Ο Αναλυτής

Champions League: Ανάλυση και προγνωστικά του τελικού Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 - 00:03

Ο scout του tostoixima.gr αναλύει για εσάς και προτείνει , τον μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Champions League: Ανάλυση και προγνωστικά του τελικού Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης

Του Άγγελου Γεώργα

Όταν φτάνει αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν, όταν περιμένεις να δεις αυτό το παιχνίδι, όταν μετράς τις ώρες για να μάθεις τον μεγάλο νικητή του Champions League ξέρεις πως η χρονιά φτάνει στο τέλος της. Ξέρεις πως δεν έχεις κάτι να δεις και απλά σου μένει η νοσταλγία για την ερχόμενη έναρξη αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Και ειδικά όταν ένα τέτοιο παιχνίδι με τα μεγαθήρια της Ευρώπης βρίσκεται προ των πυλών. Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού, σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση συλλογικού επιπέδου, θα λύσουν τις διαφορές τους και θα προσπαθήσουν να εντάξουν στο παλμαρέ τους ένα ακόμη ευρωπαϊκό κύπελλο. Το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά, που κοσμεί με ουκ ολίγες παρουσίες τα μουσεία και των δύο.

Στο Παρίσι, και συγκεκριμένα στο Σταντ Ντε Φρανς , ο Γάλλος διαιτητής Turpin θα σφυρίξει την μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Λίβερπουλ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Οι "κόκκινοι" θα παρευρεθούν σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό ύστερα από το 2019 , όταν απέναντι στην Τότεναμ πανηγύρισαν την κατάκτησή του. Είχε προηγηθεί και ο τελικός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης την προηγούμενη σεζόν, αλλά δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Λίβερπουλ μετράει 9 τελικούς μέχρι στιγμής στη διοργάνωση με τον σημερινό να είναι ο 10ος, έχοντας 6 κατακτήσεις και 3 ως φιναλίστ. Φέτος έχει καταφέρει και έχει κατακτήσει το FA Cup και το EFL Cup στα εγχώρια, ενώ ήταν μόλις έναν πόντο μακριά από την κατάκτηση της Premier League. Έτσι σήμερα είναι η ευκαιρία τους για να πραγματοποιήσουν το τρεμπλ , αλλά και να πάρουν εκδίκηση από την αντίπαλό τους.

Ημιτελικά

Στα ημιτελικά συνάντησε μία φανταστική Βιγιαρεάλ, η οποία είχε τρυπήσει ήδη το ταβάνι της για φέτος. Και όπως φάνηκε στον πρώτο ημιτελικό μέσα στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ θα είχε εύκολο έργο αφού με σκορ 2-0 πήρε μια εύκολη νίκη. Στον επαναληπτικό όμως στην Ισπανία, η ιστορία πήγαινε να γραφτεί αλλιώς. Η Βιγιαρεάλ έβαλε φωτιά στο ημίχρονο αφού προηγήθηκε με σκορ 2-0. Η Λίβερπουλ όμως μπήκε με θράσος και με αέρα πρωταθλήτριας στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού και με θαυμάσια ανατροπή πήρε την νίκη πρόκριση με σκορ 2-3.

Πρωτάθλημα

Τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα με την Γουλβς ήθελε νίκη και μόνο νίκη, για να είναι ζωντανή και να ελπίζει σε τυχόν στραβοπάτημα της Σίτι και να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια. Και τα κατάφερε. Μπορεί να δυσκολεύτηκε και να έμεινε πίσω στο σκορ, όμως στο τέλος μίλησε η ποιότητά της και η εμπειρία της κερδίζοντας με σκορ 3-1. Όχι όμως και το πρωτάθλημα.

Απουσίες

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα είναι το ζητούμενο. Ο Κλοπ άφησε ανοικτό αν θα τον ξεκινήσει και όλοι αναφέρουν πως δεν είναι απόλυτα έτοιμος ο Ισπανός μέσος. Πάντως οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. Ο Οριγκί ίσως να είναι η μόνη απουσία της ομάδας του Κλοπ, αλλά με τόσους άλλους ποδοσφαιριστές έτοιμους δεν μοιάζει και τόση ζημιά.

Σύστημα

Το σύστημα είναι γνωστό και δεν αλλάζει, με τον Κλοπ να επιλέγει μόνιμα το (4-3-3). Η ενδεκάδα λογικά θα αποτελείται από τους 'Αλισον, Άρνολντ, Κονατέ, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Χέντερσον, Σαλάχ, Μανέ και Ντίαζ.

Οι πτέρυγες είναι το ζητούμενο για τους κόκκινους. Οι Άρνολντ, Χέντερσον θα κληθούν να σπάσουν το πρέσινγκ της Ρεάλ. Να σπρώξουν τις επιθέσεις με ταχύτητα. Αν τελικά παίξει και ο Τιάγκο, η δύναμη στην κυκλοφορία αλλάζει. Ο Ισπανός είναι χαρισματικός και αποτελεί παίκτη - κλειδί για τις μεταβιβάσεις από την άμυνα στην επίθεση.

Φυσικά οι Μανέ, Σαλάχ από τις πτέρυγες, θα περιμένουν να ξεχυθούν μπροστά...

Ρεάλ Μαδρίτης

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η ομάδα που δεν πεθαίνει ποτέ. Η ομάδα που είναι σαν την Λερναία Ύδρα, που όσες φορές και να της κόψεις το ένα κεφάλι σίγουρα θα βγάλει και άλλο. Ναι, αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η βασίλισσα της Ευρώπης. Η πολυνίκης του Champions League με 13 κατακτήσεις και ακόμα 3 τελικούς ως φιναλίστ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα που έχει να χάσει τελικό Campions League από το 1981. Όταν φτάνει στον τελικό έχει τον τρόπο για να πάρει αυτό που θέλει. Οι μαδριλένοι μην ξεχνάμε έχουν τρεις σερί κατακτήσεις τις σεζόν 2016,2017,2018.

Ημιτελικά

Στα ημιτελικά είχε δυσκολότερο έργο αφού αντιμετώπιζε την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι. Οι "σίτιζενς" είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι όπου και είχαν προηγηθεί με σκορ 4-3 και πήγαιναν στη Μαδρίτη για να διασφαλίσουν αυτό το αποτέλεσμα. Όλα πήγαιναν καλά αφού ευτύχησε και προηγήθηκε με το 0-1 μετά από σουτ του Μαχρεζ. Όλα έμοιαζαν τελειωμένα όταν με μία απίστευτη ανατροπή στις καθυστερήσεις με δύο γκολ του Ροντρίγκο οδήγησε το ματς στην παράταση, Εκεί βρήκε ξανά ένα γκολ με τον συνήθη ύποπτο, τον Καρίμ Μπενζεμά, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Και κάπως έτσι η βασίλισσα έφτασε στο τελικό έτσι ώστε να διεκδικήσει πίσω τον θρόνο της.

Πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού το πρωτάθλημα ήταν εξασφαλισμένο και οι παίκτες το Αντσελότι έκαναν αγγαρεία. Στο τελευταίο παιχνίδι μάλιστα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 0-0 με την Μπέτις.

Απουσίες

Καμία απουσία για την ομάδα του Αντσελότι αφού όλοι είναι καλά και έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη. Εξάλλου είχε την δυνατότητα ο Ιταλός προπονητής να κάνει τις κατάλληλες διαχειρίσεις και επιλογές στα εναπομείναντα παιχνίδια της ομάδας του.

Σύστημα

Επίσης ένας προπονητής που δεν αρέσκεται να αλλάζει πολύ το σύστημά του και πάντα είναι το ίδιο. Ακριβώς αυτό πιστεύω θα επιλέξει και σήμερα με σχηματισμό (4-3-3) και με τους πρώτους 11 να είναι οι: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μεντί, Αλάμπα, Μιλιτάο, Κροος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Βαλβέρδε, Βινίσιους και Μπενζεμά.

Το θέμα εδώ έχει να κάνει με τον Μόντριτς. Η Ρεάλ ασκεί πίεση ψηλά και ο Κροάτης είναι το κλειδί σε αυτό. Κλείνει τρύπες σε αυτή την πίεση και εγκλωβίζει αντιπάλους. Από την άλλη συνθέτει μια δυνατή τριάδα στο κέντρο με τους Κροος, Κασεμίρο. Τριάδα κόβει, μοιράζει, τρέχει στην αντεπίθεση.

Ο Κροος έχει 94% σωστές μεταβιβάσεις σε Champions League και πρωτάθλημα. Εξαιρετικό ποσοστό.

Προϊστορία

Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων, έχουν τεθεί αντιμέτωπες 8 φορές στο παρελθόν με απολογισμό 3 νίκες η Λίβερπουλ, 4 η Ρεάλ Μαδρίτης και μονάχα 1 ισοπαλία. Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν πέρυσι για τα προημιτελικά του Champions League, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πάρει την πρόκριση με σκορ 3-1 και πρωταγωνιστή τον Βινίσιους.

Φυσικά μην ξεχνάμε το 2018 και την παρουσία τους στον τελικό του Champions League όπου και πάλι κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 3-1 ξανά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.98 3.45 3.5 2.15 1.62 1.48 2.47 1.52 2.35 1.23 1.22 1.78
Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης / Εκτίμηση

Ένα παιχνίδι πραγματικός τελικός, για γερά νεύρα και μεγάλες προσωπικότητες. Ποδοσφαιρικά ίσως είναι και οι δύο ομάδες στο πικ τους. Μπορεί να είναι στο τελείωμα της χρονιάς, όμως για το αυτό το παιχνίδι αυτές οι ομάδες βρίσκουν αποθέματα και ψυχικά και σωματικά. Μπορεί ποιοτικά να είναι λίγο καλύτερη η Λίβερπουλ, κάτι που μεταφράζεται και στο σετ αποδόσεων αφού δίνεται φαβορί, αλλά εμπειρικά είναι καλύτερη η Ρεάλ. Δεν προκύπτει σημείο κατ' εμέ αφού είναι πολύ αμφίρροπο το παιχνίδι. Ίσως έχουμε παράταση, κάτι που μοιάζει και πιθανό. Μπορεί η Λίβερπουλ να δίνει ρυθμό στο ματς, αλλά η Ρεάλ είναι σίγουρο πως μπορεί να το φέρει εκεί που θέλει. Για αυτό θα ασχοληθώ με ειδικά (καρτών και σκορ) και ένα match combo.

Match combo ( απόδοσης 8.50)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης- Νικητής τροπαίου
  2. Να σκοράρει- Βινίσιους
  3. Ρεάλ Μαδρίτης- over 1,5 γκολ
  4. Λίβερπουλ- over 4,5 κόρνερ

Ειδικά

Να δεχθεί κάρτα- Καζεμίρο (2.30)

Να δεχθεί κάρτα- Βαλβέρδε (3.40)

Να δεχθεί κάρτα- Άλισον (16.00)

Σκορ

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: 1-3 (29.00)

Ότι ζαριά και να ρίξετε σας εύχομαι καλή επιτυχία και να απολαύσουμε έναν καταπληκτικό τελικό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr