Ποδόσφαιρο

Finalissima: Με Αργεντινή για… κούπα!

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 - 00:07

Η με απουσίες Ιταλία επιστρέφει στο «Γουέμπλεϊ» για να διασταυρώσει τα ξίφη της με την Αργεντινή στο αντίο του αρχηγού Κιελίνι.

Finalissima: Με Αργεντινή για… κούπα!

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ».

To Finalissima διεξάγεται ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και την πρωταθλήτρια Κόπα Αμέρικα.

Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Italy

Το ματς φάνταζε ιδανικό για ένα κρας τεστ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, που… γκέλαρε εις διπλούν στα προκριματικά. Στο φινάλε της φάσης των ομίλων έχασε πέναλτι στο ματς με την Β. Ιρλανδία και έχασε την πρωτιά, ενώ στα πλέι ο γνώρισε ήττα σοκ από την Βόρεια Μακεδονία! Το… φιάσκο αναγκάζει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να κοιτά την επόμενη πλέον ημέρα. «Το ματς σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Δεν σημαίνει βέβαια πως θα αποχωρήσουν 15-20 παίκτες αλλά από την Τετάρτη θα ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε ποδοσφαιριστές και θα σκεφτούμε το μέλλον». Ακολουθούν ματς με Γερμανία (4/6), Ουγγαρία (7/6) και Αγγλία (11/6) για τη Λίγκα Εθνών.

Το αντίο του αρχηγού
Αυτό θα είναι το τελευταίο ματς για τον αρχηγό Κιελίνι (116/8) που αποσύρεται από την Εθνική ομάδα μετά από 19 χρόνια! Δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Μαντσίνι καθώς έμειναν εκτός οι Ιμόμπιλε (ε. 55/15), Μπεράρντι (ε. 24/6), Κιέζα (ε. 38/4), ντε Σίλιο (α. 40/0), Τολόι (α. 8/0).

Πιθανή σύνθεση:
Ιταλία: Ντοναρούμα, ντι Λορέντζο Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι, Τζανιόλο, Σκαμακα, Ινσίνιε

Αργεντινή

Η Αργεντινή κατέκτησε πέρυσι το Κόπα Αμέρικα για 15η φορά στην ιστορία της και επέστρεψε μάλιστα στους τίτλους μετά από 28 χρόνια! Ο Λιονέλ Σκαλόνι που αποτέλεσε προσωρινή λύση το 2018, πιστώθηκε τον περυσινό θρίαμβο που ανέβασε τον πήχη ενόψει του επερχόμενου παγκοσμίου κυπέλλου. Η αποστολή συγκεντρώθηκε και προπονήθηκε σε ισπανικό έδαφος και μετέβη την Δευτέρα στην Αγγλία. «Μερικές φορές η μπάλα απλώς δεν θέλει να μπει και έτσι η Ιταλία δεν θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα χρειαστεί πλέον να προχωρήσει σε ανανέωση όπως πράξαμε και εμείς και όπως πράττουν όλες οι ομάδες. Θέλουμε το τρόπαιο καθώς όταν φοράς την φανέλα της Αργεντινής πρέπει να κυνηγάς κάθε… κούπα» τόνισε ο Σκαλόνι.

Με Μέσι
Ξεχωρίζει στην αποστολή ο «πολύς» Λιονέλ Μέσι (160/81) που μαζί με τον Ντι Μαρία (121/24) αποτελούν τι;ς παλιοσειρές. Ο Σκαλόνι σταδιακά προχωρά σε ανανέωση, κλήθηκαν αλλά αποκλείστηκαν οι Παρέδες (μ. 44/4), Οκάμπος (μ. 10/2), Αλάριο (ε. 9/3), για πρώτη φορά στην αποστολή οι Σενέσι (Φέγενορντ) και Πέρεζ (Ουντινέζε).

Πιθανή σύνθεση:΅
Αργεντινή: Μαρτίνεζ, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνα, ντε Πολ, Ροντρίγκεζ, Λο Σέλσο, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνεζ, ντι Μαρία

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
- - - - - - - - - - - -
Italy - Αργεντινή / Εκτίμηση

Κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Με κομβικές απουσίες η Ιταλία ιδίως στην επίθεση και η Αργεντινή έχει τον πρώτο λόγο. «Παίζεται» το διπλό στο 2.65, αποδεκτό ακόμα και με draw no bet στο 1.72.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr