Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Πορτογαλίας: Βίοι αντίθετοι!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 00:49

Η Πόρτο έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο κόντρα στην άσημη Τοντέλα και συνδυάζουμε τη νίκη της με ποντάρισμα τερμάτων.

Κύπελλο Πορτογαλίας: Βίοι αντίθετοι!

Στο ουδέτερο γήπεδο Εστάντιο Νασιονάλ του Οέιρας επιστρέφει ο τελικός του Κυπέλλου Πορτογαλίας.
Ο τελικός είναι μονός και αν δεν υπάρξει νικητής στα 90 λεπτά, ακολουθεί ημίωρη παράταση. Αν δεν προκύψει και πάλι νικητής, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.

ΠΟΡΤΟ - ΤΟΝΤΕΛΑ
Ασταμάτητη η Πόρτο που μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος διεκδικεί και το Κύπελλο και φαντάζει βεβαίως και το μεγάλο φαβορί στον τελικό. Οι «δράκοι» πραγματοποίησαν περίπατο στο πρωτάθλημα (29-4-1) έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ στην πορεία προς τον τελικό απέκλεισαν τόσο την Μπενφίκα όσο και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μετρώντας γενικότερα μόνο νίκες στον θεσμό. Με δύο απουσίες στον τελικό αφού ο μέσος Ουρίμπε και ο αμυντικός Μαναφά παραμένουν εκτός. Για την Τοντέλα είναι ιστορική η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλο, εκεί όπου ψάχνει παρηγοριά μετά τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία. Δεν τα κατάφερε στο πρωτάθλημα η ομάδα του Νούνο Κάμπος, έκλεισε την κανονική περίοδο με αρνητικό σερί έξι αγωνιστικών αλλά οι οπαδοί της δεν πτοήθηκαν μετά τον υποβιβασμό και έτσι τα εισιτήρια του τελικού εξαντλήθηκαν από τη Δευτέρα, αν και εκτιμάται ότι κατέληξαν και σε χέρια οπαδών της Πόρτο. Χάνει τον τελικό ο Ζότα Γκονσάλβες, αλλά επιστρέφει ο Μαρσέλο Άλβες που ήταν τιμωρημένος στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. GG και over 2.5 γκολ τα τέσσερα από τα έξι ματς στο Κύπελλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πόρτο είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και φέτος άλλωστε «φιλοδώρησε» επτά γκολ την Τοντέλα στα ματς πρωταθλήματος. Αναμενόμενος ο ισχυρός φαβοριτισμός, περιμένουμε μια άνετη επικράτηση των πρωταθλητών χωρίς να δεχτούν γκολ και το combo προσφέρεται στο 1.85.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr