Ποδόσφαιρο

Α’ Γαλλίας: Η ώρα της κρίσης!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 - 00:23

Τελευταία αγωνιστική στο Σαμπιονά, όπου θα κριθούν οι μάχες για την ευρωπαϊκή έξοδο και την αποφυγή του υποβιβασμού, με το κίνητρο να παίζει καθοριστικό ρόλο στις επιλογές μας.

Α’ Γαλλίας: Η ώρα της κρίσης!

ΑΝΖΕ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Η Ανζέ έπαιξε κόντρα στη Μετς χωρίς να έχει ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς είχε εξασφαλίσει την παραμονή της και τελικά έχασε 0-1. Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη 4-1 στο ματς με τη Μπορντό, η οποία είναι και η μοναδική στα οκτώ τελευταία παιχνίδια. Στην καλύτερη περίπτωση να τερματίσει στη 14η θέση, στην οποία βρίσκεται τώρα. Εκτός ο αμυντικός – αρχηγός Τραορέ (35/4), ο μέσος Καμπό (24/0) και ο πρώτος σκόρερ Μπουφάλ (29/8).
Η Μονπελιέ υπέστη «βαριά» ήττα με 0-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Σε δώδεκα παιχνίδια είχε σημειώσει μόνο μία επιτυχία και δεν είναι σε καλή κατάσταση. Πάντως, τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς άγχος, λογικά θα τερματίσει στη 13η θέση στην οποία βρίσκεται τώρα. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over. Τραυματίες ο πρώτος σκόρερ Γουαχί (33/10), οι μέσοι Σαβανιέ (29/8), Καμπελά (5/0) και ο επιθετικός Μαβιντίντι (30/8). Τιμωρημένος ο μέσος Λερουά (24/0).

EKTIMHΣΗ: Αγώνας χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα πάμε στο Over (1.57).

ΜΠΡΕΣΤ – ΜΠΟΡΝΤΟ

Η Μπρεστ αιφνιδίασε τη Μονακό και προηγήθηκε 2-0, αλλά στη συνέχεια πιέστηκε και τελικά έχασε 2-4. Υπέστη 2η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί νικηφόρο σερί τριών αγώνων. Τελειώνει τη σεζόν χωρίς άγχος, έχοντας πετύχει τον πρωταρχικό της στόχο ο οποίος ήταν η παραμονή, στην καλύτερη περίπτωση να τερματίσει στην 11η θέση στην οποία βρίσκεται τώρα. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal και Under. Τραυματίες ο πρώτος σκόρερ Ονορά (33/11) και ο επιθετικός Σαντριάνο (15/4).
Η Μπορντό, έπειτα από ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε πολλές φάσεις έμεινε στο 0-0 με τη Λοριάν. Μαθηματικές, πλέον, οι ελπίδες της για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Στα 14 τελευταία ματς είχε σημειώσει μόνο μία νίκη. Τιμωρημένος ο αμυντικός Μενσά (23/0, 10 αλλ.). Εκτός για διάφορους λόγους ο γκολκίπερ Κοστίλ (25 συμμ.), οι αμυντικοί Πεμπελέ (26/1) και Γκρέγκερσεν (24/1), οι μέσοι Αντλί (36/1), Ονάνα (23/3), ο επιθετικός Νιάνγκ (22/3) και ο 2ος σκόρερ Ελις (20/9).

EKTIMHΣΗ: Και αυτό το ματς δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Μπορντό έχει, ουσιαστικά, υποβιβαστεί. Η Μπρεστ μπορεί να κλείσει τη σεζόν με νίκη και θα πάμε έτσι στον «άσο» (1.87).

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΛΥΩΝ



Η Κλερμόν έχασε 0-1 από το καλύτερο Στρασβούργο. Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη 2-1 κόντρα στη Μονπελιέ, η οποία είναι και η μοναδική στα τέσσερα τελευταία ματς και επέστρεψε στις ήττες. Πάντως, κατάφερε να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής και να μείνει στο Σαμπιονά! Τα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς στην έδρα της έχουν έρθει Goal/goal. Τραυματίες ο στόπερ Ουντοντζί (23/1) και ο μεσοεπιθετικός Μπερτομιέ (29/1). Τιμωρημένος ο μέσος Σαμέντ (31/1).
Η Λυών επικράτησε της Ναντ 3-2, έχοντας προηγηθεί 2-0 και 3-1, δεχόμενη το 2ο γκολ στο 93’. Αντέδρασε άμεσα μετά την ήττα 2-3 από την Μετς, σημειώνοντας 3η επιτυχία σε τέσσερα παιχνίδια. Ολοκληρώνει μία απογοητευτική σεζόν στο πρωτάθλημα, στην καλύτερη περίπτωση να τερματίσει στην 7η θέση. Οver έχουν έρθει οι επτά τελευταίοι αγώνες σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Τραυματίας ο αμυντικός Ντενάγιερ (15/3), τιμωρημένος ο μέσος Μέντες (29/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες θα παίξουν χωρίς σκοπιμότητες, ωστόσο τόσο το Ο 2,5, όσο και το Goal/goal προσφέρονται στο «1.40» και δεν έχουν καμία αξία!

ΛΑΝΣ – ΜΟΝΑΚΟ

Η Λανς βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Τρουά, αλλά έκανε την ανατροπή και επικράτησε 3-1. Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες. Σε δέκα αγώνες έχει υποστεί μόνο μία ήττα και συνεχίζει να ελπίζει για την Ευρώπη, αλλά δεν ορίζει την τύχη της. Εντός έδρας έχει μία ήττα σε επτά αγώνες. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.
Η Μονακό αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από την Μπρεστ, αλλά στη συνέχεια «ξύπνησε» και επικράτησε τελικά 4-2. Σημείωσε την 9η διαδοχική νίκη της και ενώ είχαν προηγηθεί τρία ματς χωρίς επιτυχία σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Είναι στη 2η θέση, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τη Μαρσέιγ και ενώ απέχει τρεις βαθμούς από την 4η Ρεν και την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η μάχη της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, μόνο που για τη Λανς μπορεί να μην είναι αρκετή ώστε να βγει στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να απογοητευτεί ανάλογα με την εξέλιξη των άλλων αγώνων. Θα περιμένουμε στο live, με το «διπλό» (1.98) να είναι στα υπόψιν.

ΛΙΛ – ΡΕΝ

Η Λιλ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με τη Νις, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε τρία γκολ και επικράτησε 3-1. Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ήττες. Πάντως, ολοκληρώνει μία απογοητευτική σεζόν καθώς δεν πέτυχε τον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου και στην καλύτερη περίπτωση να τερματίσει στην 9η θέση. Οι πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες έχουν έρθει Over. Τραυματίας ο μέσος Τσέκα (23/3).
Πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η Ρεν πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 κόντρα στη Μαρσέιγ. Αντέδρασε άμεσα μετά την ήττα 1-2 από τη Ναντ και επέστρεψε στις επιτυχίες, σημειώνοντας 3η νίκη σε τέσσερα ματς. Η ευρωπαϊκή έξοδος είναι στο χέρι της, ενώ θεωρητικά ελπίζει ακόμη και για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal. Tραυματίας ο επιθετικός Σουλεμάνα (20/4).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρεν είναι η ομάδα η οποία έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον το συγκεκριμένο ματς και το κίνητρο μας οδηγεί στο «διπλό (1.72).

ΛΟΡΙΑΝ – ΤΡΟΥΑ

Η Λοριάν, έπειτα από ένα ισορροπημένο παιχνίδι, έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στην ουραγό Μπορντό. Πήρε βαθμό μετά από τρεις ήττες και εξασφάλισε την παραμονή της! Παρέμεινε, πάντως, μακριά από τη νίκη σε 4ο διαδοχικό ματς, ενώ σε έξι αγώνες έχει μία επιτυχία. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal. Eκτός παραμένει ο στόπερ Μορέλ (5/0), ο οποίος, ωστόσο, δεν επηρεάζει. Αναμένονται αλλαγές.
Η Τρουά προηγήθηκε κόντρα στη Λανς, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα της και τελικά έχασε 1-3. Στα επτά τελευταία ματς έχει μόνο μία νίκη, αλλά κατάφερε να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής και να εξασφαλίσει τη σωτηρία της! Εκτός έδρας έχει μία νίκη σε οκτώ παιχνίδια. Οι τρεις τελευταίοι αγώνες έχουν έρθει Over. Τραυματίες ο βασικός γκολκίπερ Γκαλόν (30 συμμ.), οι αμυντικοί Ραμί (16/3) και Κοντέ (14/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αγώνας χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα πάμε στο «Οver 2,5» (1.65).

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Η Μαρσέιγ, με δύο γκολ που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο, έχασε 0-2 από τη Ρεν. Σε πέντε παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κόνφερενς Λιγκ έχει μόνο μία νίκη. Πλέον, η 2η θέση δεν είναι στο χέρι της, καθώς για την ώρα υστερεί στην ισοβαθμία με τη Μονακό, ενώ αν ηττηθεί και νικήσει η 4η Ρεν, τότε θα χάσει και την 3η θέση! Τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχουν έρθει No Goal. Τιμωρημένος ο αμυντικός Σαλιμπά (36/0). Τραυματίες ο Παγέτ (31/12) και ο επιθετικός Μπακαμπού (11/3, 6 αλλ.).
Το Στρασβούργο ήταν καλύτερο από την Κλερμόν και νίκησε έστω και με 1-0. Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ματς χωρίς επιτυχία, ενώ στα τελευταία 15 παιχνίδια έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Ανέβηκε στην 5η θέση, υπερτερώντας για την ώρα στην ισοβαθμία με τη Νις και την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η ευρωπαϊκή έξοδος! Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στο γήπεδο της έχουν έρθει Goal/goal. Τιμωρημένος ο μέσος Λιενάρντ (33/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη, λογική επιλογή το G/G (1,55).

ΝΑΝΤ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Η Ναντ έχασε 2-3 από τη Λυών έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2 και 1-3, πετυχαίνοντας το 2ο γκολ στις καθυστερήσεις. Μικρό το… κακό πάντως, καθώς έχει κατακτήσει το Κύπελλο, το οποίος της εξασφάλισε και μία θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η χρονιά είναι επιτυχημένη! Τα οκτώ τελευταία ματς στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός παραμένουν ο αμυντικός Τραορέ (16/0), ο μέσος Σιριβέγια (32/3) και ο επιθετικός Σάιμον (30/6).
Η Σεντ Ετιέν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ρεμς, ισοφάρισε, αλλά τελικά έχασε 1-2. Στα δέκα τελευταία παιχνίδια έχει σημειώσει μόνο μία νίκη. Πλέον, την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η μάχη της για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού και της διεκδίκησης της παραμονής της μέσω των μπαράζ (ισοβαθμεί με τη Μετς, με την οποία όμως υστερεί, για την ώρα, στην ισοβαθμία). Τα οκτώ από τα εννέα τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός ο αμυντικός Κολοτζιετζάκ (33/2) και ο μέσος Μπουντεμπούζ (30/3).

EKTIMHΣΗ: Η Σεντ Ετιέν είναι η ομάδα η οποία… καίγεται σε αυτό το ματς. Θα περιμένουμε το live…

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΕΤΣ

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε άνετα της Μονπελιέ με 4-0. Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις ισοπαλίες, διευρύνοντας το αήττητο σερί της στα οκτώ παιχνίδια. Εκανε εξπρές – περιοδεία δύο ημερών στο Κατάρ, ενώ, παράλληλα, το βλέμμα έχει στραφεί στη διαμόρφωση του ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν. Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Εμπαπέ συμφώνησε με την Ρεάλ! Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ντράξλερ (18/2), Παρέδες (15/1) και Ικάρντι (24/4). Εξέτισε την ποινή του ο Νεϊμάρ (21/12), πιθανόν να παίξει με αλλαγές.
Η Μετς ήταν η ομάδα η οποία είχε το κίνητρο στο παιχνίδι με την Ανζέ και τελικά επικράτησε 1-0. Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη, 3η σε 20 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ισοβαθμεί με τη Σεντ Ετιέν στη μάχη του απευθείας υποβιβασμού και το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να πάρει τη νίκη στην έδρα της Παρί! Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας έχουν έρθει Over και G/G. Τραυματίες ο αμυντικός Σαντόνζ (19/4) και ο μέσος Μαϊγκά (17/2). Τιμωρημένος ο επιθετικός Ντε Πρεβίγ (27/5).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προφανώς, το ματς θα κριθεί από τη διάθεση της Παρί. Η Μετς, από την άλλη, είναι αναγκασμένη να κυνηγήσει το γκολ. Θα πάμε στο Goal/goal (1.57).

ΡΕΜΣ – ΝΙΣ

Η Ρεμς προηγήθηκε κόντρα στην προτελευταία Σεντ Ετιέν, ισοφαρίστηκε, αλλά έφτασε τελικά στη νίκη με 2-1. Επέστρεψε άμεσα στις νίκες μετά την ήττα 1-2 από την Λανς. Τις τελευταίες αγωνιστικές δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον και παρουσίαζε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Στην καλύτερη περίπτωση να τερματίσει στην 11η θέση. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια ήρθαν Over και G/G. Τραυματίες είναι ο αμυντικός Γκραβιγιόν (26/0) και ο μέσος Λοκό (24/1).
H Nις προηγήθηκε κόντρα στη Λιλ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε τρία γκολ και έχασε 1-2. Αυτή η ήττα μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστική και να την αφήσει εκτός Ευρώπης από εκεί που διεκδικούσε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ! Μάλιστα, ακόμη κι αν νικήσει τη Ρεμς μπορεί να μην είναι αρκετό προκειμένου να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο! Εκτός έδρας έχει μία νίκη σε επτά ματς. Τραυματίας ο δεξιός μπακ Ατάλ (17/2).

EKTIMHΣΗ: Η Νις είναι η ομάδα που έχει κίνητρο στο συγκεκριμένο ματς. Φυσιολογική επιλογή το «διπλό» (1.81).

Βαθμολογία -

20/05/2022Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 83 37 25 8 4 85 36 49
2 Μονακό Μονακό 68 37 20 8 9 63 38 25
3 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 68 37 20 8 9 59 38 21
4 Ρεν Ρεν 65 37 20 5 12 80 38 42
5 Στρασβούργο Στρασβούργο 63 37 17 12 8 60 39 21
6 Νις Νις 63 37 19 7 11 49 34 15
7 Λανς Λανς 61 37 17 10 10 60 46 14
8 Λυών Λυών 58 37 16 11 10 64 50 14
9 Ναντ Ναντ 54 37 15 9 13 54 47 7
10 Λιλ Λιλ 54 37 14 12 11 46 46 0
11 Μπρεστ Μπρεστ 48 37 13 9 15 47 53 -6
12 Ρεμς Ρεμς 46 37 11 13 13 41 41 0
13 Μονπελιέ Μονπελιέ 43 37 12 7 18 49 59 -10
14 Ανζέ Ανζέ 38 37 9 11 17 42 55 -13
15 Τρουά Τρουά 37 37 9 10 18 36 52 -16
16 Κλερμόν Κλερμόν 36 37 9 9 19 37 67 -30
17 Λοριάν Λοριάν 35 37 8 11 18 34 62 -28
18 Μετς Μετς 31 37 6 13 18 35 64 -29
19 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 31 37 7 10 20 41 76 -35
20 Μπορντό Μπορντό 28 37 5 13 19 48 89 -41
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Ligue 1 (Relegation)
Relegation - Ligue 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr