Ποδόσφαιρο

Nations League: Με τον άσο στο Πολωνία-Ουαλία

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 - 00:44

Η αναμέτρηση στο Βρότσλαβ σηματοδοτεί την έναρξη της Λίγκας Εθνών για το 2022-23.

Nations League: Με τον άσο στο Πολωνία-Ουαλία

4ος όμιλος - Α’ κατηγορία. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται στο Final-4 της διοργάνωσης, ενώ η τελευταία υποβιβάζεται στη Β’ κατηγορία.

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ
Στο Βρότσλαβ. Η Πολωνία ευνοήθηκε με την αποβολή της Ρωσίας από τις διοργανώσεις, παίρνοντας άνευ αγώνα το εισιτήριο για τους τελικούς των πλέι οφ, όπου υπέταξε την Σουηδία (δίκαιο 2-0) και προκρίθηκε στο Μουντιάλ του Κατάρ! Ενώ στη φάση των ομίλων έμεινε στη 2η θέση του 9ου γκρουπ, πίσω από την Αγγλία και μπροστά από Αλβανία, Ουγγαρία, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο. Στον θρίαμβο με τους Σκανδιναβούς έκανε επίσημο ντεμπούτο ο νέος τεχνικός Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς. Αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Βορειοευρωπαίων είναι ο “πολύς” επιθετικός της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Εμειναν εκτός οι αμυντικοί Νταβίντοβιτς-Σάλαμον και ο επιθετικός Σβιντέρσκι.
Η Ουαλία πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Αυστρίας (2-1, με δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ), στις 24 Μαρτίου στο Κάρντιφ και προκρίθηκε στους τελικούς των πλέι οφ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρώτα τα είχε καταφέρει εξαιρετικά στη φάση ομίλων -αφήνοντας εκτός νυμφώνος την Τσεχία- πλέον θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σκωτία-Ουκρανία για ένα εισιτήριο στο Κατάρ. Στο προηγούμενο Nations League, πήρε την άνοδο από την Β’ κατηγορία, με την πρωτιά στον όμιλο με Φινλανδία, Ιρλανδία και Βουλγαρία. Γκολ-γκολ τα 4/5 τελευταία. Νοκ άουτ οι μέσοι Μπρουκς (Μπόρνμουθ)-Γούντμπερν (Χαρτς) και ο φορ Ρόμπερτς (Λιντς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τυχερή αλλά και ικανή η Πολωνία, που έχει νέο τεχνικό. Ενα βήμα από το Μουντιάλ έχουν φτάσει οι Ουαλοί, σαφέστατα θα έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στον προσεχή “τελικό”. Ξεκάθαρα ο άσος είναι το πρώτο σημείο (1.77).

11/2/2009 Φιλικό Ουαλία-Πολωνία 0-1
7/9/2005 ΠΠΚ Πολωνία-Ουαλία 1-0
13/10/2004 ΠΠΚ Ουαλία-Πολωνία 2-3
2/6/2001 ΠΠΚ Ουαλία-Πολωνία 1-2
11/10/2000 ΠΠΚ Πολωνία-Ουαλία 0-0

Δείτε στιγμιότυπα από το Πολωνία-Σουηδία 2-0

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr