Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Αξία στην Ντάνταλκ

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 - 02:44

Η 18η αγωνιστική του ιρλανδικού πρωταθλήματος έχει ως συνήθως ξεκάθαρα φαβορί αλλά και ορισμένες ευκαιρίες.

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Αξία στην Ντάνταλκ

ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ-ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ
Η Γιού Σι Ντι επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια με την προοπτική να σταθεί ανταγωνιστικά, αλλά στη πράξη δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί. Παραμένουν τα θέματα στην αμυντική λειτουργία που αποτελεί την χαρά κάθε αντιπάλου. Επιπλέον, η ομάδα από το Δουβλίνο αδυνατεί να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα. Δεν έχει κερδίσει στο γήπεδό της μέχρι στιγμής, μόνο ένας πόντος ενεργητικό στα πέντε τελευταία ματς στο σπίτι. Πλήρης η αποστολή για τους «φοιτητές».
Η Σλίγκο προερχόταν από πέντε ματς δίχως νίκη, αλλά κόντρα στην Ντέρι έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στη σεζόν (2-1). Αψογη τακτικά, ελαχιστοποίησε τα λάθη στην άμυνα που αποτελεί το αδύναμο σημείο της, ενώ στην επίθεση για μια ακόμα φορά βρήκε τρόπο και σκόραρε. Και τα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Τα πέντε εξ’ αυτών και over. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονται στις εξόδους τους, καθώς μετρούν τέσσερις ήττες στις πέντε πιο πρόσφατες αποστολές.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με άμυνα-χωνί η Γιου Σι Ντι δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά. Μια κλάση ανώτερη η Σλίγκο, που έδειξε και καλά στοιχεία στο τελευταίο όμως το διπλό είναι χαμηλά (1.60) για να ασχοληθούμε.

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ-ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ
Δεν λέει να βρει ρυθμό η Μποέμιανς, που αδυνατεί να τρέξει ένα θετικό σερί που θα της επιτρέψει να ξεκολλήσει από την μετριότητα. Κόντρα στην Σεντ Πάτρικς έδειξε το κακό αγωνιστικό της πρόσωπο, ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (3-0). Η άμυνα αποτελεί σταθερά το αδύναμο σημείο για την ομάδα από το Δουβλίνο. Τα επτά από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Κάπως πιο αξιόπιστη εσχάτως εντός έδρας.
Η Ντροχέντα άφησε πίσω την πρώτη κοιλιά της σεζόν, όπου μέτρησε τέσσερις μαζεμένες ήττες και πέντε ματς δίχως νίκη. Κέρδισε τα δύο πιο πρόσφατα ματς, ενώ έκανε αίσθηση την περασμένη εβδομάδα όταν επικράτησε της πρωτοπόρου Σάμροκ (1-0). Αψεγάδιαστη αμυντικά, πρόσεξε πολύ στα μετόπισθεν και δεν έδωσε ευκαιρίες στην εξαιρετική επίθεση του αντιπάλου. Ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στις αποστολές, καθώς έχει ηττηθεί στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπολειτουργεί η Μποέμιανς που πάντως είναι υπολογίσιμη εντός έδρας, κάπως βελτιωμένη η Ντροχέντα αλλά με μεγάλα αμυντικά. Για.. πέταμα το 1.42 του άσου (μάλιστα επιδέχεται κόντρας), πάμε με τον συνδυασμό γκολ-γκολ και over (2.40).

ΝΤΑΝΤΑΛΚ-ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ
Η Ντάνταλκ άφησε για τα καλά πίσω το υποτονικό ξεκίνημα στη σεζόν και πατάει το γκάζι για να καλύψει την διαφορά από τους πρωτοπόρους στην κατάταξη. Πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα έξι πιο πρόσφατα ματς ο έξοχος απολογισμός για τους ροσονέρι που σκοράρουν με ευκολία. Και κόντρα στην Φιν Χαρπς ήταν καταιγιστική, την αδικεί το μίνιμουμ σκορ νίκης. Ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην άμυνα. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και over.
Η Σεντ Πάτρικς έψαχνε κάπου να ξεσπάσει έπειτα από την μίνι κοιλιά τριών αγώνων δίχως νίκη και τα σπασμένα πλήρωσε η Μποέμιανς (3-0). Θα μπορούσε ακόμα και διπλάσιο σκορ αν ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια. Ταβάνι μοιάζει πλέον η δεύτερη θέση για την ομάδα από το Δουβλίνο που δεν μπορεί να διεκδικήσει τίτλο όπως ήταν ο αρχικός στόχος. Ευάλωτοι οι ερυθρόλευκοι στις αποστολές όπου μετρούν δύο διπλά στα έξι πιο πρόσφατα εκτός έδρας ματς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει ανεβάσει στροφές η Ντάνταλκ, που είναι και πανίσχυρη εντός έδρας. Αν και η Σεντ Πάτρικς δεν υστερεί και τόσο, ο άσος στο 2.05 είναι δελεαστικός.

ΝΤΕΡΙ-ΦΙΝ ΧΑΡΠΣ
Ψάχνει το φρένο και δεν το βρίσκει η Ντέρι. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κάκιστη πορεία τον Μάιο, όπου μέτρησαν πέντε ματς δίχως νίκη, ενώ στα τρία τελευταία παιχνίδια ηττήθηκαν. Πλέον, έμειναν πίσω σε σχέση με την διεκδίκηση του τίτλου, καίγονται για επανεκκίνηση κόντρα στην αδύναμη Φιν Χαρπς. Δυσκολεύονται πολύ στο σκοράρισμα εσχάτως, αν και δημιουργούν φάσεις. Δίχως νίκη και στα τρία πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια.
Η Φιν Χαρπς πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε αλλά υπέστη δίκαιη ήττα από την ανώτερη Ντάνταλκ (0-1). Αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, ενώ για μια ακόμα φορά πλήρωσε τις επιλογές στην τελική προσπάθεια. Δεν σκοράρουν με άνεση οι «άρπες» και αυτό τους στοιχίζει αρνητικά αποτελέσματα σε ματς όπου είναι ανταγωνιστική. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες πλέον στο παθητικό. Ένας πόντος το ενεργητικό στις τέσσερις τελευταίες εκτός έδρας αποστολές.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχασε την επαφή με την κορυφή η Ντέρι, παρά τις πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους να μην τα καταφέρει και με την αδύναμη Φιν Χαρπς. Στο 1.85 ο άσος από ημίχρονο, είναι οριακά αποδεκτός.

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ-ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ
Η Σάμροκ Ρόβερς προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και αήττητο σερί 13 αγώνων, αλλά όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν. Υπέστη απρόβλεπτη ήττα από την ποιοτικά κατώτερη Ντροχέντα (1-0), σε μια αναμέτρηση όπου της έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Πολύ δυνατή στην έδρα της όπου συνηθίζει να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό. Πέντε σερί νίκες στο Δουβλίνο, θέλει να ξεσπάσει κόντρα στην συμπολίτισσα Σέλμπουρν.
Η Σέλμπουρν αποδίδει εσχάτως σύμφωνα με την ποιότητα και το μπάτζετ της, θυμίζοντας την πρωταγωνίστρια ομάδα παλαιότερων ετών. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες ο πρόσφατος απολογισμός για τους ερυθρόλευκους, που διαπρέπουν με όπλο κυρίως την αξιόπιστη αμυντική λειτουργία. Μόνο δύο γκολ παθητικό στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Θέλουν θετικό αποτέλεσμα και για λόγους γοήτρου στο παραδοσιακό ντέρμπι με την Σάμροκ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η φόρα της Σάμροκ ανακόπηκε, βεβαίως δεν αποχωρίζεται την κορυφή. Η Σέλμπουρν είναι φορμαρισμένη και δεν έχει κάτι να χάσει, ο συνδυασμός άσου και γκολ-γκολ είναι πολύ ψηλά (3.75).

Βαθμολογία -

27/05/2022Premier Division
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σάμροκ Ρόβερς Σάμροκ Ρόβερς 39 18 12 3 3 31 12 19
2 Ντέρι Σίτι Ντέρι Σίτι 32 18 9 5 4 31 16 15
3 Νταντάλκ Νταντάλκ 31 17 8 7 2 26 14 12
4 Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ 28 18 8 4 6 24 15 9
5 Σλίγκο Ρόβερς Σλίγκο Ρόβερς 24 18 6 6 6 24 22 2
6 Σέλμπουρν Σέλμπουρν 24 17 7 3 7 17 21 -4
7 Μποέμιανς Δουβλίνου Μποέμιανς Δουβλίνου 22 17 5 7 5 23 23 0
8 Ντροχέντα Γιουνάιτεντ Ντροχέντα Γιουνάιτεντ 19 17 5 4 8 20 30 -10
9 Φιν Χαρπς Φιν Χαρπς 10 17 2 4 11 13 29 -16
10 Γιου Σι Ντι Γιου Σι Ντι 8 17 1 5 11 10 37 -27
UEFA Champions League Qualifiers
UEFA Conference League Qualifiers
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr