Ποδόσφαιρο

Nations League: Με γκολ στις Βρυξέλλες!

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 - 00:16

Το Βέλγιο κοντράρεται με την Ολλανδία σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι των Κάτω Χωρών που… υπόσχεται γκολ.

Nations League: Με γκολ στις Βρυξέλλες!

Αναμέτρηση για τον 4ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.
21:45, NOVA 2

Βέλγιο

Το Βέλγιο δεν κατάφερε και πάλι να φθάσει στο τέλος της διαδρομής στο τελευταίο Euro, ενώ στην τελευταία Λίγκα Εθνών αποκλείστηκε στα ημιτελικά και παρέμεινε χωρίς κούπα. Πραγματοποίησε «περίπατο» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου κατέλαβε αήττητο την πρωτιά του ομίλου αν και άπαντες στις τάξεις τους αγωνιούν για το κάτι παραπάνω και μια… κούπα! «Βλέπω αυτά τα ματς ως ιδανικά τεστ προετοιμασίας για το επερχόμενο μουντιάλ. Απομένουν έξι μόλις ματς για το Παγκόσμιο κύπελλο και όλοι πρέπει να αποδείξουν πως αξίζει να βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ».
Χωρίς Κουρτουά
Τέθηκε εκτός ο MVP του πρόσφατου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, Κουρτουά (94 συμ.), ενώ αποκλείστηκαν οι επίσης τραυματίες Ντεναγιέ (α. 35/1), Ντοκού (ε. 10/2) και Οριγκί (32/3). Για πρώτη φορά κλήθηκαν οι Οπεντά (Φιτέσε) και Ονανά (Λιλ).

Πιθανή σύνθεση:
Βέλγιο: Μινιολέ, Αλντεβέιρελντ, Μπογιάτα, Βερτχόχεν, Μουνιέρ. Τίλεμανς, Βίτσελ, Καρασκό, Αζάρ, ντε Μπρόινε, Λουκάκου

Ολλανδία

Η Ολλανδία απογοήτευσε στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθώς αποκλείστηκε στην φάση των «16». Το… πείραμα με τον ντε Μπουρ στον πάγκο κρίθηκε άκρως αποτυχημένο και η επιστροφή του πολύπειρου φαν Χααλ στον πάγκο την εικόνα της. Αήττητοι με τον 67χρονο στον πάγκο οι «οράνιε» που… πρόλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλο στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου και επιστρέφουν έτσι σε τελική φάση μετά από οκτώ χρόνια. «Τόσο το Βέλγιο όσο και η Ολλανδία μπορούν να κατακτήσουν το παγκόσμιο κύπελλο. Θα το κατακτήσει πάντως η καλύτερη ομάδα όχι η ομάδα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές» τόνισε ο φαν Χααλ.
Χωρίς Βαϊνάλντουμ
Ο Βαϊνάλντουμ (μ. 86/26) δεν χώρεσε στην αποστολή όπως και οι ντε Γιονχ (ε. 38/8) και Νταντούμα (ε. 6/2). Ο ηγετικός φαν Ντάικ θα αγωνιστεί με το Βέλγιο και μετά θα αποχωρήσει από την αποστολή, εκτός και ο φορ Γιάνσεν που… παντρεύεται. Έκπληξη η κλήση του Σχούτεν (Μπολόνια) για πρώτη φορά, παρθενική κλήση για τον αμυντικό Τεζέ της Αϊντχόφεν.

Πιθανή σύνθεση:
Ολλανδία: Φλέκεν, Ντάμφρις, Μπλιντ, Τίμπερ, φαν Ντάικ, ντε Λιχτ, ντε Γιονχ, Κοπμέινερς, Κλάασεν, Μέμφις, Μπέρχφάιν

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.32 3.25 2.67 2.02 1.62 1.37 2.62 1.48 2.3 1.4 1.24 1.48
Βέλγιο - Ολλανδία / Εκτίμηση

Κλασικό ντέρμπι, με το Βέλγιο να έχει πάρει τον… αέρα της Ολλανδίας τα τελευταία χρόνια. Οι «οράνιε» πάντως παρουσιάζονται βελτιωμένοι με τον φαν Χάαλ στον πάγκο και μπορούν να βαλουν δύσκολα στο φαβορί. Λογικό αλλά σε διαβασμένη τιμή το αμφίτερμα (1.65), έχει τύχη το 1-1 anytime σκορ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr