Ποδόσφαιρο

Nations League: Στα.. χαμηλά πατώματα

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 - 02:48

Εναρξη και στον 1ο όμιλο της Δ' κατηγορίας στη Λίγκα Εθνών, με τις αναμετρήσεις Λετονία-Ανδόρα και Λιχτενστάιν-Μολδαβία.

Nations League: Στα.. χαμηλά πατώματα

Δ’ Κατηγορία, 1ος όμιλος

ΛΕΤΟΝΙΑ-ΑΝΔΟΡΑ
Στην Ρίγα. Η Λετονία δεν έχει να επιδείξει διακρίσεις, γι’ αυτό θα και θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην Δ’ Κατηγορία. Στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου περιορίστηκε σε δύο νίκες επί του Γιβραλτάρ, ενώ στην τελευταία έκδοση της Λίγκας Εθνών έχασε από νωρίς την επαφή της με την πρωτιά. Από το 2020 βρίσκεται στον πάγκο ο Νταϊνις Καζάκεβικς. Κλήθηκε αλλά έμεινε εκτός αποστολής ο τερμ. Οζολς (15 συμ.) και έτσι κάτω από τα γκολπόστ θα βρεθεί ο 36χρονος Στέινμπορς. Με πέντε νεοφερμένους η αποστολή και με μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές άνω των 30 ετών.
Η Ανδόρα πασχίζει να βρει θέση στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα και με αργά βήματα παρουσιάζεται βελτιωμένη. Στην τελευταία προκριματική σειρά για το παγκόσμιο κύπελλο πανηγύρισε για πρώτη φορά δύο νίκες στον όμιλο, ενώ για πρώτη φορά είχε πανηγυρίσει νίκη και στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020. Απόλυτο «αφεντικό» ο Κόλντο Αλβάρεζ που συνεχίζει στον πάγκο από το 2010 και την οδήγησε στις πρώτες νίκες από το μακρινό 2004! Περιορισμένη βέβαια η… δεξαμενή ποδοσφαιριστών και η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών αγωνίζονται στις κορυφαίες ομάδες της χώρας, όπως και σε ερασιτεχνικούς συλλόγους από την Ισπανία.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Λετονοί θέλουν την πρωτιά και απαγορεύεται να γκελάρουν εδώ, εύκολα ή δύσκολα ο άσος του 1.50 θα επαληθευτεί.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ-ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Στο Βαντούζ. Το Λιχτενστάιν πασχίζει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου κατέλαβε την… συνήθη τελευταία θέση στον όμιλο έχοντας περιοριστεί σε μόλις μια ισοπαλία σε δέκα αγωνιστικές, ενώ στην τελευταία λίγκα εθνών δεν κατάφερε να αμφισβητήσει το Γιβραλτάρ στην μάχη της πρωτιάς. Ο τεχνικός Μάρτιν Στόκλάσα πασχίζει πάντως να βρει λύσεις και κάλεσε οκτώ νεαρούς ποδοσφαιριστές για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα. Για διαφορετικούς λόγους δεν υπολογίζονται οι Χόφερ (α. 23/0) και Σαλάνοβιτς (ε. 49/4).
Λίγα πράγματα από την Μολδαβία, που δεν μπορεί να βρει θέση στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Στην τελευταία προκριματική σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου περιορίστηκε σε μια ισοπαλία σε δέκα αγωνιστικές, ενώ στην Λίγκα Εθνών κατέλαβε την τελευταία θέση, ηττήθηκε και στα πλέι οφ από το Καζακστάν και υποβιβάστηκε. Προχώρησε σε αλλαγή τεχνικού και από τον Μάρτιο πορεύεται με τον Σερχέι Κλεσένκο στον πάγκο. Στην αποστολή ο Ρέαμπτσιουκ (α. 33/0) όπως και οι Γκινσάρι (μ. 47/7, Ξάνθη)-Στίνα (ε. 0/0), Πανσερραϊκός). Αποκλείστηκαν πάντως αρκετές παλιοσειρές όπως οι Ιονίτα (μ. 63/3), Σπατάρου (ε. 22/0), Αντονιουτς (μ. 48/3).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.70 το διπλό των Μολδαβών, σε καμία περίπτωση δεν θα.. πάρουμε. Σκεφτόμαστε μάλιστα την κόντρα, περισσότερο στην ισοπαλία του 3.70.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr