Ποδόσφαιρο

Nations League: Σε ουδέτερο το Λευκορωσία-Σλοβακία

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 - 02:06

Το Καζακστάν έχοντας νέο τεχνικό υποδέχεται το Αζερμπαϊτζάν, ενώ σε σερβικό έδαφος (Νόβι Σαντ) θα αναμετρηθούν Λευκορωσία και Σλοβακία.

Nations League: Σε ουδέτερο το Λευκορωσία-Σλοβακία

Γ’ Κατηγορία, 3ος όμιλος

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ-AΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
Στο Νουρ Σουλτάν. Χαμένο στην μετριότητα είναι σταθερά το Καζακστάν. Στην τελευταία λίγκα εθνών χρειάστηκε τα πλέι οφ για να αποφύγει τον υποβιβασμό (σε βάρος της Μολδαβίας), ενώ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε χωρίς νίκη τον όμιλο. Η ομοσπονδία προχώρησε σε αλλαγή τεχνικού και έδωσε τα… κλειδιά του μαγαζιού στον Ρώσο Μαγκόμεντ Αντίγιεφ ευελπιστώντας σε καλύτερη συνέχεια. Διάχυτη η προσπάθεια ανανέωσης, καθώς έμειναν εκτός αποστολής.. παλιοσειρές όπως οι Στιότκιν (ε. 38/3), Νουσερμπάγιεφ (ε. 28/3), Σόμκο (α. 46/2) ανάμεσα σε άλλους και κλήθηκαν 17 ποδοσφαιριστές με λιγότερες από δέκα διεθνείς συμμετοχές!
Το Αζερμπαϊτζάν περιορίστηκε σε μέτρια παρουσία στην τελευταία έκδοση της λίγκας εθνών όπου αρκέστηκε στην προσπάθεια παραμονής. Ενώ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου αποτέλεσε τον… σάκο του μποξ στον όμιλο, καθώς περιορίστηκε σε έναν βαθμό. Η ομοσπονδία πάντως επιμένει στον βετεράνο Ιταλό τεχνικό ντε Μπιάζι (από το 2020 στο πόστο). Αρκετές εκπλήξεις, αφήνοντας εκτός αποστολής τους έμπειρους Γκαράγιεφ (μ. 74/0), Αμπντουλάγιεφ (μ. 44/0) ανάμεσα σε άλλους. Μόλις ένας νεοφερμένος στην αποστολή, έξι αγωνίζονται εκτός συνόρων.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μοιρασμένο το σετ, πάντως το Καζακστάν κάνει ένα νέο ξεκίνημα έχοντας και αβαντάζ έδρας απέναντι σε μία ομάδα επίσης χωρίς ποιότητα. Ενα “κλικ” στον άσο.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Η αναμέτρηση διεξάγεται στην Σερβία (Νόβι Σαντ) λόγω της εμπλοκής της Λευκορωσίας στην εισβολή της Ουκρανίας. Η Λευκορωσία κινήθηκε στα… χαμηλά στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου όπου περιορίστηκε μόλις σε μια νίκη και δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Είχε πάντως θετική πορεία στην προηγούμενη Λίγκα Εθνών (2η θέση στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας) που χάρισε στον τεχνικό Κοντρατίεφ νέο συμβόλαιο. Ψάχνει λύσεις και δοκιμάζει πρόσωπα, κλήθηκαν 16 ποδοσφαιριστές με λιγότερες από δέκα συμμετοχές! Ανάμεσα τους και τρεις νεαροί για πρώτη φορά, ενδεικτικό της διάθεσης ανανέωσης.
Η Σλοβακία αγωνίστηκε στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά παρά τη νίκη-έκπληξη στην πρεμιέρα επί της Πολωνίας δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια. Στην συνέχεια είχε μέτρια εικόνα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η απογοήτευση συνεχίστηκε με τον υποβιβασμό στην Γ’ Κατηγορία της Λίγκας Εθνών. Η ομοσπονδία επιμένει πάντως στον Στεφάν Τάρκοβιτς που συνεχίζει στον πάγκο. Κλήθηκαν αλλά αποκλείστηκαν από την αποστολή οι Μακ (ε. 73/14), Στρέλετς (ε. 12/2), Γκρέγκους (μ. 36/4). Ο Τάρκοβιτς εμπιστεύτηκε αρκετές παλιοσειρές, μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές αγωνίζονται εντός συνόρων.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με νέο.. λουκ η Λευκορωσία, που χωρίς και αβαντάζ έδρας δύσκολα θα αποφύγει την ήττα από τους ανώτερους Σλοβάκους. Ωστόσο το διπλό στο 1.65 δεν αξίζει, θα περιμένουμε το live.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr