαν Στράιχ είναι προπονητής της ομάδας της Φράιμπουργκ εδώ και αρκετό καιρό, περί τα 11 χρόνια. Συγκεκριμένα ανέλαβε καταμεσής της χρονιάς το 2011, όταν και η Φράιμπουργκ ήταν τελευταία και κινδύνευε με άμεσο υποβιβασμό. Εκεί ο Στράιχ ερχόμενος σαν βοηθός και ύστερα σαν πρώτος, ενώ αρχικά είχε αρνηθεί να αναλάβει το κουμάντο της ομάδας καθώς όπως έλεγε δεν άντεχε τέτοιο βάρος, τελικά δέχτηκε και οδήγησε με επιτυχία την ομάδα του στη σωτηρία. Έκτοτε είναι στην ομάδα μπροστάρης, την έβγαλε και Ευρώπη, ακόμα και όταν αυτή υποβιβάστηκε το 2015 αυτός παρέμεινε εκεί. Την ανέβασε άμεσα. Ο Στράιχ είναι ένας στρατιώτης της Φράιμπουργκ και είναι πάντα εκεί για την ομάδα του. Συμβαδίζει με τα πλάνα της Φράιμπουργκ, και ενστερνίζεται το σχέδιό της που θέλει να κρατάει τους προπονητές της για χρόνια. Φυσικά ο Στράιχ είναι έντονη προσωπικότητα και υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δεν φοβάται να μιλήσει και παίρνει μέρος σε κουβέντες για πολλά κοινωνικά γεγονότα και φαινόμενα. Είναι άξιος εκπρόσωπος της γερμανικής προπονητής φιλοσοφίας και σίγουρα είναι ένας ήρωας για όλο το Φράιμπουργκ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι τώρα, αυτός επιλέγει τη διάταξη (4-2-3-1), αλλά τις περισσότερες φορές όμως αυτός δεν είναι ο βασικός σχηματισμός. Δεν φοβάται να δοκιμάσει πράγματα και να αλλάζει συστήματα, κάτι που έχει δώσει την δυνατότητα στην ομάδα του να προσαρμόζεται και γίνεται πιο απρόβλεπτη.

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης για την Φράιμπουργκ είναι ο Vincenzo Grifo. Ο 29χρνος Ιταλός μέσος έχει σκοράρει 4 τέρματα στη φετινή διοργάνωση , ευστοχώντας μάλιστα σε πέναλτι στον ημιτελικό.

Πρωτάθλημα

Τελευταία αγωνιστική έπαιξε με τη Λεβερκούζεν εκτός έδρας, και ηττήθηκε με σκορ 2-1 στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Φυσικά αυτό δεν επηρέασε την βαθμολογική της κατάσταση αφού τερμάτισε 6η και οδηγείτε στους ομίλους του Europa League. Η μόνη αλλαγή ήταν ο σχηματισμός της που όπως είπαμε αλλάζει με βάση τον αντίπαλο. Ο Στράιχ χρησιμοποίησε το (4-4-1-1) θέλοντας να παίξει κάπως πιο αμυντικά με μία δυνατή ομάδα. Πιθανός σχηματισμός και του τελικού.

Απουσίες

Τρεις απουσίες περιλαμβάνει η ιατρική αναφορά με τους Keitel Y., Schade K. και Weisshauet N. να είναι εκτός.

Λειψία

Η άλλη φιναλίστ του τελικού η Λεψία, ελπίζει αυτή τη φορά να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε τις άλλες δύο φορές. Έχουν το δικαίωμα να κατακτήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους ύστερα του χαμένους τελικούς το 2019 και 2021 με Μπάγερν και Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Ημιτελική φάση

Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Ουνιόν Βερολίνου, με την οποία δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Η ομάδα του Βερολίνου τους έβαλε δύσκολα καθώς προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο και είχε κλειδώσει την επίθεση της Λειψίας. Όμως οι "κόκκινοι ταύροι" πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και με ανατροπή, η οποία ήρθε στο 92', πέρασαν στον μεγάλο τελικό.

Προπονητής και διάταξη

Ο Domenico Tedesco είναι Ιταλο-Γερμανός προπονητής που ήρθε ξαφνικά να αναλάβει τα ηνία της Λειψίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Από εκείνη την ημέρα έχει δώσει φτερά στην ομάδα του καθώς κατάφερε να την τερματίσει μέσα στη τετράδα στο γερμανικό πρωτάθλημα, να την φτάσει στα ημιτελικά του Europa League αλλά και στον τελικό του κυπέλλου σήμερα. Η ως τώρα θητεία του μοιάζει πολύ ελπιδοφόρα για την γερμανική ομάδα.

Η διάταξη που αρέσκεται να χρησιμοποιεί είναι το (3-4-2-1) ή αλλιώς το (3-4-3) , με του Nkounkou και Forsberg να κινούνται ελεύθερα πίσω από τον προωθημένο Silva.

Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης

Με σπασμένα τα φρένα αγωνίζεται τη φετινή χρονιά ο Christopher Nkunku, ο οποίος βγήκε MVP της Bundesliga. Στο κύπελλο έχει σημειώσει 3 γκολ και θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει και μια συλλογική διάκριση πέρα από την ατομική.

Πρωτάθλημα

Στον τελευταίο χορό της φετινής χρονιάς για το πρωτάθλημα ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αρμίνια Μπίλεφελντ εκτός έδρας, τερματίζοντας έτσι 4η και εξασφαλίζοντας μία ακόμη συμμετοχή στο Champions League. Μην ξεχνάμε πως η Λειψία έπαιζε και μέχρι πρότινος ευρωπαϊκά παιχνίδια, αφού έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League όπου και αποκλείστηκε από την Ρέιντζερς.

Απουσίες

Δεν έχει ιδιαίτερες απουσίες για τον μεγάλο τελικό, μονάχα αυτή του μακροχρόνια τραυματία Haidara.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
4 3.05 1.88 1.58 2.07 1.2 3.65 1.87 1.74 1.75 1.27 1.2
Φράιμπουργκ - Λειψία / Εκτίμηση

Μπαρουτοκαπνισμένη η μία ομάδα σε τέτοιους τελικούς με ανώτερες ομάδες εναντίον φυσικά και πρόσφατα στην μνήμη της τα παιχνίδια, από την άλλη μία σταχτοπούτα της διοργάνωσης. Σίγουρα θα είναι ένας πολύ καλός τελικός, με δύο ομάδες που τους αρέσει να παίζουν επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο και έχοντας κάνει πολύ καλή σεζόν εκατέρωθεν. Δίκαιο φαβορί οι "ταύροι" που πιστεύω ήρθε η ώρα να κατακτήσουν αυτό που χάνουν τόσο καιρό.

(21:00) Φράιμπουργκ - Λειψία: 2X & goal/goal (2.20)

(21:00) Φράιμπουργκ - Λειψία: 2 (2.05)

(21:00) Φράιμπουργκ - Λειψία: Combo Νικητής τροπαίου Λειψία και over 2,5 (2.75)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr