Ποδόσφαιρο

Nations League: Με γκολ στο Βελιγράδι!

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 - 01:00

Η Σερβία υποδέχεται την ποιοτική επιθετικά Νορβηγία σε μια αναμέτρηση που… υπόσχεται γκολ, ενώ η Σουηδία δοκιμάζεται στην έδρα της Σλοβενίας.

Nations League: Με γκολ στο Βελιγράδι!

4ος όμιλος της Β΄ Κατηγορίας.

ΣΕΡΒΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ (21:45, Novasports 4HD)
Στο Βελιγράδι. Η Σερβία ήταν με την πλάτη στον τοίχο στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, αλλά στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων πανηγύρισε τεράστιο διπλό στην Πορτογαλία και πηρε απευθείας την πρόκριση χωρίς την περιπέτεια των πλει οφ. Ο Ντράγκαν Στοϊκοβιτς ανέλαβε τον περυσινό Μάρτιο και πιστώνεται την πρόκριση και δικαίως ανεβάζει τον πήχη. Ακολουθεί ματς με την Σλοβενία (5/6). Κλήθηκε στην αποστολή αλλά αποκλειστηκε λόγω τραυματισμού ο σταρ της Γιουβέντους. Βλάοβιτς (ε. 14/7), για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσουν και οι Σβίλάρ (τ. 1 συμ), Πέτκοβιτς (α. 4/0) και Γιόβελιτς (ε. 2/0). Η Νορβηγία δεν κατάφερε να προβληματίσει τα φαβορί του ομίλου στα προκριματικά (Ολλανδία, Τουρκία) και απέτυχε να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Σε σταθερά χαμηλές πτήσεις, δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά από το 2000. Ο Στάλε Σολμπάκεν συνεχίζει στον πάγκο.Η ποιότητα ξεχειλίζει στην επίθεση με τους Χααλαντ (17/15), Κινγκ (59/20), Σορλοτ (38/14), περιορισμένες κρίνονται αντιθέτως οι επιλογές στις άλλες γραμμές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σερβία παραδοσιακά είναι μια ομάδα που… επιλέγει ματς ενώ η Νορβηγία πασχίζει να αποκτήσει ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Το γκολ/γκολ πληρώνει στο 1.95 και θα αποτελέσει μια από τις βασικές επιλογές της ημέρας.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ (21:45, Novasports 5HD)
Στην Λιουμπλιάνα. Η Σλοβενία δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ, περιορίστηκε στην 4η θέση του ομίλου πίσω από Κροατία, Ρωσία, Σλοβακία και μπροστά από Κύπρο και Μάλτα, με τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες σε δέκα αγωνιστικές. Πάντως πήρε την άνοδο στην Β’ κατηγορία της Λίγκας Εθνών. Εδωσε δύο φιλικά τον Μάρτιο, φέρνοντας ισάριθμες ισοπαλίες με Κροατία (1-1) και Κατάρ (0-0). Γκολ-γκολ και τα τέσσερα τελευταία επίσημα ματς. Ατού της είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον πλανήτη, ο Γιαν Ομπλακ, αξιόλογος και ο επιθετικός Σπόραρ. Εκτός οι Ιλισιτς (μεσοεπιθετικός), Σκούμπιτς (δεξιός μπακ), Στρούνα (στόπερ), Βούτσκιτς (μέσος).
Η Σουηδία έφτασε κοντά στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πήρε την 2η θέση στον όμιλο με Ισπανία, Ελλάδα, Γεωργία και Κόσοβο, στα ημιτελικά των πλέι οφ απέκλεισε στην παράταση την Τσεχία (1-0) όμως στον τελικό υπέκυψε στην έδρα της Πολωνίας (2-0). Και τα πέντε τελευταία της ήταν συνδυασμός under και no goal. Στο προηγούμενο Nations League υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία, καθώς δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστή στο πολύ δυνατό γκρουπ με Γαλλία, Πορτογαλία και Κροατία, μετρώντας πέντε ήττες σε έξι ματς. Εμειναν εκτός οι σταρ επιθετικοί Ιμπραϊμοβιτς-Μπεργκ και ο μέσος Εκνταλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σημαντική η απουσία του Ιλισιτς στους Σλοβένους, ανώτεροι οι Σκανδιναβοί η λογική λέει πως παρά τις σημαντικές απουσίες τουλάχιστον δεν θα ηττηθούν. Πάντως το διπλό με draw no bet είναι χαμηλά (1.57).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr